Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2013-03-09, 14:48
sweet_noise: opinie o płycie
Autor Wiadomość
Devil Peter 
Wtajemniczony

Wysłany: 2011-09-14, 21:25   
A ja już mam swoje sweet_noise podium: Łzy i Potęga, Botox, Told You oraz zaraz za podium Biała Flaga 2010 ;)

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2011-09-15, 00:14   
Ja dopiero poznaje utworki. Część mam już obsłuchane, a część jeszcze nie do końca.

Na daną chwilę przypadły mi do gustu najbardziej Botox, Ból przemija i Told You.

Matek 
Typowy Średniak

Wysłany: 2011-09-18, 20:07   
Moja kobieta okazała się miłosierna, i nie czekała do 21ego z podarowaniem mi prezentu imieninowego :twisted: Oryginał "sweet_noise" stoi już u mnie na półce. Płytę znam już na pamięć co prawda, i mam na kompie od paru dni, ale to nie zmienia faktu że oryginał musiał być 8) Świetna książeczka . Pudełko też fajne, ale nie wiem jak przetrwa próbę czasu... Mam tego typu wydania Meteory i Reanimation Linkin Parku, i wydają się być lepszej jakości, a po 10 latach na półce są jakby ... oklapnięte :-P Może będzie dobrze.

A tak swoją drogą ... byłem przekonany że Godność 2011 będzie hidden trackiem na płycie. No cóż, szkoda że tak nie jest, ale nie zmienia to faktu że "bunkrów nie ma, ale i tak jest zajebiście" ;)

Kham 
Piękny Roman

Wysłany: 2011-09-19, 22:54   
Witam wszystkich

Im dłużej słucham "sweet_noise" tym bardziej dziwi mnie dobór singli na pierwszy ogień. Tu są zdecydowanie lepsze, mocniejsze, ciekawsze kawałki. Promują raczej neutralny (czytaj "nudny") "Sen" czy "Lzy i potęga" z niespodziewanym brakiem pałera, a tu przecież jest "Told you", "Botox" czy "Ból przemija" albo "Biała flaga 2010" przy których trudno robić coś poza chłonięciem dźwięków. Po pierwszym odsłuchu muszę pogratulować Glacy opanowania. Na Tripticu jest tylke dźwięków, że wiele z dobrych pomysłów nie ma szansy wybrzmieć (Still alive - przecież to materiał na pół plyty!). Tutaj wszystko jest pod kontrolą, wyraźny rytm, słodkie bity, przy solówkach ręce same robią air guitar, głowa kiwa się a stopa przytupuje. Teksty tragiczne, ale to akurat znak firmowy Glacy. Za to wokalnie jest bardzo w porządku, melorecytacja z naciskiem na melo + trochę ryku z "końca wieku" + krzyk z CLC + próby śpiewu z T. (na szczęście G. zna swoje możliwości i poza nie nie wychodzi).

Podsumowując: jest super. Jeszcze nie wiem czy lepiej od Triptica (czemu to nie były trzy płyty?!) ale na pewno dojrzalej.

Anneke 
Madman

Wysłany: 2011-09-20, 22:40   
od pierwszego odsłuchu akceptuję entuzjastycznie całość, nawet w pracy rzuciłam się z piskiem "Glaca :twisted: !" do radia robić głośniej jak udzielał wywiadu Baronowi... :D
łza się kręci w oku przy dedykacji "to że Ciebie nie ma to wielka strata", aż coś w sercu drga jak się to w całość składa... mnie się"botox" podoba, zaskakuje nieco połączenie takiego rytmu i tekstu w jedno, ale jakoś nie mogę się oprzeć skojarzeniu z "showshit", który też lubię...
"poison and nectar" mnie zachwyca, "ile znaków" - też wolałam starszą wersję, ale skoro mamy obie to nie ma co narzekać, każdy coś dla siebie znajdzie :)
mam nadzieję jakoś wytrwać do koncertu :)

Guldur 
Chory Opętany

Wysłany: 2011-11-28, 21:40   
a ja jestem po tysiąckrotnym odsłuchu i słucham dalej.. :]

zajebiście się przy tej płycie biega :twisted:

no i tak na marginesie może się jednak G zdecyduje i stwierdzi za pół roku, że My Riot to jednak tytuł płyty był i że coś tam mu się pomyliło, czy coś :>

a tak na zakończenie pewien młody człowiek powiedział ostatnio jednym tchem do swojej mamy jak mu zadała pytanie jaki zespół lubi najbardziej - My Riot, Sweet Noise, Rammstein
11 lat ma 8)

Odpowiedz do tematu