Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
Image |
| Autor |
Wiadomość |
Collien
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-19, 20:27 Image
|
|
 |
| Zastanawiam się nad teledyskami SN. Czemu zespół zmienił się tak bardzo od początku swojego istnienia? Muzyka stała się jakby lżejsza... i jakie znaczenie mają maski oraz inne symbole SN? Jeśli ktoś wie więcej na ten temat niech się wypowie. |
_________________ my burning heart meets aching soul |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-19, 20:40
|
|
 |
Zauważyłem u swojego ojca że z wiekiem po woli przestał słuchac metalu i rocka na rzecz jazzu. Sam mi to wytłumaczył tak że wracajaz późno z pracy, stojąc w kotkach, użerajac sie z kretynami w domu nie ma już takiej siły jak kiedyś zeby jeszcze bardziej nabijać się cieżką muzyką. Kompletnie się wyciszył i ZDZIADZIAŁ Myśle że Glaca z Magicem w pewnym momencie też powiedzieli sobie że, już za długo charczeli i trzeba zajać się przekazem. Widac że przejęl się mocno melodią i całą obróbką dźwięku. Już mogli mieć dosyć szaleństwa a przejęli się artyzmem.
Ale sobie pogadałem |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-19, 21:26
|
|
 |
Odpowiedź do Collien: Kiedys Glaca w jednym z wywiadów, mówił że X maski oznaczają to, że ktoś się pod nimi kryje. Może to być każdy z nas i dlatego nigdy nie ukażą swoich twarzy |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
Collien
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-19, 21:29
|
|
 |
Aha. Ciekawe... Coś jeszcze? |
_________________ my burning heart meets aching soul |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2004-10-19, 21:33 Re: Image
|
|
 |
| Collien napisał/a: | | ... i jakie znaczenie mają maski oraz inne symbole SN? Jeśli ktoś wie więcej na ten temat niech się wypowie. |
przeczytaj po prostu wywiady z glaca....tradycyjnie polecam moją stronę www.sweetnoise.fan.pl |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2004-10-20, 20:32
|
|
 |
| Glaca napisał/a: | | Slipknot używa przerażających masek, aby wywołać strach. To tani efekt rodem z kiepskiego horroru. Nasze maski są zupełnie inne - białe, ascetyczne, z literą "X" na czole. Oznaczają one ludzi bez twarzy, pozbawionych własnej osobowości, wtłoczonych w bezimienny tłum. Wspomniany "X" stanowi aluzję do terminu "Generacja X", którym określa się dzisiejszą, pozornie bezideową młodzież. |
to tak dla przypomnienia |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
kaś
Gość
|
Wysłany: 2004-10-22, 18:20
|
|
 |
apropo symboli np Xów. Teraz Sn robi projekt na świat z tego co wiem i ciekawe jak to sobie wyobrażają, jeśli chodzi o Xy. Tego symbolu używa wielu ludzi którzy nie kojarzą się w ogóle ze stylem, który proponuje Sn np z hip hopem, a famous raper Xzibit, który w ostatnim swoim teledysku pt X wraz ze Snoop'ym i Dr Dre Pokazują ten znak dokładnie tak jak my na koncertach a w tle jest wielki metalowy X. Zajebista pieśń i teledysk właśnie sobie słucham, no ale wiadomo że od spółki Dre i Snoop Dogg zawsze można spodziewać się najlepszego Ale cóż z tego skoro X jest już zarezerwowany? |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-10-25, 18:53
|
|
 |
| kaś napisał/a: | apropo symboli np Xów. Teraz Sn robi projekt na świat z tego co wiem i ciekawe jak to sobie wyobrażają, jeśli chodzi o Xy. Tego symbolu używa wielu ludzi którzy nie kojarzą się w ogóle ze stylem, który proponuje Sn np z hip hopem, a famous raper Xzibit, który w ostatnim swoim teledysku pt X wraz ze Snoop'ym i Dr Dre Pokazują ten znak dokładnie tak jak my na koncertach a w tle jest wielki metalowy X. Zajebista pieśń i teledysk właśnie sobie słucham, no ale wiadomo że od spółki Dre i Snoop Dogg zawsze można spodziewać się najlepszego Ale cóż z tego skoro X jest już zarezerwowany? |
wierze w vahana cos wymysli |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2004-10-28, 11:55
|
|
 |
Co do pytania głównego...stary, kasa Tzn jeśli mówimy oo image wizualnym, bo muzyka pozostała bardzo dobra. Ale te wszystkie przebieranki, symbolika, itp., to po to, by się lepiej sprzedać, by więcej ludzi Cię zauważyło. Ta praktyka jest już stara jak świat. Kiss zaczęło. A jak zespół pokaże, że pod maskami umie zajebiście grać, to powoli rezygnuje z przebieranek. Np. Slipknot, których maski coraz bardziej przypominają ich twarze, w końcu się tych masek pozbędą, bo pokazali, że umieją grać. A na początku zespół chce się wyróżnić z tłumu by móc zarobić. Ot, cała filozofia. |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-28, 14:34
|
|
 |
Nie dokońca się z tym zgodzę, ponieważ SN był już znany hjeszcze przed X-ami. X zostały wprowadzone dopiero na CLC tak jakby miały być symbolem nowej ery - ery ludzi cienia. SN nie jest zespołem, który robi coś dla kasy, X stworzyli dla nas. Po drugie X to symbol SN |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
metalpunk
...

Wiek: 41 Dołączył: 01 Paź 2004 Posty: 222 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2004-10-28, 19:58
|
|
 |
No moze i dla nas ale na pewno nie uwierze, ze nie bylo w tym watku finansowego W ten sposob lepiej sie "sprzedadza".No ale nie mam im tego za zle, kazdy chce zarobic Najwazniejsze zeby nadal dobrze grali |
_________________ "...to co mi zrobiłeś ja uczynię Tobie, nienawiść i ból zawdzięczasz sobie..." |
|
|
|
 |
noisefanka
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączyła: 21 Paź 2004 Posty: 39 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2004-10-28, 20:18
|
|
 |
| maski i X zapewne zostały stożone dla sztuki przynajmniej to jest moje zdanie ale napewno zespół bardziej tajemniczy sprzedaje się lepiej jednak nie odbierajmy tego jak komercji bo tak niejest X jest po prostu symbolem " ludzi bez twarzy" taki był pomysł umieszczenia X na maskach - wszyscy równi wszysty jednakowi. |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
Wysłany: 2004-10-28, 20:51
|
|
 |
Jesteście naiwni. Za wszystkim stoi kasa. Bez kasy nie nakręcisz wysokobudżetowego "Nie było 2", nie zrobisz trasy. Każdy zespół, który chce zaistnieć dla większej rzeszy fanów szuka możliwości zarobku.
| Cytat: | | ponieważ SN był już znany hjeszcze przed X-ami | Tamten SN i ten SN to są odmienne zespoły. Łączy je osoba Glacy i Magica. SN zdechło, bo ich wytwórnia wyrolowała i słuch zaginął o nich. Nowy SN prezentuje zupełnie inne podejście do muzyki. To nowy zespół wymagający promocji, tyle że jedną z rzeczy których używa do promocji to nazwa starego zespołu hardcore'owego. Pewnie, że oprawa sceniczna COŚ symbolizuje. Promocja musi być udana. Ale zespół to muzyka. Cała otoczka służy promocji.
Nie mam absolutnie nic do SN, że chce zarabiać. To świetna kapela i bardzo ją lubię. Ale to nie są bezinteresowni bogowie sztuki. Chcą zarobić. To oczywiste, to ich zawód. Tworzą swietną muzę, ale nie bądźcie naiwni myśląc że to natchniony głos pokolenia bezinteresownie sprzedający Wam swoje prawdy... |
|
|
|
 |
noisefanka
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączyła: 21 Paź 2004 Posty: 39 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2004-10-28, 21:14
|
|
 |
| nikt ich nie nazwał bezinteresownymi to oczywiste ze chcą zarobić, jest to także zupełnie nowy zespól ale mimo tej komercyjnej oprawki mają coś do powiedzenia ich slowa sa szczere sa wrazliwymi artystami i nigdy nikt mi nie wmowi ze to co robia i slowa ktore wypowiadają sa tylko po to zeby wiecej zarobić. Jezeli to prawda to wszystkim czym żylam przez ostatnie 4 lata to jedno wiekie kłamstwo. A ludzie którzy otwożyli mi oczy i uwrażliwili mnie są poprostu zaje....stymi aktorami? Nigdy w to nie uwierze! |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
Wysłany: 2004-10-28, 21:19
|
|
 |
noisefanko, nie piszę tu o muzie, ale o makijażach, maskach, itp. Więc się nie martw.
Ale swoją drogą zacznij żyć po swojemu, a nie jak Ci popkultura (czyli muzyka rozrywkowa) dyktuje. Mała rada od dobrego wujka Sorry za OT. |
|
|
|
 |
|
|