Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
podejście sweet noise do Boga |
| Autor |
Wiadomość |
Sweet
Dita Von Teese

Wiek: 41 Dołączyła: 01 Lis 2004 Posty: 2920 Skąd: Obecnie USA.
|
Wysłany: 2005-04-04, 20:34
|
|
 |
A nie uwazacie ze wiara jest indywidualna sprawa kazdego człowieka i ze ten temat jest troszke zryty A moze Piotr sobie tak strzelił w wywiadzie by sie od niego odkleili .... he ... |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-04-04, 20:36
|
|
 |
No bardzo mozliwe. Wiara jest oczywiscie prywatna sprawa. Ale niestety fakt jest taki, ze jesli chodzi o osoby popularne, to wszyscy lubia gadac o ich prywatnych sprawach |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
Gidzus
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2005-04-04, 20:43
|
|
 |
Wydaje mi sie że nie jest to znów taka sprawa indywidualna. Każdy powinien wyrażać w co wierzy lub że nie wierzy. To świadczy o odwadze wyrażania swoich przekonań. Bo jeśli wierzy to dlaczego miałby sie tego wstydzić?
Wiara w Boga to nie piętno. Chodź czasami wydaję się że nastąpiły czasy odwrotnej inkwizycji - na stos z wierzącymi.
Pozdrawiam. |
_________________ God hates us all |
|
|
|
 |
Sweet
Dita Von Teese

Wiek: 41 Dołączyła: 01 Lis 2004 Posty: 2920 Skąd: Obecnie USA.
|
Wysłany: 2005-04-04, 20:49
|
|
 |
| zwierzak napisał/a: | No bardzo mozliwe. Wiara jest oczywiscie prywatna sprawa. Ale niestety fakt jest taki, ze jesli chodzi o osoby popularne, to wszyscy lubia gadac o ich prywatnych sprawach |
No i tu jest to ...A moze te osoby nie chca by ktos gledził o ich prywatnych sprawach CO ....
Ja np na temat wiary nie rozmawiam bo to moja sprawa ..... |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-04-04, 20:53
|
|
 |
| Nie wiem czy nastaly czasy odwrotnej inkwizycji. Nie widze przesladowan, a przynajmniej w Polsce, ludzi wierzacych. Chociaz jak patrze np na takiego Rydzyka to sie zastanawiam czy nie przydaloby sie to. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
E.v.E.
Chory Opętany

|
Wysłany: 2005-04-04, 20:53
|
|
 |
Gidzus.Wlasnie.Czemu sie wstydzic swojego wyznania? A poza tym Piotr tworzac Sztuke,rezc bardzo gleboka i prywatna,chybawiedizla ze raczej nielatwo mu bedzie ominac taki temat jak religia? No a poza tym pokazujac swoje dziela innym ludziom musila liczyc sie z tym,ze owi ludzie beda na tematy zawarte w jego tekstach reagowac i beda je omawiac
[ Dodano: 2005-04-04, 21:58 ]
| zwierzak napisał/a: | | Nie wiem czy nastaly czasy odwrotnej inkwizycji. Nie widze przesladowan, a przynajmniej w Polsce, ludzi wierzacych. Chociaz jak patrze np na takiego Rydzyka to sie zastanawiam czy nie przydaloby sie to. |
eeeeeeeeeee..."taki Rydzyk" to pojecie dotyczace konkretnej osoby czy tez...wiekszej grupy ? |
_________________ Gdy śnię nocą w dusznych kątach umysłu,po przebudzeniu wiem: sen to mara;
Lecz śniąc na jawie-jestem niebezpieczna,bo mogę próbować ziścić marzenia. |
|
|
|
 |
Gidzus
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2005-04-04, 21:02
|
|
 |
A ja z kolei widzę pewne oznaki wytykania palcami ludzi wierzących. Oznaką tego jest chociaż to oczym wcześniej pisałem - ludzie wstydzą się swojej wiary, nie umieją o niej rozmawiac, zamykają sie w swioch hermetycznych oazach bo tylko tam czuja sie bezpieczni.
Z przeciwnej strony, ich "przeciwnicy" wykorzystują ich słabość mówiąc, iż wiara to tylko indywidualna sprawa, niech kazdy wierzy w co chce (z czym się w 1000% zgadzam), ale niech nie mówią o tym głośno.
Pozdrawiam. |
_________________ God hates us all |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2005-04-04, 21:03
|
|
 |
| Sweet napisał/a: | A moze te osoby nie chca by ktos gledził o ich prywatnych sprawach CO .... |
|
|
|
|
 |
|
|