|
Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl
|
Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
"Pentagram Revolta" |
| Autor |
Wiadomość |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-05, 22:27
|
|
 |
| ---------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
westa
Chassis

|
Wysłany: 2005-03-05, 22:57
|
|
 |
| kaś- GOŚĆ napisał/a: |
Westa cieszę się, że potrafiłeś sobie poradzić z brakiem poczucia humoru na własny temat i wystarczyło Ci, że się posmyrałeś. Ale wydaje mi się że z Twojej strony są to wszystko puste słowa, bo i tak pojawisz się na następnym koncercie. Więc nie rób z tego takiej wielkiej sprawy, skoro ci to wcale nie przeszkadza w dobrej zabawie ok?
|
Czy ja robie literowki? Nie rozumiem Cie Zwrot "Wystawa Sn" dotyczy mnie? Nie, nie moja droga Po prostu wydaje mi sie na niskim poziomie wysmiewanie sie z takich rzeczy jak literowki. To jest odwracanie uwagi od tego co jest naprawde istotne w naszej dyskusji.
Puste slowa? Nie, ja je wypowiedzialem. Moją opinię znasz, już od 3 stron walkuje co mnie w tym najbardziej boli, wiec to nie sa puste slowa. Puste by byly, gdybym w zaden sposob nie argumentowal jedynie stwierdzal jakas teze. Tak nie jest, wyjasniam za kazdym razem moj punkt widzenia.
Wlasnie - zabawa, tak teraz odbieram SN. Puste slowa to jest dla mnie "moje zycie to jest bunt" czy "sam przeciwko wszystkim". Hasla, ktore jakze sa wspaniale, ale niestety niemozliwe. Jest to moim zdaniem zbyt przejaskrawione i pewne przekroczenie linii oddzielajacej kreacje artystyczna od prawdziwego zycia. To sie zlewa i naprawde przez dlugi czas nie odroznialem tego. Bylem naiwny, przyznaje sie do tego. Ufalem w bunt perfekcyjny, czysty, niewinny. Ale zawiodlem sie - czegos takiego po prostu nie ma, to utopia.
Pozostala rozrywka, na wysokim poziomie, przyznaje oczywiscie. Bede na nasteonym koncercie, chociazby dlatego, ze lubie muzyke SN, lubie Was - Noiserow, ale to nie znaczy, ze nie moge wyrazic wlasnego zdania. To dopiero byloby zaprzeczeniem tego co mozna wyniesc z tekstow Glacy do prawdziwego zycia - nie ulegac choc w pewnym stopniu otoczeniu, nie bac sie swoich pogladow, wyjsc z cienia. Miec wlasne ja. Chyba o to w tym wszytkim chodzi? Indywidualnosc. Jednostka wyrozniajaca sie w tlumie. |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-06, 01:56
|
|
 |
| ------------------ |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:51, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Garion
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2005-03-06, 12:00
|
|
 |
| kaś- GOŚĆ napisał/a: |
Śmieszy mnie u Gariona przede wszystkim to że cały czas powtarza te same teksty, czepia się słówek .
Poza tym gdzie ma być promowana sztuka NN jeśli nie w związku z koncertem? Nie bardzo rozumiem.To jest projekt SN. Mnie też nie podobają się bannery, to, że teledyski przypominają coraz bardziej reklamy telewizyjne, ale do jasnej cholery taki jest świat. Rządasz od Glacy, żeby wstąpił do alterglobalistów, bo jego słowa kojarzą Ci się z ich postulatami. To nie jest Twój świat. Mówisz wielkimi ogólnikami i odnoszę wrażenie, że masz lepszy pomysł i gdybyś był na miejscu zespołu to świetnie poradziłbyś sobie bez tego. Może Cię nie doceniam i może rzeczywiście masz rewolucyjny pomysł jak zdobywać pieniądze bez sponsorów, jeśli tak to powiedziel się nim z nami. |
Droga kasiu powtarzam sie bo wy czynicie dokladnie to samo, ale staram sie chocby przytaczac rozne argumenty, fragmenty wywiadow, pokazywac gdzie dokladnie widze scieme... ale nie wazne widze ze bronicie tego zespolu jak byscie byli jego czlonkami a nie zwyklymi fanami. Druga sprawa niczego od niego nie zadam, nigdzie tego nie napisalem, to byl tylko kolejny przyklad na to ze ten czlowiek nie do konca wie o czym mowi opowiadajac o buntowaniu sie przeciw korporacja, ruchy antyglobalistyczne(czy tez jak kto woli alter) to w dzisiejszym swiecie podstawa tych buntow i czlowiek ktory tyle o tym mowi powinien miec jakies chocby minimalne pojecie, bo to przeciez ludzie z tej samej strony barykady(tylko ze glaca chyba juz znalazl sie po drugiej stronie ). Kolejna sprawa, rowniez nigdzie nie powiedzialem ze zespol nie moze byc w ten sposob finansowany, jasne ze moze, nikomu nic nie zabraniam, wrecz pisalem o tym wczesniej, ze jest to normalna praktyka w calej branzy muzycznej na swiecie. Tylko chcialbym troche przyzwoitosci, niech skoncza z retoryka buntu, rewolucji bo to jest smieszne. Przyszla mi do glowy taka prosta alegoria, nastolatki czesto buntuje sie wobec swiata doroslych, mozna rzecz buntuja sie za pieniadze mamy, tak samo jest z SN buntuja sie przeciw korporacja robiac to za pieniadze korporacji. Dla mnie lekko schizofreniczna sytuacja. Nie bede powtarzal cytatow z gory, a teksty piosenek doskonale znacie, wiec albo jestescie slepi albo juz nie wiem co.
| Cytat: | | Alterglobaliści to dla mnie oszołomy, oni nie potrafią wywalczyć niczego, jak do tej pory, może kiedyś im się uda, nie wiem. |
Gratuluje wiedzy, rozumiem ze swoja wiedze o alterglobalistach budujesz na podstawie przekazu telewizyjnego milosciwie nam panujacych TVP1&Co. Otoz ruch alterglobalistyczny to znacznie wiecej niz pokazuja w telewizji i innych ofivjalnych mediach. To bardzo rozny zlepek organizacji, zwiazkow zawodowych, ruchow i dzialaczy z calego swiata. Czesto o nie do konca zbierznych pogladach, ale potrafiacych ze soba rozmawiac. Pomijajac protesty, waznym sukcesem jest np. organizacja światowego forum spolecznego, w tym roku odbylo sie 5 takie forum w Porto Allegre, ktore jest niejako odpowiedzia na swiatowe forum ekonomiczne odbywajace sie w tym samym czasie w davos. Te wszystkie organizacje zjerzdzaja tam na liczne wyklady, panele dyskusyjne, rozmawiaja o swoich osiagnieciach lokalnych, czerpia pomysly aby potem wprowadzac je w swoich miejscach zamieszkania, wiadomo ze nie wprowadza to od razu globalnych zmian, ale niesie poprawe sytuacji mieszkancow poszczegolnych regionow a chyba o to chodzi. Ze zmian o globalnym charakterze to wlasnie dzieki protestom antyglobalistow w 1999 w Seattle przeciw Swiatowej Organizacji Handlu, udalo sie zatrzymac wprowadzenie Wielostronnego Ukladu nt. Inwestycji (MAI). Co bezposrednio uderzylo w ponadnarodowe korporacje. eh i zrobil sie nam kolejny temat mozna by dalej to drazyc ale mysle ze nie ma sensu, przepraszam wszystkich nie zainteresowanych ale nie lubie kiedy gada sie bzdury, nie majac do tego zadnych podstaw. Aha i prosilbym nie kojarzyc mnie z zadnymi ruchami alter/antyglobalistycznymi, moje zainteresowanie tym tematem jest jedynie czysto zawodowe, choc z niektorymi postulatami sie zgadzam.
| Cytat: | | Nie pozwolę Ci, żebyś pluł w twarz ludziom, którzy ciężko pracują i mimo tego syfu, którego szczerze nienawidzą, robią swoje piękne rzeczy jak SN. |
kolejne spore naduzycie z twojej strony w moim kierunku, nigdzie nie pluje w twarz nikomu, caly czas zwyczajnie rozmawiam, przedstawiam swoje racje, nikogo nie obrazam, owszem mozna sie niezgodzic ale nie widze wyzej nic obrazliwego
[ Dodano: 2005-03-06, 12:07 ]
aha co do twojego drugiego posta nie znam sytuacji jakiegos starego forum i tym podobnych wiec nie ustosunkuje sie do twoich przemyslen, a co do idei NoiseNation to moge tylko zyczyc powodzenia, jesli to jest inicjatywa nad ktora macie kontrole i macie wizje to szczerze gratuluje, bo malo jest podobnych wsrod mlodych ludzi |
_________________ Rzeczywistosc ktora znacie jest fikcja |
|
|
|
 |
NoiseNation
NN Crew

|
Wysłany: 2005-03-06, 16:20
|
|
 |
| Cytat: | | A co do wystaw SN to odbywaja sie z tego co zdarzylem sie zorientowac glownie w czasie koncertow, wiec jak by nie patrzec to tez reklama na koncercie. |
Wystawy NoiseNation odbywaja sie przy koncertach SN, oraz na imprezach organizowanych przez NoiseNation. Podczas wystaw Pentagram jest naszym sponsorem. Czyli sponsorem NoiseNation. Gdyż bez nich musielibysmy wydawac astronomiczne sumy na bardzo dobrej jakosci wydruki na bardzo dobrym papierze. |
_________________ NN Crew
www.noisenation.org
www.myspace.com/noisenation
www.youtube.com/noisenationlive
www.facebook.com/noisenationlive |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-06, 16:42
|
|
 |
| Cytat: | | no to po co mowic takie rzeczy skoro nie beda traktowane powaznie i nic nie bedzie sie zmieniac ?? |
napisalam smiertelnie powaznie. Ja uwazam ze zmienia, ktos ma szanse o tym uslyszec.
| Cytat: | | wielkich koncernów, systemów rządowych i zorganizowanych systemów religijnych. |
moim zdaniem SN nie wspiera ani nie jest czlonkiem zadnej z takich organizacji.
| Cytat: | | Mialem okazje byc na koncercie w Poznaniu i widzialem te ciagle zmiany odziezy. |
tak i zaklada najrozniejsze ciuchy, bardzo roznordnych firm, conversa ma chyba tylko buty, ktorych raczej nie zmienia. Pewnie reklamuje tez firmę Calvin Klain bialą metką wystajacą ze spodni innej krwiozerczej firmy
|
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-03-06, 16:56
|
|
 |
| a$artana napisał/a: |
tak i zaklada najrozniejsze ciuchy, bardzo roznordnych firm, conversa ma chyba tylko buty, ktorych raczej nie zmienia. Pewnie reklamuje tez firmę Calvin Klain bialą metką wystajacą ze spodni innej krwiozerczej firmy
|
Otoz to. W tym wypadku Gaarion, twoj argument byl nietrafiony. Bo wiekszosc tych ciuchow byla z tego co wiem po prostu kupiona. To nie zadna reklama, tylko normalne ubranie kupione w sklepie. A czemu sie przebiera? Mam na to dwa pomysly. Jest to jakis srodek wyrazu, albo po prostu sie poci. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
Garion
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2005-03-06, 19:13
|
|
 |
| a$artana napisał/a: |
| Cytat: | | wielkich koncernów, systemów rządowych i zorganizowanych systemów religijnych. |
moim zdaniem SN nie wspiera ani nie jest czlonkiem zadnej z takich organizacji. |
no o to rozchodzi sie wlasnie cala dyskusja ze wspiera korporacje i sa od nich w pewien sposob uzaleznieni..
| Cytat: | | Cytat: | | Mialem okazje byc na koncercie w Poznaniu i widzialem te ciagle zmiany odziezy. |
|
znudzila mi sie ta dyskusja, ale jestem w 100% przekonany ze sporo z tych ciuszkow pochodzilo z kolekcji conversa, nie mam w tej chwili mozliwosci ani checi zeby to dokladnie sprawdzac, ale luz widze ze traktujecie SN prawie jak religie wiec chocby nie wiem co zrobil i tak opini nie zmienicie
a jeszcze co do wypowiedzi NoiseNation, wydawalo mi sie ze NN jest mimo wszystko dosc zalezne od SN i to SN sprawuje nad nim "wladze" wiec to wychodzi w gruncie rzeczy na to samo. Chociaz pewnie zaraz sie dowiem ze sie myle
lolek to byloby oblesne jak by wystepowal nago.. ale kiedys jakos radzil sobie Glaca bez tych przebieranek
W kazdym badz razie ja juz podziekuje za dyskusje. Zegnam |
_________________ Rzeczywistosc ktora znacie jest fikcja |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-06, 19:30
|
|
 |
| Cytat: | | wydawalo mi sie ze NN jest mimo wszystko dosc zalezne od SN |
zalezne tak, ale nie jest tym samym. Noisenation robi wystawy samodzielnie
do tej pory nasza dyskusja wydawala mi sie dosc rzeczowa,ale argumentem z SN jako religia mnie pokonales czasem trudno pogodzic sie ze ktos ma inne zdanie. pozdrawiam |
|
|
|
 |
westa
Chassis

|
Wysłany: 2005-03-06, 21:03
|
|
 |
| a$artana napisał/a: | | czasem trudno pogodzic sie ze ktos ma inne zdanie. |
Zgadzam sie Wlasnie sie z tym zetknalem - w dodatku miejscami ktos dopowiadal cos czego nie powiedzialem, badz wyjezdzal z czyms nie tyczacym bezposrednio tematu. Albo niesmiale dopowiedzenia o "starym forum" Czyzby czesc z Was nie tolerowala innego punktu widzenia? Wyrozniania sie z tlumu? Otworzcie glowy, gdyz owczy, bezmyslny ped jest najgorszy. Nie mowiac o probach lagodzenia, bagatelizowaniu pewnych sprzecznosci, ktore moim zdaniem wystapily i nie sa niczym. A dyskusja przyznam ze byla ciekawa, nie liczac kilku zgrzytow i dziecinnych zagrywek.
Pacyfka Noisers |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-07, 01:11
|
|
 |
| ---------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:50, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-03-07, 01:35
|
|
 |
Powiem tylko tyle: niezależnie od poglądu i sensu powyższej wypowiedzi, na moim overkillowym forum za coś takiego jest ban albo co najmniej żółta kartka. W tym momencie to nieistotne jaki pogląd reprezentujesz na sprawę, kaś, mocno przegięłaś swoją wypowiedzią. Po czymś takim tracę ochotę do czytania dalszego Twoich postów, niezależnie od tego, czy się w nich zgadzamy, czy nie.
Co do tematu, powtórzę to co napisałem: tzw. bunt SN to jest gra sceniczna, coś co ma wytworzyć odpowiedni klimat wokół muzyki, koncertów, itp. Tyle. Jeśli spodziewacie się, że Sweet Noise zacznie się bawić w ratowanie świata, to się nie zdziwcie. Szybko by ze sceny zniknęli na długach. I by się poszedł walić nasz ukochany zespół nie zdziaławszy tak naprawdę za wiele. Nie wiem jak Wam, mnie to nie pasi. Nawet takie giganty światowej marki jak U2 muszą się stopować w swojej działalności. Więc to, co Glaca nawija w utworach i w wywiadach należy traktować tylko i wyłącznie jako teatr. Żeby ten post nie został źle zrozumiany, dodam, że wciąż jestem fanem Sweet Noise.
Prośba: nauczcie się dyskutować. Bo kaś akurat przegięła pałę i nie wytrzymałem, by tego nie napiętnować, ale co do reszty: nauczcie się wymieniać myśli i poglądy i skupiajcie się na tym zamiast kombinować jaki by tu zawoalowany przytyk posłać przeciwnikowi. Tyczy się to obu stron, czy to garionowcy, czy asartanowcy, czy tam jeszcze inne cholery |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-07, 01:40
|
|
 |
| ------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 03:49, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-03-07, 01:54
|
|
 |
| Cytat: | | wywiadach należy traktować tylko i wyłącznie jako teatr |
Misku, Twoim zdaniem teatr. Moim nie tylko. Wiec prosze nie mow mi/ nam co nalezy a czego nie.
Cecha dobrej dyskusji jest tez , darowanie sobie pouczajacych przemow
A i ani razu nie staralam sie kombinowac jak by tu zadac przytyk przeciwnikowi, jedynie pewnymi przesmiewczymi tekstami chcialam wyrazic jak moim zdaniem paranoiczne jest to o czym dyskutujemy. |
|
|
|
 |
Sweet
Dita Von Teese

Wiek: 41 Dołączyła: 01 Lis 2004 Posty: 2920 Skąd: Obecnie USA.
|
Wysłany: 2005-03-07, 09:51
|
|
 |
Asa ale czemu ty sobie strzepisz nerwy ... .... |
|
|
|
 |
|
|