Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
Respect - pytanko |
| Autor |
Wiadomość |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2004-11-20, 17:21
|
|
 |
Troche cie nie rozumiem Collien. Mowisz ze nie popierasz piractwa polskich zespolow, a sama masz 2 plyty pirackie, a reszte w mp3. Czuje tu jakas straszna niekonsekwencje. To taka mentalnosc Kalego. Jak ktos Kalemu ukrasc krowe to zle, ale jak Kali ukrasc krowe to dobrze. (pan Sienkiewicz sie klania ) |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-11-20, 17:27
|
|
 |
| zwierzak napisał/a: | Troche cie nie rozumiem Collien. Mowisz ze nie popierasz piractwa polskich zespolow, a sama masz 2 plyty pirackie, a reszte w mp3. Czuje tu jakas straszna niekonsekwencje. To taka mentalnosc Kalego. Jak ktos Kalemu ukrasc krowe to zle, ale jak Kali ukrasc krowe to dobrze. (pan Sienkiewicz sie klania ) |
Wiesz....nie każdego stać na orginały, mnie także nie Może mam z 5 płyt orginalnych, a reszta to piraty |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
jenny89
Chory Opętany

|
Wysłany: 2004-11-20, 17:34
|
|
 |
| Zdaje się, że temat o piractwie już gdzieś był... |
|
|
|
 |
metalpunk
...

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2004 Posty: 222 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2004-11-20, 17:51
|
|
 |
| jenny89 napisał/a: | | Zdaje się, że temat o piractwie już gdzieś był... |
No tak, byl i jest Wiec ludziska o piractwie gadac o tu: http://www.sweetnoise.one...topic.php?t=103 |
_________________ "...to co mi zrobiłeś ja uczynię Tobie, nienawiść i ból zawdzięczasz sobie..." |
|
|
|
 |
moszna
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-11-21, 12:01
|
|
 |
| a ja wcale nie uważam żeby sn miało tanie płyty, wręcz przeciwnie... |
_________________ Witaj!
To twój dom - gnój na środku podwórka, to twoja matka
Ten z wąsem - to on - bierze ją zawsze, gdy chce
Witaj tu!
Chodź, nauczę cię agresji! |
|
|
|
 |
Nate
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2004-11-21, 12:10
|
|
 |
eno 3 dyszki to jeszcze nie tak źle, parę piwek do tyłu i już płytka jest....
chociaż z grugiej strony jak na polską produkcję.....
no, ale za jakoś i profesjonalizm się płaci.....
a polska produkcja, też czasmi bywa dobra....
w przypadku SN bardzo dobra... |
|
|
|
 |
bitrate40kbps
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-11-26, 10:06
|
|
 |
30zl to normalna cena za plyte polskiego wykonawcy, biorac pod uwage, ze zagraniczne plyty kosztuja srednio ok 50zl, a potrafia nawet dochodzic do 80...(co oczywiscie uwazam za gruba przesade). strasznie marudne i rozpieszczone to wychowane na mp3 pokolenie...3 dyszki to minimalna suma, jaka wydaje sie na jednej dobrej imprezie, wiec jesli jest sie prawdziwym fanem muzyki, nie ma zadnego problemu, zeby przeznaczyc ja na oryginalna plyte.
btw - i tak ostatnio obserwujemy tendencje do spadania cen plyt polskich zespolow, wiele z nich mozna kupic za ok 25zl np Rootwater...chyba to wlasnie SN przy okazji CLC wprowadzil ten mily trend na rynek |
_________________ Rundgang Um Die Transzendentale Säule Der Singularität |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-11-26, 11:14
|
|
 |
:D trzeba przyznac ze cena 26 zeta za CLC i Revolte w jednym rzeczywiscie byla r-e-w-e-l-a-c-y-j-n-a :D:D
tak trzymac |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2004-11-26, 15:42
|
|
 |
W koncu to Revolta. Jak robic rewolucje to na calego |
|
|
|
 |
moszna
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-11-27, 10:18
|
|
 |
już mówiłem że płyty sn nie są tanie, ale powiem teraz bardziej dogłębniej: mają cholernie drogie płyty!!!
30 zł? tyle to daje za KATa, który stoi przynajmniej 4 klasy wyżej, za Vadera płaci się 25 zł, za neume 20, 25zł (nie pamiętam dokładnie ile), C.O.S. dałem 20 zł (CD), A.R.S. ma płytki po 20, 22 zł, IRA sprzedaje wcześniejsze płyty po 10 zł!!! nawet jeden z najbardziej znanych punkowych zespołów sprzedaje płyty po 20 zł, więc nie mówcie że sn ma niskie ceny, ceny są normalne, a w przypadku 30 zł to już wysokie, na tyle wysokie ze wolę kupić klasykę polskiego metalu zamiast ich...
to samo się tyczy koncertów, mają najdroższe bilety jeżeli chodzi o rockowe (choć nie wiem czy jeszcze się zaliczają do tego gatunku) zespoły.
Amen |
_________________ Witaj!
To twój dom - gnój na środku podwórka, to twoja matka
Ten z wąsem - to on - bierze ją zawsze, gdy chce
Witaj tu!
Chodź, nauczę cię agresji! |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-11-27, 10:45
|
|
 |
w MM plyty SN sa deczko tansze niz 30 zeta - 26 za revolte
a bilety na koncerty fakt, ciutke drogie sa, ale SN przywozi mase wlasnego sprzetu, oswietlenie itp a to niestety kosztuje... zreszta na PP bilety kosztuja tyle samo... na Kult sa drozsze... nie mam pojecia ile kosztuja bilety na acidow czy huntera, ale tez chyba kolo 20-25 zeta... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2004-11-27, 11:13
|
|
 |
Wiec najpierw ceny bletow. Na huntera ostatnio kosztowal chyba 26 zl wiec podobnie. Na inne koncerty znanych zespolow bilety kosztuja mniej wiecej tyle samo.
A co do plyt, to nie sa drogie. Jak mialbym wybierac Kata i SN to wybralbym SN. A to ze Kat jest legenda polkiego metale? No coz. Ale za to ma tak glupie teksty ze lepiej nie mowic. Przyklad "... Pracie dlugie trzy na metr czarne jak ksiadz w habicie..." czy jakos w ten desen. Ira?? Moze i znany zespol ale niezbyt dobry tak na prawde. To ze punkowe zespoly sprzedaja plyty taniej to nic nadzwyczajnego. Produkcja takiej plyty kosztuje duzo mniej. Vader?? Ok. To jedyny przyklad zespolu ktory podales, ktory faktycznie moze sie rownac z SN. I jego plyty sa tansze. Choc tez jeszcze niedawno plyty Vadera byly w cenie okolo 40-45 zl. Nie bylem ostatnio w zadnym sklepie wiec wierze, ze teraz kosztuje mniej. |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-11-27, 12:52
|
|
 |
| mod napisał/a: | to kwestia gustu, a o gustach sie nie dyskutuje |
jeszcze nic nie powiedziałem na temat gustu, tylko zadałem pytanie....-.- |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
| Ostatnio zmieniony przez Adam 2004-11-27, 14:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Darth Kion
Chory Opętany

|
Wysłany: 2004-11-27, 13:40
|
|
 |
Za ostantia plytke Acidow dalem cos ok. 34 zl - 38 kosztowala wersje limitowana za to bilety na ich koncert szly za 25zl. Ja plyty do 30 zl i troche z haczykiem moge jeszcze kupic, ale moje zdziweim bylo nie zle kiedy za Slipknota vol.3 mialbym dac 89 zl - troche lekka przesada. Dlatego fuck dla wszystkich zachodnich firm fonograficznych, ktore okradaja ludzi. Jeszcze chyba patrzylme kiedys na polski zespol, punkowy, Dezerter 45 zl - oni tez smieszni, nie wydaje mi sie zeby ich fani trzaskali kasa, takie ceny same zabijaj sprzedaz plyt. Wychodzi tyle swietnych plyt, jesli wiadomo ze cos jest dobre to zaraz daja wygorowane ceny, dlatego cholernei zaskoczyla mnie cene w 2002 roku za CLC gdize uzbieralem ok. 50 zl - na serio, a wydalem tylko 30, nie chcialem wierzyc. Ale powoli w Polsce ceny sie zmiejszaja co wychodzi tylko na dobre dla slucahczy, jak i dla zespolu bo wie ze jego plyty sie kupuje, a nie tloczy nie legalnie. Jestem zwolennikiem tanich plyt. Np. ostatnio Piersi za 20zl, albo pierwsza plytke TSA za 10 zl. Popieram takie rzeczy |
_________________ www.solanin-film.pl |
|
|
|
 |
bitrate40kbps
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-11-27, 20:59
|
|
 |
| moszna napisał/a: | już mówiłem że płyty sn nie są tanie, ale powiem teraz bardziej dogłębniej: mają cholernie drogie płyty!!!
30 zł? tyle to daje za KATa, który stoi przynajmniej 4 klasy wyżej, za Vadera płaci się 25 zł, za neume 20, 25zł (nie pamiętam dokładnie ile), C.O.S. dałem 20 zł (CD), A.R.S. ma płytki po 20, 22 zł, IRA sprzedaje wcześniejsze płyty po 10 zł!!! nawet jeden z najbardziej znanych punkowych zespołów sprzedaje płyty po 20 zł, więc nie mówcie że sn ma niskie ceny, ceny są normalne, a w przypadku 30 zł to już wysokie, na tyle wysokie ze wolę kupić klasykę polskiego metalu zamiast ich...
to samo się tyczy koncertów, mają najdroższe bilety jeżeli chodzi o rockowe (choć nie wiem czy jeszcze się zaliczają do tego gatunku) zespoły.
Amen |
co to za smieszne porownanie do kata? rotfl czlowieku co za bzdury. dla mnie kat to gowniany zespol, w zyciu nie dalbym zlamanego grosza za ten chlam, ktory nagrali ALE potrafie zrozumiec i uszanowac to, ze ktos mysli inaczej. w momencie analizowania ceny plyty ostatnia rzecza jest wartosc artystyczna muzyki nan sie znajdujacej. bo chyba nie sugerujesz, ze im lepsza plyta tym wiecej powinna kosztowac?
zaloze sie, ze znajdziesz bez wiekszych problemow plyty SN po 25zl...ja napisalem tylko, ze 30 to nie jest (czy tez nie powinna byc) jakas specjalnie wygorana cena dla zwolennika tego zespolu. proste.
poza tym...30zl to cholernie drogie plyty, ale 20-25 to juz normalna cena? rotfl...5zl to nie taki majatek, jedno piwo w dobrej knajpie
jesli chodzi o koncerty, to z tego co wiem SN przyklada teraz do nich ogromna wage nie tylko pod wzgledem wykonawczym ale takze wizualnym , to wszystko zajebiscie brzmi i wyglada, ale tez kosztuje. no chyba ze wolisz chodzic na zjebane koncerty grajacych na odpierdol i po najnizszej linii oporu Acid Drinkers...kto co lubi. |
_________________ Rundgang Um Die Transzendentale Säule Der Singularität |
|
|
|
 |
|
|