Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Sweet Noise na czacie w MTV
Autor Wiadomość
zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2007-06-27, 12:55   
PePe napisał/a:
a moze zorganizuj czat z Magikiem i Henrykiem? takie to oczywiste w sumie, a jeszcze nikt na to nie wpadl...

W sumie zajebisty pomysl. Oczywiscie jeszcze jeden czat z Piotrem tez by sie przydal. Ale mysle, ze wiele osob chcialoby sie dowiedziec jak to wszystko wygladalo z drugiej strony.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-06-27, 12:58   
a macie kontakt z Magikiem i Henrym ?
bo my nie..........

zreszta po co organizowac czat, dla jednego pytania: 'dlaczego odeszliscie z zespołu?'

goat 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-06-27, 13:06   
Nie rozumem Was normalny chat z Glaca.
Jeżeli chodzi o sprawy wewnątrz zespołu to nam nic do tego,już wiemy co i jak i koniec
Po co chcecie się dowiedzieć więcej, to są ich PRYWATNE sprawy NIC NAM DO TEGO.
Mam wrażenie ze jestem na forum gazety na "F" lub "SE" a nie na forum fanów zespołu
Informacja o ogółach lub szczegółach. Co chcecie wyjaśniać?? Już wszystko wiemy. Reszta to sprawa panów

Cytat:
zasłużyliśmy sobie przynajmniej na ogólnikowe wyjaśnienia.

Czym sobie zasłużyliśmy????? Dostaliśmy informacje. Możemy ja traktować rożnie ale nie możemy żądać ani uważać ze zasługujemy wyjaśnienia Bo niby na jakiej podstawie.

Cytat:
...a brak komentarza dla fanów odnośnie zmian w w ich ukochanym zespole i wymigiwanie się od pytań to drugie.....

Gdzie jest napisane ze potrzebny jest jakikolwiek komentarz dla fanów?????
Cytat:
A ja nadal uważam, że Glaca nie tworzy sam dla siebie ,,do szuflady" więc mamy prawo wiedzieć jakie są zmiany w zespole, którego słuchamy od lat i jaka jest przyczyna tych zmian.....Ja nie mówię, żeby oni się awanturowali na forum publicznym bo mnie ich sprawy g...obchodzą

Uważasz ze masz prawo wiedzieć o zmianach a kapeli kto ci dał takie prawo.
Skoro te sprawy cie gówno obchodzą to po co chcesz wiedzieć??????

Mam wrażenie ze trochę się nam pomieszały role jesteśmy fanami a nie właścicielami zespołu Sweet Noise a ja tak czytam forum to chyba niektórym się tak wydaje ze SN to ich prywatna własność

Zamiast wspierac band w trakcie oczekiwania na cd(wkońcu mówiecie i piszecie ze jestescie fanami) to wy myslicie jak by tu pogrzebac sie w cudzych sprawach.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-06-27, 13:14   
tu chodzi goat o to ze od ponad [chyba] poł roku wszystko bylo trzymane w tajemnicy [brak oficjalnej informacji]....a kiedy jest mozliwosc uzyskania odpowiedzi na pytanie co magiem i henrym, to jestesmy zbywani wymigujacą odpowiedzią......
wystarczyłaby nawet odp. w stylu "Magic i Henry nie są w zespole od poł roku, porożniły nas niektore kwestie, nie chciałbym o tym mowic" ......mysle ze taka odp. byłaby bardziej na miejscu.

X 
Madman

Wysłany: 2007-06-27, 13:18   
Dokładnie tak....i właśnie taką OGÓLNĄ odpowiedź miałem na mysli w swoim poście a szczegóły tak jak juz napisałem....g....mnie to obchodzi. Proponuję czytac ze zrozumieniem bo wyraźnie zaznaczyłem tą właśnie różnicę.....ale w Twoim cytacie już nie ma mojego wyjaśnienia i właśnie takie wybiórcze cytaty są charakterystyczne dla gazety na ,,F"....

Dodam jeszcze kilka zdań odnośnie ,,braku wspierania bandu podczas wydawania CD"....
To o czym tu rozmawiamy nie ma nic wspólnego z CD.....wszyscy czekamy na tą płytę długo....ja osobiście kupię wersję specjalną.....kawałki, które leciały w radiu wzbudziły moje wielkie uznanie.....natomiast to co myslę o tym czacie to już powiedziałem i podtrzymuję to.
Ostatnio zmieniony przez X 2007-06-27, 13:46, w całości zmieniany 1 raz  

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2007-06-27, 13:23   
No i w zasadzie dostalismy taka odpowiedz. Glaca oficjalnie przyznal, ze w zespole jest teraz praktycznie tylko on i Kostek. A na pytanie dlaczego nie chcial odpowiadac, wiec sobie zazartowal (tekst z PiSem). Panowie po prostu sie umowili, ze nie beda o tym mowic, przynajmniej na razie (wiec ani Glaca, ani Magic, ani Tod, ani nikt inny nie mowi jak to bylo).

goat 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-06-27, 15:40   
Cytat:
tu chodzi goat o to ze od ponad [chyba] poł roku wszystko bylo trzymane w tajemnicy [brak oficjalnej informacji]....a kiedy jest mozliwosc uzyskania odpowiedzi na pytanie co magiem i henrym, to jestesmy zbywani wymigujacą odpowiedzią......
wystarczyłaby nawet odp. w stylu "Magic i Henry nie są w zespole od poł roku, porożniły nas niektore kwestie, nie chciałbym o tym mowic" ......mysle ze taka odp. byłaby bardziej na miejscu.

Chcieliście odpowiedz na pytanie o skład zespołu i ja otrzymaliście.

Cytat:
Dokładnie tak....i właśnie taką OGÓLNĄ odpowiedź miałem na mysli w swoim poście a szczegóły tak jak juz napisałem....g....mnie to obchodzi. Proponuję czytac ze zrozumieniem bo wyraźnie zaznaczyłem tą właśnie różnicę.....ale w Twoim cytacie już nie ma mojego wyjaśnienia i właśnie takie wybiórcze cytaty są charakterystyczne dla gazety na ,,F"....

Dodam jeszcze kilka zdań odnośnie ,,braku wspierania bandu podczas wydawania CD"....
To o czym tu rozmawiamy nie ma nic wspólnego z CD.....wszyscy czekamy na tą płytę długo....ja osobiście kupię wersję specjalną.....kawałki, które leciały w radiu wzbudziły moje wielkie uznanie.....natomiast to co myslę o tym czacie to już powiedziałem i podtrzymuję to.

Wyłaczyłem te fragmenty bo taki ogólny wniosek wyciągnołem z tych wypowiedzi. Pozaty skoro cie to nie obchodzi i otrzymałeś informację które chciałes to chyba wszystko jest ok.
A co do gazety F to miałem na mysli całą dyskusje a nie tylko twoja wypowiedz.

Co do wsperania zespołu to zdania w stylu:
Cytat:
A ja nadal uważam, że Glaca nie tworzy sam dla siebie ,,do szuflady" więc mamy prawo wiedzieć (wytłuszczenia goat) jakie są zmiany w zespole
lub
Cytat:
uważam ze my jako ludzie kupujący płyty tego zespołu, zasłużyliśmy sobie przynajmiej na ogolnikowe wyjasnienia

napewno powodują ze chce sie działac i tworzć.
Znowu przypominja mi sie stare forum :(

X 
Madman

Wysłany: 2007-06-27, 15:47   
No tak....dostałem odpowiedź.....wszyscy dostaliśmy.....szkoda tylko, że w takim stylu i po pół roku milczenia.....

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-06-27, 15:48   
goat napisał/a:
Znowu przypominja mi sie stare forum :(

nie przesadzaj :>

westa 
Chassis

Wysłany: 2007-06-27, 15:55   
Juz czat jest wrzucony w wersji tekstowej:

http://mtv.pl/article/120..._czacie_MTV.htm

a$artana 
Zaawansowany

Wysłany: 2007-06-27, 16:12   
szkoda, ze internet tak bardzo wypacza relacje. jest jak plotki babc na laweczce w parku u mnie w małej miescinie;)- to zart, zeby nie bylo niedomowien.

zawrzało tu strasznie, a tak naprawde bez powodu chyba, nakrecacie sie przez pare stron tekstem o PiSie nie zauwazajac chyba jak brzmiała w całosci ta wypowiedz Glacy: " Powodem ich odejscia było ze zaglosowali na PiS ;) - tu nastepuje miedzynarodowy znak oznaczajacy "ŻART" luz rozladowanie atmosfery po tem Piotr pisze: W tej chwili w zespole nie ma nikogo z osob, które nagrywały Czas Ludzi Cienia, promowały tę płytę. Rozstaliśmy się jakis czas temu, sprawa została załatwiona między nami"

potem dodaje, ze jednak został z nimi Kostek.

dalej mowi o swojej pasji dla SN, o muzykach i historii zespolu- czyli wyjasnia wam jak to bylo, jest...
pisze tez o muzykach, którzy nagrali gitary na płyte, między innymi o Tomku Osinskim. Mowi spokojnie, z szacunkiem...

Tak wiec wszystko zostało powiedziane i wyjasnione, niemniej jednak uwazam, ze odbiegacie od meritum, ktorym jest muzyka i plyta. Mały i Glaca sa przyjaciolmi od wielu lat i i to ich zupelnie prywatna sprawa dlaczego postanowili sie rozstac. Takie rzeczy zdarzaly sie w wielu zespolach. Szanuje ich obu i osobiscie uwazam, ze lepiej ze jak mowi Piotr "zalatwili to miedzy soba" czyli dogadali sie, zamiast wywlekac szczegoly na zewnatrz, czy obrazac sie publicznie na przyklad. Wtedy bylby to brak szacunku dla fanow i wszystkich innych.

Tak btw ( ups uzylam angielskiego skrotu;) to uwazam, ze wszelkie zmiany w zespole, miedzy innymi zmiany stylu czy nazwy sa sprawa muzykow, nikomu nic do tego, to oni sa tworcami calego zamieszania i oni kieruja nim tak jak chca. Czym innym natomiast jest ocenianie muzyki i samej tworczosci.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-06-27, 16:13   
+ nowy filmik również na mtv

bajashi 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-06-27, 20:59   
a$artana napisał/a:

uwazam, ze wszelkie zmiany w zespole, miedzy innymi zmiany stylu czy nazwy sa sprawa muzykow, nikomu nic do tego, to oni sa tworcami calego zamieszania i oni kieruja nim tak jak chca.

Zgadzam się z tym - to, dlaczego nastąpiła zmiana składu to jest ich sprawa. Jednak sądzę, że oficjalna informacja o tym powinna się gdzieś pojawić.

Kolejna sprawa - od jakiegoś czasu działy się nieco dziwne rzeczy: na różnych stronach pojawiały się utwory, potem znikały, z oficjalnej strony zniknął odnośnik do tego forum... Nie pytam się dlaczego - to też jest sprawa zespołu. Jednak, moim zdaniem jest to nieco dziwaczne.
Podobnie dziwaczna była odpowiedź na pytanie: co zrobią z materiałem na pozostałe dwie płyty, na które rzekomo był już materiał. Odpowiedź, że oddali Dodzie i Kazikowi jest, jak to ktoś wcześniej określił na odp...ol się. Przecież tu nikt nie atakuje SN, chcemy dowiedzieć się czegoś po tak długim czasie niemożności porozmawiania, a tymczasem pan G. odpowiada jakby miał wszystko i wszystkich w przysłowiowych czterech literach. Kiedyś tego nie było...

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-06-27, 21:24   
Męczą mnie trochę Wasze wypociny, poza tym klepiecie non-stop to samo w kółko. Czujecie się oszukani, niedowartościowani? Człowiek próbuje zażartować, a Wy go od razu karcicie. Zespół się rozszedł, trudno...wiele zespołów się rozpada i jakoś nikt z tego wielkiej afery nie robi. Jak ktoś mądrze wspomniał taka odpowiedź ogólnikowa: "W tej chwili w zespole nie ma nikogo z osób, które nagrywały „Czas ludzi cienia”, promowały tę płytę. Rozstaliśmy się jakiś czas temu, sprawa została załatwiona między nami." powinna nam wystarczyć. Większość zespołów nie ujawnia szczegółów co do wewnętrznych wydarzeń. Grunt, że SN (mimo braku części muzyków i chwilowych kłopotów) nadal się rozwija...

Czasami wydaje mi się, że zespół przyzwyczaił Nas Fanów do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości...

Pozdrawiam...

bajashi 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-06-27, 22:08   
Przemek napisał/a:
Czasami wydaje mi się, że zespół przyzwyczaił Nas Fanów do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości...
To prawda, poprzeczka wysoko ustawiona, gdy zaczyna opadać - od razu to widać, więc podnoszą się głosy

Przemek napisał/a:
Męczą mnie trochę Wasze wypociny, poza tym klepiecie non-stop to samo w kółko.
To samo - klepiemy o czacie na mtv.pl, bo taki temat

Przemek napisał/a:
Grunt, że SN (mimo braku części muzyków i chwilowych kłopotów) nadal się rozwija...
i chwała im za to...

Nikt tu nie ktytykuje zespołu za to, że zmienia skład, ja osobiście ktytykuję niektóre zachowania, które wydają mi się dziwaczne. Może dla innych takie nie są - bardzo dobrze. Ktoś kiedyś powiedział "gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele".
To prawda, że SN przyswyczaił nas do otrzymywania wszystkiego w dużej ilości, ale to jest to, co przyciągnęło (i przyciąga) większość z nas do niego. Gdy otrzymamy trochę dźwięków, trochę tekstów, trochę emocji, to stanie się g...o wart.
A po to jest forum - by tworzyć wypociny, które niekoniecznie są uwielbieniem, ale także krytyką. Jeden z celów istnienia for internetowych - wymiana opinii.

Odpowiedz do tematu