Przesunięty przez: longas 2010-12-04, 15:04
|
the_clean_cut_blade |
| Autor |
Wiadomość |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2008-01-06, 21:04
|
|
 |
e tam nie znacie się po prostu nie macie tru pro evil sprzętu grającego jaki ja dostałem od czułego_wojtka |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2008-01-07, 10:35
|
|
 |
| Momus napisał/a: |
swego czasu podobał mi się east connection co był na myspace noise inc
|
O tak!To był wypasiony kawałek. Żałowałem tylko, że nie mam go na mp3 i nie mogę odpalic na ful w mojej wieży....
Co do noise inc....mi w tym materiale brakuje trochę rzeźnickiego wokalu....Może wtedy bym sie przekonał,a tak to raczej jestem sceptyczny. Od strony wizualnej to może i coś w tym jest (te wszystkie zdjęcia, grafiki) ale muzyka....jakoś nie widzę w tym jakiejkolwiek opowieści...tak jak już pisałem wcześniej...jest parę fajnych momentów ale jako całość to jak dla mnie zwykłe trzaski....wydaje mi się, że tylko autorzy się jarają swoimi działami a słuchacz to sobie może co najwyżej słuch popsuć... |
|
|
|
 |
Garran
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2008-01-08, 20:46
|
|
 |
| Ja tą muzę czuję, jest to niewątpliwie eksperyment, ale trafił do mnie, z resztą mam (i to dzięki G właśnie) własne 'takiego typu' twory. Ogólnie lubię różne dziwadła z pokroju noise, ambient itp. |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2008-01-08, 22:04
|
|
 |
first_drop – na początku tego kawałka miałam arytmię
blade – dzwięki jak z hali przemysłowej, generalnie obróbka metalu, spawarki, szslifierki itp.
death_charter – jakieś takie bez wyrazu
sense_of_duty – nie wytrzymałam długo
the_way_I_kill – nudne jakieś, bez większych emocji, zwłaszcza później
temple_of_the_shadow – nawet przyjemne
abolishment_of_the_clan – mózg mi się zagotował
ronin's_flute – a to jest autentycznie fajne, mojej mamie zkojarzyło się z dźwiękami jakiś gier na komodorku, hahaha
the_confession – Po długim czasie nawet fajnie się rozkręca
bloodshed – To jest naprawdę fajne!!!
Wiecie co mnie osobiście ciekawi.
Skąd biorą się pomysły na tytuły takich kawałków, wg. tego nie można nazwać słowami |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
ja-kaś
Zaawansowany

|
Wysłany: 2008-01-11, 16:12
|
|
 |
| --------- |
| Ostatnio zmieniony przez ja-kaś 2012-06-02, 02:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Devil Peter
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 65 Skąd: Żary/Zielona Góra
|
Wysłany: 2008-01-13, 00:07
|
|
 |
Generalnie nic ciekawego. Chociaż po pierwszym utworze byłem nastawiony optymistycznie to jednak potem mnie znudziła ta płyta. Nic ciekawego tylko przypadkowe dzwieki rozwalajace głowe |
|
|
|
 |
Hans_Giebenrath
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2008-01-13, 05:41
|
|
 |
| Marius napisał/a: | | Po przesłuchaniu mogę powiedzieć, że od tego tylko głowa boli i nic więcej - gdyby dołożyli do tego teksty piosenek i zagrali na koncercie to bym szybko pobiegł do sklepu po proszki od bólu głowy nafaszerował się nimi na zapas i dopiero wrócił słuchać muzyki |
A ty myslisz Bracie, ze to nieprzewidziana reakcja? Z pewnoscią G ma jakąś umowę z producentami środków od bólu głowy. Zobaczycie, ze wkrótce na stronie noise.inc pojawią sie banery i linki do np.pyralginu, paracetamolu, albo nawet ketonalu i tramalu a dla jeszcze bardziej wtajemniczonych coddeiny i morfiny i
A tak serio to ja podobnie jak Pepe muszę mieć nastrój na tego rodzaju defibrylacyjny przekaz. Czasem mam ochote czyms zająć zmysł słuchu byle to było cos co w niczym nie przypominałoby tego jest uznawane za muzykę,,The clean cut blade" swietnie sie do tego nadaje. Przyznam ,zę jak dotąd to w całosci płyty odsłuchałem tylko raz. Zaskoczony rzecz jasna nie jestem bo od dawna wiadomo czego mozna by spodziewac się po noise inc. Liczyłem jednak ,ze pojawi sie cos w klimatach ,,east connection" czy ,,lucyfer you left mi to die" sa to kawałki , w których nawet mozna odnaleźć rytm a east connection to nawet kiedyś zanucił Mdot Strange (chciałem przypomniec to linkiem,lecz nie udało mi sie tego odnaleźć)
Nie wiem czy ktoś z was słyszał kiedyś zespół o nazwie merzbow, to przekaz o podobnych klimatach: wgrywanie gier na atarii, commodore, psujące się urządzenia AGD itp. |
_________________ Take me away |
|
|
|
 |
Lars
Piękny Roman

|
Wysłany: 2008-01-16, 18:10
|
|
 |
| Hans_Giebenrath napisał/a: | | Czasem mam ochote czyms zająć zmysł słuchu byle to było cos co w niczym nie przypominałoby tego jest uznawane za muzykę,,The clean cut blade" swietnie sie do tego nadaje. |
Ja juz wole isc posluchac jak asfalt mi zrywaja na osiedlu! Skoro jednak to sie komus podoba ... to fajnie. Kazdemu sie podoba co innego. Jak to mowia: "jedni lubia jak im cyganie graja a drudzy jak im nogi smierdza". |
_________________ www.hehehe.oz.pl - Jacek Gmoch na wesoło |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
Guldur
Chory Opętany

|
Wysłany: 2008-01-20, 11:49
|
|
 |
przesłuchałem tylko małe fragmenty bo czasu brak ostatnio ale moge powiedzieć:
NIEŹLE RYJE MÓZG |
_________________ tworzę teatr pełen dziwnych ról..wewnątrz siebie |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2008-01-23, 21:51
|
|
 |
1. Nie układa mi się z dziewczyną.
2. Wkur##iony postanawiam sobie za chwilę przesłuchac CAŁY ,,The Clean cut blade".
3. Jak skończę to się wypowiem, bo coś mi się wydaje, że w takim stanie będę miał inne spojrzenie na tą ,,muzykę" i że nawet mi się ona spodoba. |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2008-01-29, 15:35
|
|
 |
dziś w głosie wielkopolskim (taka gazeta ) ukazał się artukuł o the_clean_cut_blade galcy. Takie pitu pitu, że za darmo i wogóle fajnie. Jedyny istotny fragment który was być może zainteresuje to:
| Cytat: | | Niebawem (glaca) wyjedzie do USA, by tworzyć noise'ową muzykę z Japończykiem Toshi Kasai, współpracownikiem grupy Tool. "Wulgarny, nowoczesny hałas" - tak określa wstępne założenia ich wspólnego projektu. |
|
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2008-01-29, 15:54
|
|
 |
No proszę, tylko szkoda że my wierni fani dowiadujemy się o planach G jakoś tak mało oficjalnie, chodzi mi o to że np. przed premierą Triptica to co tydzień nas informował o potępach i tym co było, będzie, płyta się ukazała, rozgłos już przemija i... znów cisza.
Coś mi się zdaje że cisza potra dłużej niż nam się wydaje |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2008-01-29, 16:20
|
|
 |
| Momus napisał/a: |
| Cytat: | | Niebawem (glaca) wyjedzie do USA, by tworzyć noise'ową muzykę z Japończykiem Toshi Kasai, współpracownikiem grupy Tool. "Wulgarny, nowoczesny hałas" - tak określa wstępne założenia ich wspólnego projektu. |
|
Może to zabrzmi dziwnie ale ja już o tym dosyc dawno słyszałem.....w tej chwili nie potrafię sobie przypomnieć z jakiego źródła, ale jestem pewien, że o tym już ktoś wspominał. Szczególnie ,,współpracownik grupy Tool" utwkił mi w pamięci, więc na pewno już gdzieś wceśniej o tym była mowa. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2008-01-30, 11:54
|
|
 |
a to tylko kolejny argument po stronie tezy, że tryptykowych rewolucji za szybko się nie doczekamy |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
|
|