Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:15
|
Wystawa TeaArt |
| Autor |
Wiadomość |
NoiseNation
NN Crew

|
Wysłany: 2005-10-13, 12:43 Wystawa TeaArt
|
|
 |
21 października podczas wernisażu wystawy w herbaciarni TeaArt odbędzie się recital HAIDAR HABIBA.
Zespół wykona wyjątkowo w akustycznej aranżacji, utwory na specjalnie zaproszenie NoiseNation. Skład uzupełni gitarzysta Shahid – Maciek Sucharzewski.
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org
HAIDAR HABIBA
Wspólnym mianownikiem zespołu jest Inga Habiba (Ahimsa, Lorien) i Kamil Haidar (Shahid), którzy postanowili połączyć wokalne siły by stworzyć wspólną płytę. Muzycy spotkali się pod koniec 2004 roku. Wspólne wschodnie korzenie, pasja muzyczna i podobny pogląd na wiele spraw zaobfitował nie tylko przyjaźnią ale i nowym projektem muzycznym, którym zarówno Haidar jak i Habiba chcieli wykręcić dotychczasową tożsamość muzyczną. Granice gatunkowe zniknęły, pojawiły się natomiast gwałtowne zderzenia dźwięków płynących z kultury arabskiej i w ogóle orientalnej z nowoczesną elektroniką, rytmem, potęgą brzmienia. I tak powstał 11 utworowy koncept – album, w którym dwie wizje – Haidara i Habiby, przenikają się i uzupełniają. Dwa zupełnie niezależne spojrzenia na świat zarówno dźwięków jak i słów. Projekt ujrzy światło dzienne w pierwszej połowie roku 2006.
Będzie to na pewno wyjątkowe wydarzenie i jesteśmy dumni, że to właśnie podczas wystawy NoiseNation projekt Haidar Habiba zaprezentuje się po raz pierwszy szerszej publiczności.
Serdecznie zapraszamy!
Wystawa potrwa do 3 listopada 2005.
[ Dodano: 2005-10-13, 13:47 ]
W programie wystawy oczywiscie prezentacja grafik, fotografii i mamy nadzieje rzeźby ( Saper!! odezwji sie)
Herbaciarnia TeaArt ul. Bednarska 28/30 Warszawa
Początek godz. 19.30
Wjeście za zaproszeniem. Odbiór zaproszen w TeaArt, kontakt noisenation@sweetnoise.org |
_________________ NN Crew
www.noisenation.org
www.myspace.com/noisenation
www.youtube.com/noisenationlive
www.facebook.com/noisenationlive |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2005-10-18, 19:16
|
|
 |
hej, kto w koncu bedzie??
wiem na razie ze bede ja, dF i kasiaaaa
ktos jeszcze ??? |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Furia
Twardy Jak Bruk

Wiek: 40 Dołączyła: 07 Sty 2005 Posty: 791 Skąd: co skad?
|
Wysłany: 2005-10-19, 02:05
|
|
 |
no to moze i ja |
_________________ Bo mysli moje nie sa waszymi myślami, ani drogi moje nie są waszymi drogami. |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 41 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2005-10-19, 19:42
|
|
 |
Ja bedre na pewno w piatek. Od 12:00 bede w Warszawie.
Niestety od jutra rana znow nie bede miala dostepu do internetu, wiec jak cos ode mnie trzeba, to prosze kontaktowac sie ze mna telefonicznie hehe jak to zabrzmialo |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
Gloria
Chory Opętany

Wiek: 41 Dołączyła: 28 Lis 2004 Posty: 677 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-10-20, 12:22
|
|
 |
NO czesc ja tez moze bym sie pojawila
Jak to jest z tymi zaproszeniami skad mozna takie miec aby wejsc? |
_________________ sa smutne listy
pisane krwia i lzami
przy swiecach przeszlosci |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
|
|
|
 |
Darth Kion
Chory Opętany

|
Wysłany: 2005-10-20, 19:14
|
|
 |
Tym razem czekam na relacje i zdjecia |
_________________ www.solanin-film.pl |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
Wysłany: 2005-10-21, 11:09
|
|
 |
Leżały luzem po całej herbaciarni, więc nie powinno być problemów ze wstępem Ja się spytałem, czy mogę wziąć trzy, bo trójkę znajomych ze sobą zabieram, by im pokazać sztukę NoiseNation, powiedzieli mi, że jasne, bez problemu, a w domu zobaczyłem dopiero że jedno zaproszenie obejmuje 2 osoby....
Więc jak coś, to mam dwa podwójne do oddania, ale wątpię, by było trzeba |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2005-10-21, 16:52
|
|
 |
| Miałem przyjechać i dowieźć prace jakieś, maski czy coś ale nałożyło mi się to z moim wernisazem wiec dupaka... W sumie to nie ma w ogóle o czym mowić leśli chodzi o SAPERa na wystawie... |
_________________ Widzieliście swoje narodziny, życie i śmierć... Nie pokażę i nie powiem wam niczeko nowego...
www.sto-1000cy.prv.pl
www.saperous.blox.pl |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
NoiseNation
NN Crew

|
Wysłany: 2005-10-22, 18:50
|
|
 |
Dziękujemy Wam wszystkim za cudowny wieczor w TeaArt:) Szczególne podziękowania dla Ingi i Kamila za to, ze w ostatniej chwili zgodzili się przygotować kilka utworów na wernisaż wystawy.
Dziękujemy tez Sylwii Lato- za wszystko..
Wystawa potrwa do 3 listopada. Naprawde warto tam zajrzec:) prezentujemy prace Agnieszki Szuby i Andrzeja Szycha oraz zdjęcia autorstwa Justyny Długoborskiej.
Na dworze coraz zimniej, a pyszna herbata, klimat TeaArt i wystawa NN na pewno Was rozgrzeją:)
Zapraszamy! |
_________________ NN Crew
www.noisenation.org
www.myspace.com/noisenation
www.youtube.com/noisenationlive
www.facebook.com/noisenationlive |
| Ostatnio zmieniony przez NoiseNation 2005-10-23, 15:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
Wysłany: 2005-10-22, 19:59
|
|
 |
Relacja....wystawa jak zawsze. Po prostu świetne prace wystawione tym razem w bardzo klimatycznym miejscu
Recital...cóż, świetnie było, zaczynało się, zaczynałem naprawdę się wczuwać w tę muzę...i pyk. Koniec. 4 utwory, maks 20 minut. To niestety nie wyszło. Ale to, co zaprezentowali Habiba i Haidar było naprawdę ciekawe |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-10-24, 09:42
|
|
 |
klimat byl swietny za co dziekuje wszystkim przybyłym:) Rozmowy prowadzono nawet po hiszpansku i angielsku a nawet w katalonsku:) beheheheh Ciesze, sie ze moglismy pokazac tyle fot Justyny.
Recital krotki ale bardzo punkowy;), 3 kawalek mial bardzo ciekawy klimat, Inga ma swietny glos, szkoda ze wiecej nie zaspiewali, ale ok czekam na plyte |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
|
|