Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2010-12-04, 15:04
the_clean_cut_blade
Autor Wiadomość
lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2008-01-06, 21:04   
e tam nie znacie się :P po prostu nie macie tru pro evil sprzętu grającego jaki ja dostałem od czułego_wojtka :D

X 
Madman

Wysłany: 2008-01-07, 10:35   
Momus napisał/a:

swego czasu podobał mi się east connection co był na myspace noise inc

O tak!To był wypasiony kawałek. :twisted: Żałowałem tylko, że nie mam go na mp3 i nie mogę odpalic na ful w mojej wieży.... :(

Co do noise inc....mi w tym materiale brakuje trochę rzeźnickiego wokalu....Może wtedy bym sie przekonał,a tak to raczej jestem sceptyczny. Od strony wizualnej to może i coś w tym jest (te wszystkie zdjęcia, grafiki) ale muzyka....jakoś nie widzę w tym jakiejkolwiek opowieści...tak jak już pisałem wcześniej...jest parę fajnych momentów ale jako całość to jak dla mnie zwykłe trzaski....wydaje mi się, że tylko autorzy się jarają swoimi działami a słuchacz to sobie może co najwyżej słuch popsuć... :-P

Garran 
Wtajemniczony

Wysłany: 2008-01-08, 20:46   
Ja tą muzę czuję, jest to niewątpliwie eksperyment, ale trafił do mnie, z resztą mam (i to dzięki G właśnie) własne 'takiego typu' twory. Ogólnie lubię różne dziwadła z pokroju noise, ambient itp.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2008-01-08, 22:04   
first_drop – na początku tego kawałka miałam arytmię

blade – dzwięki jak z hali przemysłowej, generalnie obróbka metalu, spawarki, szslifierki itp.

death_charter – jakieś takie bez wyrazu

sense_of_duty – nie wytrzymałam długo

the_way_I_kill – nudne jakieś, bez większych emocji, zwłaszcza później

temple_of_the_shadow – nawet przyjemne

abolishment_of_the_clan – mózg mi się zagotował

ronin's_flute – a to jest autentycznie fajne, mojej mamie zkojarzyło się z dźwiękami jakiś gier na komodorku, hahaha

the_confession – Po długim czasie nawet fajnie się rozkręca

bloodshed – To jest naprawdę fajne!!!

Wiecie co mnie osobiście ciekawi.
Skąd biorą się pomysły na tytuły takich kawałków, wg. tego nie można nazwać słowami ;)

ja-kaś 
Zaawansowany

Wysłany: 2008-01-11, 16:12   
---------
Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 02:03, w całości zmieniany 1 raz  

Devil Peter 
Wtajemniczony

Wysłany: 2008-01-13, 00:07   
Generalnie nic ciekawego. Chociaż po pierwszym utworze byłem nastawiony optymistycznie to jednak potem mnie znudziła ta płyta. Nic ciekawego tylko przypadkowe dzwieki rozwalajace głowe :)

Hans_Giebenrath 
Typowy Średniak

Wysłany: 2008-01-13, 05:41   
Marius napisał/a:
Po przesłuchaniu mogę powiedzieć, że od tego tylko głowa boli i nic więcej - gdyby dołożyli do tego teksty piosenek i zagrali na koncercie to bym szybko pobiegł do sklepu po proszki od bólu głowy nafaszerował się nimi na zapas i dopiero wrócił słuchać muzyki

A ty myslisz Bracie, ze to nieprzewidziana reakcja? Z pewnoscią G ma jakąś umowę z producentami środków od bólu głowy. Zobaczycie, ze wkrótce na stronie noise.inc pojawią sie banery i linki do np.pyralginu, paracetamolu, albo nawet ketonalu i tramalu a dla jeszcze bardziej wtajemniczonych coddeiny i morfiny i :lol:

A tak serio to ja podobnie jak Pepe muszę mieć nastrój na tego rodzaju defibrylacyjny przekaz. Czasem mam ochote czyms zająć zmysł słuchu byle to było cos co w niczym nie przypominałoby tego jest uznawane za muzykę,,The clean cut blade" swietnie sie do tego nadaje. Przyznam ,zę jak dotąd to w całosci płyty odsłuchałem tylko raz. Zaskoczony rzecz jasna nie jestem bo od dawna wiadomo czego mozna by spodziewac się po noise inc. Liczyłem jednak ,ze pojawi sie cos w klimatach ,,east connection" czy ,,lucyfer you left mi to die" sa to kawałki , w których nawet mozna odnaleźć rytm a east connection to nawet kiedyś zanucił Mdot Strange :D (chciałem przypomniec to linkiem,lecz nie udało mi sie tego odnaleźć)

Nie wiem czy ktoś z was słyszał kiedyś zespół o nazwie merzbow, to przekaz o podobnych klimatach: wgrywanie gier na atarii, commodore, psujące się urządzenia AGD itp.

Lars 
Piękny Roman

Wysłany: 2008-01-16, 18:10   
Hans_Giebenrath napisał/a:
Czasem mam ochote czyms zająć zmysł słuchu byle to było cos co w niczym nie przypominałoby tego jest uznawane za muzykę,,The clean cut blade" swietnie sie do tego nadaje.

Ja juz wole isc posluchac jak asfalt mi zrywaja na osiedlu! Skoro jednak to sie komus podoba ... to fajnie. Kazdemu sie podoba co innego. Jak to mowia: "jedni lubia jak im cyganie graja a drudzy jak im nogi smierdza".

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2008-01-18, 00:31   
Poczytałem sobie trochę komentarzy na różnych portalach i na pozytywne one raczej nie wyglądają :|

[ Dodano: 2008-01-18, 00:30 ]
Uff, no dobra... przesłucham to :|

Guldur 
Chory Opętany

Wysłany: 2008-01-20, 11:49   
przesłuchałem tylko małe fragmenty bo czasu brak ostatnio ale moge powiedzieć:

NIEŹLE RYJE MÓZG :hihi: :> :twisted:

X 
Madman

Wysłany: 2008-01-23, 21:51   
1. Nie układa mi się z dziewczyną. :evil:
2. Wkur##iony postanawiam sobie za chwilę przesłuchac CAŁY ,,The Clean cut blade". :twisted:
3. Jak skończę to się wypowiem, bo coś mi się wydaje, że w takim stanie będę miał inne spojrzenie na tą ,,muzykę" i że nawet mi się ona spodoba. :twisted:

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2008-01-29, 15:35   
dziś w głosie wielkopolskim (taka gazeta :-P ) ukazał się artukuł o the_clean_cut_blade galcy. Takie pitu pitu, że za darmo i wogóle fajnie. Jedyny istotny fragment który was być może zainteresuje to:
Cytat:
Niebawem (glaca) wyjedzie do USA, by tworzyć noise'ową muzykę z Japończykiem Toshi Kasai, współpracownikiem grupy Tool. "Wulgarny, nowoczesny hałas" - tak określa wstępne założenia ich wspólnego projektu.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2008-01-29, 15:54   
No proszę, tylko szkoda że my wierni fani dowiadujemy się o planach G jakoś tak mało oficjalnie, chodzi mi o to że np. przed premierą Triptica to co tydzień nas informował o potępach i tym co było, będzie, płyta się ukazała, rozgłos już przemija i... znów cisza.
Coś mi się zdaje że cisza potra dłużej niż nam się wydaje :(

X 
Madman

Wysłany: 2008-01-29, 16:20   
Momus napisał/a:

Cytat:
Niebawem (glaca) wyjedzie do USA, by tworzyć noise'ową muzykę z Japończykiem Toshi Kasai, współpracownikiem grupy Tool. "Wulgarny, nowoczesny hałas" - tak określa wstępne założenia ich wspólnego projektu.

Może to zabrzmi dziwnie ale ja już o tym dosyc dawno słyszałem.....w tej chwili nie potrafię sobie przypomnieć z jakiego źródła, ale jestem pewien, że o tym już ktoś wspominał. Szczególnie ,,współpracownik grupy Tool" utwkił mi w pamięci, więc na pewno już gdzieś wceśniej o tym była mowa. ;)

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2008-01-30, 11:54   
a to tylko kolejny argument po stronie tezy, że tryptykowych rewolucji za szybko się nie doczekamy :(

Why can we not be sober?

Odpowiedz do tematu