Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klub Park [19.07.2007] - premiera The Triptic
Autor Wiadomość
X 
Madman

Wysłany: 2007-07-19, 16:59   
Taaa już to widzę :D Żaden z nich nie wytrzyma, żeby czegoś nie napisać po przesłuchaniu płytki na którą czekali ponad 3 lata :-P

Dex_Devil 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-07-19, 21:36   
zwierzak napisał/a:
Wlasnie sie zastanawiam, czy isc w koszulce i zaoszczedzic 5 zl, czy zaplacic 5 zl i zaoszczedzic obciachu :]
Ale moze zaloze koszulke wlasnej produkcji, to przynajmniej nikt nie bedzie mial takiej jak ja

nie rozumiem dlaczego chcesz sobie oszczędzić obciachu :| ktoś Cie kiedyś na ulicy spydził za to ze miałeś na sobie koszulke SN ? wątpie...

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 09:43   
No to zwierzak czekamy na relacje :]

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-20, 10:07   Nowy
Pierwszy raz jestem na forum, ale moge zdac relacje. po wczorajszym Parku chcialem zobaczyc co inni mysla o premierze i tak trafilem do was. jakoze nikt inny nie komentowal postanowilem was zaszczycic swoja relacja ;)

Kilka uwag:
1. malo ludzi bylo, ale tak ponoc normalnie jest w Parku w wakacje. Ja bylem tam bodajze raz i to w ciagu roku akademickiego.

2. jest tragiczne naglosnienie albo ewentualnie jest plyta zle zmiksowana (miejmy nadzieje, ze jednak to pierwsze), bo wokal jest niewyrazny i wtopiony w tlo. generalnie na miejsce premiery plyty to chyba tragedia, bo wrazenie zdecydowanie nie takie jak trza.

3. bawili mnie niezmiernie pozerzy metalowi, ktorzy ostentacyjnie schodzili ze sceny jak tylko zagrano cos Sweet Noise'a. okrzyki typu 'łeee' czy 'spadowa' bardzo bawily, ale coz - odkad pamietam zawsze tak bylo... pamietam jak System of a Down byl pierwszy raz w Polsce to polska brac metalowa obrzucila ich bulkami...

4. widac bylo, ze utwory sa ciezkie w odbiorze. bardzo duzo zalaman beatow i brak typowych konstrukcji typu zwrotka-refren, zwrotka-refren. najbardziej bylo to ewidentna przy Victims of War, gdzie po prostu nie dalo sie nadazyc za tym co sie w utworze dzieje. Bardzo mocne wejscie i wyjscie przy bardzo zroznicowanym srodku. ludzie zaczeli sie juz fajnie kolysac, a tu nagle zmiana tempa. tu tez zauwazylem problem z miksem lub z naglosnieniem. na wokal glacy nachodzil jakis murzynski okrzyk, ktory brzmial jak 'gorilla'. zlewalo sie to jednak z glosem Glacy i powstawal halas.

5. swietny jest utwor 'hinduski' z wokalem glacy, rapera i jakies kobiety reggaeujacej. totalnie cos innego. przypomina to jakiegos mocnego Briana Eno. jednak utwor bardzo elektroniczny i chyba wiekszosci 'starej gwardii' sie nie podobal.

6. znakomity wokalista reggaeowy na jednym z utworow. po prostu klasa niedostepna w Polsce.

7. byl jeden bardzo dziwny utwor z bardzo dziwnym 'dyskotekowym' beatem... ale nie jestem w stanie powiedziec czy mi sie podobal czy nie. po prostu wielkie oczy zrobilem. utwor zdecydowanie jeszcze do przetrawienia.

8. jeden utwor mial niesamowicie skomplikowane polamane beaty. moim zdaniem najciekawsze z tego co slyszalem. po prostu klasa - sweet noise pokazal tu swoje najlepsze oblicze.

9. utwory sa na tyle skomplikowane (poza wyjatkami jak Sympathy), ze po pierwszym przesluchaniu w takich warunkach nie da sie wiele powiedziec.

Generalnie jednak ciezko cokolwiek powiedziec. Utwory byly zle naglosnione, byl szum. Slychac bylo jakies dodatkowe wokale, ale ginely w tle i nie da sie z reguly powiedziec czy to fajne bylo czy nie. Slychac bylo, ze tam sa jakies wstawki elektro, jakies polamane beaty, jakies smaczki tu i tam, ale caly odbior ucieka z powodu zlego naglosnienia (lub bron boze zle zrobionego miksu...). generalnie jedyne co moge powiedziec to tyle: trzeba poczekac na premiere plyty i posluchac na spokojnie w domu. jestem jednak optymistycznie nastawiony, ze jest tam conajmniej kilka bardzo ciekawych utworow.

i sorki. nazw nie pomne. akurat Victims mi zapadl w pamieci, bo wyraznie tytul piosenki zaspiewano :)

i witam wszystkich.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 13:07   
Witamy gonzor i dzięki za sprawozdanie

Czyli jednak premiera nie była za bardzo udana. Słuchałeś może wcześniej kawałków z nowej płyty np z redia czy myspace? Co do publiczności to zdziwiony nie jestem, zawsze trafi się jakieś tępe towarzystwo.

Jeśli chodzi o Victims of War to rzeczywiście występuje tam zmiana tempa z szybkiego na wole, a później znowu na szybkie. Chyba jednak nieczystość utworu jest winą nieodpowiedniego nagłośnienia... przesłuchiwałem jeszcze raz ten kawałek i wokal wydaje się być całkiem przejrzysty.

Był w ogóle Glaca?

[ Dodano: 2007-07-20, 13:10 ]
Póki co czekamy na naszego korespondenta terenowego :D

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2007-07-20, 13:16   
Glacy nie bylo. Byla za to Sylwia.
O utworach nie napisze, bo mi sie nie chce :P Generalnie napisze tylko, ze trzeba to przesluchac na spokojnie w domu i na trzezwo, czego w Parku nie da sie zrobic :P :)

Dex_Devil: Nikt mi na ulicy zlego slowa na ten temat nie powiedzial. Jednak uwazam za obciach pojscie na taka impreze w koszulce zespolu. Z jednego powodu. W takich samych koszulkach bylo jeszcze kilka(-nascie?) osob i po prostu glupio bym sie czul. Tak samo jak na koncerty nie zakladam koszulek zespolow ktorych koncert to ma byc, tak samo i takie promocje z wejscie do klubu staram sie omijac. I na szczescie udalo mi sie zaoszczedzic i 5 zl i byc bez koszulki i nawet nie musialem wykorzystywac pomyslu z przebieraniem sie :P

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 13:20   
:evil: :twisted: Jak prezentowały się Without i Give It All Away? :twisted: :evil:

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-20, 13:40   
nie. pierwszy raz slyszalem. tylko Sympathy slyszalem wczesniej.

---

Przemek: Czy mi sie wydawalo czy tam bylo cos jakby 'oj oj oj oj gorilla' w kolko powtarzane w Victims?
Ostatnio zmieniony przez gonzor 2007-07-21, 02:27, w całości zmieniany 1 raz  

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 14:25   
...chyba tylko raz na początku...

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-07-20, 14:28   
kilka razy........
glaca podczas wywiadu w MM mowił o tym 'gorilla'

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 14:46   
Longas ma racje, teraz słyszę... samo 'oj oj oj' czy co tam jest

X 
Madman

Wysłany: 2007-07-20, 14:47   
longas napisał/a:
kilka razy........

A dokładniej w 40 sekundzie i w 1. 42.

longas napisał/a:

glaca podczas wywiadu w MM mowił o tym 'gorilla'

Pamietam, że mówił kto to krzyczał ale niestety nie przypomne sobie nazwiska.

Poza tym Glaca w radiu mówił, że Victims Of War zostanie trochę zmieniony i wzbogacony o parę dodatkowych brzmień.....czy może ktoś coś więcej na ten temat powiedzieć?

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-20, 15:46   
Tak mi przyszlo do glowy, ze moze tam jest guerilla a nie gorilla. mialoby to wiecej sensu.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-07-20, 16:04   
Godzilla :] ...żartuje... raczej gorilla. Jak chcesz to posłuchaj sobie wywiadu z radia, tak jak longas pisał, Glaca wyjaśnia czemu służyło te słowo

Wywiad znajdziesz na początku tego tematu:

http://www.sweetnoise.one...p?t=784&start=0

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-07-20, 23:24   Re: Nowy
gonzor napisał/a:

7. byl jeden bardzo dziwny utwor z bardzo dziwnym 'dyskotekowym' beatem...

:shock:
OMG, dyskotekowy? :lol:
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, z całym szacunkiem, ale mam nadzieję że przesadzasz w opisie kawałka.
Ja mnie cieszy to że nie macie jednoznacznych odczuć i mówicie że trzeba będzie płytkę na spokojnie w domu przesłuchać, bo to oznacza że jest ciekawa i różnorodna, a nie prostacka i jednoznaczna :)
Mam tylko nadzieję że już nic się nie opóźni i wszyscy będziemy mogli zacząć dyskusję :]

Odpowiedz do tematu