|
SN & Teraz Rock |
| Autor |
Wiadomość |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-09-16, 13:18
|
|
 |
A propos ostatniej cytowanej przez Ciebie wypowiedzi: pisałem to do X'a |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-16, 14:05
|
|
 |
| PePe napisał/a: |
| Cytat: | | No G i Islamsy terroryści.....hehe. Dobre. Czekam na więcej. |
a teraz bierzemy do ręki słowniki i szukamy słów:
-analogia
-porównanie
Jeśli nadal będą problemy ze zrozumieniem tych zabiegów proponuję kontakt z jakimś językoznawcą: Jan Miodek pasuje tu jak w mordę strzelił. |
Analogia, porównanie....ok. Nie potrzebuję słownika ani Miodka, Bralczyka czy innych. Ale człowieku....W PORÓWNYWALNEJ SKALI. Dany tok myślenia nie jest identyczny we wszytkim tylko jest elastyczny. Narcyzm można sobie zlekceważyć w przeciwieństwie do ofiar terroru....więc zastanów sie nad skalą Twoich przykładów zupełnie nie adekwatnych do sytuacji.
| Cytat: | | Proste wyjaśnienie : SN nie jest ,,każdą" kapelą= SN gra dojrzalszą, bardziej rozbudowaną, bardziej kreatywną i RÓŻNORODNĄ muzykę niż debiutanci, czy kapele, które grają MONOTONNY metal |
| Cytat: | | odkrycie roku, długo prowadziłeś nad tym badania by dojść do tych wniosków? |
Mnie to zajęło niewiele czasu ale co niektórzy do tej pory do tego nie doszli.
| Cytat: | | Większość to żaden argument i większość nie zawsze ma rację. Jesli tak lubisz ,,brutalne" przykłady to przypomne Ci, że to m.in. większość poparła Hitlera. |
| Cytat: | o! a więc jednak potrafisz posłużyć się analogią? trochę nietrafiona, ale zawsze.
a dlaczego mówisz mi o poparciu Hitlera? by na jasnym, klarownym przykładzie ukazać słuszność swoich tez; dlatego ja posłużyłem się porównaniem z ekstremistami; kapiszi? |
Super.....a co napisałem dalej? Że takie przykłady są bez sensu, bo NIE TA SKALA. Ale tego już nie zacytowałeś......czemu? Tamten przykłąd był tylko po to, żebys zobaczył z dystansu jak takie analogie wyglądają. Moim zdniem to jest wyolbrzymianie.....
| Cytat: |
emocjonalnie? ja tu rzucam zimny osąd... |
Emocjonlanie, bo zaczynasz sie spinać i docinac zamiast prowadzic normalną dyskusję i o ile zauważyłem tylko Ty masz tu taki zwyczaj....
| Cytat: | | Pozdrawiam...mimo wszystko. |
| Cytat: | | już kiedyś tak do mnie napisałeś Iksie |
Hmmm....nie pamietam szczerze mówiąc. Widzisz jaki kulturalny ,,chopak" ze mnie? Fajnie, że prowadzisz moją kartotekę....
A teraz do Amatora. Chcę po prostu powiedziec, że nie uważam aby zjawiska typu ,,wymusznie" i ,,szantaż" miały miejsce w tej sytuacji. Było nieporozumienie, było troche negatywnych emocji ze strony Glacy ale to wszystko. Powiedział NIE i koniec. Nie sądzę aby wymuszał cokolwiek czy szantażował. Miał oczekiwania, których nie spełniono więc dał sobie spokój. Tyle....
problem, ktorego istnienie potwierdza wiekszosc (ktorej tak nie lubisz bomi Hitlerem pojechales); |
I widzisz. Teraz z kolei pokazałeś swój tok myslenia. Czy to, że podałem przykład Hitlera musi znaczyć, że kogoś nie lubię? Przykłąd podałem, żebyś zobaczył coś co sam robisz i jak takie przykłady są bez sensu. Do nikogo na forum nie żywię negatywnych emocji (nawet do Ciebie, mimo, że trudny z Ciebie user i czasem przeginasz pisząc docinki zamiast argumentów).
| Cytat: |
czy takiej mnie pragniesz? |
O proszę....jakie pytania...hehe.... Męskie panny....ciekawe co moja Lady na to powie? |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-16, 15:16
|
|
 |
| X napisał/a: |
I widzisz. Teraz z kolei pokazałeś swój tok myslenia. Czy to, że podałem przykład Hitlera musi znaczyć, że kogoś nie lubię? Przykłąd podałem, żebyś zobaczył coś co sam robisz i jak takie przykłady są bez sensu. Do nikogo na forum nie żywię negatywnych emocji (nawet do Ciebie, mimo, że trudny z Ciebie user i czasem przeginasz pisząc docinki zamiast argumentów).
|
skomentuje tylko to, bo reszta znow jest naciagana;
chyba źle się wyraziłem; pisząc "wiekszosc ktorej nie lubisz" nie mialem na mysli wiekszosci osob wypowiadajacych sie tu w takim tonie jak moj; chodzilo mi o Twoje zdanie "wiekszosc wybrala hitlera", przez co pokazujesz ze zdanie wiekszosci nie jest jakims wyznacznikiem; po czesci sie zgodze bo jak mowi pewna piosenka:
demokracja to rządy większości
a większość to idioci
ale tu ponownie uzywajac Twoich własnych słów: nie ta skala, źle to odnosisz...
(a moje porownanie uwazam za dobre; schemat myslenia jest identyczny z Twoim; po prostu temat sie zmnienia na cos znacznie powazniejszego; rutyna, przyzwyczajenie i to ze ktos robi cos od dawna nie zmienia faktu, ze jesli jest to złe, to mozna to wybielic i uznać za znośne, tylko dlatego że to "nie od dziś" ma miejsce taka sytuacja; chcesz przykladu w mniejszej skali? prosze: jesli w szkole/pracy ktos Cie nie docenia i poniza przez kilka lat, to czy kazde kolejne ponizenie czy niedocenienie bedziesz traktowal jako cos normalnego? tylko dlatego ze to norma i powtarza sie regularnie bedziesz to przyjmowal z usmiechem? pomysl o tym...) |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-16, 16:25
|
|
 |
ale tu ponownie uzywajac Twoich własnych słów: nie ta skala, źle to odnosisz...
(a moje porownanie uwazam za dobre; schemat myslenia jest identyczny z Twoim; po prostu temat sie zmnienia na cos znacznie powazniejszego; rutyna, przyzwyczajenie i to ze ktos robi cos od dawna nie zmienia faktu, ze jesli jest to złe, to mozna to wybielic i uznać za znośne, tylko dlatego że to "nie od dziś" ma miejsce taka sytuacja; chcesz przykladu w mniejszej skali? prosze: jesli w szkole/pracy ktos Cie nie docenia i poniza przez kilka lat, to czy kazde kolejne ponizenie czy niedocenienie bedziesz traktowal jako cos normalnego? tylko dlatego ze to norma i powtarza sie regularnie bedziesz to przyjmowal z usmiechem? pomysl o tym...) |
Nadal zostaję przy swoim. Pisałem to już ale powtórzę. Moim zdaniem każda sytuacja wymaga innego toku myslania. Blog Glacy to jest sprawa, którą można zlekceważyć z uwagi na to, że nie jest to nic nowego i nikt tutaj nie jest poszkodowany (conajwyżej SN). Innego toku myslenia wymagaja poniżanie pracownika, ponieważ w przypadku bloga G nikt nie był pokrzywdzony a tutaj pokrzywdzony jest pracownik Wtedy zmiania się podejście ale też reakcja po dłuższym czasie nie jest taka jak za pierwszym. Za pierwszym razem mamy zdziwienie, oburzenie, bunt....po dłuższym czasie (jasne, że nikt sie nie bedzie usmiechał) ale mozna poprostu olać to prawda? Co nie znaczy, że zlekcewazyc jak w przypadku bloga....inna sytuacja, inny tok myslenia. Dlatego wg mnie takie analogie nie oddają w pełnym świetle danej sytuacji, bo inny tok myslenia nalezy się sytuacji a zupełnie inny analogii, w dodatku jesli jest bardziej brutalna niż faktyczna sytuacja. |
|
|
|
 |
Darth Kion
Chory Opętany

|
Wysłany: 2007-09-17, 13:43
|
|
 |
Pepe normalnie sie wzruszylem i poczulem sie dumny z Krzyku. Dzieki
Odnosnie tematu; Glaca nie powinien tak reagowac. Wiadomo, ze TR jako gazeta ma do tego prawo. Wg mnie powinna byc taka sytuacja, ze wychoidzi swietna zalozmy 4 stronicowa rozmowa tak warta przeczytania , ze TRZEBA ja dac na okladke. Odwrotnie zalatwian takich mi sie nie podoba, ale ja wiem i wiecie jak to jest w swiecie mediow i biznesu |
_________________ www.solanin-film.pl |
|
|
|
 |
gonzor
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-09-17, 14:37
|
|
 |
| Darth Kion napisał/a: | | Odnosnie tematu; Glaca nie powinien tak reagowac. Wiadomo, ze TR jako gazeta ma do tego prawo. Wg mnie powinna byc taka sytuacja, ze wychoidzi swietna zalozmy 4 stronicowa rozmowa tak warta przeczytania , ze TRZEBA ja dac na okladke. Odwrotnie zalatwian takich mi sie nie podoba, ale ja wiem i wiecie jak to jest w swiecie mediow i biznesu |
Mam podobne wrazenia. Ale koniec koncow nie wiemy jak wygladaly realnie toczace sie rozmowy i negocjacje miedzy SN a TR... wiec pozostaje pewne burza w ktorej zwykli niewiele tak naprawde widza. |
|
|
|
 |
putin
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-09-17, 14:46
|
|
 |
hmm
moim zdaniem Dżi sie dziwnie zachował
'zrobilismy genialną płyte i chcemy być na okładce'
inna sprawa, że płytka jest naprawde wartościowa. |
_________________ w Grecji mieszkają Grecjanie, sie wie |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-17, 14:48
|
|
 |
| Darth Kion> A bylo ostatnio cos lepszego na okladke? |
_________________ Duszołap |
|
|
|
 |
Darth Kion
Chory Opętany

|
Wysłany: 2007-09-17, 18:20
|
|
 |
| Nie wiem, kiedys czytalem regularnie TR - teraz czasami zajrze w supermarkecie. Wiec nie wiem co ostatnio tam bylo na okladce |
_________________ www.solanin-film.pl |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-17, 18:51
|
|
 |
| Chodzilo mi raczej o to, co lepszego mogloby polskie rockowe czasopismo dac na okladke. Szczegolnie, ze Glaca oferowal wiecej niz godzinny wywiad ze soba i 3 fotki exclusive. |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-17, 19:30
|
|
 |
| Soul napisał/a: | | Chodzilo mi raczej o to, co lepszego mogloby polskie rockowe czasopismo dac na okladke. |
Może Metallice? |
|
|
|
 |
westa
Chassis

|
Wysłany: 2007-09-17, 19:47
|
|
 |
| Na okladce biezacego numeru jest Kazik z uwagi na pierwsza czesc wkladki o Kulcie. |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-17, 21:46
|
|
 |
| Wątpie, aby chodziło o ten numer ;) Na pewno mogli dojsc dojakiegos porozumienia, gdyby obie strony chcialy. |
|
|
|
 |
westa
Chassis

|
Wysłany: 2007-09-18, 16:06
|
|
 |