|
Kabaret Dno - Bób |
| Autor |
Wiadomość |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-01-19, 23:01
|
|
 |
no to grunt że mają poczucie humoru |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2007-01-28, 23:14
|
|
 |
Podklad tego filmiku, to utwor NEEVALDa, ktory grany byl na Sunrise with Ekwador 2004. Impreze byla swietna, ale nie mam pojecia co to ma wspolnego z SN. |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-01-30, 11:30
|
|
 |
to ma wspolnego, ze z tym podkladem to juz nie wyglada jak koncert gwiazdy ciezkiego grania, a gwiazdy muzyki elektro sama powiedz: czy to nie wyglada jak koncerty typu mayday, sensation czy creamfields? |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2007-02-05, 20:48
|
|
 |
| Przypuszczam, ze taki efekt chcial ktos uzyskac, ale sie nie udalo. |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-02-15, 01:10
|
|
 |
Nic niesamowitego jak dla mnie... Sam w sumie kiedyś lepiej przerobilem ten tekst ale to bylo dawno i nie pamietam....może i lepiej... Kumpel już mi kiedyś mówił że widział ten filmik i jakoś niedowierzałem ze ktos wzialby sie za Sweet Noise poza tym za ta piosenkę...? Nowe to to juz chyba nie jest? |
_________________ Widzieliście swoje narodziny, życie i śmierć... Nie pokażę i nie powiem wam niczeko nowego...
www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl |
|
|
|
 |
Moniczka
Turboptyś

Wiek: 37 Dołączyła: 09 Paź 2004 Posty: 2817 Skąd: Varsovie
|
Wysłany: 2007-02-16, 13:37
|
|
 |
| nic ciekawego. |
|
|
|
 |
Lamia
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-03-11, 00:07
|
|
 |
| Mnie nie kręcą takie rzeczy, w szczególności nawiązuje do pierwszego filmiku. Obejrzałam ledwo dwie minuty i wyłączyłam. Moze inne poczucie humoru, albo zbyt wielki szacunek do płyty. |
|
|
|
 |
Hans_Giebenrath
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2007-07-21, 23:12 jestem lekko oburzony
|
|
 |
Przyznam,ze jestem tym lekko oburzony, dlaczego parodjuje się tak poważny i przejmujacy teledysk,który zdobył kilka prestiżowych nagród. Ten teledysk zarówno jak i utwór w oryginale dotyka wg.mnie zbyt powaznych spraw by robić z tego parodię. Rozumiem,gdy kabarety naśmiewaja sie z współczesnych gwiazd, zakłamanych polityków, telewizyjnych wielbicieli i z wyczuciem ukazują prawdziwą obłudę.
Przyznam tez,ze clip Dna jest dobrze zmontowany,zrealizowany,robi swoiste wrażenie i widać w nim zaangazowanie, jednak do głebokiego zaangazowania Sweet Noise wiele im brakuje.Właściwie w ogóle zadne porównanie.
Wydaje mi sie tez,ze chłopcy z dna chyba lubią ten teledysk i moze wywołał u nich takie nieprzyjemne uczucia z dziecinstwa, ze konfronując sie z nimi postanowili zamienić je w żałosny żart. Gdyż rzeczywistych stymulacji jakie wysyła ten clip nie byli w stanie znieść . |
_________________ Take me away |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-07-22, 02:58
|
|
 |
Akurat ten skecz jest nieśmieszny i tu się zgadzamy, ale Hans....trochę dystansu...... |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-07-22, 11:41
|
|
 |
Ja nie patrzę na to tak jak Ty Hans....ja z kolei jestem pełen uznania, że jakikolwiek kabaret w ogólę zainteresował się parodią utworu, który nie jest zbyt znany w kulturze masowej i wielu ludzi nawet nie zrozumie o co chodzi, gdyż nie znają oryginału. To tylko świadczy, że chłopaki z ,,Dno" słuchają SN....i to słuchają nie byle jak (nie tylko utworu z Górniak czy Peją, bo tak SN słucha co trzeci w tym kraju ) ale porwali się na Getto więc to mówi samo za siebie. Oczywiście, nie było dla mnie łatwe od razu się przekonać do tego skeczu, bo jednak dla mnie SN jest zespołem szczególnym, ale uważam z kolei, że nie powinno być żadnych świętości, jeśli chodzi o humor i SN w tym przypadku nie jest wyjątkiem. |
|
|
|
 |
szczepciu
Piękny Roman

|
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-07-22, 14:52
|
|
 |
Hehe.. Ktoś odgrzebał stary temat.
Mnie to co prawda nie śmieszy, ale zgadzam się z X.
Sam fakt że ktoś wziął się za SN i nie promowany w komercyjnych mediach kawałek jest godny uwagi.
A sam "BóB" traktowałabym jako ciekawostkę |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
damianzary
Wtajemniczony

Wiek: 35 Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 115 Skąd: brać mam kase??
|
Wysłany: 2007-07-31, 10:37
|
|
 |
ten skecz nie jest smieszny , ludzie z tego kabaretu nie znaja smaku dobrego skeczu, normalnie plakac mi sie chce |
|
|
|
 |
_M_W_
Zaawansowany

Wiek: 42 Dołączyła: 04 Lis 2004 Posty: 278 Skąd: z zadupia
|
Wysłany: 2007-08-26, 19:58
|
|
 |