Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sweet Noise na czacie w MTV
Autor Wiadomość
zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2007-06-27, 22:16   
Wymiana zdan to jedna, a pisanie ciagle jaki to Glaca jest zly, bo sobie zazartowal, to co innego. To jest forum dyskusyjne, a nie forum biadolenia. Kilka osob napisalo, ze im sie nie podoba to, czy tamto i wystarczy. A glosy, ze Glaca (czy, ze zespol) cos powinien zrobic, albo, ze ktos sie czuje oszukany to juz troche przesada.

bajashi napisał/a:
Jednak sądzę, że oficjalna informacja o tym powinna się gdzieś pojawić.

No i sie pojawila. Na czacie Glaca powiedzial, ze rozstal sie z czescia zespolu.

bajashi napisał/a:

na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały,

Znikaly, bo linki pojawialy sie na forum, a widocznie zespol sobie tego nie zyczyl. Proste.

bajashi napisał/a:

oficjalnej strony zniknął odnośnik do tego forum

Ale za to jest link do strony na ktorej to forum sie znajduje. Szczerze mowiac jest to mala roznica.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-06-27, 22:25   
Cytat:
A po to jest forum - by tworzyć wypociny, które niekoniecznie są uwielbieniem, ale także krytyką. Jeden z celów istnienia for internetowych - wymiana opinii.

Co do tego, to nie mam zastrzeżeń, ale naprawdę trochę nudzi fakt, że cały czas macie na języku ten sam wątek. Pragnę przypomnieć, że w czacie było też kilka innych interesujących rzeczy. Natomiast ciągłe przyznawanie sobie racji, bądź zaprzeczanie i podawanie tych samych argumentów trochę zniechęca. Co do krytyki to rzeczywiście określam ją troszkę jako dobry temat do spekulacji. Moje znudzenie może wynikać też z tego, że przed czatem (w innym temacie) też pisaliśmy o tym samym :)

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-06-27, 22:30   
A sprawa z linkami została wyjaśniona już dawno , nie mam do zespołu pretensji bo wytłumaczyliśmy to sobie.

Zwierzak dobrze gada , dać mu wódki !

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-06-27, 22:32   
Groźnie zabrzmiało, chyba do rękoczynów nie doszło? :-P :hihi:

bajashi 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-06-27, 22:34   
zwierzak napisał/a:
bajashi napisał/a:

Znikaly, bo linki pojawialy sie na forum, a widocznie zespol sobie tego nie zyczyl. Proste.

Podobnie można powiedzieć: zamiast dostać odpowiedź na pytanie dostajemy odpowiedź na odwal się, pojawia się więc biadolenie. Proste.
Ok, koniec biadolenia z mojej strony, podsumowując - ostatni czat miał zupełnie inny poziom niż poprzednie. To oczywiście moje zdanie.

Przemek napisał/a:

trochę nudzi fakt, że cały czas macie na języku ten sam wątek.

najwyraźniej poruszył nas bardzo... ;)
Te głosy krytyki, są niczym innym, jak niechęcią utraty czegoś, co tak polubiliśmy.
Z mojej strony koniec narzekania.
lolek2 napisał/a:

Zwierzak dobrze gada , dać mu wódki !

Co do tego to nie polecam - co za dużo to niezdrowo :-P

Pozdrawiam

westa 
Chassis

Wysłany: 2007-06-28, 15:51   
W koncu Magik robil wiekszosc muzy dla SN. Ogladalem wczoraj sobie dvd z wood i przy kazdym autorskim numerze "muzyka: Magik"... Wiec nie ma sie co dziwic dlaczego akurat jego odejscie spodowalo tak wielkie poruszenie, badz co badz gral w tej kapeli ponad 15 lat i Sweet Noise dla wielu znaczylo tyle co tandem Glaca & Magik. Przyszlosc pokaze co z tego wyniknie :)

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-06-28, 18:29   
Cytat:
kwasek_patrol: ale moim zdaniem brak MAGICA i HENRY to spora strata
Glaca_GoscMTV: To jest Twoja sprawa, ja prowadzę dalej Sweet Noise, który jest i zawsze będzie moim życiem i tylko to mnie interesuje.

tłumaczenie: twoj problem, mam to w dupie; to chyba oczywiste ze to powazne oslabienie skladu, czy nie mozna bylo napisac jak chce sobie z tym poradzic?

Cytat:
badboy: Ale z Magikiem byliście jak bracia...szkoda ale najważniejsze ze pojawi się jeszcze nowsza jakość w waszej (twojej) twórczości...
Glaca_GoscMTV: ok, przez Sweet Noise przewinęło się bardzo wielu muzyków. Jedynym i najważniejszym warunkiem tego ze grali w tym zespole była twórczość, muzyka, pasja i konkretna życiowa postawa. Dalej chcę iść tym tropem.

rozumiem ze Magik sie wypalil i juz sie nie nadawal... to chyba zamyka pytanie "dlaczego?"

Cytat:
sphinx_: W wywiadach mówiłeś ze macie materiał na 3 płyty, co zatem zrobicie z materiałem na 2 pozostałe?
Glaca_GoscMTV: Jeden oddaliśmy Dodzie
Glaca_GoscMTV: drugi Kazikowi

albo kompletny brakl szacunku do pytajacego, albo zmkniecie sprawy na "odp...ol" sie; kielbasa wyborcza i szara rzeczywistosc po kampanii...

Cytat:
longas: W czerwcowym wydaniu zeszłorocznego "Gitarzysty" Magic powiedział: "W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie". Stąd moje pytania: co z pozostałymi dwoma płytami o których mówił Magic? Czy zostaną w przyszłości wydane? - W końcu „The Triptic” to 3 części, a my wiemy jedynie o jednym CD w opakowaniu nowego albumu.
Glaca_GoscMTV: Przez ostatnie 4 lata powstało naprawdę dużo muzyki. Poza płytą Sweet Noise zrealizowałem pół godziny sound designingu do projektu „We are the strange”. Trudno w tej chwili powiedzieć mi, co stanie się z tą masą dźwięków, może rzeczywiście kontynuacja „The Triptic”, może pokazanie różnych jego odcieni, jest jakąś odpowiedzią. Na płytę wybrałem absolutnie najlepsze utwory, które wytrzymały próbę czasu, podróży i przemyśleń.

to po co bylo tyle mowic o tej masie muzyki ktora powstaje? po co bylo czesto powtarzac ze dzieja sie naprawde wielkei rzeczy, ze czesc nowych kawalkow to swoisty hold dla Docenta? mialo byc o jego odejsciu, a na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji

wg zapowiedzi nowy album mial byc czyms czym SN bedzie uderzal w inne kraje by tam zdobyc popularnosc; a teraz czytamy:
Cytat:
Angielski był jasnym wyborem, kiedy postawiliśmy za cel docieranie do świata.

a po chwili
Cytat:
badboy: W ilu krajach zostanie wydana płyta?
Glaca_GoscMTV: Glaca_GoscMTV: Za wcześnie, aby o tym rozmawiać. Zawsze stawiałem sobie bardzo wysokie cele i chciałbym dotrzeć do wszystkich zakątków globu. Pracuję nad tym juz 15 lat.

moze to kwestia mojego zlego wyobrazenia sobie tej sytuacji, ale sadzilem ze jak premiera, to swiatowa; a tym czasesm ta "swiatowosc" tego albumu to "moze bedzie, moze nie"; i znow wychodzi goloslowie przez ostatnie 4 lata...

nadal nie moge przebolec slow o tym, ze zespol nie jest w stanie zagrac jednego koncertu... potezna plyta, potezna muzyka, potezny zespol (via 0v0 :D ) a nie ma komu grac... jak mawiają francuzi: what the fuck!?

Why can we not be sober?

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2007-06-28, 20:46   
podpisuje się pod postem PePe obiema rękami, sam bym lepiej tego nie napisał...

X 
Madman

Wysłany: 2007-06-28, 23:06   
Chyba poraz pierwszy w historii mojego pobytu na tym forum zgodzę się z Pepe (trzeba zapisać w kalendarzu tę datę :-P ).....
Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że mimo mojego przeczucia że Triptic bedzie zajebistą płytą i mimo mojego wielkiego uznania dla utworów, które leciały w radiu.....to jednak Triptic powstawał w bardzo dziwnych okolicznościach, których mimo tego czata nadal nie do końca rozumiem....W ogóle od pewnego czasu jest.....dziwnie.
Bez Magica to już będzie zupełnie inny zespół....aż mi tęskno do ekipy z CLC.....aczkolwiek zobaczymy....może nowi muzycy (niewątpię że zajebiści, bo innych Glaca nie weźmie) może wniosą coś nowego do zespołu....oby.

goat 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-06-28, 23:39   
Kod:
Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować

A gdzie tu widzisz "Mam to w dupie". Pan kwasek pisze ze to jest jego zdanie a Mr G. napisał "Ok dlamnie najwarzniejszy jest SN"

Cytat:
Cytat:
badboy: Ale z Magikiem byliście jak bracia...szkoda ale najważniejsze ze pojawi się jeszcze nowsza jakość w waszej (twojej) twórczości...
Glaca_GoscMTV: ok, przez Sweet Noise przewinęło się bardzo wielu muzyków. Jedynym i najważniejszym warunkiem tego ze grali w tym zespole była twórczość, muzyka, pasja i konkretna życiowa postawa. Dalej chcę iść tym tropem.

rozumiem ze Magik sie wypalil i juz sie nie nadawal... to chyba zamyka pytanie "dlaczego?"

Gdzie tu widzisz ze Glaca pisze ze sie nie nadawał??????????? bo ja tego nie widze.

Cytat:
Cytat:
sphinx_: W wywiadach mówiłeś ze macie materiał na 3 płyty, co zatem zrobicie z materiałem na 2 pozostałe?
Glaca_GoscMTV: Jeden oddaliśmy Dodzie
Glaca_GoscMTV: drugi Kazikowi

albo kompletny brakl szacunku do pytajacego, albo zmkniecie sprawy na "odp...ol" sie; kielbasa wyborcza i szara rzeczywistosc po kampanii...

Pepe to jest
Cytat:
ŻART
poszukaj stare czaty z Glacą, zawsze miał takie poczuice humoru ktos wspominał stare czaty wiec powinien pamietac ze Glaca na tego typu pytania tak odpowiada 8)

Cytat:
Cytat:
longas: W czerwcowym wydaniu zeszłorocznego "Gitarzysty" Magic powiedział: "W tej chwili powstają właściwie trzy płyty Sweet Noise. Jedna jest gotowa, druga i trzecia w trakcie". Stąd moje pytania: co z pozostałymi dwoma płytami o których mówił Magic? Czy zostaną w przyszłości wydane? - W końcu „The Triptic” to 3 części, a my wiemy jedynie o jednym CD w opakowaniu nowego albumu.
Glaca_GoscMTV: Przez ostatnie 4 lata powstało naprawdę dużo muzyki. Poza płytą Sweet Noise zrealizowałem pół godziny sound designingu do projektu „We are the strange”. Trudno w tej chwili powiedzieć mi, co stanie się z tą masą dźwięków, może rzeczywiście kontynuacja „The Triptic”, może pokazanie różnych jego odcieni, jest jakąś odpowiedzią. Na płytę wybrałem absolutnie najlepsze utwory, które wytrzymały próbę czasu, podróży i przemyśleń.

to po co bylo tyle mowic o tej masie muzyki ktora powstaje? po co bylo czesto powtarzac ze dzieja sie naprawde wielkei rzeczy, ze czesc nowych kawalkow to swoisty hold dla Docenta? mialo byc o jego odejsciu, a na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji

Pepe robiłes kiedys muze??? Interesujesz sie muzyka wiec chyba wiesz ze wczasia prac nad albumem robi sie X utorów i cześć wchodzi na płyte część nie. Tracki Docenta sa na The Trptic. To jest z tego co wiem ostatnia rzecz jaką nagrał. Ta płyta jest hołdem dla Niego.
Nie ma Cold Days - Glaca na czacie wyjaśnił dlaczego.

Cytat:
wg zapowiedzi nowy album mial byc czyms czym SN bedzie uderzal w inne kraje by tam zdobyc popularnosc; a teraz czytamy:
Cytat:
Angielski był jasnym wyborem, kiedy postawiliśmy za cel docieranie do świata.

a po chwili
Cytat:
badboy: W ilu krajach zostanie wydana płyta?
Glaca_GoscMTV: Glaca_GoscMTV: Za wcześnie, aby o tym rozmawiać. Zawsze stawiałem sobie bardzo wysokie cele i chciałbym dotrzeć do wszystkich zakątków globu. Pracuję nad tym juz 15 lat.

moze to kwestia mojego zlego wyobrazenia sobie tej sytuacji, ale sadzilem ze jak premiera, to swiatowa; a tym czasesm ta "swiatowosc" tego albumu to "moze bedzie, moze nie"; i znow wychodzi goloslowie przez ostatnie 4 lata...

Nagraj płyte i wydaj ja za granica a potem marudz.

Cytat:
jak mawiają francuzi: what the fuck!?

Nie znam zbyt dobrze francuzów ale nie wydaje mi sie zeby mówili "Co za uniwersytet" :P

Cytat:

Podobnie można powiedzieć: zamiast dostać odpowiedź na pytanie dostajemy odpowiedź na odwal się, pojawia się więc biadolenie. Proste.
Ok, koniec biadolenia z mojej strony, podsumowując - ostatni czat miał zupełnie inny poziom niż poprzednie. To oczywiście moje zdanie.
A moim zdaniem to marudzienie dostajemy odpowdzi a ciagle nam mało moze chcieli byscie poznac jakie gadzie SN noszą????(zeby wojny nie było to jest żart)

Cytat:
Chyba poraz pierwszy w historii mojego pobytu na tym forum zgodzę się z Pepe (trzeba zapisać w kalendarzu tę datę ).....
Od siebie dodam jeszcze tylko tyle, że mimo mojego przeczucia że Triptic bedzie zajebistą płytą i mimo mojego wielkiego uznania dla utworów, które leciały w radiu.....to jednak Triptic powstawał w bardzo dziwnych okolicznościach, których mimo tego czata nadal nie do końca rozumiem....W ogóle od pewnego czasu jest.....dziwnie.
Bez Magica to już będzie zupełnie inny zespół....aż mi tęskno do ekipy z CLC.....aczkolwiek zobaczymy....może nowi muzycy (niewątpię że zajebiści, bo innych Glaca nie weźmie) może wniosą coś nowego do zespołu....oby.
A kto powiedział musimy wiedzec dokładnie wszystko co gdzie kiedy co jadł Glaca w piątek 26.10.2006 o 14:30 itp.

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-06-29, 00:18   
Wiecie co... Już mi się odechciewa tu zaglądać...
Jak wchodzę i mam do przeczytania 20 postów w których kłócicie się dlaczego Magik nie gra już w SN, jakie to się Wam wyjaśnienia nie należą, analizujecie każde zdanie które powiedział Glaca żeby wyciągnąć z niego ile się da a czasem i więcej niż faktycznie się w nim znajduje to aż żal dupę ściska...
Owszem dla każdego z nas odejście pewnych osób z SN jest stratą, ale musimy się z tym pogodzić!

a$artana 
Zaawansowany

Wysłany: 2007-06-29, 08:29   
Oh putin! Qu'est-ce qui ce passe? jak mowia Anglicy :D
Moze najpierw zastanowmy sie co znaczy "po francusku;)" slowo Tryptyk. Owszem Maly mowil wielokrotnie o tym ze nagrali sporo materialu, ale mowil tez, ze nie wiadomo czy to wydadza, jak to wydadza, pod jakim szyldem. Skoro na "The Tryptic" zostaly wybrane kawalki z tego materialu, to w pewnym sensie mamy takie 3w1 :> i moze stad tytul plyty. :]

NIe rozumiem skad w Was tyle podejrzliwosci, sledzicie kazdy ruch, a kazda najmniejsza nawet watpliwosc jest rozwijana w negatywnym i krytycznym swietle
Tam gdzie Glaca zartuje dopatrujecie sie najgorszych intencji, ale nie widzicie, ze zaraz niżej na pytanie dotyczace plyty odpowiada dokladnie i z pasja artysty, który mowi o swoim dziele.
A juz argument o kawalku dla Doca. Kurde, to utwor napisany w specjalnych okolicznosciach i emocjach, zespol ma prawo zadecydowac, ze nie chce go wydawac, ale teksty typu "na plycie zostal pominiety nawet kawalek bezposrednio o tej sytuacji" sugerujace, ze cos zostalo olane sa nie na miejscu.

Adam 
pierwszy człowiek

Wysłany: 2007-06-29, 11:10   
Małgosia napisał/a:
Wiecie co... Już mi się odechciewa tu zaglądać...
Jak wchodzę i mam do przeczytania 20 postów w których kłócicie się dlaczego Magik nie gra już w SN, jakie to się Wam wyjaśnienia nie należą, analizujecie każde zdanie które powiedział Glaca żeby wyciągnąć z niego ile się da a czasem i więcej niż faktycznie się w nim znajduje to aż żal dupę ściska...
Owszem dla każdego z nas odejście pewnych osób z SN jest stratą, ale musimy się z tym pogodzić!

Dokładnie ten temat to jeden wielki przerost formy nad treścią, nadinterpretacja.

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2007-06-29, 11:22   
no to zamknijmy go i będzie po sprawie. czat był, nie ma już nic do dodania.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-06-29, 11:54   
Momus napisał/a:
no to zamknijmy go i będzie po sprawie. czat był, nie ma już nic do dodania.

skąd wiesz? moze nowi uzytkownicy zechca cos dodac od siebie ?!

Odpowiedz do tematu