Przesunięty przez: longas 2013-03-09, 14:48
|
sweet_noise: opinie o płycie |
| Autor |
Wiadomość |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2011-09-09, 18:17
|
|
 |
| Devil Peter napisał/a: |
No w sumie można go nazwać synem Peji bo nawet głos podobny |
serio? dla mnie to zupełnie inny głos i flow. |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

Wiek: 37 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 215 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2011-09-09, 18:50
|
|
 |
Rzeczywiście, Peja mówił o tym perkusiście z Methods of Mayhem zapomniałem. A gdy oglądałem, to stwierdziłem że właśnie o niego pewnie chodzi
A co do samej płyty - więcej słów napiszę jak będę już po egzaminach, po mam wszystkie 3 poprawki w nast.tygodniu, a gó***o umiem, a dodatkowo mam praktyki w szkole, więc cierpię na brak czasu - ale mam pytanie : czy ktoś czuje się zawiedziony albumem ?
Od razu uprzedzę - ja nie Jest dobrze, co prawda przesłuchałem dopiero 2 razy, więc ciężko mi coś stwierdzić, ale ogólnie same dobre wrażenia. Wprawdzie nie podjarałem się jak przy CLC, ani nie opadła mi kopara jak przy TT...ale to już nie ten wiek co w czasie premiery Czasu, a po drugie do TT podszedłem bez jakiejkolwiek wczesniejszej zapowiedzi, a przy MR chłonąłem najmniejszy nawet news, więc wiedziałem czego się spodziewać. Posłucham tego albumu jeszcze kilka razy na spokojnie i może walnę jakąś recenzję A pytam czy ktoś się w ogóle zawiódł, bo same "megahurraoptymistyczne" komenty widzę na FB ... ale to akurat mnie nie dziwi na tym portalu. Jestem jednak ciekaw opinii fanów |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2011-09-09, 19:16
|
|
 |
Ja tylko mam wątpliwości czy demówki 'ile znaków' i 'ostatni taki dzień' nie były lepsze. Pewno jak się osłucham będę mówił co innego. Na razie jestem zajebiście pozytywnie zaskoczony i wyobraźnia podpowiada mi jaka będzie rzeźnia na koncertach |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2011-09-09, 19:18
|
|
 |
A tak z innej beczki ... Ci co mają FB już wiedzą, że Glaca jest w Polsce przedstawicielem wchodzącej do nas marki Monster Energy. Z ciekawości zajrzałem na ich stronkę i oto co znalazłem o G : "Peter “Glaca” Mohamed – the uncontrolled one Peter Mohamed - better known as Glaca in his country, is a musician, producer, visionary and one of the main Polish rock vocalists. He is the leader and creator of one of the most popular, extravagant and progressive rock bands in Poland: Sweet Noise which have released 7 albums so far and became hugely successful offering its blend of rock, electro and hip-hop.
Mała wtopa |
|
|
|
 |
Devil Peter
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 65 Skąd: Żary/Zielona Góra
|
Wysłany: 2011-09-09, 19:48
|
|
 |
Swoja drogą Monster Energy to szalona marka. Na Woodstocku leżałem sobie legalnie na trawie pod PKP a tu nagle przyjeżdża pickup z ludźmi na pace którzy zaczęli rozdawać Monster Energy drinki, każdy brał ile udźwignął
Co do nowych kawałków to są takie, które mnie zaskoczyły pozytywnie jak Biała Flaga, takie które polubiłem (Told You), takie które dupę mi urywają (Botox) i są takie które nie zrobiły na mnie wrażenia. Ogólnie dobre wrażenie mimo że parę kawałków już słuchałem dawno. Łzy i Potęga na czele i tak |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/Devil_Peter
http://www.facebook.com/devil.peter |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-09-10, 13:35
|
|
 |
Wreszcie się doczekałem możliwości odsłuchu. Wyrok dam dopiero, jak będę to miał w dobrej jakości na słuchawkach. Ale póki co wrażenia były bardzo dobre. Spodziewałem się, po singlach, przesady w tekstach ("wracam do chwil walki o byt, kiedy sam przeciwko wszystkim stałem sam na krawędzi upadku i nędzy"... no kaman, nie lubię takich tekstów), ale okazało się, że jest ogólnie bardzo fajnie. No i świetna muza, a, jak rozumiem, za nią Haker jest odpowiedzialny. Mam więc nadzieję, że panowie się nie rozstaną, bo Haker bardzo dużo wniósł świeżości w brzmienie SN... znaczy się, MR |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2011-09-11, 02:20
|
|
 |
botox rzeczywiscie mocno wbija sie w mozg po pierwszym przesłuchaniu nawet, tak jak mocno mi sie wbił tez fragment: "to jest premier, to faszysta, to prezydent, jego brat"...premier o ktorym tu mowa juz od dawna nie premieruje, brata nie ma na tym swiecie, a okresleniem "faszysta" bardziej pasuje okreslic obecnego premiera z partii na ktora G głosował w ostatnich wyborach.
nie wiem co miało dać umieszczenie tego tragmentu w tekscie tej piosnki...jakos mocno naciagany jest i oderwany od rzeczywistosci...
ostatni dzien i ile znaków, rzeczywiscie lepsze sa w pierwotnej wersji, takiej bardziej wyraznie, na płycie zostały spłaszczone, mniej charakterystyczne
congo rain, jakis taki niepotrzebny kawałek na tej płycie, zupełnie nie w klimacie...
za duzo kurw i pierdolenia w tekstach
tyle na razie |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 38 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2011-09-11, 03:16
|
|
 |
| longas napisał/a: | botox rzeczywiscie mocno wbija sie w mozg po pierwszym przesłuchaniu nawet, tak jak mocno mi sie wbił tez fragment: "to jest premier, to faszysta, to prezydent, jego brat"...premier o ktorym tu mowa juz od dawna nie premieruje, brata nie ma na tym swiecie, a okresleniem "faszysta" bardziej pasuje okreslic obecnego premiera z partii na ktora G głosował w ostatnich wyborach.
nie wiem co miało dać umieszczenie tego tragmentu w tekscie tej piosnki...jakos mocno naciagany jest i oderwany od rzeczywistosci... |
Się zgodzę. Co do reszty to się wstrzymuję do wtorku. Wtedy to sobie usystematyzuję.
Póki co zauważam też, że najwięcej zastrzeżeń mam do kawałków które polubiłam, bo wkurzają mnie szczegóły które sprawiają że do 100% satysfakcji zabrakło tak niewiele (ale X już stwierdził, że to detale ) |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2011-09-11, 13:03
|
|
 |
Może kiepskie mam ucho, ale Congo Rain stylistycznie przypomina mi ostatnią płytę Mansona. Natomiast Told You, bardziej styl Methods of Mayhem czy Limp Bizkit.
Przekleństw nie jest aż tak dużo, a w Botox fajnie podkreślają frustracje.
| Cytat: | | nie wiem co miało dać umieszczenie tego tragmentu w tekscie tej piosnki...jakos mocno naciagany jest i oderwany od rzeczywistosci... |
Według mnie nie naciągany, tylko może wydać się lekko nieaktualny.
Ale Botox samo w sobie jest zajebiste.
Najmniej przypadł mi do gustu utwór "Kiedy płyną".
Oczywiście przesłuchałem wszystko. Cienko u mnie z silną wolą. |
_________________ www.adventure-zone.info
www.lastfm.pl/user/devCJ
www.youtube.com/user/devcj |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2011-09-11, 13:21
|
|
 |
| Przemek napisał/a: |
Według mnie nie naciągany, tylko może wydać się lekko nieaktualny.
|
nieaktualny, dlatego naciągany...G chyba za długo siedział w USA
jakby nie było o czym spiewac....tylko o polityce... |
|
|
|
 |
Devil Peter
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 65 Skąd: Żary/Zielona Góra
|
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2011-09-12, 18:16
|
|
 |
| Devil Peter napisał/a: | Po przesłuchaniu "Poison_and_Nectar" także stwierdzam, że Ile Znaków lepsza była demówka, a co do "Ostatni Taki Dzień" to ciężko stwierdzić bo miejscami wole demówke a miejscami Biała Flaga jest lepsza |
Nic dodać, nic ująć, mam to samo. Cóż, dlatego mam obie wersje obu piosenek, i obu mam zamiar słuchać
Kupiłbym jutro płytkę, ale nie mam kasy Za to w przyszłym tygodniu mam imieniny, więc albo wyproszę od kogoś jako prezent, albo sam sobie kupię jak dostanę hajsy Gorzej jak potem z kolekcjonerką wyskoczą ... |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2011-09-13, 22:36
|
|
 |
erase me like a dead piksel sector
ja jestem bardzo pozytywnie zaskoczonyczony brzmieniem i wyrazem płyty. czekałem na cd, nie siegalem po kiepskie stream'y. dziś ta płyta uratowała mi życie. |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
| Ostatnio zmieniony przez PePe 2011-09-14, 07:19, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
King_Kschychooo
Twardy Jak Bruk

Wiek: 43 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 849 Skąd: Philadelphia, PA,
|
Wysłany: 2011-09-14, 04:19
|
|
 |
Po kilkukrotnym przesluchaniu plyty stwierdzam ze musze sie zgodzic z poprzednikami. Wiec nie bede powtarzal niepotrzebnie. Po prostu dobra robota wedlug mnie |
_________________ Hey Gość!
Do you even know what a Wawa is? |
|
|
|
 |
|
|