Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Klip do "Sympathy For The Devil part 666"
Autor Wiadomość
jenny89 
Chory Opętany

Wysłany: 2007-07-24, 00:04   
A mnie ten klip sie bardzo podoba, taki sympatyczny:p i inny niż wcześniejsze. Jako, że ze słowem "interpretacja" nie mam za dobrych skojarzeń, to lepiej mi nie interpretować:) Jak dla mnie 5 gwiazdek na onecie :D
ps Ładny utwór;P

Till 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-07-24, 00:04   
Wrzuciłem klip na youtube link http://pl.youtube.com/watch?v=GAoipM_TA6g jeżeli chcecie moge też dać go jutro rano na rapidshare.

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-24, 00:55   
Wideoklip DUZE TAK! Profesjonalnie zrobiony i wiele swietnych zdjec.

Najwiekszy dla mnie problem to momentami 'zbyt szybko chodzacy' Glaca... tak jakby nie z tego klipu.

Till 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-07-24, 09:27   
Link do pobrania http://rapidshare.com/fil...il_part_666.wmv ja co do klipu nie miałem zbyt dużych oczekiwań, zwłaszcza po recenzjach kilku osób, jednak musze powiedzieć że bardzo miło mnie zaskoczył. Chyba jak narazie najlepszy klip sn, obok Nie Było.

thekoral 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-07-24, 10:24   
G momentami wykonuje gesty podobne do gestów Max'a z Soulfly :D
Teledysk fajny ale zbyt duży nacisk jest na dziary G oraz front koszulki.

X 
Madman

Wysłany: 2007-07-24, 12:53   
thekoral napisał/a:

Ja od dawna widzę dużo współnego między Maxem Cavalerą a Glacą. I nie tylko o gesty tu chodzi. Chociaż i tak wolę SN od Soulfly a Soulfly od Sepultury.

Cytat:

Twoim zdaniem to jest zwykłe pozerstwo polegające na reklamie koszulki i tatuażu? Moim zdnaiem jest w tym coś więcej. Zwróć uwagę na ten fragment w którym G dotyka symbolu na....hmm...no właśnie na czym.....trudno powiedzieć.....w każdym razie na jakiejść planszy, a potem dotyka to na szyi. Nie jestem do końca pewien co to oznacza ale jest to bardzo interesujące.

Noisomaniak 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-07-24, 13:00   .
Jest głębia ale w mętnej nieprzejrzystej wodzie .Kazdy sobie moze interpretowac jak chce ten klip ,dlatego ze nic w nim konkretnego nie ma ,poza samotną wędrówką twórcy i zabójcy zespołu który tworzyl dotychczas muzyke tak piękną i tak mi bliską...
dlaczego to co piękne musi trwac tak krotko?

st0kr0tka 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-07-24, 20:35   
a ja uważam, że tatułaże G, sa bardzo ważnym elementem... każdej płyty SN.
Nowa płyta = nowy tatułaż
ta konkretna dziara jest to pewnym symbol całej płyty, a moze nawet bardziej nie samej płyty tylko "drogi" (sosłownie i w przenośni) dochodzenia do jej końcowego efektu.
Serce które bije gorzej
Dusza bez wzlotów
Twarz bez opętania

thekoral 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-07-25, 00:04   
X napisał/a:
thekoral napisał/a:

Ja od dawna widzę dużo współnego między Maxem Cavalerą a Glacą. I nie tylko o gesty tu chodzi. Chociaż i tak wolę SN od Soulfly a Soulfly od Sepultury.

Cytat:

Twoim zdaniem to jest zwykłe pozerstwo polegające na reklamie koszulki i tatuażu? Moim zdnaiem jest w tym coś więcej. Zwróć uwagę na ten fragment w którym G dotyka symbolu na....hmm...no właśnie na czym.....trudno powiedzieć.....w każdym razie na jakiejść planszy, a potem dotyka to na szyi. Nie jestem do końca pewien co to oznacza ale jest to bardzo interesujące.

fajne ciekawostki do odkrywania, można się pobawić po detektywa i dociec o co G "kaman" w caaaałym tryptyku, ale ja staram sie patrzec na to z dystansem... zwykłego człowieczka konsumującego ten teledysk, a nie szukającego wisienki na torcie, czy tez wyjadającego rodzynki z ciasta drożdżowego ;) Tak czy owak za dużo Glacy w teledysku, ale skoro taka była wizja to luzik ;) i tak juz po pierwszych sekundach ciary mnie przeszły ;)

Shade 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-25, 22:04   
Także obejrzałam :) I mam jedną zasadniczą uwage do każdego, kto marudzi że jakaś nuda, monotonnia czy że "to nie to samo co..".
Halo ! Glaca mówił, że klip będzie refleksyjny ? TAK . Kawałek ma nastrój niemalże balladki ? TAK. To gdzie do Mani Grażynki wy widzicie miejsce na teledysk z klimatem "Bruku", na przykład ?! :P

A cenzura i czarne kwadraciki onetu wymiatają :lol:

PePe - domyślam się patrząc po ilości i niektórych sformułowaniach, że interprtacja zacna i głęboka, aczkolwiek przyznam szczerze, że nie przeczytałam, bo zawsze czułam się jakoś dziwnie zażenowana, kiedy ktoś wykładał głębokimi słowami napełnionymi aluzjami do osobistych odczuć jakąś treść. Zwłaszcza pisaną tonem interpretacji maturalnej (bez obrazy ! chodzi mi po prostu o taki formalny ton i podobne słownictwo).

_SaNa_ 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-07-25, 23:59   
Szczerze to liczyłam na coś więcej, ale i tak jest dobrze. Na początku nudzi ten teledysk, ale pod koniec są naprawdę dobre ujęcia moim zdaniem. Wkońcu widać emocje i poprostu 'czuje sie go'. ;)

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-07-28, 15:29   
onet ostro wzial sie za promocje klipu, bo juz mozna sie natknac na banery promujace sympathy na stronie glownej... przed chwila chcialem przejrzec wiadomosci i na stronie glownej na samej gorze byl duzy baner "zobacz nowy klip sn bla bla bla..."

Why can we not be sober?

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2007-08-01, 16:43   
Klip bardzo fajny. Bez rewelki, ale bardzo się podoba. Montaż genialny. Tyle ode mnie 8)

Pam44 
Uzależniony

Wysłany: 2007-08-04, 02:46   
zgadzam sie z przedmowca ;) dobrze zrobiony, ale SN nie ma kiepskich klipow. Jak dla mnie zbyt metafizyczny ale hmmmm taka moja schizka ;) zbytt "romantyczny" po angielsku of kors

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-08-09, 23:14   
Tu recenzja klipu Sweet Noise "Sympathy...".
http://www.relaz.pl/muzyka-teledysk.php?id=95

I nie bojac sie niezrozumienia uwazam, ze Sympathy to jeden z najlepszych utworow na plycie, a takze znakomicie buduje caly klimat Tripticu.

Fajnie widziec, ze autor (najwyrazniej zdystasowany wobec Glacy) stwierdzil, ze to jest to... Wiem, ze wielu glowka kiwa z politowaniem na ta balladke, ale zgadzam sie z Zulczykiem:

"W każdym razie, w przeciwieństwie do piosenki z Edytą Górniak i programowanych bębnów "Czasu", sweetnoise'owa wersja szlagieru Stonesów nie wzbudza poczucia obciachu, raczej wywołuje uczucia czysto muzyczne - buja i wzbudza wewnętrzny relaks. A i tak pozostaje tylko smutek i oddech cywilizacji cienia na karku.

Dlaczego nie możemy śmiać się z Glacy?

Może dlatego, że najsympatyczniejszy fragment polskiego rocka AD 2007 pochodzi właśnie od niego i jest coverem "Sympathy For The Devil" (nie licząc kompletnie niezauważonych pereł w stylu 19 Wiosen, Po Prostu czy smutnego przypadku zespołu Muchy)."

Odpowiedz do tematu