Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:10
|
Rozczarowanie roku: Sweet Noise!! |
| Autor |
Wiadomość |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2005-12-18, 14:55 Re: Tak ogólnie
|
|
 |
| Ry$iek napisał/a: | | "Świat ludzi cienia" |
Czas Ludzi Cienia |
|
|
|
 |
Amen[Hans eXit]
Uzależniony

|
Wysłany: 2005-12-19, 18:39
|
|
 |
| endrjuuu napisał/a: | | bufonadą jest właśnie to gadanie o ich muzyce i o tym jak ja tworzą itp inne zespoły poprstu wydają płyty i sa potężne świetnie brzmia itp ale sweet noise sie strasznie tym chwali i nie mówie tu o gustach i czy to się podoba czy nie tylko że więcej się robi hałasu o otoczcei o tworzeniu niz o samej muzyce |
Inne zespoły nie? To popatrz na nowe reklamy chociażby Frontside: "cośtamcośtam dzięki najlepszemu sprzętowi marki jakiejśctam mamy teraz moc jak nigdy przedtem!" itd. To jest k**wa bufoniaste i idotyczne (a szkoda, bo dawno lubiłem ten zespół, na "Moja własna tolerancja", "Początek ery nienawiści"(ciekawe, czy ktoś jeszcze pamięta, że mieli kiedyś takie wydawnictwa)) i owszem, muzyka na "Zmierzch bogów" jest super, ale to maczostwo zakrawa na idiotyzm. Niech nikt tu nie myśli, ze jadę na Frontside, bo słucham ich od kilku lat, tylko daję przykład.
A co do basów, to na revolcie są genialne, posłuchajcie chociażby DMKJN! O ile na CLC gitara Magica rozwalała mnie pod każdym względem, to na Revolcie robi to właśnie bas(BTW dopiero teraz przekonałem się do tego albumu ). |
_________________ last.fm/user/amendotcom |
|
|
|
 |
tharfin
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2005-12-31, 01:30
|
|
 |
Bufonada...fajne nowe słowo
Nie wiem, nie zauważyłem, a słucham już trochę....
Glaca zawsze wypowiada się w specyficznym stylu, trzeba się przyzwyczaić...najczęściej mówi dobrze...
Ubiór...spójrz na KoRn, Soulfly...grają mocno, a ubierają się jak? Dresik, obniżony krok- mam ich nie słuchać bo nie podoba mi się to jak się noszą? Dla mnie bezsens...
Za bufonadę to uważam robienie wokół siebie otoczki w stylu jacy źli my jesteśmy...buchchacha! CZarne skóry, ćwieki, łańcuchy...pieszczochy na całą łapę i trupi makijaż...to jest dla mnie kicz....
A kawałek z Peją to już inna historia |
|
|
|
 |
wielki pic
Piękny Roman

|
Wysłany: 2006-03-31, 23:32
|
|
 |
to wszystko dobrze przemylany schemat cos jak Sex Pistols kierowany przez własciciela sklepu z ubraniami o nazwie "Sex" wielki bumm punk i te sprawy hehehe dobrze ułozony schemat nad którym pracował sztab ludzi wystraczy ze taka gówniażeria jak wy to podłapie i rob sie masówka GRATULACJE PANIE GLACO |
|
|
|
 |
DeaDreamer
Wtajemniczony

Wiek: 45 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 79 Skąd: Szczecińskie Odmęty
|
Wysłany: 2006-04-01, 11:48
|
|
 |
Nie no ja p...e. Po pierwsze gównażerię sobie wsadź w anusa, bo jak zaczynasz od wyśmiewania i rzucania tekstami tonem "ja wiem najlepiej, a ci co myślą inaczej to gnojki niedouczone", to faktycznie nie ma co z tobą gadać.
Po drugie - człowieczku - czy to, że ktoś słucha muzy, która mu się podoba kwalifikuje go do podążającego za jakimś skomercjalizowanym nurtem itd?? Mam na siłe słuchać jakiegoś gówna bo się szanownemu wielkiemu (małemu) picowi nie podobają moje gusta muzyczne? Idź się leczyć człeczyno, bo na rozmowę z normalnymi ludźmi nie zasługujesz. Masówka łojezusicku!!! Nawet jeśli masówka, to wysokiej jakości - mało który zespół w Polsce brzmi tak dobrze jak SN - najlepiej to walić non stop popłuczyny po Sepulturze, albo Vaderze ( który nb dawno się skończył), bo to takie nowe i odkrywcze, co? Albo z drugiej strony niczego nie słuchać, bo istnieje niebezpieczeństwo, że zostanie się wplątany w tą przebrzydłą masówkę i się straci tą wydumaną oryginalność!!!
Bo oryginalność jest najważniejsza - przerzucam się zatem na kilka świetnych kapel grających szalone kawałki na dudach i tybetańskich dzwonkach.
A do tego, jak kto odbiera teksty, czy przesłanie muzyki tworzonej przez zespół swoich brudnych rączek nie pchaj, bo każdego to prywatna sprawa i wara od tego takim cwaniaczącym malkontentom jak ty. |
_________________ Tiaaak... Tu zapewne powinno być coś mądrego napisane... |
| Ostatnio zmieniony przez DeaDreamer 2006-04-01, 12:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2006-04-01, 12:12
|
|
 |
| DeaDreamer napisał/a: | | A do tego, jak kto odbiera teksty, czy przesłanie muzyki tworzonej przez zespół swoich brudnych rączek nie pchaj, bokażdego to prywatrna sprawa i wara od tego takim cwaniaczącym malkontentom jak ty. |
nic dodać, nic ująć...
a tak na marginesie PICU co masz na celu tworząc takie kontrowersyjne posty?
jak Ci się nie podoba to wyjdź.
pzdr |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-04-04, 19:24
|
|
 |
| ---------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-04-04, 23:10
|
|
 |
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | Ostatnio facet od dźwięku zwrócił mi uwagę na to, że "Jesteś" jest grane na jednym akordzie. Ale za to jak zajebiście odpowiedziałam hehe |
Nie zawsze skomplikowanie swiadczy o tym, czy utwor jest dobry czy nie. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-04-05, 00:01
|
|
 |
jak chcesz słuchsć czegoś bardziej skomplikowanego to polecam muz artystyczną (błednie nazywaną poważną lub klasyczną) A muzyka popularna ma to do diebie, ze nie wychodzi poza najprostrze układy, co nie jest zarzutem
Nie inaczej Zwierzaczku patrz Beethoven monumentalizm przy pomocy kikku dzwięków (nie porównuje SN do wiedeńczyka, żeby nie było ) |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-04-05, 17:01
|
|
 |
No dokladnie.
A do tego rzyklad blizszy wielu ludziom sluchajacym ciezkiej muzyki (nie kazdy musi znac utwory Beethovena ) Popatrzcie na zespol AC/DC ktory zrobil kolosalna kariere i moim zdaniem jest conajmniej zajebisty. A muza jest tak prosta, ze prosciej sie chyba nie da. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-04-05, 18:53
|
|
 |
| ------------------ |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amen[Hans eXit]
Uzależniony

|
Wysłany: 2006-04-05, 21:30
|
|
 |
| kaś- GOŚĆ napisał/a: | Ostatnio facet od dźwięku zwrócił mi uwagę na to, że "Jesteś" jest grane na jednym akordzie. Ale za to jak zajebiście odpowiedziałam hehe |
To ja chcę wiedzieć na jakim |
_________________ last.fm/user/amendotcom |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-04-06, 23:07
|
|
 |
| ------------ |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:27, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lukaszgo
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2006-05-25, 13:16
|
|
 |
| A tam! Pie***lą! SN jest zespołem nowoczesnym, elektronika te sprawy. I współpraca z raperami! Mnie sie podobają wszystkie piosenki SN i Peji i jeszcze SN i O.S.T.R.Y. Myślicie że taki Glaca, albo ktoś z SN sie przejmie? |
|
|
|
 |
|
|