Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Glacasolo
Autor Wiadomość
dahlia 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2014-09-12, 15:38   Glacasolo
Cześć, właśnie tutaj chcę napisać to co chcę napisać...
Twórczość Glacy i postawa Glacy była dla mnie bardzo ważna. Całę dotychczasowe życie gdziekolwiek nie byłam a trochę jeżdże po świecie, zawsze w słuchawakch Sweet Noise albo My riot a w głowie słowa i idee przekazywane przez Glacę. Nie wiem może byłam psychofanką.
Aż do teraz. Długo nie było mnie ostatnio tutaj i w Polsce, mieszkam za granicą, studiowałam na innym kontynencie. Nie mam facebooka. Znajomi zaczęli donosić mi ostatnio o dziwnym zachowaniu mojego idola. Jak przyjechałam skontakowałam się z dwoma znajomymi z otoczenia Glacy i My Riot. Zaczęłam ich pytać. Zarejestrowałam się na FB i zaczęłam sprawdzać.
I się załamałam.
Dowiedziałam się od znajomych, że Glaca zdradził i zostawił żonę razem z dzieckiem, tą Sylwie jego menadżerkę, dla tej swojej trenerki, ktora jest 20 lat od niego młodsza. Zmusił tę żonę też do odejscia z My Riot, potem zmusił tez Hackera. Z tą trenerką założyli klub o nazwie Crosfit Respekt - cha cha cha. Podobno zostawił żone w najgorszym momencie, kiedy mieli problemy finansowe. Podobno Sylwia go zawsze utrzymywała bo ze Sweet Noise nie było jakiejś dużej kasy. Ta Sylwia przeszła załamanie i teraz nie wiedzą co się z nią dzieje. Mieszka w Niemczech bo tam wyjechała już dawno żeby utrzymywać rodzinę a też Glacę.
Jak popatrzyłam na te jego Fb i instagramy i inne - a lubi siebie bardzo promować to naprawdę poczułam wstyd. Ten narcyzm, samojebki, jakies puste slogany. Co się stało, dlaczego? Nie wieżyłam własnym oczom. Potem przeczytałam jak ośmiesza i obraża Hackera i Sylwię na FB. Co z tym wszystkim co mówił o rodzinie, o szacunku do drugiego człowieka, godności, miłosci? Wygląda jakby mu się w głowie coś przekręciło. Jest dziwny.
Może z Magicem też źle postąpił i dlatego on odszedł?
Mam tatutaż Sweet Noise ale nie mogę teraz juz słuchać tych płyt. Wszystko brzmi jak oszustwo, fake, pusta wydmuszka.
Ja tez kiedyś zostałam zdradzona i wiem co to znaczy się czuć zdradzoną. A ta żona przecierz jeszcze dla niego pracowała.
Wstydzę się i też czuję się oszukana. Oszukana w taki śliski sposób.
Glaca pisze na instagramie że niszczy. No i chyba zniszczył.
Pozdrawiam wszystkich bo przez lata czułam się związana z tym forum.
Szkoda :(

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2014-09-15, 22:03   
Dlatego lepiej nie wnikać w życia osobiste innych osób niż bliskie ;-)

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2014-09-16, 21:46   
Ja nie wnikam, nie drążę, ale zastanawia mnie jak to się ma do ideologii prezentowanych na wszystkich płytach.

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2014-09-16, 21:49   
Muzyka to teatr. Slayer, autor takich płyt jak "God Hates Us All" nie gra nigdy w niedzielę. Bo dzień święty trzeba święcić, a Tom Araya (wokal, bas) to ostry Katol. Dlatego skupiam się na muzie, czasem na przekazie. Nie na artyście. Bliskich lepiej szukać w realu.

longas 
|admin|

Wysłany: 2014-09-22, 20:35   
Przemek napisał/a:
zastanawia mnie jak to się ma do ideologii prezentowanych na wszystkich płytach.

dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz

mnie tam dawno sie przestało to podobac, irytują mnie wspomniane wczesniej "narcyzm, samojebki, jakies puste slogany". nie ma w tym nic z muzyki, dla ktorej tylu ludzi polubiło jego profil, w tym ja. za duzo jest w tym nienaturalnego samokreowania sie, bo facet ma 44 lat, a po tym co mozna zobaczec na profilu to można sie przerazic jesli nie jest sie psychofanem lajkujacym 50 raz wrzucony link do botoksu na fejsowym profilu

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2014-10-02, 20:00   
Amat3uR napisał/a:
teatr

...ba, cyrk i pajacowanie. Nie chcę nowego Sweet Noise'a.
Niech Pan Piotr nagrywa '#Glacasolo' i nie kala tego za co kochałem jego muzykę.
Tylko tak przykro...
Do jego prywatnych spraw odnosić się nie będę. Już dawno jego postawa, była nieadekwatna do tego co pisał kiedyś.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2014-10-10, 00:13   
O, widzę Sweet Pudelek się wkradł :-P

Totalnie nie wiem czym się podniecacie. Każdy ma prawo do swojego życia, nie nam to oceniać, nigdy nie wiadomo jak sytuacje osobiste wyglądają naprawdę, właśnie dlatego, że są osobistymi sprawami tych osób.
W życiu różnie bywa i nie wszystko jest czarne lub białe.
Poplotkować to sobie można z sąsiadeczką, choć i to niezbyt ładne.

Glaca jaki jest każdy wie. To że ma spore ego? No cóż, gdyby nie ono pewnie niewiele by osiągnął, artyście to pomaga.

Naprawdę tak bardzo wadzą Wam samojebki? Wasze wrażliwe poczucie estetyki fotograficznej zostało zszargane? Moim zdaniem, po prostu dziś są inne środki komunikacji, środki wyrazu, wszystko to wygląda inaczej. Nie wiem czy Glaca się zmienił, czy po prostu dostosował swoją działalność na portalach do jakiś średnich standardów funkcjonowania w mediach społecznościowych. Serio myślicie, że gdyby facebook istniał 15 lat temu, to Glacy by tam nie było w takiej formie jak dziś?

Te 15 lat temu wszyscy zachwycali się, że SN robi coś innego niż wszyscy, tworzy nowe dźwięki, łączy nurty, przeciera szlaki. Dziś kiedy Glaca robi coś innego niż kiedyś - narzekacie. Wszyscy nagle tacy poważni się zrobili. Podam Wam przykład zespołu, którego muzyka, stylistyka i wszystko inne nie zmienia się od lat, przez co dla mnie przestaje być autentyczne, staje się groteskowe - Closterkeller.
Muzyka, zwłaszcza ta z szeroko pojętego nowego nurtu, musi się zmieniać, bo zmienia się świat wokół nas, zmieniają się realia, ale i sami artyści. Dwudziestolatek widzi i czuje świat inaczej niż czterdziestolatek. Ja mam tylko nadzieję, że Glaca ma pełne przekonanie do tego co robi, jeśli tak jest, to ja to przyjmuję. Artysta nie może tworzyć tego co chce publika, artysta ma robić to co sam czuje, a kto będzie chciał potem z nim współodczuwać to już mniej istotne. Nam się coś może podobać lub nie, ale to tyle.

I gdyby ktoś uważał inaczej, to zapewniam, że nie jest to wypowiedź mająca na celu wychwalanie Piotra pod niebiosa i ślepe zapatrzenie w niego. Tylko dla równowagi w wypowiedziach chciałam dodać swoje spostrzeżenia. Wiem, że z pozycji fotela w ciepłym domku jest łatwo wydawać sądy, ale nie na tym polega odbiór twórczości.

Dlatego spokojnie, poluzujcie gumy w majtach i jak radzi Maciej, oceniajcie muzykę przez pryzmat muzyki, a nie życia osobistego, bo nic Wam do niego.

A jeśli muzyka się się podoba, no cóż, bywa i tak. Szkoda, że nie spotkamy się na koncertach.

Aras 
Piękny Roman

Wysłany: 2015-05-28, 21:35   
Ja myślę że Glaca i jego nowy projekt ma całkowicie inny, nowy "target". Nie ma to nic wspólnego ze Sweet Noise. Cóż, niech idzie swoją drogą. Beze mnie...

Odpowiedz do tematu