Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Okładka 'The Triptic'
Autor Wiadomość
PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-11-19, 10:16   
wyczerpująca albo nie... wiadomo tyle, że powstała sobie rzeźba, a okładka to tak jakby rzuty tej rzeźby na 2 płaszczyzny (w tym jeden rzut wykonany 2 razy...) - co znaczy, to już pewnie każdy może interpretować po swojemu, w zasadzie sztuka zawsze dawała duże pole do popisu, choć warto by dowiedzieć się "co autor miał na myśli..."

ciekawi mnie natomiast to ta grafika oznacza dla Ciebie, skoro chcesz ją wytatuować...

Why can we not be sober?

morfix 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-11-23, 21:04   
Cytat:
ciekawi mnie natomiast to ta grafika oznacza dla Ciebie, skoro chcesz ją wytatuować..

To nie jest proste pytanie... Widzisz, zawsze pojmowałem sztukę bardzo intuicyjnie, wszystkimi zmysłami, nie tylko rozumem. to sie tyczy malarstwa, teatru itd. Tak jak pisałem wcześniej, ta grafika "mówi do mnie" przyciąga mnie, inspiruje....gdy patrzę na nią...czuję dziwny...mistycyzm. Te trzy "smoki" przypominają mi, że nic nie jest takie jak się na pierwszy rzut oka wydaje, że zawsze jest jeszcze "drugie dno" i coś co wydaje ci się białe może okazać się z innej perspektywy ciemno szare...nie wiem czy wyrażam się wystarczająco jasno ale nie wiem jak to wyjaśnić prościej... To tak jak byś patrzył tylko na jednego "smoka", tylko z różnej perspektywy...
Poza tym, jest to symbol, który zawsze kojarzy mi się ze Sweet Noise, a ich twórczość miała bardzo duży wpływ na moją osobowość. Jak zrobię ten tatuaż, to będzie to forma szacunku dla Glacy, którego twórczość miała na mnie ogromny wpływ i którego uważam za jednego z niewielu normalnych ludzi w tym posranym kraju, którzy mają odwagę nie kryć swojej odmienności i żyć w zgodzie ze sobą i swoimi ideami. Będzie to symbol, który będzie mi przypominał, że zawsze trzeba iść w życiu swoją ścieżką.
Gdy zobaczyłem pierwszy raz ten symbol, od razu pomyślałem, że to dobry wzór na tatuaż. Potem, przez ostatni rok przejżałem setki stron ze zdjęciami i wzorami tatuaży...wiele było naprawdę bardzo ładnych, podziwiałem technikę wykonania ale żaden nie chwycił mnie za serce, w między czasie zrobiłem sobie dużego tribalana ramieniu ale jeśli myślę o przedramieniu, to widzę u siebie tylko ten symbol...nic innego do mnie nie pasuje. Więc pomyślałem sobie, że jeśli przez ponad rok nie zmieniłem zdania co do jednej prostej grafiki i nadal wywołuje u mnie te same emocje, to znaczy, że to jest właśnie to i nie ma co więcej szukać.

RBlake 
Piękny Roman

Wysłany: 2009-05-03, 12:15   
Okładka generalnie oddaje rytm płyty, ale jeśli miałbym wskazać moją ulubioną okładkę SN to byłaby to z pewnością ta do albumu Getto.

dana 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2010-07-29, 01:01   
okładka "The Triptic" pasuje do muzycznej oprawy płyty SN
dla mnie jest świetna i bardzo kojarzy mi się ze Sweet Noise
oddaje ducha Afryki....połączonego muzyką ,formą i rzeżbą,emanuje tajemniczością

Odpowiedz do tematu