Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:10
Wątpliwości?
Autor Wiadomość
Collien 
Uzależniony

Wysłany: 2005-08-22, 14:35   Wątpliwości?
Coś co nie podoba Wam się w SN. Wątpliwości które czasem brudzą wspaniałą wizję wiary...
Szpan, przereklamowanie, komercja...? Prawda czy fałsz? Jeżeli czasem takie myśli was nachodzą, napiszcie, może zrodzi się ciekawa dyskusja.

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2005-08-22, 17:21   
Sweet Noise cenię przede wszystkim za muzę. Więc w zasadzie nie mam żadnych zastrzeżeń do tego. Nie obchodzi mnie to, czy są "prawdziwi", czy nie, czy naprawdę dbają o "połamane kwiaty", itp. Dla mnie to muza, teksty i świetny show na koncertach z fajną otoczką.

Natomiast gdybym miał się czepiać rzeczy spoza powyzszego, to trochę mnie irytuje bycie takimi "TRÓ" artystami, w sensie że "my się znamy na sztuce a System nas niszczy". Mają święte prawo do takich wypowiedzi a poniekąd mają racje, bo faktycznie robią coś nietypowego a ludzie SĄ zawistni, ale trochę skromności nie zawadziłoby...

anathema 
Zaawansowany

Wysłany: 2005-08-22, 17:54   
Ja SN cenie wlasnie za to ,ze probuja byc prawdziwi. To jest w nich wspaniale. Muzyka owszem ich cala aranzacja bardzo mi spasowala i uwazam ich za nowe ziarna , ktore chca przebic i rozsiac nowosc jaka jest PRAWDA.

Hm... ale czy faktycznie tacy sa jak sie wypowiadaja... nie wiem mam skryta nadzieje ,ze to w co wierze jest dobre, realne i ze sie nie myle. Hm... Ich teksty sa dobre nawet wiecej niz dobre i choc wiele sie powtarza to i tak jest swietnie.
Koncerty, ech sa naprawde rewelacyjne i kontakt z kazdym osbnikiem zespolu... i to, ze mozesz popatrzec im w oczy, a oni odwzajemnia tym samy bez obaw.

Zreszta ech... sami dobrze wiecie,ze maja moc , ktora napawa do dalszego dzialania, ktora nie pozwala sie poddac itd.
A moze nie wiecie... jak tak czuje i jest mi z tym dobrze.
Sa lekarzami na polamane kwiaty :] i tyle... nie wiem mi sie ta muzyka podoba teksty rowniez. Juz w niejdnej sytuacji mi pomagla...

Najewiekszy atutem tego zspolu jest to ,ze lamia sterotypy muzyczne i potrafia laczyc swoj gatunek z innymi.

A to co sprawia mi watpliwosci to wiara w ludzi... bo niestety nie moge pojac jak moze wierzyc w cos co ulega samodestrukcji. Watpliwosc kolejna to to ,ze wypowiedzi i dzialanie zespolu jest jak bajka... ech.. ktora czesto nie niesie w moich oczach happy end-u :] :]

faith 
Wtajemniczony

Wysłany: 2005-08-24, 19:30   
wątpilwości pojawiły się w czasie akcji pt. "zamykamy oficjalne forum" - baardzo mi się to nie spodobało - cała ta afera itp. itd. byłam do niego przywiązana - dzięki niemu poznałam fantastycznych ludzi ... aż tu nagle .... no i pozostał po tym jakiś niesmak ...

poza tym ta cała otoczka wokól zespołu czasem mnie razi ... więcej pokory, skromności nie zawadzi ...

no ale pomimo tych wszystkich wątpliwości - nadal chcę im wierzyć ... chcę wierzyć, że naprawde wierzą w nas, chcę wierzyć w to, że sukcesy jakie odnoszą nie zmienią ich, chcę im wierzyć bo zmienili w moim życiu bardzo wiele ...

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2005-08-24, 21:18   
Ciągle zmiany składu chyba nic więcej. Przywiązuje sie do ludzi... Podoba mi się podejście Rammstein że gdyby jeden odszedł caly zespol rozpadlby się.

www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl

anathema 
Zaawansowany

Wysłany: 2005-08-24, 21:23   
A nie sadzicie ,ze skromnosc w ich przypadku bylaby oszustwem ??? wiedza ile sa warci i wiedza co robia... jak sie spala to sie spala i SN ch*j strzeli :| albo i nie... :]

To jest dobre,ze pokazuja swoja nieskromnosc bo robia cos co wedlug mnie jest dobere.

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2005-08-24, 21:27   
Nie, skromnośc i pokora to zawsze są cnoty.

Znam ludzi, co robią lepsze rzeczy niż Sweet Noise, a o wiele pokorniejsi są.

a$artana 
Zaawansowany

Wysłany: 2005-08-25, 01:18   
przesadna skromnosc i przesadna pokora to bardzo polskie cechy, zazwyczaj nie potrafimy chwalic sie tym co mamy dobrego, chorujemy na kompleks nizszosci, wszystko porównujemy z produktem ze Stanow etc tak jakby w Polsce band nie mogl miec dobrego brzmienia. Dlatego wole artyste, ktory mowi mi wlozylem w to cala swoja dusze i mase pracy- jest zajebiste, takie jak chcialem. W ogole artysta to moim zdaniem twór bardzo samolubny, egoistyczny i egocentryczny;) z zalozenia:) tworzy to co chce, jak chce i jak mu sie podoba i dobrze! Ma tez prawo byc z tego dumnym.

Zen 
Wtajemniczony

Wysłany: 2005-08-25, 01:55   
Witam po takim długim czasie. Stwierdziłem ze mi was brakuje :D :D:
A co do tego Co mi sie podoba to ich teksty, sa dla mnie wszytkim. Moim zdaniem opisuja prawde ale w sposób rawdziwy. Kazdy tekst jest inny i przesyła inna czesc otaczajacej nas prawdy. Ja to odbieram w ten sposób

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-08-25, 02:08   
Ale w tym temacie milismy pisac raczej to co nam sie nie podoba.

A co do tego co napisal Amator i na co odpowiedziala Asartana.
Zgodze sie z Asartana. Amator, oczywiscie skromnosc i pokora sa cnotami, ale jesli jest zachowany pewien umiar. Poza tym pomimo skromnosci i pokory trzeba znac tez swoja wartosc.

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2005-08-25, 08:51   
Cytat:
W ogole artysta to moim zdaniem twór bardzo samolubny, egoistyczny i egocentryczny;) z zalozenia:)

na dodatek cholernie wrazliwy bywa :>

ech, ci artysci.... :P
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2005-08-26, 09:09   
Cóz, jak widać każdy ma inne potrzeby.

Ja znam wielu zachodnich artystów, którzy też potrafią być skromni, i tacy własnie na mnie największe wrażenie robią.
Linkin Park, zespół który sprzedał wchujiciutciut płyt, cały czas w wywiadach powtarza, że jeszcze mało wiedzą i mało umieją i że droga do nagrywania naprawde drogiej muzyki jeszcze przed nimi daleka. Zaręczam Ci, a$artana, że nie mają polskich korzeni :wink:

Oczywiście, że przesadna pokora i kompleksy to rzeczy...niemądre :) Bo bez przebojowości nic nigdy nie zdziałasz, nie wypromujesz "produktu". Ale w przypadku Sweet Noise odnoszę niestety wrażenie, że przesada jest raczej w drugą stronę...

Muzykę Sweet Noise OCZYWIŚCIE ŻE porównuję z muzyką ze Stanów, bo to, że jest coś polskie, nie oznacza, że ma u mnie taryfę ulgową. Dodam jeszcze, że SN z tego porównania wychodzi zwycięsko. Naprawdę porządny kawałek nu-metalu o oryginalnym brzmieniu.

Konkludując: przesada nigdzie nie jest dobra. W skromności i w przebojowości, nikt mi tego nie musi tłumaczyć. Wiedząc to, wciąż podtrzymuję poprzednie posty.

a$artana 
Zaawansowany

Wysłany: 2005-08-26, 10:51   
Ale przeciez SN tez nie mowi nigdzie, ze juz pozjadal wszystkie rozumy, wrecz przeciwnie jesli chodzi o muzyke elektroniczna to powtarzaja ze wciaz sie ucza, jaraja nowymi mozliwosciami etc etc. Duma jest raczej ze zrobionych rzeczy, wykonczonych, dopracowanych, tak jak najlepiej mogli, umieli i chcieli na dana chwile. Co do Linkin Park akurat, to pamietam jeden wywiad, w ktorym zespol zapytany o jeden z teledyskow powiedzial, ze wlasciwie to nie wie o co w nim chodzi, to byl pomysl reżysera, oni sie tym nie interesowali. To ja wole muzykow SN, ktorzy angazuja sie na maksa w to co robia, ucza potrzebnych rzeczy i ostatecznie cos co powstaje jest tak bardzo ich, ze moga sie tym chwalic i byc z tego dumni. Bardzo to rozumiem i mnie wcale to nie razi, ja to odbieram jako pewnosc i wiare w to co sie robi, a nie brak skromnosci. Ale jak mawia moj kumpel "kazdy ma swój biust" :)

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2005-08-26, 11:08   
Nie chodziło mi, by porównywać jakość obu zespołów, bo podobnie jak Ty, wolę SN. :)

A co do ostatniego zdania, to się zgodzę, aczkolwiek wolę cudzy biust :D

Gawith 
Piękny Roman

Wysłany: 2005-08-28, 09:27   
Kiedy byłem na koncercie SN w Warszawie 19.02.2004, to kiedy wszyscy oczekiwaliśmy na to, kiedy wyjdą na scenę, skandowaliśmy "Sweet Noise" itd. to ktoś zapewne żartem krzyknął: "na scenę gwiazdorzy!" Nieźle mnie to wtedy rozbawiło... Jednak coś w tym jest i to mnie razi: gwiazdorstwo! Jakieś świecące ubranka, sportowe autka w klipie itp. Mnie to odpycha...

Odpowiedz do tematu