Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:15
|
Piotruś PAN 17/1 |
| Autor |
Wiadomość |
NoiseNation
NN Crew

|
Wysłany: 2005-06-04, 19:08 Piotruś PAN 17/1
|
|
 |
Chcemy Wam przedstawic Strumyka, artystę z NoiseNation.
Urodzony 23 lutego 1963 we Wrześni. Od dziewiątego roku życia gra na gitarze i komponuje piosenki. W 1981 założył swój pierwszy zespół "Telefon"; dziewięć lat później powstała kolejna, najbardziej znacząca w dorobku artystycznym Strumyka grupa - "Piotruś Pan".
Twórczość Strumyka obejmuje także działania solowe - na przykład piosenki śpiewane z
akompaniamentem gitary. Płytę z solową twórczoscią Strumyka możecie otrzymać podczas wystaw NN!Na wystawach prezentujemy także jego wiersze.
Ważnym dziełem w karierze literackiej Strumyka jest "Rockneuroll" - opowieść o perypetiach
związanych z próbą wydania płyty "Piotrusia Pana". Na stronie Sweet Noise, w dziale Noisenation mozecie juz przeczytać kolejną część tej opowieści!!
Możemy zdradzić,że w książce możemy spotkać obok wielu artystów także muzyków Sweet Noise
Strumyk opowie o swojej książce w programie Strefa P na TV4, w sobotę 18 czerwca o 9 rano ( program będzie tego dnia jeszcze powtarzany późną nocą)
Zapraszamy!!
Piotruś PAN 17/1
Piotruś PAN 17/1" powstał ze "Zbuntowanego Kaloryfera" na przełomie grudnia i stycznia 1989 - 90 r. Grają do dziś. Wygrali "Przystanek Olecko". Nagrali wtedy materiał w studiu "Rembrandt" w Radiu Białystok. Nagrywali również w poznańskim studiu "Giełda". Jako jeden z najciekawszych zespołów zagrali półtoragodzinny koncert w warszawskim klubie "Riviera Remont", transmitowany we wszystkich lokalnych stacjach radiowych w Polsce. W Jarocinie i Węgorzewie byli zawsze. Dali koncert na pierwszym "Przystanku Woodstock" w Czymanowie. I dużo, dużo koncertów.
Teledysk do kawałka "Nieudacznik" mozecie obejrzeć na stronie SN, w dziale Noisenation. |
_________________ NN Crew
www.noisenation.org
www.myspace.com/noisenation
www.youtube.com/noisenationlive
www.facebook.com/noisenationlive |
|
|
|
 |
czarnuch
Typowy Średniak

Wiek: 38 Dołączył: 16 Lis 2004 Posty: 154 Skąd: Bełchatów
|
Wysłany: 2005-06-06, 19:58
|
|
 |
| rzeczywiście kapela Piotruś Pan jak i sam Strumyk to postacie godne najwyższego polecenia. Miałem okazję podziwiać ich live. Robią wrażenię!!! polecam |
_________________ "Cierpliwość....Ja nie mam cierpliwości!!!! Przestań mi mówić o szacunku, równości...." |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2005-06-18, 13:49
|
|
 |
Wlaczylam dzis TV4 o 9:00 i nic nie bylo. Fakt ogladalam tylko do 9:15, bo mialam jechac na egzaminy, ale nawet nic nie zapowiadano,ze bedzie pod koniec programu. Czy cos bylo i kiedy powtorka??
Edit:
Kochani zaszla chyba pomylka...Ten program nie zaczal sie o 9tej tylko o 9:30 i chodzi chyba o "Strefa P". Tak czy sie myle??
Powtorka bedzie o 02:55...ladnie, to sie dzis nie wyspie Zapalki w oczy wsadzam i czekam |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
olusnz
Szalony Szalejący Szaleniec

|
Wysłany: 2005-06-18, 14:41
|
|
 |
zapomniałem że to dzisiaj - mnie też czekają zapałki |
_________________ posty sponsorowane przez Jima Hooka
ruma prosto z lidla |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2005-08-24, 21:09
|
|
 |
Pozwolcie, ze odswieze temat...
Czy sa jakies informacje, kiedy wyjdzie ksiazka Strumyka - "Rockneuroll" ?? |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
a1ien
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-09, 12:53
|
|
 |
| Ma ktoś może pierwszą cześć "Rockneuroll"? Na stronie NN jest czwórka tylko.. |
|
|
|
 |
|
|