|
CZy Sweet Noise to pozerzy i gwiazdy? |
| Autor |
Wiadomość |
endrjuuu
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 27 Skąd: z Dupy.....:|
|
Wysłany: 2006-09-18, 23:40 CZy Sweet Noise to pozerzy i gwiazdy?
|
|
 |
Witam, postanowiłem się odezwać po dłuższym czasie niebecnosci. Mam pytanie czy nie uważacie, że Sweet Noise troche przesadza ze swja powagą i patosem? Obejrzałem film Generacja C.K.O.D i tam jest troche o Sweet Noise. Czy to prawda także, że Glaca nie pozwala ludzią w strojach "X" nikomu z nikim rozmawiać? przecierz to jest, aż chore... Dla sprostowania, lubie Sweet Noise i ich teksty. Image tego zespolu za czasów Ghetto, czy Koniec Wieku mi nie przeszkadzał, ale za CLC to zaczęło się robić śmieszne. Mam nadzieje, że nie usuniecie tego tematu, tylko dlatego, ze krytykuje Sweet Noise. Tak chciałem się dowiedzieć na ile jest w tym prawdy i jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
ps: wpisuje tu się ktoś z zespołu, lub ktoś z nimi blisko związany? |
_________________ niech płoną drzewa!!
niech las się pali |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-09-18, 23:49
|
|
 |
"ps: wpisuje tu się ktoś z zespołu, lub ktoś z nimi blisko związany?" <---- UŁAAAAAAHAHAHA!
A jeśli chodzi o "ckod" (specjalnie nie piszę z dużej litery) to pod sklepem mam takiego menela imieniem Wiesiek który jak widzi samolot na niebie to mówi że leci w nim... Od 35 lat ma motolotnie zakopaną w błocie a nie tak dawno jeszcze pracował dla mafi w hotelu niedaleko mnie... |
_________________ Widzieliście swoje narodziny, życie i śmierć... Nie pokażę i nie powiem wam niczeko nowego...
www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2006-09-19, 00:38
|
|
 |
Ja również obejrzałem Generacja CKOD i na podstawie tego filmu wyrobiłem sobie zdanie o tym zespole. Według mnie to CKOD przesadza ( nie wiem za co ta produkcja została nagrodzona) swoją zażyłością i nienawiścią do SN. Fakt, może SN pokrzyżował jakieś plany CKOD, ale taki jest rynek... Jeżelli chodzi o powage zespołu to po części się z Tobą zgadzam, mogliby się trochę rozluźnić...
Glaca powaołał do życie postacie X, gdyż chciał ukazać człowieka zamkniętego w sobie, zdegradowanego przez "system" i zapomnianego... są odrzucani, ludzie którzy stracili osobowość i twarz, żyjący w kanałach tego świata, ciągle się ukrywający...
...dobra, wale prosto z mostu bo mi się spać chce
Glaca nie chce by X-y się odzywały (moim zdaniem) by zachować ich całkowitą anonimowość (jako postaci/twory), by nie dokońca wiadomo było kim/czym one są...
...może nie dokońca wytłumaczyłem to tak jakbym chciał, ale musisz się zadowolić tą odp... poza tym inni wiedzą lepiej |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-09-19, 09:13
|
|
 |
poza tym nigdy nie bylo czegos takiego zeby sie chlopaki nie mogli odzywac
bzduuuuuuuraaaaaaaa
a tytul tematu jakos tak mi nie pasuje do pytania w nim zawartego... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2006-09-19, 15:29
|
|
 |
... a temat ckod był wałkowany już po tysiąckroć ...
|
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-09-19, 21:16
|
|
 |
temat ckod - tu by sie wykład z etyki przydał Chciałam sie wypowiedzieć, ale nie wiem czy to konieczne.
Jak by to modnie powiedzieć jest oparty na pomówieniach
To co się komu podoba a co nie, nie podlega dyskusji, jest subiektywne.
Nie wiem, wlasny gust i jakieś informacje z trzeciej ręki są powodem do zakładania tematu z tak brzmiącym tytule. |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
| Ostatnio zmieniony przez Pam44 2006-09-19, 22:31, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Amen[Hans eXit]
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-09-19, 22:03
|
|
 |
Nie mam pojęcia. Przede wszystkim dlatego, że nie znam SN osobiście, nie mogę za bardzo wypowiadać się o nich, jako poszczególnych osobach. Sprawa z CKOD nie obchodzi mnie, śmieszy mnie za to cholernie powaga, z ja podchodzą do niej fani (tak, fani SN, takich od CKOD raczej nie znam).
Teraz zespól siedzi w studio i tworzy. Mnie się to podoba. Czekam na album.
A co do gwiazdorstwa... Trudno się wypowiedzieć. Nigdy tak nie uważałem, niemniej dziwią mnie tak drobne fakty, jak usunięcie linku do tego forum (wałkowane) i całkowite tego przemilczenie, poza tematem (s)AINTa, który nic nie wyjaśnia, czy usunięcie ze strony SN linka do Agressivy 69 i Behemotha, z których członkami współpracowali na Revolcie przecież. Nie robię tu żadnej teorii spiskowej, ja też jednych chcę mieć w linkach, innych nie, ale przyznaję, że wygląda to dziwnie... Lecz powtarzam: nie mam zamiaru się w tym grzebać, bo prawdy w ten sposób dojść nie można. |
_________________ last.fm/user/amendotcom |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2006-09-20, 06:34
|
|
 |
| Amen[Hans eXit] napisał/a: | | usunięcie linku do tego forum (wałkowane) i całkowite tego przemilczenie, poza tematem (s)AINTa |
jak nie wyjaśnione jak sam to wyjaśniałem.
Moim zdaniem nazwa tematu nie pasuje do treści jak się w nim zawiera ... Proszę autora aby sprobował sformuowac to inaczej. |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
| Ostatnio zmieniony przez longas 2006-09-20, 13:54, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
endrjuuu
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 27 Skąd: z Dupy.....:|
|
Wysłany: 2006-09-21, 18:09
|
|
 |
To w końcu jak jest z tymi x-ami? moga sie odzywać? bo jak na scenie to rozumiem, takie przedstawienie itd, ale jeżeli podobno nawet za sceną to już przesada? tak w ogole to są caly czas Ci sami ludzie?
Denerwują mnie takze te ich futra, pozy itd, troche luzu by sie im przydało... i nikt nie może stać z boku jak ni wchodzą na scene (jak to było na filmie generacja ckod) to chyba troche trąca gwiazdorstwem... ale moze to normalne w showbizneswych kregach.... Rzecz, która mnie najbardziej denerwuje u nich, ze ze swojej twórczości robią jakąś wielką sztuke, gadają o miksowaniu przez ponad rok i wychodzi... jakies 2 akordy i static x (mowie tu o jakims nowym walku). To moje osobiste zdanie, ze więcej o tym gadaja i robia wokól tego jakąś poważńa otoczke, a tak naprawde wszystko opiera sie na dbrym brzmieniu, a nie jakis wymyśłnych kompozycjach. Za czasów Ghetta tyle nie gadali, a plytka niszczy.
ps: nie tyczy się to tekstów...[/i] |
_________________ niech płoną drzewa!!
niech las się pali |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-09-21, 18:46
|
|
 |
| Cytat: | | jak to było na filmie generacja ckod |
w takim razie zapraszam na koncert
Krytykujesz Woodstock bo obejrzałeś film Rydzyka?
Jak jest z X - wyrwali im języki. Przeczytaj odp na Twoje poprzednie pytanie, do tego wątku odwołuje się Mi
| Cytat: | | i nikt nie może stać z boku jak ni wchodzą na scene |
generacja ckid widocznie nie miala okazji stać i ma żal. Oczywiscie że na backstage są tylko osoby upowaćnione, ale to chyba normalne?
| Cytat: | | Rzecz, która mnie najbardziej denerwuje u nich, ze ze swojej twórczości robią jakąś wielką sztuke |
Przykro mi, jak Ciebie aż tak denerwują to odpusc sobie
| Cytat: | | naprawde wszystko opiera sie na dbrym brzmieniu, a nie jakis wymyśłnych kompozycjach |
jasne po co komponować, 3akordy darcie mordy i jest super |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2006-09-21, 19:40
|
|
 |
| endrjuuu napisał/a: | To w końcu jak jest z tymi x-ami? moga sie odzywać? bo jak na scenie to rozumiem, takie przedstawienie itd, ale jeżeli podobno nawet za sceną to już przesada? tak w ogole to są caly czas Ci sami ludzie?
Denerwują mnie takze te ich futra, pozy itd, troche luzu by sie im przydało... i nikt nie może stać z boku jak ni wchodzą na scene (jak to było na filmie generacja ckod) to chyba troche trąca gwiazdorstwem... ale moze to normalne w showbizneswych kregach.... Rzecz, która mnie najbardziej denerwuje u nich, ze ze swojej twórczości robią jakąś wielką sztuke, gadają o miksowaniu przez ponad rok i wychodzi... jakies 2 akordy i static x (mowie tu o jakims nowym walku). To moje osobiste zdanie, ze więcej o tym gadaja i robia wokól tego jakąś poważńa otoczke, a tak naprawde wszystko opiera sie na dbrym brzmieniu, a nie jakis wymyśłnych kompozycjach. Za czasów Ghetta tyle nie gadali, a plytka niszczy.
ps: nie tyczy się to tekstów...[/i] |
co żeś się tak tych iksów uczepił w sumie x-ów już nie ma więc po co do tego wracać... a ta cała "generacja" to bzdura... a jak sn trąca gwiazdorstwem, to mówi się trudno... mają do tego prawo i tyle na temat. A jak niepasuje Tobie "wielka sztuka" to zawsze możesz się zamknąć w małym pokoiku i puszczać naokrągło ghetto... tylko uważaj żeby Cię nie "zniszczyło" oczywiście joke...
podsumowując film "generacja" wziołeś zbyt bardzo do siebie... |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2006-09-21, 20:42
|
|
 |
| Momus napisał/a: | podsumowując film "generacja" wziołeś zbyt bardzo do siebie... |
Prawda jakby tak każdy film brać do siebie to nie wiem co by było, ale fakt faktem, że wizja reżysera, a kłamstwo i pomówienia to co innego, ale co począć... |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2006-09-21, 21:41
|
|
 |
Wiecie co...ja tu oczywiscie sie zagubilam i widze, ze jestem chyba nie na czasie Skad ja moge ten film wziasc? A co, tez chce obejrzec! Od razu mowie, ze nie mam programow do sciagania, wiec...da sie jakos inaczej go zdobyc?
Komedieeeeee... |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2006-09-21, 21:42
|
|
 |
| ...dosyć często puszczają to na TVP Kultura... |