Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:10
SN - pierwszy kontakt
Autor Wiadomość
Amen[Hans eXit] 
Uzależniony

Wysłany: 2005-10-06, 10:29   
Mój pierwszys... - dość dużo latek temu, mój starszy brat Tukan miał kasetkę Getto. Młodziutki byłem i jeszcze takiej muzyki nie słuchałem, co najwyżej jakiś delikatny punkrock(kiedy już skończyłem z disco polo :twisted: ). Ale dobrze zapamiętałem klip Bruk z tvp.
W roku 2001 ten sam mój brat i jeszcze jeden wrócili z Woodstocku i powiedzieli, ze Sweet Noise zagrało najlepiej ze wszystkich. W tych czasach już słuchałem starszych płyt SN.
Potem nadszedł rok 2002. Zobaczyłem jeden kawałek z Woodstocku. "Jesteś". Dziwny mi się wydawał, ale fajny. Zobaczyłem klip "Dzisiaj mnie kochasz jutro neinawidzisz". TO BYŁO COŚ!
I we wrześniu, pamiętam dobrze, w Krośnie, kupiłem kastetę CLC. Od tamtej pory słuchałem jej nałogowo codziennie przez ok. 9 miesięcy :]
Póżniej internet, NoiserClub, forum, kontakty, NN... Całe moje życie połączone z SN.

eyzee 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2005-10-08, 21:41   
Cóż... U mnie to było na tyle dziwnie, że dawno bardzo widziałam klip do DMKJN. Miałam 10-11 lat. Spodobało mi nawet, ale nie zdążyłam zapamiętać nazwy kapeli i jakoś zapomniałam o tym. Aż pewnego pięknego dnia szperałam w płytach mojego brata i znalazłam Getto. Puściłam kilka kawałków i zakochałam się! Dopiero po pewnym czasie zakapowałam, że to ta sama kapelka :) :oops:

emixx 
Piękny Roman

Wysłany: 2005-10-17, 20:38   
ktoregoś dnia qmpel zadał mi płyte SN i któregoś dnia (po inhalacji:) ułyszałem "jeszcze..?" bardzo spodobała mi sie cała gra SN nie słyszałem wcześniej czegoś takiego ci ludzie po prosu potrafią grać!!

Grigor 
Piękny Roman

Wysłany: 2005-10-19, 21:17   
Mój pierwszy raz hehe. Niepamiętam kiedy to było, gdyż było to dawno. Wiem tylko, że 1 piosenką którą słyszałem z repertuału SN był "Bruk". I właśnie tak to się zaczęło. ;)

dawron 
Wtajemniczony

Wysłany: 2005-10-20, 16:14   
U mnie podobnie pierwsze kawalki które slyszlaem to byly : Ghetto , Bruk , Wyżej (ten mi sie najbardziej spodobal) :P . Potem uzbieralem kase kupilem plytki i slucham do dzis:P

IVI4n!aK 
Piękny Roman

Wysłany: 2005-10-31, 17:43   
siedzialem przy kompie w swoim pokoju i uslyszalem jak w kuchni leci dzisiaj mnie kochasz.. no to lece do kuchni zeby zobaczyc jaki to zespol gra i co to za piosenka ...bo mi sie zaje... bardzo podobalo. no i oczywiscie jak zawsze w takiej sytuacji nie podali nic, wiec musialem przez 2 tygodnie sie meczyc zeby sie dowiedziec kto to gra no i sie zaczelo <peace> :)

mamuska1994 
Piękny Roman

Wysłany: 2006-06-13, 21:01   na imprezce
Kiedys na imprezie puscili piosenke w imię boga. gdy uslyszalem to bylem troche oniesmielony gdyz sluchalem wtedy jeszcze hip=hopu ale przypadlo mi to do gustu i od razu zapytalem co to za zespól DJ[mojego kumpla] to bylo dobre ale gdy zainteresowalem sie bardziej SN to ujrzalem Czas ludzi cienia i moją ulubiona piosenke N.U.E.R.H.A. i stwierdzilem ze to najlepszy zespół!SN góra :D :D :D :D

EDIT
Ortografia nie gryzie
Ostatnio zmieniony przez Anon 2006-06-13, 21:11, w całości zmieniany 1 raz  

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2006-08-12, 22:53   Początek
Ja SN zauważyłem przypadkiem. Pewnego nudnego dnia penetrowałem po kolei wszystkie kanały telewizyjne. W tym czasie na Polsacie zaczynał się program Hitmania. Ujrzałem pewnego gościa z czerwonymi włosami i stojącą obok czarną postać w białej masce. Postanowiłem obejrzeć owy program. Po kilku chwilach zobaczyłem fragment klipu do utworu „Nie było” (nie wywarł na mnie wielkiego wrażenia, co teraz wydaje mi się dziwne :) ) Kilka chwil później dali kawałek „Dzisiaj mnie kochasz, jutro nienawidzisz” i to był dla mnie totalny szok. Wcześniej słuchałem tylko zagranicznych zespołów, ale ten utwór był świetny. Zainteresowałem się Sweet Nosie, trochę poczytałem tu i tam. Kilka dni później zobaczyłem fragment ich koncertu na Woodstock ’02. Sprawiło to, że kupiłem płytę (CLC) i dalej tak to się ciągnie… :)

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2006-08-14, 00:17   
Dawno, dawno temu, usłyszałam w radiu kawałek z Anną Marią Jopek "Dzisiaj mnie kohasz, jutro nie nawidzisz", bardzo mi się spodobał :D , ale ale wtedy słuchałam czegoś innego, parę lat póżniej, oglądając telewizję zobaczyłam ciekawy teledysk, do jeszcze lepszej piosenki "Nie było" z Edytą Górniak, tak bardzo mi się spodobało, że zaczęłam szukać informacji o zespole, dopiero wtedy przypomniał mi się duet za A.M. Jopek i mówię sobie: "To to samo SN, warto kupić płytkę" :D , no i kupiłam REVOLTĘ, byłam pod OGROMNYM wrażeniem, no a potem to już poszło, uzupełniałam dyskografię od tyłu :-P , Czas ludzi cienia, Koniec wieku, itd. Od tamtej pory "SN na zawsze!!!" :hihi:

_SaNa_ 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2006-08-24, 13:16   
Ja Sweet Noise poznałam przy teledysku DMKJN :)

tak mi sie spodobał że zaczełam szukać wiecej i wiecej.. i okazało sie ze inne kawałki jeszcze lepsze ;)

i do dzisiaj mi to zostało.. :D

Falka 
Wtajemniczony

Wysłany: 2006-09-28, 13:48   
A tak jakoś... przypadkiem. Bo tak jest najlepiej. I najtrwalej.

Noisomaniak 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-04-19, 20:44   ;)
Mnie poznał z muzyką Sweet Noise pewien wspaniały facet u ktorego zamowilismy kominek,okazal sie kolega ze szkoly mojej mamy.Poznalismy sie i niedługo po tym pożyczył mi kasete ,był przekonany mimo tego ,ze nie spodoba mi sie ta muzyka, mialem wowczas 13 lat ..a kawalek ktory przewijałem i odsluchiwalem bezustannie wówczas to "Z głebi siebie" i sentymentem go darze najwiekszym... ;)

Shade 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-01, 00:03   
Dawno dawno temu i zadziwiająco, bo w szkole muzycznej, udało mi się tak, że z 12 osobowej klasy 10ioro stanowiły albo punki, albo metale :hihi: :twisted: I znalazłam sobie taką koleżankę, która razu pewnego pokazała mi, co jej starszy brat lubi słuchać. Przesłuchałam, zabrałam płytę, przegrałam 4 kawałki na kasetę. Był rok 2002. A teksty idealnie pasowały do motywu przewodniego mojej młodości chmurnej i durnej pt. "Wy mnie nie rozumiecie !".

Mamy rok 2007 i Shade przez te lat 5 co jakiś czas odsłuchiwała SN, trafiała na MI i inne stworzonka, które się SN interesowały, ale jeszcze nie chwyciło tak bardzo ;) Parę dni temu z nudów zaczęłam przeglądać teledyski na Youtube i przy jednym z teledysków SN przekręciła mi się śrubka w głowie. Ale jeszcze nie ;) Dopiero po natknięciu się na jeden z wywiadów z Glacą korba ruszyła no i się zaczęło...

Odpowiedz do tematu