|
Koncerty i muzyka na nich |
| Autor |
Wiadomość |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2008-01-06, 14:23
|
|
 |
| ja ujme to tak: koncertowe wersje ok, ale tylko na koncercie; bootlegi rzadko mi sie podobaja; czasem sie dobry material trafi jesli byl przygotowywany pod wydanie tego, np cuning stunts mety, czy roc in rio żelaznej dziewicy - to ma w sobie takiego powera, że kopie po dupie az w uszach dzwoni; ale poza takimi przypadkami, to raczej zapisy koncertow mnie nie kreca |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Marius
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2008-01-06, 14:26
|
|
 |
| PePe napisał/a: |
ale i tak jestem zdania, że jak słyszysz sn po raz pierwszy i odbywa się to na koncercie... nie ma bata ;] |
Zgodzę się z tym, nie koniecznie na moim przykładzie, ale na przykładzie innych - często słyszę takie słowa jak : "Nie za bardzo lubię zespół Sweet Noise, ale jak ich usłyszałem na Woodstocku to oszalałem" itd. To coś w sobie ma LIVE zawsze jest najlepszy.
Jeśli będzie teraz koncert z głównymi piosenkami - płyta The Triptic to sobie go nie wyobrażam = to będzie chyba mocno nowe doświadczenie bo muzyka z tej płyty odbiega od wszystkiego co już było mi dane zobaczyć i usłyszeć w wykonaniu zespołu
pozdrawiam
Marius ;] |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2008-01-13, 23:21
|
|
 |
| --------------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 02:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
dana
Ziarno Chaosu

Wiek: 28 Dołączyła: 14 Cze 2010 Posty: 27 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 2010-09-29, 09:00
|
|
 |
Koncerty zawsze są emocjonujące i energetyczne,często ubarwione obrazem,lub dodatkami
na żywo zawsze inaczej brzmią, niż utwory nagrane w studio .......jednak cały materiał z poszczególnej płyty jest zbiorem całości,a koncert jest jego elementem.
Płytę ,którą mamy w domu możemy sobie odsłuchać w każdej chwili i to jest zaleta materialu nagranego na cd. |
_________________ http://www.facebook.com/p...100000759856719 |
|
|
|
 |
|
|