|
Klip do 3 singla - "Chaos" |
| Autor |
Wiadomość |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-02, 14:26
|
|
 |
gusta i guściki; jak dla mnie to się zapowiada jak klip, który może wprowadzić klimat podobny do tego z "getta";
mozliwe ze ten klip bedzie jednoczesnie reklamowka projektu "we are the strange"; ciekawe kiedy (i czy w ogole!) trafi do Polski; |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2008-01-22, 20:17
|
|
 |
ktos w ogole pamieta o tym klipie jeszcze....miał byc na jesien roku ubiegłego....a tu jeszce nic nie słychac o nim |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2008-01-22, 20:51
|
|
 |
| o ile w ogole bedzie |
|
|
|
 |
Garran
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2008-01-22, 21:13
|
|
 |
| Proponuje użyć nadnaturalnych umiejętności spamu stosowanych przez wielu użytkowników tegoż forum i zarzucić M_dot_strange wiadomościami o tym, że chcemy już klipu! ]:-> |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2008-01-22, 21:40
|
|
 |
pierdu pierdu...
Sweet noise juz nie pierwszy raz nie dotrzymuje terminów więc trzeba cierpliwie czekać... może jest w tym jakaś polityka, np. może glaca czeka aż zaczną grać koncerty, wtedy puści klip w eter i promocja albumu ruszy z dwóch frontów. Skomasowanie koncertów i dobrego teledysku więcej da niż gdyby ostatni klip miał się pojawić sporo czasu przed koncertami promującymi płytę. Aby słupki sprzedaży i komercyjny sukces osiągnął zadowalający poziom trzeba kombinować. Oczywiście ja bym tak zrobił na chwilę obecną na miejscu pana G. ale co on planuje jest dla mnie zagadką. Może w tym co mówie nie ma ziarna prawdy i jest zwyczajna obsuwa przy montowaniu klipu. Bóg to raczy wiedzieć. Czekać, czekać i jeszcze raz czekać. |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2008-01-23, 07:12
|
|
 |
pierdu pierdu... mowisz ze nie wiesz jaki ma plan... imho tam wlasnie brak jakichs konkretnych planow; jak sie przyjzysz to zobaczysz, ze tak naprawde tryptyk to jeden wielki nie wypal od strony planowania... strona internetowa, koncerty, teksty utworow, teledysk... wszystko sie wymknelo spod kontroli i od dluzszego czasu nie widac zadnej poprawy...
a gadanie ze moze chodzi o zgranie premiery klipu z koncertami... pitu pitu, pierdu pierdu... |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2008-01-23, 07:36
|
|
 |
kur*a... podałem jedną z możliwych opcji, a Tobie nie pasi coś znowu. po za tym gadasz bzdury, każdy ma jakieś plany, a wtym przypadku g ma trudności z ich wykonaniem. ot co. stwierdzenie, że brak tu jakiś konkretnych planów zasługuje na ocene:
2/10 |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2008-01-23, 13:41
|
|
 |
oczywiście Ty masz rację
jesteś pewien i masz informacje potwierdzające to
nie stresuj się... mnie po prostu denerwuje gadanie o "wielkim planie" podczas, gdy ewidentnie ktoś tu daje ciała |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2008-01-23, 22:04
|
|
 |
| Cytat: | | nie stresuj się... mnie po prostu denerwuje gadanie o "wielkim planie" podczas, gdy ewidentnie ktoś tu daje ciała |
moja opinia nie wyklucza Twojej, więc nie widzę powodu do polemiki.
a w czym mam mieć rację skoro w moim poscie nie było żadnego stwierdzenia. Dając hipotezę nie daję tezy więc nie muszę mieć racji. Ironia nie trafiona. |
|
|
|
 |
King_Kschychooo
Twardy Jak Bruk

Wiek: 43 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 849 Skąd: Philadelphia, PA,
|
Wysłany: 2008-01-23, 23:27
|
|
 |
a moze caly ten misterny plan ma byc wlasnie chaosem i w jakims stopniu wygladac jakby ktos dawal ciala, a przy okazji spowodowac to ze bedziemy bardziej glodni. no bo jak na razie SN i Glaca udowadniaja ze staraja sie robic rzeczy na najwyzszym poziomie, pomijajac wszelkie daty ustalone wczesniej przez co trzymaja nas w niepewnosci i zdenerwowaniu. jedyne czego sie boje ze teledysk do utworu "Chaos" nie bedzie na tym najwyzszym poziomie jaki jest tylko mozliwy do osiagniecia i na ktory czeekam. a moze w tytule jest jakas ukryta wiadomosc o co tu biega?
oki sorry za moje wywody, mam nadzieje ze maja one jakis sens. a jak nie to mozecie mnie ukamienowac |
_________________ Hey Gość!
Do you even know what a Wawa is? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2008-01-25, 22:08
|
|
 |
W ogóle jesli chodzi o rozgłos to Triptic przegrywa z CLC na cąłej linii.
I nie mam tu na mysli tanich sensacjii czy komercjii tylko ....no nie wiem jak to powiedzieć....nie ma tego klimatu co za jak to soę mówi ,,czasów CLC". O właśnie....już samo stwierdzenie ,,czasy CLC" a teraz co mamy? Mamy tzw. ,,czas Tripticu"? Moim zdaniem nie. A jesli ktoś uważa inaczej toi niech poda przykład czym się owy czss przejawia. No może o tyle sytuacja jest ,,słabsza" że nie ma ekpiy do grania koncertów i może dlatego jest cisza....nie mówiąc już o tym, że w poznikało mnóstwo muzycznych programów z TV, które były za czasów CLC, na rzecz interentu, który praktycznie stał się jedynym źródłem dostępu do newsów ze świata muzyki. I w pale mi się nie mieści, że tak genialny album jak Triptic jest ignorowany....za CLC wszyscy wiedzieli co to SN a teraz? No niby wiedzą, bo jednak CLC i Revolta zapadły w pamięć ale z kim nie rozmawiam to słyszę : ,,To SN wydał nową płytę"? Nie wiem czy tu jest jakiś plan czy nie.....na poczatku myslałem, że tak....czułem, że dla Tripticu plan wypromowania jest zapięty na ostatni guzik....tylko skoro tak, to czemu mamy taką dziwną sytuację? Teraz mam powazne wątpliwości....poczekajmy na koncerty. Może i CLC miał Woodstock, ekipę do koncertów, parę skandali....miał to czego teraz brak Tripticowi ale czy można wszystko zwalać tylko na te elementy? |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-01-26, 02:42
|
|
 |
| Koncerty to zawsze najlepsza metoda by materiał wypromować. Stąd cisza. Płyta jest super, świetnie się ponoć sprzedała. Sam się nad nią zachwycałem. No dobra, ale wyszła i...co dalej? Na koncert się nie pójdzie, nawet nowego klipu nie obejrzy....więc o czym tu gadać? |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Civilized
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2008-01-29, 14:41
|
|
 |
masz racje w 100%
... najbardziej brakuje tych koncertow i tego wielkiego rozmachu z jakim byly robione, nie wspominajac juz ze w czasach CLC trafily sie fantastyczne woodstocki ze swietnymi koncertami SN i te solowki Magica i w ogole..... |
|
|
|
 |
Hans_Giebenrath
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2008-01-29, 20:28 przesadzacie
|
|
 |
Uwazam, ze trochę przesadzacie. Faktem jest,ze w tej chwili nie ma koncertów, ale po nagraniu CLC, tez z koncertami ruszyli dosyć późno. Płyta jest na rynku od pół roku w tym czasie wywpuscili juz dwa teledyski, ja uwazam, ze to duzo jak na taki okres czasu. Pamietam, ze po wydaniu ,,Końca Wieku" równiez długo czekałem na koncert np. w moim miescie, taką większą trase zagrali dopiero w połowie 2000 roku, czyli prawie dwa lata po wydaniu płyty. Co do mediów no to kiedys muzyki rockowej było naprawdę wiele w tvp , pojawiali sie wówczas czy to w rowerze błazeja, czy teleekspresie czy w wielu innych rockowych programach jakis wówczas było wiele(np.pozytywka,clipol,rock-noc,czad komando,hallogramy,Pałer itp.)
Ja odczuwam czas The Triptic tak samo jak odczuwałem długo oczekiwany CLC, jak odczuwałem czas Końca wieku i Getta. W publicznej telewizji faktycznie mało o tym, ale nie mozna powiedzieć ,ze wcale, zreszta to i tak nie wpływa na to jak ja to odczuwam, gdyż i tak telewizji zawsze mało oglądałem. Spójrzcie, było kilka wywiadów w dosyć znanych stacjach radiowych, mnóstwo filmików na you tube i pełno takich bajerów w innych magazynach czy serwiisach internetowych. A na koncerty trzeba jak zwykle troche poczekać.
Ja wyjście The Triptic odczułem bardzo, odczuwałem juz włąsciwie na długo przed wyjsciem.Nawet CLC nie był tak promowany przed wydaniem jak własnie The Triptic, a to ze niektórzy z was tego nie odczuwają, to juz sprawa dotyczych wyłacznie waszych odczuć. |
_________________ Take me away |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2008-01-30, 11:34
|
|
 |
Ale cała promocja Tryptyku przed wydaniem polegałą na skorzystaniu z dobrodziejstw internetu, co dziś jest już normą. Teraz kapele podwórkowe już zamieszczają na sieci filmiki z powstawania albumów...
CLC nie miało koncertów? Premiera była uświetniona woodstockowym koncertem; nie było trasy bo wymagania zespołu były za duże, żeby udało się zebrać kilka miast gotowych na realizację tego w krótkim okresie czasu, ale co jakiś czas pojawiały się pojedyncze koncerty, więc dział "Koncerty" na ówczesnym forum był dość często uczęszczany.
Teledyski? Tu już trudniej. Z CLC mamy DMKJN, Nie było i NUERHA. Każda kolejna produkcja to coraz większe przedsięwzięcie od strony logistyczno-organizacyjnej. W porównaniu Tryptyku z CLC wcale źle to nie wygląda, bo DMKJN było jakoś wydane latem, Nie było to późna jesień/wczesna zima, a Nuerha wyszła chyba dopiero jakoś na wiosnę.
Tyle, że imho tamte klipy jednak miażdżyły, a do tej pory Tryptyk videownią nie skopał mi dupy. Wydawało mi się, że zrobi to Chaos, ale coś się kasztani... Chyba gdzieś zgubił buty i nie śpieszy mu się do dobrania się do mojego pepeckiego dupska. Mam nadzieję, że szybko zostanie to naprawione, że dostanę kopa, a po nim przynajmniej jeszcze jednego w postaci kolejnego klipu. |
|
|
|
 |
|
|