Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007
Autor Wiadomość
X 
Madman

Wysłany: 2007-06-23, 17:16   
Pam.......muszę przyznać że dało mi do myślenia to co napisałaś, pomijając fakt że dopiero po kilkukrotnym przeczytaniu zrozumiałem co masz na mysli... ;) I muszę przyznać Ci rację.....doświadczenie jest w pewnym sensie pryzmatem.....bo przecież każdy z nas w życiu wiele już słyszał i to jakby wpływa na nasz gust muzyczny.....aczkolwiek nadal będę bronił swojego zdania, że nie powinno się jeździć po danym kawałku tylko dlatego, że nie jest on taki jak na KW czy innej płycie.....czasami spokojniejszy utwór niesie w sobie większą siłę i emocje niż niejeden bezsensowny łomot (mówię ogólnikowo, żeby nie było że tak właśnie odbieram KW).....Co do tego, że słaby kawałek SN mógłby być dobrym dla innego zespołu o niżsym poziomie.....ja tak na to nie patrzę.....mam stałe kryteria do wszystkich i jeśli dany zespół jest na tyle słaby, że uznaje za dobre kawałki, które np. są słabe dla SN to prawdopodobnie bym w ogóle tego nie słuchał, niezależnie od tego czy byłby to ,,słaby" kawałek SN czy ,,dobry" kawałek Comy.....bo co za róznica skoro poziom danego kawałka jest tak samo niski? Każdy utwór powinno się oceniać indywidualnie a nie zarzucać mu z góry że nie jest taki jak ten czy tamten.... a nóż odkryjemy coś nowego?

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-06-23, 18:20   
X napisał/a:
ja mam stałe kryteria oceny danego materiału dlatego zawsze będzie to obiektywne

to są Twoje kryteria i Twoja ocena, a wiec nie ma tu mowy o obiektywizmie. to typowo subiektywne podejście.

moje oceny tez sa subiektywne, ale to nie o to chodzi.
widzisz - KW to moj numer jeden; nigdy w zyciu nie bylem tak oczarowany zadnym utworem, jak właśnie "End of century". Ponad 10 minut takich emocji, jakich nigdy wczesniej ani pozniej nie doswiadczylem słuchając muzyki. Jak usyszalem ten kawalek, to przesluchalem go z 3 razy, a dopiero potem polecialem dalej do kolejnych utworów (pewnie w takiej chwili warto by przesluchac taki utwor wiecej razy, le to juz by bylo grubo ponad pol godziny ;) ). Genialny tekst, świetna muzyka z zajedwabistym planem. (Z resztą cały sposób prowadzenia muzyki na tej płycie jest genialny. Wystarczy wspomnieć Płomień życia, który dla mnie jest po postu majstersztykiem jesli chodzi o budowanie napięcia i uspokojenie.)
Życzę zarówno sobie jak i Glacy drugiego takiego albumu, który będzie wywoływał tyle fantastycznych emocji. To demo Tryptyku, które już znamy, jest melodyjny i coś tam w środku porusza, ale nie gra już na tych samych strunach co KW.

I jeszcze jedno Iksiorku :P Ja tutaj przecież nie mówię żby nie probować innych rzeczy i zamykać się na nie, a to właśnie zasugerowałeś w ostatnim zdaniu swojej poprzedniej wypowiedzi. Jak napisałem wyżej, sięgam po różnej style, nawet komercyjny pop, bo czasem każdy potrzebujeczegoś łatwego i przyjemnego.
Nudzi mnie już ta dyskusja i porównywanie roku 2007 i 1998. Ja wiem jedno - tak jak rozjebało mnie KW, nie rozjebało mnie już nic później.

Why can we not be sober?

X 
Madman

Wysłany: 2007-06-23, 19:19   
Mnie również już ta dyskusja zaczyna nudzić, gdyż wydawało mi się, że nie mozna uzyskać w tej wymianie zdań kompromisu ale mogę w sumie uznać Twoją ostatnią wypowiedź w pewnien sposób za kompromis.....głównie to, że przyznałeś, że zamykanie się tylko w mocnym graniu jest bez sensu.....z resztą ja również mam duży szacunek do KW aczkolwiek nie rozjebało mnie w takim stopniu jak CLC i ostatnio Victims of War.....krótko mówiąc rzecz gustu i tego za co każdy z nas kocha muzykę.....

Odpowiedz do tematu