Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysły na teledysk :) :) :) tak dla zabawy ;)
Autor Wiadomość
Shade 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-06-30, 22:25   
Mi się ucieszy, jak mnie tu zobaczy ;)

Wybrałam sobie ten temat jako pierwszy, w którym się wypowiem, bo po prostu uwielbiam wymyślać scenariusze do teledysków :D Może się Wam któryś spodoba :roll:

"Without"

Jak sam tekst wskazuje, trapuje tutaj zarówno o miłości, jak i o samotności przemieszanej z pomieszaniem spowodowanym porzuceniem :roll: Wobec powyższego całą akcję umieściłabym w psychiatryku. Glaca w białym wdzianku z rękawami związanymi za plecami, reszta zespołu jako doktorki w fartuchach :hihi: Cała akcja mogłaby się zacząć od wyciągania Glacy z karetki, ale tak, żeby najpierw było widać tylko same plecy i szarpiących się z nim ludzi w kitlach. Dopiero od 20 sekundy dałabym ujęcie na wejście do budynku (widziane ze srodka budynku) tak, żeby było widać kto i z kim się szarpie ;)
Później taki standardzik - pusta klitka, wiązanie pasami, wyszarpywanie się, w końcu przychodzi któryś z chłopaków ze strzykawą, dwóch trzyma, on ładuje w ramię. I tam jest takie krótkie przejście (1:26). W tym miejscu mogłaby być pokazana taka zamglona postać, jakby widziana poprzez mgiełkę z otepienia po lekach. Sugerowałaby widzenie po nich tej osoby, przez którą się oszalało. No i szamotanina wynikła z tego, że się tą osobę widzi.
Następne ujęcie-Glaca na podłodze obok łóżka, już bez wiązanego na plecach wdzianka, za to rozdrapuje tatuaż przypominający czyjeś imię albo twarz. Tatuaż oczywiście fikcyjny, krew od rozdrapywania także :)
Od 2:16 minuty widać, że ktoś do niego podchodzi, najpierw tylko same nogi, później zniża się i widać, że to ta postać, która była przedtem zamglona. I tu może to hardcorowo wyglądać, ale wymowę moim zdaniem ma niezłą :> Jakby ta osoba zrobiła coś w stylu, że przejeżdża palcem po powstałej ranie i zlizuje krew z palca a później wrednie się śmieje (co oczywiście widać,nie słychać :> ).
Od 2:25 włanczają się stetoskopy. Raz wszystko robi się jasne i widać Glacę w szpitalnym białym kitlu na ziemi, raz robi się ciemno (jak to przy stetoskopach bywa). W pewnym momencie kiedy robi się jasno widać Glace tak, jak zwykle bywa na koncercie, z mikrofonem i resztą a za nim co kilka mignięć pojawia się reszta zespołu - także już normalnie ubrani. Na samą końcówkę pomysłu na razie nie mam. Może po prostu robi się nagle całkiem ciemno ?

[ Dodano: 2007-06-30, 23:40 ]
"Cold days"

Ponieważ pora późna a i dzień lekki nie był, nie mam jak na razie jasno zarysowanego scenariusza, ale mam główny motyw.

Otóż mamy postać małej dziewczynki albo chłopca. Góra 10-11 lat. Szpital, skomplikowana aparatura. Widać, że jest sparaliżowane do tego stopnia, że nie może nawet mówić, tylko wodzić oczami po ścianach i leżącym na przeciw łóżka oknie.
Głownym motywem byłoby przeplatanie się scen ze szpitala. Jak dziewczynka widzi przez okienko w drzwiach jak ludzie odwiedzają chorych, jak wychodzą ze zdrowymi już pacjentami do domu, jak czasami zajrzy do niej pielęgniarka sprawdzić, co u niej. Nacisk byłby tu położony na to, że jest praktycznie cały czas sama.
W pewnym momencie dziecko zamyka oczy i widać coś jakby wyszło same z siebie w postaci półprzeźroczystego ducha.
Wychodzi na ulicę i widzi ludzi, któzy są kompletnie zaślepieni ciągłą pogonią za czymś lepszym-samochodem, lepszą panienką/chłopakiem, karierą, stanowiskiem.. Trzeba by to było jakoś dobitnie zaznaczyć. Pędzący przed siebie ludzie, którzy niczego i nikogo nie zauważają i ona jedna, której tym bardziej nikt nie widzi, bo jej samej nie widać.
Później znowu przejście na szpital, jak niby wraca do siebie. Może tu być motyw dwójki wolontariuszy, którzy przyszli ją zagadać, pobawić się, coś takiego. I jeden z nich mógłby zostawić temu dziecku puszczoną płytę SN a może małego X-a ? ;) W każdym razie kiedy wychodzi z siebie w kolejnej scenie, ląduje na koncercie SN.
Na ostatnią scenę dałabym ujęcie, gdzie dziecko leży z uśmiechem na twarzy na łóżku. Tyle że aparatura obok ma długą, cieńką linię..

Obawiam się jednak, że powyższe mogłoby się nie pokrywać z przesłaniem tekstu.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-06-30, 22:52   
Shade napisał/a:
Mi się ucieszy, jak mnie tu zobaczy ;) .

Shade z forum wosp ?

od razu skojarzyłem po nicku jak zobaczyłem go na stronie gł. 8)

Shade 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-06-30, 22:56   
longas napisał/a:
Shade napisał/a:

Shade z forum wosp ?

A witam pana :)
Shade z forum WOŚP ;)

Inkub 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-07-01, 15:44   
Shade napisał/a:
longas napisał/a:
Shade napisał/a:

Shade z forum wosp ?

A witam pana :)
Shade z forum WOŚP ;)

Uu Shade :D no noo kogo widze :D

Shade 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-02, 10:27   
Boże-wszyscy mnie kojarzą, tylko ja nikogo :D ;)

Odpowiedz do tematu