|
Droga do The Triptic |
| Autor |
Wiadomość |
Toxic
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-10-25, 20:16 Droga do The Triptic
|
|
 |
| Tak się zastanawiałem i doszedłem do wniosku, że chętnie usłyszałbym utwory z the Triptic w pierwotnej wersji (np. jak pierwotna wersja without). Niezły bootleg by z tego powstał. Ale znając Glacę to pewnie czegoś takiego nie zrobi bo pewnie w pierwotnych wersjach WSZYSTKIE gitary nagrywał nieodżałowanej pamięci MAGIC. |
_________________ To idąc naprzód wyznaczamy kierunek |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-10-25, 20:21
|
|
 |
kto był sprytny to 3 kawałki sprzed wyjazdu do afryki zaciągnął z internetu
nie prosic mnie o nie |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-10-25, 20:32
|
|
 |
| longas napisał/a: |
nie prosic mnie o nie |
to po co się chwalisz? |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
| Ostatnio zmieniony przez Momus 2007-10-25, 20:34, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-10-25, 20:33
|
|
 |
| longas napisał/a: | kto był sprytny to 3 kawałki sprzed wyjazdu do afryki zaciągnął z internetu
nie prosic mnie o nie |
Jakie trzy kawałki? Przecież z pierwotnych utworów na płycie znalazł sie tylko Without. Chyba, że longas posiadasz umieszczone kiedyś na krótki czas Victims of War i Vahan Song? Wtedy napiszę tylko jedno....
(EDIT: skasowany email)
No, to teraz sie przyznaj, masz? Ja jeszcze neta nie miałem jak udostępnili je... |
| Ostatnio zmieniony przez Przemek 2007-11-02, 09:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-10-25, 21:02
|
|
 |
| dokładnie te 3 walki były na necie przed afryka |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-10-25, 23:10
|
|
 |
| mi się bardziej podobają chyba wersje "po" Afryce jednak... |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-10-26, 13:47
|
|
 |
Brawa dla autora za temat! Też go chciałem założyć po obejrzeniu DVD z Triptic ale wyleciało mi z głowy. Uważam, że jest wiele fajnych dźwięków których nie ma na płycie i aż szkoda żeby sie zmarnowały. Moje typy? Pierwotny początek ,,in the name" (na DVD słychać ten początek kiedy Teba nagrywał wokal. Drugi typ to ,,Painkiller"...chodzi konkretnie o te brzmenie z ,,Township rebelion part 1", które jest na onecie. Tam pod koniec zanim Glaca mówi ,,P&C" była fajna melodia i w ogóle całe brzmienie mi sie podobało. Ostatnio nawet sobie je nuciłem w drodze na zajęcia. Niby jest to na Triptic ale jakieś takie zmienione. Chciałbym mieć na CD tamto z onetu. Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia...szkoda, że nie ma jej na płycie.
Jedyna nadzieja w tym, że Glaca w jednym wywiadzie mówił o nowych aranżacjach utworów z Triptic....tzw Revolta 2 Może wrzucą tamte brzmienia na ten project i tym samym nie pójdą w zapomnienie? |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-11-02, 17:50
|
|
 |
| Przemek napisał/a: | | Ja tylko dodam, że Without w pierwszej wersji można posłuchać jeszcze TUTAJ |
To by było, jeśli chodzi o utwór. Wychodzi na to, że nie warto się afiszować |
|
|
|
 |
gonzor
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-11-02, 23:25
|
|
 |
| X napisał/a: | | Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia... |
Tam spiewa ten fragment Inge. |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-11-03, 11:52
|
|
 |
| gonzor napisał/a: | | X napisał/a: | | Poza tym na DVD kiedy Inge nagrywałą wokal do ,,Painkiller" i tam był ten fragment gdzie Titi i Glaca śpiewali ,,hush baby, dont you cry..." była fajna melodia... |
Tam spiewa ten fragment Inge. |
No ja jestem innego zdania. Bo dla mnie osoba śpiewająca tam ma ewidentnie barwę głosu charakterystyczną dla ludzi o ciemnym kolorze skóry. A książeczką bym sie nie sugerował, bo są tam błędy (a przynajmniej jeden). Teba śpiewa w utworach 9 i 13 a nie 9 i 10 jak napisano. Słyszeliście go gdzieś w misiing you? Bo ja nie...
[ Dodano: 2007-11-07, 12:23 ]
Małe sprostowanie. Przesłuchałem kilka razy i po dłuższym zastanowieniu przyznaję racjię Gonzorowi. Jak sie wsłuchałem bardziej to faktycznie słychać tam Inge a nie Titi, choć wrażenie, że to barwa ludzi o ciemnym kolorze skóry jest dosyć silne...nie wiem jak to wytłumaczyć.
Natomiast co do pomyłki odnośnie tego, że Teba śpiewa w Stay Alive a nie w Misiing you (jak napisano w książeczce) podtrzymuję nadal swoje zdanie. |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-11-24, 23:33
|
|
 |
Nie wiem czy zauważyliście ale na DVD utwory w studio inaczej brzmią. Jakieś takie fajne klawisze tam słychać ale może to jakieś studyjne ścierzki pod nagrywanie wokalu... Ciekawe brzmienia, chciaaaałbym mieć.... |
_________________ Widzieliście swoje narodziny, życie i śmierć... Nie pokażę i nie powiem wam niczeko nowego...
www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2008-07-04, 19:36
|
|
 |
Słucham se kurna cały dzień w kółko kilkusekundowe nagranie ze studia ,,Chaos" z płyty DVD, która była dodatkiem do wersjii specjalnej Tripticu. Chodzi o fragmenty z sesjii nagraniowej Zukile..... Czemu słucham tego w kółko??....bo kurna myśle, że ,,Chaos" pierwotny z tymi klawiszami był o wiele lepszy niż ten taki ciężki gitarowy....Ogólnie aranż po Afryce bardziej mi odpowiada....,,Chaos" jest wyjątkiem. No może jeszcze ,,Without"....kiedyś się spierałem z Longasem, że wersja ostateczna wcale nie straciła mocy wersjii pierwotnej....ale z biegiem czasu musze przyznac rację Longasowi...tylko nie nazwałbym tego ,,mocą" a raczej ,,klimatem"....wersja pierwotna miała w sumie fajnieszy klimat.
Ogólnie zmierzam do tego, że chciałbym se kurna wersjii pierwotnych Tripticu posłuchać.... |
_________________ https://www.facebook.com/madman.project |
|
|
|
 |
dana
Ziarno Chaosu

Wiek: 28 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 27 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
|
|
|