|
Peja - Fonobar (4 września) |
| Autor |
Wiadomość |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

Wiek: 37 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 215 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2010-09-05, 19:38 fonobar
|
|
 |
No więc - Ci którzy czytali mój komentarz na FaceBooku My Riot już wiedzą - mam dobre i złe wiadomości. Zacznijmy od tych dobrych - Glaca mi przekazał że płytka i polska trasa My Riot już w tym roku, a potem zajmuje się - tak, tak - Sweet Noise ! Dodatkowo nagrałem parę filmików , ale ten najbardziej was zapewne interesujący - czyli SEN urwał się po 40 sekundach. Przepraszam was, bardzo mi zależało by nagrać ten kawałek, ale skończyła mi się pamięc w telefonie, a potem był taki kocioł że nie dąło rady się bawić telem (kasować filmiki itp). A tak wogóle Glaca to super kolo tak w realu Filmiki z Pozwól Żyć i z Jeden Taki Dzień już się ładują ... Sen też zaraz wrzucę, mimo że słaba jakość i tylko te marne 40 sekund, które wam nie pokaże nawet 1% zajefajności nuty ... Sorry ... :/:/ A narazie wklejam mój post z innego forum (Bastion Star Wars) bo nie chce mi się 2 raz pisać wraże z koncertu :
"...A tak serio - było MEGA. Pojechałem tak PRZEDE WSZYSTKIM dlatego, że jednym z gości był wokalista Sweet Noise I jako że mego ukochanego zespołu nie widziałem na żywo, to miałem szansę zobaczyć jego namiastkę ... i dla tych 15 min z Glacą na scenie było warto tam jechać.
A teraz najlepsze : czekamy na koncert, stoję przy barze z kumplami. Zlewamy totalnie jakiś support. Patrzę - na tarasie, gdzie wejście tylko dla VIPów, i wejścia pilnuje ochroniarz stoi właśnie Glaca ! Podbijam od razu do ochroniarza i proszę by mnie wpuścił po autograf tam. Ochroniarz na to, że nie ma opcji. Stoję smutny, no i teraz uwaga : z tarasu wychodzi Rychu Peja Przechodzi jak normalny koleś, niesie jakieś pudełko i przechodząc między mną a kumplem mówi "sorry chłopaki". A ja nic się nie zastanawiając "Ty, mógłbyś może poprosić ochroniarza, żeby mnie wpuścił, wziąłbym sobie od Glacy autograf ?" A Peja (który okazał się naprawdę spoko kolesiem) podbił ze mną, powiedział ochroniarzowi że mogę tam wbić i jeszcze sam zawołał do mnie Glacę Autograf walnął mi na płycie Peji ( płytkę z autografem Peji dostałem przy wejściu do baru, jak każdy kto kupił bilet w przedsprzedaży ). Glaca też okazał się niesamowicie spoko koleżką i powiedział mi, że jeszcze w tym roku wydaje płytę i rusza w trasę z My Riot a w przyszłym roku come back Sweet Noise
A co do samego koncertu - bydła multum, każdy pcha na chama pod scenę, ale ani ja, ani moi kumple nie daliśmy się wypchać z 1 rzędu, póki Peja nie zaprosi Glacy i nie dadzą koncertu No i na początku ze 2 godziny oglądałem Peję i jego gości dających koncertm który przyznam - był wporzo - ale to nie mój klimat. Za to gdy wyszedł Glaca - byłem w mega szoku że taka publika nadal go (i Sweet Noise) pamięta i tak dobrze odbiera ! Dostał największe brawa ze wszystkich gości ... zresztą zasłużenie. Na rozgrzewkę zagrali z Peją swoją najnowszą piosenkę - Pozwól Żyć. I nagle wystartowali z JEDEN TAKI DZIEŃ.... ALEŻ BYŁ SZAŁ !! I Peja i Glaca rzucili się w tłum i był niesamowity crowd-surfing jak na koncercie metalowym. Niestety, piosenka się skończyła w połowie, bo Peja się wywrócił i chyba mocno poobijał na butelce wody ... ale zaraz wstał i zaczęli od nowa, z jeszcze większą energią ! Było niesamowicie ! A po tym NAJWIĘKSZA NIESPODZIANKA WIECZORU - Glaca został na scenie na chwilę sam i zagrał PO RAZ PIERWSZY utwór który będzie promował debiutancka płytę MY RIOT ! Była to piosenka SEN i była po prostu mega ... słowa tego nie opiszą ... A gdy Glaca się zwinął, to ja i dwóch moich kumpli poszliśmy do baru, olewając resztę koncertu Rysia (4 osoba która z nami pojechała jest fanem Peji, więc został).
Cóż mogę powiedzieć ? Wejście z Peją jak z kumplem na backstage by pogadać z Glacą, dostać jego autograf, i usłyszeć jego premierowy utwór na scenie ... amajgad ... A jeżeli jakaś dziewczyna + jakiś kolo których nie znam, ale którym dałem maila, wyślą mi zdjęcia, to dodatkowo mam też foto z Glacą : (mieli cyfrówki, a mój tel nie ma flasha) Było mega ... a teraz czas spać "
A teraz czas oczywiście na linki :
Pozwól Żyć + Jeden Taki Dzień - http://www.youtube.com/watch?v=bWXl5VQQlXs
Jeden Taki Dzień (bis) - http://www.youtube.com/watch?v=I8LgYwYQXHU
Sen - http://www.youtube.com/watch?v=G4r0aCPpFYQ
Za ten SEN to mnie nie linczujcie, bo ten filmik serio żałosny ... raczej potraktujcie go jako dowód na to, że My Riot jest już tuż tuż, niż filmik do posłuchania ... Wierzcie mi na słowo jednak - warto było czekać ...
A tak PS : mam pytanko : chcę zmienić nick ... Na samo Matek ... czy jakos mod mógłby się tym zająć ?:P |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2010-09-05, 20:15
|
|
 |
no filmiki sa slabej jakosci, szczegolnie pod wzgledem obrazu [wyglada to jak jakis psychodeliczny film], ale pod wzgledem dzwieku ujdzie [tylko jakis typ sie drze cały czas w tle ]
moge dac te linki i troche informacji do niusa na sn.pl ?
| Cytat: | | chcę zmienić nick ... Na samo Matek ... czy jakos mod mógłby się tym zająć ?:P |
nie chcesz juz być miszczem? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
Wujek eM
Piękny Roman

|
Wysłany: 2010-09-05, 21:12 Re: fonobar
|
|
 |
| Matek_Miszcz napisał/a: | a potem zajmuje się - tak, tak - Sweet Noise ! |
Nie napalałbym się za bardzo. Do powrotu SN jeszcze długa droga... |
_________________ Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta... |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-05, 21:14
|
|
 |
Miszcz mi już nie potrzebny ... i tak, można dać te linki i relację itp na sn.pl.
Ogólnie najważniejszym info to jest chyba to, że Glaca powiedział, że Sweet Noise powraca po trasie My Riot ;] Fajnie, co ? |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2010-09-06, 00:06
|
|
 |
zainteresowanych fotkami z koncertu zapraszam na strone
www.sweetnoise.pl
G chyba sobie glowe rozwalił |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2010-09-06, 09:15
|
|
 |
No nie! Nie ogarnęłam tematu wcześniej...a na pewno bym poszła! |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2010-09-06, 16:38
|
|
 |
kur*a, nie wiem jak ten facet poradził sobie bez koncertów tyle czasu... Widać, że jest w domu |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2010-09-06, 17:43
|
|
 |
| no to mamy jakieś konkrety odnośnie my riot, zastanawiem się zaś co z sercem? Matek - Glaca coś wspominał? |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-06, 17:52 Co do Serca ...
|
|
 |
Na koncercie pogadaliśmy tylko o SN i MR, ale parę minut temu na Facebooku Serca pojawiła się wiadomość :
"recording vocals for PHOHOG. our last vocal song for the album. we're close.
"who stole my life and gave me this worthless piece of shit instead of feelings of pride and unity, far from my roots and identity. I'm dead to their world with my finger down on the line of code. I will delete this… " |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2010-09-06, 17:55 +
|
|
 |
a tak wogóle pytanko mam : mam problem z wstawieniem avatara ... Przesyłam obraz z dysku i lipa WTF ? |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
|