Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Droga do The Triptic
Autor Wiadomość
Toxic 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-10-25, 20:16   Droga do The Triptic
Tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że chętnie usłyszałbym utwory z the Triptic w pierwotnej wersji (np. jak pierwotna wersja without). Niezły bootleg by z tego powstał. Ale znając Glacę to pewnie czegoś takiego nie zrobi bo pewnie w pierwotnych wersjach WSZYSTKIE gitary nagrywał nieodżałowanej pamięci MAGIC.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-10-25, 20:21   
kto był sprytny to 3 kawałki sprzed wyjazdu do afryki zaciągnął z internetu :]

nie prosic mnie o nie

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2007-10-25, 20:32   
longas napisał/a:

nie prosic mnie o nie

to po co się chwalisz? :> :-P
Ostatnio zmieniony przez Momus 2007-10-25, 20:34, w całości zmieniany 2 razy  

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-10-25, 20:33   
longas napisał/a:
kto był sprytny to 3 kawałki sprzed wyjazdu do afryki zaciągnął z internetu :]

nie prosic mnie o nie

Jakie trzy kawałki? Przecież z pierwotnych utworów na płycie znalazł sie tylko Without. Chyba, że longas posiadasz umieszczone kiedyś na krótki czas Victims of War i Vahan Song? Wtedy napiszę tylko jedno....
(EDIT: skasowany email)

No, to teraz sie przyznaj, masz? Ja jeszcze neta nie miałem jak udostępnili je...
Ostatnio zmieniony przez Przemek 2007-11-02, 09:55, w całości zmieniany 1 raz  

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-10-25, 21:02   
dokładnie te 3 walki były na necie przed afryka

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-10-25, 21:19   
Ja tylko dodam, że Without w pierwszej wersji można posłuchać jeszcze TUTAJ

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-10-25, 23:10   
mi się bardziej podobają chyba wersje "po" Afryce jednak...

X 
Madman

Wysłany: 2007-10-26, 13:47   
Brawa dla autora za temat! Też go chciałem założyć po obejrzeniu DVD z Triptic ale wyleciało mi z głowy. Uważam, że jest wiele fajnych dźwięków których nie ma na płycie i aż szkoda żeby sie zmarnowały. Moje typy? Pierwotny początek ,,in the name" (na DVD słychać ten początek kiedy Teba nagrywał wokal. Drugi typ to ,,Painkiller"...chodzi konkretnie o te brzmenie z ,,Township rebelion part 1", które jest na onecie. Tam pod koniec zanim Glaca mówi ,,P&C" była fajna melodia i w ogóle całe brzmienie mi sie podobało. Ostatnio nawet sobie je nuciłem w drodze na zajęcia. Niby jest to na Triptic ale jakieś takie zmienione. Chciałbym mieć na CD tamto z onetu. :-P Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia...szkoda, że nie ma jej na płycie. :(

Jedyna nadzieja w tym, że Glaca w jednym wywiadzie mówił o nowych aranżacjach utworów z Triptic....tzw Revolta 2 :-P Może wrzucą tamte brzmienia na ten project i tym samym nie pójdą w zapomnienie? ;)

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-11-02, 17:50   
Przemek napisał/a:
Ja tylko dodam, że Without w pierwszej wersji można posłuchać jeszcze TUTAJ

To by było, jeśli chodzi o utwór. Wychodzi na to, że nie warto się afiszować :D

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-11-02, 23:25   
X napisał/a:
Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia...

Tam spiewa ten fragment Inge.

X 
Madman

Wysłany: 2007-11-03, 11:52   
gonzor napisał/a:
X napisał/a:
Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia...

Tam spiewa ten fragment Inge.

No ja jestem innego zdania. Bo dla mnie osoba śpiewająca tam ma ewidentnie barwę głosu charakterystyczną dla ludzi o ciemnym kolorze skóry. A książeczką bym sie nie sugerował, bo są tam błędy (a przynajmniej jeden). Teba śpiewa w utworach 9 i 13 a nie 9 i 10 jak napisano. Słyszeliście go gdzieś w misiing you? Bo ja nie... :]

[ Dodano: 2007-11-07, 12:23 ]
Małe sprostowanie. Przesłuchałem kilka razy i po dłuższym zastanowieniu przyznaję racjię Gonzorowi. Jak sie wsłuchałem bardziej to faktycznie słychać tam Inge a nie Titi, choć wrażenie, że to barwa ludzi o ciemnym kolorze skóry jest dosyć silne...nie wiem jak to wytłumaczyć.

Natomiast co do pomyłki odnośnie tego, że Teba śpiewa w Stay Alive a nie w Misiing you (jak napisano w książeczce) podtrzymuję nadal swoje zdanie.

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2007-11-24, 23:33   
Nie wiem czy zauważyliście ale na DVD utwory w studio inaczej brzmią. Jakieś takie fajne klawisze tam słychać ale może to jakieś studyjne ścierzki pod nagrywanie wokalu... Ciekawe brzmienia, chciaaaałbym mieć.... :-P

www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl

X 
Madman

Wysłany: 2008-07-04, 19:36   
Słucham se kurna cały dzień w kółko kilkusekundowe nagranie ze studia ,,Chaos" z płyty DVD, która była dodatkiem do wersjii specjalnej Tripticu. Chodzi o fragmenty z sesjii nagraniowej Zukile..... Czemu słucham tego w kółko??....bo kurna myśle, że ,,Chaos" pierwotny z tymi klawiszami był o wiele lepszy niż ten taki ciężki gitarowy....Ogólnie aranż po Afryce bardziej mi odpowiada....,,Chaos" jest wyjątkiem. :) No może jeszcze ,,Without"....kiedyś się spierałem z Longasem, że wersja ostateczna wcale nie straciła mocy wersjii pierwotnej....ale z biegiem czasu musze przyznac rację Longasowi...tylko nie nazwałbym tego ,,mocą" a raczej ,,klimatem"....wersja pierwotna miała w sumie fajnieszy klimat. :)

Ogólnie zmierzam do tego, że chciałbym se kurna wersjii pierwotnych Tripticu posłuchać.... :twisted:

dana 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2010-07-30, 22:52   
http://www.youtube.com/wa...feature=related

bardzo mi się podoba,zdecydowanie mój faworyt ...z The Triptic
"Give It All The Way"

:oops:

Odpowiedz do tematu