|
Okładka 'The Triptic' |
| Autor |
Wiadomość |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-22, 20:24
|
|
 |
| Wiesz Małgosiu że z czasem mnie również coraz bardziej sie podoba wersja autora.....aczkolwiek spodziewałem się nieco ciemniejszych barw no i symbolu....symbol jest bardzo fajny....barwy trochę za jasne....ale ogólnie jestem za. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-06-23, 12:55
|
|
 |
Wiedziałem, że nowy tatos Glacy będzie znaczył coś konkretnego. Tak samo było przed White Shock na Wood2003. Glaca przyszedł ze świeżym tatuażem do naszego obozu na wood. Dopiero jak zdjęto zasłony ze sceny to się dowiedzieliśmy, że napis Revolta na przedramieniu to nei przypadek, a wszystko wyjaśniły wiadomości w internecie zaraz po zakończeniu wood.
Okładka fajna. Kolorystycznie podchodzi pod KW, więc jakieś tam podobieństwo jednak będzie
Do Xa...
Chłopie - jesteś w Polsce. Daj już spokój z projectem. Pogadajmy o projekcie. Ale w jednym się z Tobą zgodzę. Jak myślałem o kolorystyce okładki i jakimś takim stylem to też myślałem o ciemnym niebieskim/granacie przełamanym zielenią... |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-23, 14:36
|
|
 |
Słusznie Pepe zauważyłeś, że jestem w Polsce..... w WOLNYM KRAJU!!! (w każdym razie JESZCZE wolnym) i będę sobie pisał jak będę chciał....nie jest to błąd, tylko jest to tak samo jakbym napisal ,,live" zamiast ,,na żywo"....Chcesz sobie pisać ,,projekt" to sobie pisz....nic mi do tego.....ja sobie będę pisał ,,project" i Tobie też nic do tego! Nigdy nie zrozumiem jak mozna się czepiać o takie pierdoły.....Nie macie innych problemów? |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-06-23, 17:53
|
|
 |
I say that, because we are in Poland. There we speak polish, not english. Not everyone understand what You want to speak if you are using words from other languages.
One more thing: Why to say: Zrobiłem project housa if we can use our polis words: Zrobiłem projekt domu.
For centuries we was fighting for our language and history. Polish language and polish history. So im fuckin mad when i see that suckers using words from other languages, when they have many polish words in dictionary.
For me its how we express of our respect for our ancestors (or forefathers... im not sure ;P)
I wrote it in my bad english. Maybe next person will write something in russian, next will be dutch, arabian, and swedish. And then i have one qeuestion: its polish board, or not? |
| Ostatnio zmieniony przez PePe 2007-06-23, 18:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-23, 17:59
|
|
 |
ja pierdziele, skończcie z tymi wycieczkami osobistymi. PePe nie wiem po co robisz afere o jedno głupie słowo, jak chce to niech tak pisze |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-23, 19:12
|
|
 |
| Momus napisał/a: | ja pierdziele, skończcie z tymi wycieczkami osobistymi. PePe nie wiem po co robisz afere o jedno głupie słowo, jak chce to niech tak pisze |
Dokładnie.....ja nigdy nie zaczynam takich wycieczek ale ten pan ciągle mnie prowokuje czepiając się o różne pierdoły( z resztą nie tylko mnie), na które ja pewnie nigdy bym nie zwrócił uwagi u innych osób, bo mam ważniejsze sprawy na głowie niż czepiać się o byle co.....mogę z Tobą Pepe wymieniać poglądy na tematy, które są na tym forum ale nie o takich głupotach.....nie obchodzi mnie, że masz się za drugiego profesora Miodka, obrońcy polskiego języka i historii tak samo jak nie obchodzi mnie, że nie możesz patrzeć na używanie zagranicznych słów......ja tam nie mam w sobie żadnych uczuć patriotycznych więc leję na to.....a jeśli tak bardzo chcesz żeby następna osoba napisała tu coś po rosyjsku to mogę poprosić o to moją dziewczynę.....z pochodzenia Ukrainkę, która zna dobrze rosyjski, polski i ukraiński......Dla mnie temat jest skończony i zamierzam nadal pisać tak a nie inaczej bo tak mi się podoba i nikomu nic do tego!!!!! |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-06-23, 19:21
|
|
 |
Spokojnie, PePe chyba tylko zwrócił Tobie uwagę, że pisząc w ten sposob popełniasz błąd językowy. Przyjmij to do wiadomości i jak chcesz z tą świadomością nadal go popełniaj.
Po |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-23, 19:34
|
|
 |
| Tylko, że to już nie pierwszy raz kiedy on sie czepia o tego typu pisownię.....na początku pozostawiałem to bez komentarza ale to sie już zaczyna robić denerwujące kiedy słyszę ciągle to samo poraz nie wiem który....czy tak drudno sie domyślić, że skoro mimo zwrócenia uwagi dalej robię to samo to znaczy że mi taka pisownia odpowiada? Z resztą facet mógłby dać sobie na luz......Nie jesteśmy w szkole i nawet jeśli to są błędy to mnie się to podoba chciażby pod względem wizualnym.....Ale jak już mówiłem.....proponuję zakończyć ten niepotrzebny temat. |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-23, 20:02
|
|
 |
| dajcie sobie juz spokoj.......kogos kto czyta ten temat zeby poznac opinie innych nt. okładki nie bedzie intersowała wasza kłotnia. |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2007-06-23, 21:34
|
|
 |
| PePe napisał/a: | | For centuries we were fighting for our language and history. | A już całkowicie poprawnie: For centuries we've been fighting for our language and history.
Jeśli już kogoś poprawiasz, to rób to umiejętnie. To tak nawiasem czepiania się
EOT! |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-24, 00:07
|
|
 |
Mialem cos napisac na temat tych uczuc patriotycznych i lania na to, ale sie ugryzlem w jezyk i skasowalem caly ten tekst. Chcialem to tylko zaznaczyc Tak, zeby podkreslic, ze zgadzam sie z Pepe |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-06-24, 08:01
|
|
 |
Adam, pisałem że moj angielski nie jest najlepszy ;P
Nie chodzi o to ze sie chce kogos na sile czepiac. Po prostu nienawidze jak na forach ludzie pisza tak:
| Cytat: | | o kurcz3, al3 s13 zm3czyu3m |
albo tak:
| Cytat: | | o KuRcZe AlE sIę ZmĘcZyŁeM |
lub jeszcze dowalając angielszczyzne tam gdzie mozna mowic po polsku. Później jak widze takie posty to sie zastanawiam jakie IQ trzeba miec zeby tak pisac. X pissze ze mu to wszystko zwisa. No pieknie. Pelna ignorancja. Pogratulowac...
Zwierzak - dzieki za te slowa. Przynajmniej wiem, ze nie jestem wariatem i nie czepiam sie o g...o.
koniec dla mnie
A co do okładki to ciekawe czy na plastiku znow bedzie ten matowy nadruk znaku SN |
|
|
|
 |
morfix
Zaawansowany

Wiek: 52 Dołączył: 17 Lis 2008 Posty: 285 Skąd: z daleka...
|
Wysłany: 2008-11-17, 19:46
|
|
 |
Jestem nowy na forum, więc na wstępie pragnę powitać wszystkich serdecznie.
SN słucham od zawsze, kocham rock'and'roll, a na forum przywiódł mnie jeden problem związany z okładką Triptic.
Oczywiście wszyscy wiemy, że było w nie było i że ten symbol nosi Glaca na karku ale czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć co on konkretnie oznacza?
Ma to dla mnie szczególne znaczenie, ponieważ graficznie symbol "mówi do mnie" i zastanawiam się nad wytatuowaniem go sobie na przedramieniu. Tyle tylko, że sądzę, iż to nie jest tylko jakaś tam grafika, projekt okładki ale też symbol...rodzaj amuletu...więc wolałbym wiedzieć co on naprawdę oznacza, bo jeśli mam go nosić przez resztę życia, to muszę się z tym zgadzać i utożsamiać. |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2008-11-17, 20:53
|
|
 |
to w zasadzie nic nie symbolizuje....
tu glaca cos o tym wspomniał:
| Cytat: | Dobrzan92: Zauważyłem, że na teledysku nie było z Edytką Górniak na monitorze jak G pracuje przy kompie, są te same znaki co na okładce The Triptic, co te znaki mają znaczyć?
goście_: Cieszę się, że zauważyłeś ciągłość w pojawianiu się symboli związanych z Rewoltą i Triptic'em. Już wtedy ten znak symbolizował nowy projekt i kierunek w jakim będzie rozwijał się Sweet Noise. Jest to dzieło Vahana Bego wykute w stali, a na potrzeby płyty odtworzone na mosiężnej płytce. |
| Cytat: | longas: Co przedstawia okładka nowej płyty? Jak wiadomo motyw który zdobi okładkę albumu „The Triptic”, miał już okazje zaistnieć w klipie do piosenki "Nie Było Feat. Edyta Górniak".
Glaca_GoscMTV: Są takie słowa na płycie Triptic - "to jest moja miłość i pasja, uderzamy w kamienie i stal gołymi rękoma". Źródłem okładki jest rzeźba wykonana ze stali przez Vahana specjalnie na projekt Revolta, należy do mnie. W tej chwili zdobi moje ciało i wierzę w to, ze będzie motywem przewodnim przez cały projekt. I jest to jeden z motywów, którym staram się łączyć różne okresy działalności Sweet Noise. Oryginał okładki to ręcznie wypalane specjalnie przygotowanym kwasem wzory na metalowej płytce. |
|
|
|
|
 |
morfix
Zaawansowany

Wiek: 52 Dołączył: 17 Lis 2008 Posty: 285 Skąd: z daleka...
|
Wysłany: 2008-11-17, 22:39
|
|
 |
Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. |
|
|
|
 |
|
|