|
MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007 |
| Autor |
Wiadomość |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-14, 15:41
|
|
 |
a nie wydaje wam sie dziwne ze cover promuje nowa płyte ?
z takich zabiegów zwykle korzystaja kapele mało znane, ktore staraja sie jakos wypromowac poprzez znany juz utwor.
czyzby reszta piosenek z płyty była tak słaba, zeby nowe płyciwo promował cover ?!
dla mnie torche dziwna sytuacja |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-06-14, 17:54
|
|
 |
z tego co zrozumiałem to nie jest cover, tylko kawałek czerpiący fragmenty z kawałka Stonesów wiec Twoj argument longasiku jest do bani ;P (chyba ze ja zle zrozumialem...)
ale jesli juz powiedziales o czyms co jest zalosne to ja doloze swoje 3 grosze: po raz pierwszy kawalek utworu mozna odsluchac zamawiajac dzwonek na telefon... no rewelka... a moze klip do tego kawalka przez miesiac tez beda sprzedawac przez siec i wysylac na komorke jako vidlety?
a spodobała mi sie jeszcze czyjas uwaga: niech sn nie ma za złe ze utwor rozejdzie sie przez net, bo to jedyna droga dystybucji TAKIEJ muzyki...
widocznie nie jedyna, skoro glaca zaczyna wspolpracowac z mtv... |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-14, 21:34
|
|
 |
| mam nadzieje, że nie bede musial czekać do 2 na ten kawalek tylko puszcza go odrazu |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-14, 21:42
|
|
 |
| a$artana napisał/a: | O prosze czyli jednak to singielkiem:)
| Cytat: | | Chyba nie muszę tłumaczyć jak to się czyta |
wytlumacz:)?
Amator czepiasz sie:P jakosc srednia zeby oceniac, ale przede wszystkim to przeciez wlasnie taka jest poprawna wymowa przed You np Did he see the movie? przeczytasz did hi si de mówi, ale juz Did you see the movie? bedzie didź/dż ju si...? czy nie wiem jak to zapisac, ale jest zmiekczenie przed you zreszta w original version jest tak samo
btw kawalek jest swietny |
Chodziło mi o Pleased, które się nie wymawia "plis" tylko raczej "plizd" albo "plisd". I masz rację, czepiam się Ale przestanie to być czepianiem się, jeśli cała płyta będzie w takim akcencie. Liczę na to, że to niska jakość ucięła część wokalu bądź jedna, niezauważalna z perspektywy albumu wtopa.
Co do dzwonków na komórkę, raportów sygnowanych Onetem/MTV....oj ostro się czepiacie. Gdybym ja miał kapelę (no właśnie, kapelę...jaki jest skład SN teraz? ), promowałbym ją równie intensywnie.
Logosów na poprzednich płytach się nie czepialiście...wraca moda na jechanie po "komerce" widzę....
Co do pomysłu, by singlem był cover...mnie to nie przeszkadza. I wątpię, by motywacją był "słaby materiał". Zwróćcie uwagę na aranże w tym urywku...z oryginału została tylko linia melodyczna wokalu i tekst. Więc jest to praktycznie taka sama prezentacja jakości płyty, co autorski album.
Co do ripa, wiem że na tym forum grozi za to ban, blabla....ale ja i tak ten album kupię, jeśli mi się spodoba. Tak jak zresztą wszystkie SN i innych zespołów, które już kupiłem. Więc jak ktoś będzie miał mp3 w słusznej jakości, to byłbym wdzięczny |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-14, 22:15
|
|
 |
potem to ja idę spać bo jutro do pracy trzeba wstać |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-06-14, 23:37
|
|
 |
Jeśli wszystkie utwory będą trzymać poziom Victims of War to ta płyta będzie zajebista.
Byle do 20 lipca
Dodane w czasie Vahan Song :
Ja chcę tę płytę w jakość CD ! |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-15, 00:05
|
|
 |
Uhhhh...!!!
Dreszcze po mnie przeszly. Jestem pod wrazeniem! Czuje, ze ta plyta bedzie czyms niesamowitym! |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
NathaLee Black
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-06-15, 00:06
|
|
 |
Po wysłuchaniu "Victims of war" , na myśl nasunęło mi się jedno : "POZAMIATANE"
Mega pozytyw, reszta równie mocna potężny power i serducho na dłoni, ja tak to odbieram...
Rewelacja |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-06-15, 00:22
|
|
 |
| ja sie ciesze ze nareszcie cos ruszyło....... |
|
|
|
 |
langister
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-06-15, 00:48
|
|
 |
Ach piękna była ta audycja tylko czemu taka krótka. |
_________________ SG |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-06-15, 01:21 MiniMax - wywiad [15.06.2007]
|
|
 |
Stosując się do próśb Glacy (o nie zamieszczanie utworów) umieszczam SAM zapis wywiadu z audycji Piotra Kaczkowskiego - 'MiniMax'
| Cytat: | | http://rapidshare.com/files/37265666/wywiad.mp3.html |
|
|
|
|
 |
zielony
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-06-15, 08:51
|
|
 |
| KaSiaaaa napisał/a: | Uhhhh...!!!
Dreszcze po mnie przeszly. Jestem pod wrazeniem! Czuje, ze ta plyta bedzie czyms niesamowitym! |
no nie doczekałem audycji, ala mam nadzieie, ze będzie tak jak piszecie..;] |
_________________ Cisza.... |
|
|
|
 |
thekoral
Wtajemniczony

|
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-15, 10:02
|
|
 |
No dobra, premiera w MiniMaxie była, czas się wypowiedzieć....
Było w pytę Płyta (a raczej fragmenciki, co słyszesliśmy już) może i nie jest tak rewolucyjna, jak na przykład Czas Ludzi Cienia, tym niemniej wygląda na to, że będzie to bardzo wartościowe wydawnictwo. Łatwiejsze w słuchaniu i przystępniejsze od CLC (to wcale nie wada!!), łeb się sam kiwa, nóżka sama tupie, jest w tym moc, jest w tym melodia, są w tym cohones. Po tylu przesłuchaniach ciężko wydać ostateczny osąd, będę musiał jeszcze skądś zdobyć wypas jakość i wszystko, ale wygląda na to, że na letnie upały będziemy mieli bardzo w pytę wydawnictwo. Najbardziej się obawiałem, wnosząc po filmikach ze studia, że ta płyta to będzie elektronika + glaca, a tu nie: są gitary, jest bas, perka nawet lepiej chyba brzmi niż plastikowa CLC. I bardzo zajebiste są te chórki/backup vocals w wykonaniu afrykańskich artystów. Świeżość to niesamowitą wnosi i dodaje pewnej głębi dźwięku.
Czas na czepianie się (pozdro a$a ): ze względu na jakość streamu zapewne, ale nie "wjebało" mi to. Nie było tego, czego przy CLC czy Revolcie, czy potem starszych płytach, gdzie wrzuciłem świeżo ściągnięte mp3/świeżo zakupiony kompakt i czułem wgniatanie w fotel. Pokiwałem łbem, wczułem się się (a to przecież dużo), tym niemniej...ale tu powtarzam, sytuacja bardzo możliwe, że się zmieni po odsłuchaniu w jakości CD, a nie 128 kbps
Czepnięcie się nr 2, SUBIEKTYWNE: jednak wolę Glacę po polskiemu. Są momenty, w których drażni mnie akcent.
Gdybanie nr 1: Mam nadzieję, że na płytce jest jednak coś mocniejszego od Victims of War. Taki jeden dopierdalający numer
Ocena w systemie szkolnym (nieobiektywna, pewnie jeszcze się zmieni): 5-. Na szóstkę to chyba nie zasłuży nawet jako całość (aczkolwiek nie jest to ostateczne zdanie), minus za akcent Czyli jak na mnie: w pytę.
"we...respect....VICTIMS OF WAR!!!!" |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
|
|