|
MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007 |
| Autor |
Wiadomość |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:16
|
|
 |
| ...jeszcze jak miał premierę w Kapsztadzie i został dobrze przyjęty tzn. że będzie super...dzięki.. |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:22
|
|
 |
| czyli wczoraj miały premiere dwa kawałki...... |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:23
|
|
 |
Czepialstwo z pozdrowieniami dla Amatora cojones to sie przez j pisze:P
niestety nie moglam sluchac audycji, teraz ja wam zazdroszcze:P
plyta jest piekna, bardzo podobaja mi sie te afrykanskie smaczki i wokale i to jak wpisuje sie w ten klimat Sympathy. Jest rowniez pelna zaskakujacych polaczen stylow, sa gitary jest naprawde fajny hhpowy beat i afrykanska dusza. Nie moge sie juz doczekac az cd znajdzie sie w moim walkmanie |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:28
|
|
 |
| a$artana napisał/a: | ...az cd znajdzie sie w moim walkmanie |
będzie trudno
żartuje
| a$artana napisał/a: | | niestety nie moglam sluchac audycji, teraz ja wam zazdroszcze:P |
zapis audycji masz kilkanaście postów wyżej... |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-06-15, 23:39
|
|
 |
| Przemek napisał/a: | | a$artana napisał/a: | ...az cd znajdzie sie w moim walkmanie |
będzie trudno
żartuje |
widze ze amatorowe czepialstwo rzadzi hehehe
disc, disc mialo byc |
| Ostatnio zmieniony przez longas 2007-06-15, 23:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-16, 06:40
|
|
 |
http://0v0.pwii.pl/ komentarze na tym zacnym forum przypominają mi trochę te z Onetu tylko a$a działa charytatywnie i rzecze, iż jej się podoba w przeciwieństwie do całej reszty. |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-16, 10:47
|
|
 |
a niech psioczą.....gdziezby ktos cos powiedział pozytywnego....przeciez reszta hien by do zjadła |
|
|
|
 |
Garion
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-06-16, 11:05
|
|
 |
no to wyszly nowe kawalki i jestem bardzo rozczarowany, spodziewalem sie zupelnie innej bajki a tu najciekawesze co jest to afrykanskie wokale, reszta kompletna pomylka dla mnie a szkoda imo jak juz chcieli cos dzialac z ta afryka to mogli pojsc bardziej w etniczny klimat bo w tej chwili to ciezkie do strawienie polaczenie
a co do komentarzy na tym "konkurencyjnym" (?) forum to faktycznie sa dosc ostre ale z tego co widze to przynajmniej ludzie staraja sie dyskutowac i analizowac bardziej kawalki, nie wiem o co chodzi z sytuacja z sn, dlaczego ci ludzie ich maja nie lubic, ale z tego co widze to staraja sie nawet wyciagac maksymalnie pozytywy i nikt nikogo nie zjada |
_________________ Rzeczywistosc ktora znacie jest fikcja |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-16, 11:29
|
|
 |
Muzyka na najwyższym światowym poziomie.....dziękuje Wam SN i czekam na 20 lipca
Więcej nie napiszę bo brak mi słów tak mną wstrząsnęło......Jeśli cała płyta bedzie taka jak te utwory to będzie naprawdę coś WIELKIEGO!!! Klimaty afrykańskie pięknie wzbogcają ten materiał.....
Komentarzy ludzi z innego forum nawet nie chce mi sie czytać.....niech idą dalej słuchać Gosi Andrzejewicz.... |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-16, 11:34
|
|
 |
Entuzjazmu X-a nie podzielam w tym wymiarze, ale skoro od wczoraj nic innego poza tymi czterema mp3 u mnie nie leci, to znaczy chyba, że jest dobrze, co?
Chyba w ciemno kupię...to będzie dobra płyta!
I słusznie X zauważył, płyta się zapowiada w taki sposób, że bez wstydu będzie ją można puszczać w telewizjach muzycznych niemieckich czy USA....
Kurde, za długo do tej premiery... |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-16, 11:39
|
|
 |
| Amat3uR napisał/a: | skoro od wczoraj nic innego poza tymi czterema mp3 u mnie nie leci, to znaczy chyba, że jest dobrze, co?
|
nie wiem, ale rowniez dobrze mozesz nie miec innych mp3 niz te 4 |
|
|
|
 |
Groszek
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-06-16, 12:44
|
|
 |
| X napisał/a: |
Komentarzy ludzi z innego forum nawet nie chce mi sie czytać.....niech idą dalej słuchać Gosi Andrzejewicz.... |
Dzięki, zostałem zabity!! |
_________________ Jestem z 0v0 i słucham Gosi Andrzejewicz \m/ |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-16, 12:47
|
|
 |
Popadamy w skrajności zdrowa krytyka jest dobra, ale łatwo jest tu przegiąć i pitolić głupoty |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2007-06-16, 14:24
|
|
 |
| Momus napisał/a: | http://0v0.pwii.pl/ komentarze na tym zacnym forum przypominają mi trochę te z Onetu tylko a$a działa charytatywnie i rzecze, iż jej się podoba w przeciwieństwie do całej reszty. |
z cześcia tych ludzi piłam piwo lub dobra herbate, a z niektorymi wciaz mam calkiem sympatyczny kontakt ( nie nie sluchalismy Gosi Andrzejewicz wspolnie , czas to nadrobic ) wiec ciekawi mnie ich opina a poniewaz nie wstydze sie swojej, to równiez sie nia dziele. Tyle |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-06-16, 18:38
|
|
 |
I uzupełniając słowa Asy:
Wielu z tych słuchajacych teraz Gosi Andrzejewicz słuchało SN juz wtedy, kiedy autorzy tych tutejszych postów nie wiedzieli o istnieniu SN. Gdyby nie te zajadłe hieny z 0v0 coś takiego jak zamieszanie wokol NN prawdopodobnie nigdy nie mialoby miejsca, a to forum tez moglo by sie nie narodzic, bo chyba zaczynalo sie od osob, ze starego forum ze wspomnianymi hienami, no nie?
Poczekajcie troche... minie parę lat to nauczycie się trochę bardziej krytycznie patrzeć na muzykę. No ale młodośc ma swoje prawa (Ja też taki byłem ).
Groszek, hieno z 0v0 słuchająca Gosi Andrzejwicz, zajefajny podpis masz (Planujesz jakieś festiwale tego lata? Można by gdzieś w Polszcze piwko jakies... )
A teraz kilka słów ode mnie. Nie wypowiadałem się o tych kawałkach bo chciałem się osłuchać. Wrażenia.
Jak na moje nie znające się na tajnikach robienia muzyki ucho, to kawałki prezentuja się na dobrym poziomie. Widać, że panowie Anderson i Górecki nie próżnowali przy wyciąganiu tego co najlepsze. Cieszę się, że SN dalej będzie można postawić na półce z gitarowym graniem, bo momentami obawiałem się, że gitara zostanie ozdobnikiem a nie trzonem muzyki... No i elektronika nie bije po uszach tak jak sie spodziewałem.
A teraz kawałki.
Sympathy for devil - no nieźle nieźle... Moim zdaniem niezły klimatyczny cover świetnego utworu stonesów. To że zostaje singlem promującym płytę to na pewno dobry krok. Taki łagodny kawałek na pewno przyciągnie więcej osób do przesłuchania albumu. W radio i tv pewnie bedzie mogl czesto lecieci zrobi jakas tam promocje, ale takie Victims jzu raczej nie uslyszymy zbyt czesto...
Victims of war - Kiedy czytalem ze kawalek ostry i rozpierdalający to spodziewałem się czegoś wiecej. Niby sa gitary, jest jakas moc i szybkosc, ale jesli to najmocniejszy kawalek na plycie... nie wiem... albo ja juz slucham za ciezkich rzeczy, albo SN nie zagra juz tak jak kiedys.
Kolejny kawałek, chyba o ten chodzilo kiedy sprzeczaliscie sie o tytul... Gdzieś w środku kryja się słowa "they kill my baby"... Ten kawałek najbardziej przypomina mi to, co się działo na CLC (no, może wyłączajac te kobietę która coś tam sobie śpiewa).
Ostatni, domyśliłem się, że to Vahan Song. "Take me high, dont drop me back..." Trochę przypomina mi to ten zapis dialogu między G i VB z myspace SN. Ten utwór chyba najbardziej przypadł mi do gustu. Muzycznie jest dość liniowy (tzn chodzi mi o linie gitar), ale to wcale nie wada. Ciekawy wokal. Takiego Glacy jeszcze nie słyszałem. Mocna piątka ode mnie za ten kawałek.
Zaczalem od kilku plusów, a skoncze tym, co mi sie nie podoba.
Słuchać gitarę, łądnie wali perka i basik sobie dudni. Ale to jednak nie jest to, do czego przywykłem w przypadku SN. To już naprawdę co innego. Jakos tak słuchając tych czterech utworów nieustannie nasuwały mi się skojarzenia z amerykańskimi kapelami. Taki klimat za którym nie przepadam w muzyce zza oceanu. Może właśnie ze względu na ten perfekcjonizm i dogranie wszystkiego do milisekundy. Może temu materiałowi brak tej surowości, którą słychać chociażby na Respect czy Ghetto. Nie wiem. Niby jest dobrze, ale tak troche kiwałem głową momentami myśląc - dajcie więcej noisu w noisie!
Kawałki wpadały w ucho, słuchalo mi się ich miło, ale żeby oceniać poczekam do czasu, aż zgram sobie album do swojego odtwarzacza i przeslucham go w calosci kilka(naście) razy. |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
|
|