|
Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl
|
|
SN & Teraz Rock |
| Autor |
Wiadomość |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-14, 20:54
|
|
 |
PePe....wszystko przeinaczasz. No ok. Zacznijmy od początku.
| PePe napisał/a: | | Podstawowa różnica między nami jest taka, że ja SN nie kocham. Ja SN bardzo lubię i cenię. Przestałem ich kochać, kiedy zrozumiałem, że infantylne uwielbienie ludzi których nie znam, a przy bliższym kontakcie okazują się nie pozbawieni wad takich jakie mam ja czy Ty, może prowadzić tylko do rozczarowań, takich jak wypowiedź Glacy o której teraz prawimy... |
Chodziło mi o to, że ja kocham ich muzykę a nie ich jako ludzi. Że mają wady? A kto ich nie ma?
| PePe napisał/a: | | To, że ktoś wkłada w coś dużo pracy nie jest gwarantem sukcesu czy wyznacznikiem jakości. G mógł sobie nad tym siedzieć od podstawówki, ale to nie on ma to ocenić, a otoczenie. Jak widać Ty dałbyś mu roczną prenumerate na okładki wszystkich muzycznych pism za wydanie Tryptyku, a inni nie chcą dać nawet jednej okładki. Życie... |
Nie chodzi o wyznacznik jakości tylko o to, że w tej sytuacji nic dziwnego, że G traktuje to emocjonalnie....on przecież oddał Tryptykowi 4 lata swojego życia....
| PePe napisał/a: | | Wg mnie nie ma prawa ani żadnych podstaw do tego, by na kimkolwiek wymuszać uwielbienie dla Tryptyku. Powtórzę: dla mnie wymuszenie jakiegoś wyróżnienia byłoby potwarzą wymierzona samemu sobie. To byłoby dla mnie nic nie warte. Nie rozumiem dlaczego G tak bardzo chciał być tam, gdzie go nie chcieli. Gdyby to było coś naprawdę ważnego, gdyby ostro walczył o miejsce na woodstockowej scenie czy udział w jakimś projekcie ważnym dla polskiej muzyki to bym chyba rozumiał. Ale miejsce w Teraz Rocku... Sorka, nie kupuję tych historii... |
Ale przecież on nie wymuszał. Tylko podziękował za współpracę kiedy dowiedział się, że TR nie spełni jego oczekiwań, potem swoje rozczarowanie opisał. Koniec, kropka. Nie wiem gdzie Wy tu widzice ,,wymuszanie", ,,szantaż" i inne wynalazki.
| PePe napisał/a: | | Nie rozumiem dlaczego G tak bardzo chciał być tam, gdzie go nie chcieli. |
No przecież o to właśnie chodzi, że nie chciał tam byc. Dlatego podziękował TR. Na początku poprostu nie wiedział, że nie spotka się z takim uznaniem jakie miał chociażby u pana Piotra Kaczkowskiego, który poświęcił mu sporo swojego antenowego czasu (2 razy zresztą).
| PePe napisał/a: | Empatia? W związku z czym? Mam mu współczuć, że pracował 4 lata? Pracował bo chciał zrobić coś dobrego. Robił to dla siebie. Mogę zrozumieć żal z braku docenienia tego, ale nie rozumiem rządań.
A mi kto współczuje, że się zajeżdzam żeby zarobić na życie? |
Empatia w związku z tym, że TR olał 4 lata jego cięzkiej pracy....każdy by sie wkur##ł na jego miejscu.
| PePe napisał/a: | | Chyba nie rozumiesz znaczenia pewnych słów |
Daruj sobie takie teksty.
| PePe napisał/a: | | A mi kto współczuje, że się zajeżdzam żeby zarobić na życie? |
A co to ma wspólnego z tematem nad którym dyskutujemy? Jak powstanie temat Twojego zajeżdżania się to sie w nim wypowiem ale na razie dyskutujemy o wypowiedzi Glacy. |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-09-14, 21:14
|
|
 |
| X: wypowiedź Glacy nazwałbym o wiele mocniej, niż "opisanie rozczarowania", |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2007-09-14, 22:01
|
|
 |
w jednym Glaca ma racje calkowita - szołbiznes to uklady i ukladziki ...
nie wiemy dokladnie jakie byly miedzy G a TR
ja tam dziennikarzy z TR raczej niezbyt szanuje, po wielu wtopach (np. na temat woodstocku, podawanie w gazecie takiego formatu blednych faktow i dat to deczko nierzetelne... a to tylko kawalek gory lodowej...)
chociaz nieraz zdarzaja im sie artykuly swietne, pisac potrafia (np o Metallice )
a co do wpisu to Glaca wylal swoj bulwer i frustracje i tyle
ma do tego prawo
nie wciska ze to jedyna i oswiecona prawda tylko pisze co chce co czuje i mysli
a wy robicie wielkie halo |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-09-14, 22:50
|
|
 |
| X napisał/a: |
Empatia w związku z tym, że TR olał 4 lata jego cięzkiej pracy....każdy by sie wkur##ł na jego miejscu.
|
Ale przeciez chyba nie do konca olali. Z tego co zrozumialem, to chcieli z nim przeprowadzic duzy wywiad. Tylko nie chcieli dac SN na okladke. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-15, 12:33
|
|
 |
Mi - masz racje - Glaca powiedział co czuje i miał do tego prawo. Tylko dziwi mnie, że ani Ty, ani X nie zauważacie tych rzeczy, które wywołują u reszty niesmak. I nie jest to wielkie halo
jeszcze do tej empatii: mam wspolczuć każdej kapeli której album nie został okrzyknięty wielkim wydarzeniem mimo iz w jego powstanie wlozono duzo pracy? czasem nawet wiecej niz 4 lata; a Ty im wspolczujesz? |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-15, 14:10
|
|
 |
| PePe napisał/a: | | Mi - masz racje - Glaca powiedział co czuje i miał do tego prawo. Tylko dziwi mnie, że ani Ty, ani X nie zauważacie tych rzeczy, które wywołują u reszty niesmak. I nie jest to wielkie halo |
Super...tylko, że ja nie napisałem, że to co G napisał jest piekne, wspaniałe i niewiadomo jak szlachetne. Po prostu dla mnie G jeśli chodzi o muzę to jest narcyzem nie od dziś a Wy sie zachowujecie jakbyście sie urodzili wczoraj. Dla niego zawsze każdy projekt SN był wielki. Pewnie, że wolałbym, żeby padły z jego strony słowa typu ,,czy to jest dobra płyta?...hmm...to już ocenią słuchacze". Ale jesli padaja słowa narcyzmu czy jak kto woli pychy....to nie róbmy z tego wielkiej afery, tym bardziej, że o ile zrozumiałem to wsyscy tutaj (a przynajmniej większość) przyznaje Glacy rację w sprawie TR. Tylko problem wg niektórych jest w sposobie jego wypowiedzi. Nie jest to piekny sposób wyrażania myśli ale wolę takie słowa, które podejrzewam są szczere i wyrażają to co G czuł niż eufemizmy, którymi się brzydzę, bo kojarzą mi się z pieprzeniem polityków.
Krótko mówiąc. Ja poprostu przyzwyczaiłem się już do tego, że SN skromnością nie grzeszy. Był o tym temat tu na forum. Ktos nawet powiedział ,,znają swoją wartość więc sie cenią, lepsze to niż fałszywa skromność, tak bardzo typowa dla polskiego społeczeństwa". I ja popieram słowa tego usera. A Wy sie zachowujecie jakby tego typu sytuacja zdarzyła sie poraz pierwszy.
| PePe napisał/a: | | jeszcze do tej empatii: mam wspolczuć każdej kapeli której album nie został okrzyknięty wielkim wydarzeniem mimo iz w jego powstanie wlozono duzo pracy? czasem nawet wiecej niz 4 lata; a Ty im wspolczujesz? |
Czy SN to dla Ciebie ,,każda" kapela? Nie sugeruje, żeby była jedyna, bo sam słucham różnej muzyki ale czy ,,każda"? Poza tym empatia nie polega na współczuciu (nie bezpośrednio) tylko na umiejętności wczucia się w sytuację drugiej osoby. I ja potrafię wczuć się, w sytuację w której ktoś nie docenia Twojej pracy, bo nie jest to dla mnie obce uczucie. I nie ma znaczenia czy dotyczy to SN czy kogoś innego. I nie musi to być związane z współczuciem tylko po prostu ze zrozumieniem (także ze zrozumieniem reakcji, nawet jesli nie była to reakcja piękna i szlachetna). |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-09-15, 14:31
|
|
 |
Troszku się zdenerwował...
Nie tego oczekiwał i sie zawiódł.
W wielu wywiadach jeszcze nawet przed ukazaniem nie The Triptic Glaca wypowiadał się o niej jak o ósmym cudzie świata, wcale nie uważam że to źle, włożył w to cholernie dużo pracy, zna każdy szczegół, dopracowywał każdy dźwięk, ma prawo do patrzenia na płytę w zupełnie inaczej, choćby cały świat uważał inaczej dla niego to może być genialne.
Ktoś miał odmienne zdanie i G się wkurzył, niedoceniona została rzecz nad którą pracował lata, Kowalski spojrzał, wystarczyła mu minuta żeby ocenić. |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-15, 14:41
|
|
 |
Wyobraźmy sobie zwykłego człowieka, który chce zapoznać się z zespołem, wchodzi na stronę, wchodzi na blog...
Jestem pewien, ze nie odbierze tego dobrze. I tyle.
| Cytat: | | G jeśli chodzi o muzę to jest narcyzem nie od dziś a Wy sie zachowujecie jakbyście sie urodzili wczoraj. |
Gdyby Glaca nie chciał wiedzieć, co myślą słuchacze, to by tu nie zaglądał. A skoro zagląda, to chyba po to, aby nabrać bardziej obiektywnego spojrzenia na sprawy (lub "uśrednionego").
| Cytat: | | Kowalski spojrzał, wystarczyła mu minuta żeby ocenić. |
A dla kogo ta plyta jest? I caly Sweet Noise? Wlasnie dla Kowalskiego.
I nie ocenił wszystkiego, tylko podejscie Glacy do plyty. |
_________________ Duszołap |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-09-15, 15:21
|
|
 |
| X napisał/a: | Po prostu dla mnie G jeśli chodzi o muzę to jest narcyzem nie od dziś a Wy sie zachowujecie jakbyście sie urodzili wczoraj.
|
Wiesz co, ja chyba po raz ostatni wdaję się w dyskusję z Tobą, bo zanim odpiszę to muszę się pośmiać albo popłakać.
To, że "jest narcyzem nie od dziś" usprawiedliwia jego zachowanie? To ja Ci dam bardzo brutalne porównanie w IDENTYCZNYM jak Twoje toku rozumowania:
Islamscy ekstremiści nie od dziś dokonują zamachów. Nie zdziwisz się i uznasz, że nic wielkiego się nie stało jak po raz kolejny zabiją w zamachu dziesiątki i setki osób?
To jest w porządku?
| X napisał/a: | | Czy SN to dla Ciebie ,,każda" kapela? |
buehehehe... po raz kolejny wspomnę: postaw sobie kapliczkę i czcij święte imię Sweet Noise w dymach kadzideł...
SN to zespół który nagrał rewelacyjne kawałki i albumy; ale czy to ma sprawić, że będę ich wyróżniał? ja mówię: ich albumy należą do moich ulubionych płyt i z dumą mówię, że to jedna z moich ulubionych kapel, nawet gdy rozmówca mówi, że to zeszmacone charaktery; ale bez przesady...
kapela to kapela - żadnej nie oddaje szacunku większego niż dla pozostałych; jedne cenie bardziej, inne mniej. bez filozofii; Ty jeśli chcesz to bądź wyznawcą, ja będę fanem i moja opinia o słowach Glacy się nie zmienia;
a w przekonaniu, że mam rację utwierdzają mnie inni forumowicze, którzy myślą podobnie. to chyba jasno pokazuje, że nie jestem fanatyczną hieną, która chce tylko dopiec znienawidzonej kapeli, a osobą która kupuje płyty, a wykonawców próbuje poddawać chłodnej ocenie;
póki nie pojawią się nowe wątki kończę dyskusję w tym temacie, bo się śmietnik robi, a nic nowego z rozmów nie wychodzi; jeden mówi "a", drugi "b", potem "a" i znów "b"... szkoda na to czasu |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-09-16, 10:53
|
|
 |
| PePe napisał/a: |
Wiesz co, ja chyba po raz ostatni wdaję się w dyskusję z Tobą, bo zanim odpiszę to muszę się pośmiać albo popłakać. |
To mi sie chce smiac i płakac jednocześnie jak czytam posty, w których panie PePe pokazujesz, że jestes mistrzem w wyolbrzymianiu i robieniu z igły widły. I nie trzeba wiele szukać, żeby to udowodnic, bo pierwszy z brzegu cytat to potwierdza :
| PePe napisał/a: | To, że "jest narcyzem nie od dziś" usprawiedliwia jego zachowanie? To ja Ci dam bardzo brutalne porównanie w IDENTYCZNYM jak Twoje toku rozumowania:
Islamscy ekstremiści nie od dziś dokonują zamachów. Nie zdziwisz się i uznasz, że nic wielkiego się nie stało jak po raz kolejny zabiją w zamachu dziesiątki i setki osób?
To jest w porządku? |
No G i Islamsy terroryści.....hehe. Dobre. Czekam na więcej. Tylko wyobraź sobie, że nikt nie zginął od tego bloga....szkoda nie? Miałbyś wtedy więcej argumentów. Jesli w danym zachowaniu nikomu nie dzieje się krzywda (co najwyżej jedyne konsekwencje ponosi SN), a która wywołuje jedynie niesmak wśród innych osób...to jest do zrozumienia i jest to wybaczalne. Jesli giną ofiray terroru....to nie jest w porządku. Takie proste a Ty masz z tym problem. Poza tym jak są ofiary terroru, to jakoś też żadnych specjanych akcjii sie nie robi, mamy znieczulicę społeczną, ludzie mają to gdzieś, bo takie ofiary stały sie rutyną (smutne ale tak jest) a że G miał chwile słabości i dał sie ponieść negatywnym emocjom to już wielka afera. Czy to nie Ty pisałeś, że to ludzie z wadami jak każdy?
| X napisał/a: | | Czy SN to dla Ciebie ,,każda" kapela? |
buehehehe... po raz kolejny wspomnę: postaw sobie kapliczkę i czcij święte imię Sweet Noise w dymach kadzideł...
SN to zespół który nagrał rewelacyjne kawałki i albumy; ale czy to ma sprawić, że będę ich wyróżniał? ja mówię: ich albumy należą do moich ulubionych płyt i z dumą mówię, że to jedna z moich ulubionych kapel, nawet gdy rozmówca mówi, że to zeszmacone charaktery; ale bez przesady...
kapela to kapela - żadnej nie oddaje szacunku większego niż dla pozostałych; jedne cenie bardziej, inne mniej. bez filozofii; Ty jeśli chcesz to bądź wyznawcą, ja będę fanem i moja opinia o słowach Glacy się nie zmienia; |
,,Z igły widły" częśc 2. Nie jestem wyznawcą SN. Nie zamierzam stawiać żadnych pomników ani SN ani nikomu (na temat bezsensowności pomników napisałem nawet kiedyś felieton no ale mniejsza z tym). Proste wyjaśnienie : SN nie jest ,,każdą" kapelą= SN gra dojrzalszą, bardziej rozbudowaną, bardziej kreatywną i RÓŻNORODNĄ muzykę niż debiutanci, czy kapele, które grają MONOTONNY metal (aczkolwiek tych też czasem lubię posłuchac jak mam nastrój). Kapela, która stworzyła własną przestrzeń artystyczną nie może być nazwana ,,każdą" kapelą, które są bardzo do siebie podobne. Tyle....
a w przekonaniu, że mam rację utwierdzają mnie inni forumowicze, którzy myślą podobnie. to chyba jasno pokazuje, że nie jestem fanatyczną hieną, która chce tylko dopiec znienawidzonej kapeli, a osobą która kupuje płyty, a wykonawców próbuje poddawać chłodnej ocenie; |
Większość to żaden argument i większość nie zawsze ma rację. Jesli tak lubisz ,,brutalne" przykłady to przypomne Ci, że to m.in. większość poparła Hitlera. Aczkolwiek jak już mówiłem. Nie ta skala i nie ma co podawac takich przykładów, bo to bez sensu. Co innego przyzwyczaijenie się do narcyzmu G a co innego Islamscy terroryści.... Z reszta ja również nie czuję się osamotniony w swoich przekonaniach na tym forum, a gdyby tak było więcej chęci zrozumienia co inny user ma na myśli to by się okazało, że w wielu kwestiach tego bloga mamy podobne zdania. No ale jak ktoś źle interpretuje posty to już jego problem.
| PePe napisał/a: | | Wiesz co, ja chyba po raz ostatni wdaję się w dyskusję z Tobą |
Twoja wola. Nie jesteś jedynym userem na tym forum ani pępkiem świata a ja bardzo chętnie wymienię zdania z innymi osobami,a a nie tylko z kimś, kto podchodzi do tej dyskusji emocjonalnie i obraża się jak panienka. Może napij sie ziółek zamiast robić fochy, tylko dlatego, że ktoś myśli inaczej niż Ty. Ja szanuję Twoje zdanie więc Ty uszanuj moje.
Pozdrawiam...mimo wszystko. |
|
|
|
 |
Pquelim Ezzah
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-09-16, 11:14
|
|
 |
Glaca za głośno krzyczy. od zawsze za głóśno. i zachowuje się jakby się urodził wczoraj.
jego prośba(żądanie) do TR była o tyle niedorzeczna, ze już wcześniej mu odmawiali[więc zgodnie z jego rycerskim etosem dawno powinien mieć cały TR w dupie], i ze sam osobiscie swiadom "ukladow" i "ukladzikow", mowiąc o nich ale juz post factum, chwilę wczesniej pcha sie w sam ich srodek.
tu nie chodzi o wielkosc plyty, tylko o autorksie do niej podejscie. G nie jest na tyle pokorny, zeby chylic czolo przed wielka sila mediow, ale wydaje sie ze nie jest też na tyle niedojrzaly, zeby wrzeszczec slowa buntu przeciw swiatu, jak na pierwszych koncertach Respectu. tym bardziej, ze odmowa umieszczenia na okladce jest czyms calkowicie normalnym. nie im pierwszym i nie ostatnim. |
_________________ always underground |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2007-09-16, 11:51
|
|
 |
z tym ze Glaca nie obraza sie o byleco
dlatego w dalszym ciagu smiem twierdzic ze nie znamy szczegolow, nie wiemy o co chodzi a wy wyolbrzymiacie ten wpis... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-09-16, 12:06
|
|
 |
| No dobra, X, ale jednego nie rozumiem. Kłócisz się z PePe, a sam przyznajesz, że "poniosły go (Glacę) negatywne emocje", czyli tak naprawdę przyznajesz rację jemu, mi, czy innym malkontentom, którzy nie rozumieją zwyczajnie tej wypowiedzi. Więc do czego Ty chcesz naprawdę nas przekonać? Że ludzie popełniają błędy? No wiemy o tym, serio. Nikt tu psów na G. nie wiesza, osobiście mam wielką sympatię do człowieka i bardzo go lubię, tak jak jego muzykę. Ale nawet ludzie, których bardzo lubię, popełniają czasem błędy (według mnie, bo całej sytuacji z TR nie znam, jak pisałem w poprzednich postach)...no i? |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Soul
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-16, 13:02
|
|
 |
Amat3ur ma rację. Ja tez mowie tylko o tej wypowiedzi, a nie o wszystkim, co Glaca w zyciu zrobił
| Cytat: | | swiadom "ukladow" i "ukladzikow" (...) pcha sie w sam ich srodek. |
Wlaśnie, że tego nie zrobił, bo nie przyszedł z kopertą. A czola nie pchylił nad "ukladzikiem".
Okładka się należała, to dla mnie oczywiste. I dla Glacy tez bylo. |
_________________ Duszołap |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-09-16, 13:07
|
|
 |
No dobra... to już ostatni raz...
| Cytat: | | w których panie PePe pokazujesz, że jestes mistrzem w wyolbrzymianiu i robieniu z igły widły. |
a co ja tu wyolbrzymiam? to ty minimalizujesz problem, ktorego istnienie potwierdza wiekszosc (ktorej tak nie lubisz bomi Hitlerem pojechales);
| Cytat: | | No G i Islamsy terroryści.....hehe. Dobre. Czekam na więcej. |
a teraz bierzemy do ręki słowniki i szukamy słów:
-analogia
-porównanie
Jeśli nadal będą problemy ze zrozumieniem tych zabiegów proponuję kontakt z jakimś językoznawcą: Jan Miodek pasuje tu jak w mordę strzelił.
| Cytat: | | Proste wyjaśnienie : SN nie jest ,,każdą" kapelą= SN gra dojrzalszą, bardziej rozbudowaną, bardziej kreatywną i RÓŻNORODNĄ muzykę niż debiutanci, czy kapele, które grają MONOTONNY metal |
odkrycie roku, długo prowadziłeś nad tym badania by dojść do tych wniosków?
z kontekstu tamtej wypowiedzi wynika coś zgoła innego niż to co tu piszesz, ale nich będzie; powiedzmy że się nie śmieję...
| Cytat: | | Większość to żaden argument i większość nie zawsze ma rację. Jesli tak lubisz ,,brutalne" przykłady to przypomne Ci, że to m.in. większość poparła Hitlera. |
o! a więc jednak potrafisz posłużyć się analogią? trochę nietrafiona, ale zawsze.
a dlaczego mówisz mi o poparciu Hitlera? by na jasnym, klarownym przykładzie ukazać słuszność swoich tez; dlatego ja posłużyłem się porównaniem z ekstremistami; kapiszi?
| Cytat: | | Nie jesteś jedynym userem na tym forum ani pępkiem świata... |
za nikogo takiego się nie uważam i nigdy nie uważałem; jestem dość skromnym szarym człowieczkiem, który ma niewiele rzeczy, którymi może się pochwalić (choć kompleksów też nie mam)
| Cytat: | | a bardzo chętnie wymienię zdania z innymi osobami,a a nie tylko z kimś, kto podchodzi do tej dyskusji emocjonalnie i obraża się jak panienka. |
OK - dyskutujmy, wymieniajmy argumenty... a od kilku postow musze Ci powtarzac co mam na mysli, ale to i tak nie pomaga bo to przeinaczasz;
emocjonalnie? ja tu rzucam zimny osąd...
panienka?
kliknij
czy takiej mnie pragniesz?
| Cytat: | | Pozdrawiam...mimo wszystko. |
już kiedyś tak do mnie napisałeś Iksie
| Cytat: | | Więc do czego Ty chcesz naprawdę nas przekonać? Że ludzie popełniają błędy? No wiemy o tym, serio. |
to mimowolne jest ześlizgiwanie się z trzonu dyskusji, w sytuacji kiedy brak argumentów; przez to musiałem prostować jego słowa i próbować wrócić na tor... ale już się nie staram |
|
|
|
 |
|
|
| |
|
| |