Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:11
podejście sweet noise do Boga
Autor Wiadomość
Sweet 
Dita Von Teese

Wysłany: 2005-04-04, 20:34   
A nie uwazacie ze wiara jest indywidualna sprawa kazdego człowieka i ze ten temat jest troszke zryty :?: :| A moze Piotr sobie tak strzelił w wywiadzie by sie od niego odkleili .... he :| ...

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-04-04, 20:36   
No bardzo mozliwe. Wiara jest oczywiscie prywatna sprawa. Ale niestety fakt jest taki, ze jesli chodzi o osoby popularne, to wszyscy lubia gadac o ich prywatnych sprawach :P

Gidzus 
Wtajemniczony

Wysłany: 2005-04-04, 20:43   
Wydaje mi sie że nie jest to znów taka sprawa indywidualna. Każdy powinien wyrażać w co wierzy lub że nie wierzy. To świadczy o odwadze wyrażania swoich przekonań. Bo jeśli wierzy to dlaczego miałby sie tego wstydzić?

Wiara w Boga to nie piętno. Chodź czasami wydaję się że nastąpiły czasy odwrotnej inkwizycji - na stos z wierzącymi.

Pozdrawiam.

Sweet 
Dita Von Teese

Wysłany: 2005-04-04, 20:49   
zwierzak napisał/a:
No bardzo mozliwe. Wiara jest oczywiscie prywatna sprawa. Ale niestety fakt jest taki, ze jesli chodzi o osoby popularne, to wszyscy lubia gadac o ich prywatnych sprawach :P

No i tu jest to ...A moze te osoby nie chca by ktos gledził o ich prywatnych sprawach CO :?: ....
Ja np na temat wiary nie rozmawiam bo to moja sprawa ..... :|

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-04-04, 20:53   
Nie wiem czy nastaly czasy odwrotnej inkwizycji. Nie widze przesladowan, a przynajmniej w Polsce, ludzi wierzacych. Chociaz jak patrze np na takiego Rydzyka to sie zastanawiam czy nie przydaloby sie to.

E.v.E. 
Chory Opętany

Wysłany: 2005-04-04, 20:53   
Gidzus.Wlasnie.Czemu sie wstydzic swojego wyznania? A poza tym Piotr tworzac Sztuke,rezc bardzo gleboka i prywatna,chybawiedizla ze raczej nielatwo mu bedzie ominac taki temat jak religia? No a poza tym pokazujac swoje dziela innym ludziom musila liczyc sie z tym,ze owi ludzie beda na tematy zawarte w jego tekstach reagowac i beda je omawiac :|

[ Dodano: 2005-04-04, 21:58 ]
zwierzak napisał/a:
Nie wiem czy nastaly czasy odwrotnej inkwizycji. Nie widze przesladowan, a przynajmniej w Polsce, ludzi wierzacych. Chociaz jak patrze np na takiego Rydzyka to sie zastanawiam czy nie przydaloby sie to.

eeeeeeeeeee..."taki Rydzyk" to pojecie dotyczace konkretnej osoby czy tez...wiekszej grupy :> ?

Gidzus 
Wtajemniczony

Wysłany: 2005-04-04, 21:02   
A ja z kolei widzę pewne oznaki wytykania palcami ludzi wierzących. Oznaką tego jest chociaż to oczym wcześniej pisałem - ludzie wstydzą się swojej wiary, nie umieją o niej rozmawiac, zamykają sie w swioch hermetycznych oazach bo tylko tam czuja sie bezpieczni.

Z przeciwnej strony, ich "przeciwnicy" wykorzystują ich słabość mówiąc, iż wiara to tylko indywidualna sprawa, niech kazdy wierzy w co chce (z czym się w 1000% zgadzam), ale niech nie mówią o tym głośno.

Pozdrawiam.

longas 
|admin|

Wysłany: 2005-04-04, 21:03   
Sweet napisał/a:
A moze te osoby nie chca by ktos gledził o ich prywatnych sprawach CO :?: ....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi