Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klip do "GIVE IT ALL AWAY"
Autor Wiadomość
PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-05, 13:17   
ta data zostanie odnotowana w kronikach - X i PePe mają podobne zdanie :P

taki podział pół na pół złamałby koncepcję klipu... głównym wątkiem miało byc chyba życie w getaach, więc myślę, że fragmenty koncertów to i tak dużo i jest to jedynie przerywnik mający wprowadzić jakieś urozmaicenie; ciesz się z tego co masz ;)

Może źle że to powiem, ale kto wie - może ktoś nakłoni SN do wydania drugiego klipu do GIAA w wersji konertowej? Może już nie w wersji skróconej, a pełny czas kawałka zostanie wypelniony obrazami z koncertu?

Gdyby udostepnili materiały, to sam wziąłbym się za montaż :twisted:

Why can we not be sober?

X 
Madman

Wysłany: 2007-10-05, 13:27   
PePe....myślę, że jak zobaczysz klip to zrozumiesz o co mi chodziło. Tam pod koniec jest sporo wstawek z koncertu, które trwają góra sekunde, potem przerywnik w postaci obrazu z gett i znowu wstawka koncertu, która trwa góra sekunde. Już powinni zostawić te fragmenty i nie przerywać ich obrazem z gett. Nie sądzę aby zachwiało to koncept teledysku. Poczatek : dzień, życie w gettach, okruchy codzienności, potem nadchodzi noc i ludzie wychodzą z gett na ulice i bawią się podczas koncertu.... :] .

Aczkolwiek musze to jeszcze kilka razy obejrzeć, może zrozumiem po co były te przerywniki.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-10-05, 13:32   
Niech ktoś da szybciutko znać jak klip będzie w sieci, na mtv zobaczyć sie mogłam z powodu ważnego spotkania a nie mam cierpliwości żeby czekać przed ekranem jak PePe

X 
Madman

Wysłany: 2007-10-05, 13:32   
O. Już wiem, który moment byłby najlepszy. JEst taki moment, że na gitarze gra Theo Crous i zaraz potem jest fragment koncertu. To jest zaraz po tym fragmencie jak pod koniec Zulile śpiewa akapella i potem są riffy gitar. I moim zdaniem już do końca powinien zostać ten obraz z koncertu. Taka koncertowa końcówka byłaby znacznie lepsza

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-10-05, 13:34   
PePe mnie rozwala, jeszcze nie widział klipu a już gotowy jest się kłócić :lol:

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-05, 13:35   
Gosia, ja nie mam cierpliwości - tv mam za plecami ;] jak uslysze giaa to sie odwrócę :)

Why can we not be sober?

X 
Madman

Wysłany: 2007-10-05, 13:39   
Małgosia napisał/a:
Niech ktoś da szybciutko znać jak klip będzie w sieci, na mtv zobaczyć sie mogłam z powodu ważnego spotkania a nie mam cierpliwości żeby czekać przed ekranem jak PePe

Ja to mam nagrane na video, ale ponieważ jestem informatycznym debilem więc mimo najlepszych chęci ni jak nie wiem jak to wrzucić do neta. :(

alkanet 
Typowy Średniak

Wysłany: 2007-10-05, 13:45   
http://muzyka.interia.pl/teledyski/

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-10-05, 14:07   
alkanet napisał/a:
http://muzyka.interia.pl/teledyski/

Kocham Cię (na swój sposób oczywiście :-P )

Nooo... Ludzie jestem pod dużym wrażeniem!
Faktycznie jakieś krótkie się zrobiło, ale to chyba przyzwyczajenie do dłuższej wersji.
Ten biegnący dzieciak jest genialny, dzięki niemu klip jest taki... hmmm... żywy. Genialny pomysł.
Nie ma porównania do SFTD!
Powiedziałabym że podoba mi się głónie dlatego że jest bardzo nasycony: życiem, obrazem, energią, przekazem.
Bardzo mi się podoba!
Co do procentowego udziału scen z koncertu a obrazami getta, to sama nie wiem co myśleć, z jedenej strony koncert był niesamowity, ale nie uważam żeby wstawki z niego były bardziej wyraziste jeżeli chodzi o przekaz niż obrazy getta. Chyba lepiej że skupiono się na nich, zrobią sa przeciętnym słuchaczu większe wrażenie niż sceny z ulicznego koncertu którego mogą do końca nie zrozumieć.

Na razie tyle.

alkanet 
Typowy Średniak

Wysłany: 2007-10-05, 14:11   
Zdziwiło mnie ,że tak szybko pojawiła się na necie.
Klip jest super bardzo żywy.

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-05, 14:11   
Dzięki Ci Panie za światłość którą zesłałeś na mnie w postaci alkaneta i jego linka do klipu. Wybacz mi mą głupotę, że od dwóch godzin sprawdzalem jedynie onet i słuchałem tej szatanskiej telewizji MTV (pewnikiem pod przywodztwem ojca Rydza). Zbaw mnie ode zlego przy okazji następnej premiery teledysku Amen.

;)

Why can we not be sober?

alkanet 
Typowy Średniak

Wysłany: 2007-10-05, 14:15   
alkanet i jej linka

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2007-10-05, 14:22   
Klip podoba mi sie duzo bardziej niz poprzedni. Przede wszystkim ze wzgledu na jego dynamike. Tu widac, ze cos sie dzieje.

Natomiast co do wstawek z nocnego koncertu, to jak dla mnie mogloby ich nie byc wcale. Moim zdaniem troche psuja caly klip. Zamiast nich mogloby byc wiecej scen z miasta.
A ten dzieciak co biegnie, genialne :)

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-05, 14:29   
no jasne że jej... dlaczego napisałem jego? nie wiem :P
psiepsiasiam :roll:

Co do klipu...
ogolnie dość fajny, ale brak tego noisowego klimatu znanego z innych produkcji; dzieciak rzeczywiscie świetny;

ale to co mnie najbardziej bije w tym video to sam utwór; pozbawiony wstawek czysto instrumentalnych traci na mocy i kolorycie; zdaję sobie sprawę, że klip nie może być za długi; wystarczy podac teledysk Guns n Roses do utworu November Rain... piekny klip, a mało osób wie, że upadek bukietu to jeszcze nie koniec klipu. Najwięcej dzieje się w klipie właśnie po momencie, w którym najczęściej teledysk jest ucinany (jeśli już gdzieś jest w mediach puszczany);

z GIAA pewnei byloby podobne; niby dobrze, bo przynajmniej tekstowo wychodzi całość i obraz zachowuje pełną kompozycję, ale brzmienie tej skróconej wersji jest dla mnie... ugh... okropne :/

No i Zukile... kuchwa, chciałbym go zobaczyc na żywo... ten facet to wulkan energii!

Why can we not be sober?

Devil Peter 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-10-05, 15:27   
Teledysk super :D . Wiadomo, że to juz nie będzie ten sam SN co kiedyś :/
Jednak brakowało mi czegoś w tym teledysku, dokładnie tych uciętych wstawek o których mówił PePe.
Ale fajnie jest posłuchać trochę innej wersji GIAA.
Zukile oczywiście wymiata :D . Bije na łeb wszystkich amerykańskich czarnych piosenkarzy(raperów).
50 Cent sie chowa do niego hehe:D

Odpowiedz do tematu