|
Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl
|
|
Pozwól Mi Żyć (Są Chwile) (Feat. Glaca & Ana) |
| Autor |
Wiadomość |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2010-09-10, 22:23
|
|
 |
Hipnoza? No to tym bardziej. Zdarza się, że po usunięciu objawu, jakim jest np. picie (bo jest to tylko objaw znacznie głębszych problemów), człowiek staje się hazardzistą albo wpada w jeszcze coś innego. Kobieta, dziecko, twórczość? Obsesja czy uzależnienie od pierwszego i drugiego wcale nie jest rzadkie. Chyba niewielu mogłoby powiedzieć, że nigdy nie widziało takich przypadków.
Oczywiście ja nie wiem, jak jest konkretnie w przypadku Glacy. Bardzo cenię jego twórczość, głównie ze względu na teksty z płyty "Koniec Wieku" (chyba nie znam tekstów utworów muzycznych, które ceniłbym bardziej), ale nie tylko. Naprawdę życzę mu, aby był szczęśliwy - podobnie, jak wszystkim ludziom, których cenię albo lubię (gdy ich poznam). I to właściwie tyle. |
_________________ Duszołap |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-10, 22:31
|
|
 |
niech każdy alkoholik wyjdzie z nałogu tak nieumiejętnie jak G to będzie lepiej na świecie, i w ch*j dobrych płyt przy okazji.
poza tym tak sięgam pamięcią do ostatnich wywiadów - rzeczywiście agresja w czystej formie. |
_________________ https://www.facebook.com/madman.project |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2010-09-11, 23:02
|
|
 |
Wywiady z Glacą też bardzo cenię. Zawsze uważałem, że mądrze prawi. Szczególnie te starsze wywiady, bo ostatnio więcej mówi o tym, co robił, gdzie był i jakie emocje mu towarzyszyły, a ja bym chciał coś o poglądach na sprawy społeczno-polityczno-gospodarcze (pod względem priorytetów ustawione w tej właśnie kolejności). Coś, jak Kazik kiedyś, gdy został zapytany, czy jest za wejściem do UE. A on jak pojechał po historii współczesnej środkowej Europy... z 10 minut gadał albo i więcej. A gdy skończył, to prowadzący (Makak) po chwili ciszy powiedział tylko: "aha..."
To, co pisałem wcześniej, wygląda, jakbym siał jakieś ploty. Dla porządku dodam zatem, że napisałem: "jak słyszałem" oraz "ciężko mi powiedzieć". Ponadto Mi mi ( ) kiedyś napisała, że dużo z nimi jeździła i nigdy nie widziała, aby Glaca się do kogoś po chamsku odezwał (choć była pewna historia z kimś, kto bardzo ciężko na to pracował, bez powodu obrzucając bluzgami kogoś innego, ale takich sytuacji się nie liczy). A ja tylko czytałem coś kiedyś na forum Korna, ale link (który miałem w jednym PW) już nie działa, więc teraz wszystko jest już jakby zawieszone w próżni.
Powinienem wspomnieć o tym na początku, ale w tej chwili to już "po ptokach" - wspominam teraz. |
_________________ Duszołap |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2010-09-14, 18:58
|
|
 |
| Dzisiaj RPS jest u Kuby Wojewódzkiego. Nie spodziewam się rozmowy na poziomie ale może czegoś się dowiemy. |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-14, 20:40
|
|
 |
nie mam telewizora.
ja liczyłem, że się czegoś dowiemy z czteroczęściowego wywiadu na CGM ale skoro tam praktycznie nic nowego Ryszard nie powiedział to u Wojewódzkiego zapewne tym bardziej, skoro tam 60% rozmowy to ,,spontaniczne i niewymuszone dowciapy". |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

|
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-14, 20:43
|
|
 |
| Małgosia napisał/a: | A ja Kubę lubię i zobowiązuję się, do robienia dziś notatek i zaraz po programie zdam relację |
tylko oszczędź nam w tych notatkach ,,spontanicznego" poczucia humoru pana W. |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

Wiek: 37 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 215 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2010-09-14, 20:55
|
|
 |
Co do powściągliwości Rysia, to zauważyłem tę zmianę u niego po akcji z pobitym dzieciakiem ...
Ciekawi mnie, na ile kolesie od wizerunku się tym zajęli, a na ile sam się zmienił. Te całe pobicie utwierdziło wielu co do stereotypu "łysego, głupiego polskiego hip-hopowca". A w parę miesięcy po tej aferze - powściągliwe wywiady, najdojrzalsza płyta w karierze, zmiana wizerunku, zaręczyny, kolaboracja z Pospieszalskim i Glacą, teledysk o mamie, i do "Pozwól Żyć" ... Dodatkowo, w najnowszych wywiadach Rychu podkreśla jak to lubi czytać,jest artystą rzucił picie, jest fanem Ani Dąbrowskiej, itp ... hmmm..... |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-14, 21:14
|
|
 |
| Matek napisał/a: | Co do powściągliwości Rysia, to zauważyłem tę zmianę u niego po akcji z pobitym dzieciakiem ...
Ciekawi mnie, na ile kolesie od wizerunku się tym zajęli, a na ile sam się zmienił. Te całe pobicie utwierdziło wielu co do stereotypu "łysego, głupiego polskiego hip-hopowca". A w parę miesięcy po tej aferze - powściągliwe wywiady, najdojrzalsza płyta w karierze, zmiana wizerunku, zaręczyny, kolaboracja z Pospieszalskim i Glacą, teledysk o mamie, i do "Pozwól Żyć" ... Dodatkowo, w najnowszych wywiadach Rychu podkreśla jak to lubi czytać,jest artystą rzucił picie, jest fanem Ani Dąbrowskiej, itp ... hmmm..... |
wszystko poprzekręcałeś.
....i odnoszę wrażenie, że ,,najciekawsze" wywiady Cię ominęły, że o beefie i frystylach nie wspomnę. |
|
|
|
 |
Matek
Typowy Średniak

Wiek: 37 Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 215 Skąd: Skierniewice
|
Wysłany: 2010-09-14, 22:25
|
|
 |
| I nic ciekawego się nie dowiedzieliśmy ... :p |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2010-09-14, 22:33
|
|
 |
pamiętam ostatni wywiad RPS u KW i była generalnie straszna kupa; Ryś mówił wtedy jak jakiś niemrota i w ogóle miał problem z konstruowaniem zdań (jak ja teraz ); dziś facet był bardzo poukładany, gadał zajebiście sensownie bez wtrącania co drugie/trzecie słowo przerywnika w formie "wiesz" (patrz poprzednia wizyta u Kubka);
na pełne potwierdzenie klasy Ryśka w tym programie zacytuję słowa mojej dziewczyny, która kultury hh w ogóle nie kmini i szczerze nie cierpi, a samego RPS uważała za kompletnego półgłówka: Ale on tutaj całkiem normalnie gada, zachowuje się jak zwykły facet, a nie jak do tej pory go widziałam.
ogólnie w pytę program a Rikardo znacznie zyskał w moich oczach
(Ale i tak rządzą wspomnienia odnośnie "ale pojechałeś Rycha, gratki" i "ale zniszczyłeś Wojewódzkiego, szacun" ) |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

|
Wysłany: 2010-09-14, 22:42
|
|
 |
No dobra, to jedziemy.
O współpracy z Glacą nie było ani słowa.
Przed wejściem puścili fragment teledysku Pozwól Mi Żyć, ale i tam Glacy zobaczyć i usłyszeć nie było można.
Na początku poruszyli sprawę tego koncertu sprzed roku. Rychu coś tam gadał, że nie chce robić z siebie ofiary, poniósł karę, wiele go to kosztowało stresu i pieniędzy, ale było minęło i chce sprawę zamknąć.
Potem jakieś hasło, że nowy Rychu Peja jest zwyczajny (no niech będzie, ale z czego to wyszło to nie wiem).
Potem odbyła się jakaś gadka Kuby z Rychem wspominająca poprzednią wizytę Peji w programie Kuby, obaj gadali jak nakręceni, wszystko wypipowane, niczego nie zrozumiałam
Później pytanie o trudną przeszłość i odpowiedź Rycha, że z wszystkiego wyciąga wnioski, dochodzi do wszystkiego sam i dziś spać go na drogie hotele, jak i siadać na jednej kanapie z Maćkiem Stuhrem (bo pierwszym gościem był Maciej).
Następnie Rychu rapował Fredrę (bo właśnie ekranizacja "Ślubów Panieńskich" była głównym tematem rozmowy ze Stuhrem). Wspomniał też o tym, że kiedyś brał udział w projekcie gdzie rapowano poezję i wtedy rapował Pijaka Kaczmarskiego.
Było coś o stabilizacji której Rychu szuka, że jest stały w uczuciach, bo z żoną był 10 lat, z kolejną narzeczoną 4 lata, z a obecną 2.
Potem chciał, żeby Kuba powiedział, że Tede nigdy nie wystąpi w jego programie. A było to po tym jak Kuba zapytał go o tę wojnę, czy to ma sens itd. Peja powiedział: "Tede nie jest dla mnie człowiekiem". |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2010-09-14, 22:42
|
|
 |
PePe, bo Ricardo nie jest głupi facet, a wiedzę muzyczną ma większą niż my wszyscy tutaj razem wzięci, widziałeś ile ma płyt w domu?
tylko, że jak tak śledzę wywiady to odnoszę wrażenie, że on musi mieć swój dzień na dobrą rozmowę, bo poziom wywiadów jest skrajnie różny i inaczej jak lepszym/ gorszym dniem tego wytłumaczyć nie umiem.
no nie ukrywam, że zachęciliście mnie, poczekam aż będzie na youtube.
P.S.
Gosia - dzięki! |
|
|
|
 |
|
|
| |
|
| |