|
Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl
|
|
MiniMax - audycja z dnia 15.06.2007 |
| Autor |
Wiadomość |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-06-20, 12:40
|
|
 |
| longas napisał/a: | | PePe napisał/a: |
A tak "baj de łej"... offtop się rodzi... część postów powinna trafić do działu o nowej płycie.
Żebym ja musiał moderatorów pilnować... |
i tak nie zostaniesz modem |
Czekaj czekaj... Idzie nowa płyta, powstanie nowa rzesza fanatyków SN, ktorzy tu wejda i zaczną robic taki burdel, ze nie bedziesz wiedzial jak to opanowac. Wtedy bedziesz potrzebowal kogos bezwzglednego. Mnie
|
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-20, 18:08
|
|
 |
| Cytat: | | Utwór Sympathy For The Devil part 666, w wykonaniu Sweet Noise znalazł się już w tym tygodniu na playliście radia ESKA ROCK. Zapraszamy do słuchania - również online. www.eskarock.pl |
nie zauważyłem żeby było więc daje... ze strony sn.org |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
nofink
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-06-21, 15:22
|
|
 |
| PePe napisał/a: | Jak przeczytałem wypowiedz nofinka o graniu tego samego stylu muzyki to sie za glowe zlapalem. Nofink w tescie na gluchego dzyndzla zarobił najwyższe noty. Piąteczka jak się patrzy. Chcialem to komentowac, ale zwierzak powiedzial to, co mi chodzilo po glowie. Jednak doloze jeszcze to...
Nofink, jak posłuchasz pierwszych albumów Ironów, a potem włączysz to co stworzyli ostatnio, np. Brave new world to czuć ogromny power tu i tu. Graja ten sam gatunek muzyczny, a dalej sie tego chce i wola jeszcze. Ironi wydali ponad 20 plyt. Gdyby kazda miala byc tak odmienna od poprzedniej jak np. KW i CLC, to podejrzewam, że przed Iron Maiden na koncercie w Polsce wystąpiła by Mandaryna, Rubik albo Liroy, bo do takiego gatunku by sie to sprowadzilo po tylu latach.
I jeszcze jedno - granie tego samego swiadczy o poziomie... ladne stwierdzenie... czy mam rozumiec ze wymienieni przez Ciebie Ozzy i Ironi to ludzie z dna? ktorzy nie osiagneli wysokiego "poziomu"? Zastanow sie troche, zanim napiszesz nastepnym razem takie brednie...
|
Ja sznuje Twoja opinie i prosze uszanuj moja. Jesli mamy dyskutowac, a po to jest forum, to prosze bez wycieczek osobistych i zlosliwosci.
utrzymuje swoja opinie, dla mnie nie osiagneli szczytu eksperesji muzycznej jest cale mnostwo Artystow, ktorzy przescigaja Ironow i Ozzy'ego jesli chodzi o muzyke... zreszta to sa przykaldy..bo wypalonych kapel jest cale multum.
ale to zupelnie inny temat.. na inny topic.
maruti. Hmm dobrze slyszec (a raczej widziec ) te slowa. Nie moge sie doczekac, kiedy bede miec w rekach nowa plyte |
_________________ www.lastfm.pl/user/nofink |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-22, 14:53
|
|
 |
| Ktoś kto bedzie patrzył na SN tylko przez pryzmat KW nigdy nie będzie zadowolony...Taką płytę jak KW robi się raz w życiu....każda następna imitacja może być już tylko gorsza...w najlepszym przypadku na tym samym poziomie....Ja nigdy nie porównuję nowych utworów SN do niczegoco było grane wcześniej, dlatego mam obiektywne spojrzenie na dany materiał. Te kawałki co leciały w radiu odbieram jako kawał dobrej muzy....nie trzeba robić takiego noisu jak na KW żeby zrobić dobrą płytę....Jedynie cover mnie nie przekonuje ale wszystkie pozostałe, które zostały zagrane w radiu są bardzo kreatywnie zrobione i nie jest to takie monotonne jak ,,typowy" metal zagraniczny.....jest wiele fajnych wstawek, w miarę fajne, mocne granie z klimatami afrykańskimi......Bardzo dobrze że SN szuka nowych brzmień.....jak najbardziej jestem za. |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2007-06-22, 18:05
|
|
 |
| Moim zdaniem muzyki nie da się porównywać - muzyka to coś względnego. Każda płyta jest inna, nie gorsza, nie lepsza. Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają. |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-22, 18:09
|
|
 |
| Adam napisał/a: | | Moim zdaniem muzyki nie da się porównywać - muzyka to coś względnego. Każda płyta jest inna, nie gorsza, nie lepsza. Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają. |
Zgadzam się w 100%. z tym co napisałeś.....Dlatego jak lubię mocne granie tak lubię ale podejście środowiska słuchającego tylko ten gatunek mnie trochę irytuje..... |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-06-22, 18:21
|
|
 |
to znowu ja... moze nawet powazniej
moje uwagi :
singiel; nie przekonuje mnie. OK ciekawy, klimatyczny itp ale formalnie brakuje mi czegos. Nie ma w nim rozladowania napiec dominanty. Sluchacz niedoczekuje sie wejscia subdominanty, O ile w utworze (nie pamietam niestety ktorym) noise.inc świadczylo to o awangardowośi utworu tutaj zdecydowanie mi tego brakuje.
Vahan song - kocham ten utwor od zawsze. Jednak ciekawsza wydawala mi sie przedafrykanska wersja. Kołysanka ormianska z motuwami afrykanskimi nie rzuca tak na kolana jak pierwsza wersja. Ta wydaje się zbyt 'płaska" Mimo to podoba mi się.
Victims of war - RESPRCT zachwycil , powalil, coś niesamowitego. Ma moc. Zdecydowanie wole tą wessje. niemogę doczekac sie koncertowego wykonania. |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-06-22, 19:30
|
|
 |
A oni znowu wracają do KW...
Skoro tak, to skomentuję to tak jak Adam, nie można porównywać płyt SN z przed paru lat i tej która wychodzi teraz i nie ze względu na poziom... Absolutnie nie uważam żeby to co teraz robi SN było gorsze...
Na pewno jest inne...
To prawie tak jakby się spierać czy lepszy jest jazz czy folk
Takie jest moje zdanie i nie wracajcie do KW, bo ta płyta miała premierę prawie 10 lat temu... Każdy człowiek ewoluuje i jego muzyka dojrzewa wraz z nim... Pogląd na muzykę ulega zmianie, możemy to zaobserwować po nas samych i tym czego słuchamy, oczywisty jest fakt że nie każdemu ta ewolucja artysty będzie odpowiadała, ktoś inny powie że wolał kawałki z ubiegłej dekady... Taka jest kolej rzeczy...
Ale nie o tym miałam pisać...
Cieszę sie że coraz więcej osób piszę że podoba im się Vahan Song,
choć w przeciwieństwie do Pam uważam że afrykańskie motywy wcale nie psują efektu |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
Momus
Idée fixe

|
Wysłany: 2007-06-22, 22:59
|
|
 |
Vahan song wg. mnie prawie wogóle się nie zmienił ale pewno głuchy dzyndzel jestem |
_________________ Рукописи не горят
Każda świnia trafi kiedyś na rzeźnika |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2007-06-23, 11:01
|
|
 |
| Nie rozumiem, czemu piszecie, ze nie mozna porownywac plyt starych i nowych. Oczywiscie, ze mozna. I mozna mowic, ze jedna plyta jest gorsza, a inna lepsza. Oczywiscie sa to odczucia czysto subiektywne, ale jednemu bardziej podoba sie KW, drugiemu CLC, a trzeci juz jest zakochany w The Triptic. I kazda z tych osob bedzie uwazala, ze dana plyta jest najlepsza, a reszta jest gorsza. To calkiem normalne moim zdaniem. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-06-23, 12:45
|
|
 |
| nofink napisał/a: |
utrzymuje swoja opinie, dla mnie nie osiagneli szczytu eksperesji muzycznej jest cale mnostwo Artystow, ktorzy przescigaja Ironow i Ozzy'ego jesli chodzi o muzyke... zreszta to sa przykaldy..bo wypalonych kapel jest cale multum. |
Dobrze. W takim razie słucham - które kapele prześcigaja wg Ciebie Ironów, a na ich płytach stały widać progres. Ciekawi mnie jakie kapele masz na myśli, bo jeśli nazwać Iron Maiden wypaloną kapelą, która nagrywa płyty ćwierć wieku i nie widać w ich muzyce żadnego postępu (co swoją droga jest bzdurą, bo muzyka Żelaznej Dziewicy zmieniała się i to znacznie przez te wszystkie lata), to żeby pokazać przy nich jakąś wybitną kapelę będziesz musiał znaleźć coś naprawdę ekstra...
| X napisał/a: | | Ja nigdy nie porównuję nowych utworów SN do niczegoco było grane wcześniej, dlatego mam obiektywne spojrzenie na dany materiał. |
To nie jest obiektywizm. To właśnie typowo subiektywne zdanie na temat jednego i konkretnego albumu. A ocena albumu dokonuje się zawsze przez pryzmat poprzednich dokonań kapeli, włąśnie po to, by określić czy forma kapeli zwyżkuje, czy jednak kapela wypuściła gniota za którego powinna się wstydzić.
| Adam napisał/a: | | Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają. |
A ja słucham Iron Maiden (skoro już o nich mówiliśmy ), Vadera, Comy, Dezertera, Strachy na lachy, Lao Che, Paktofoniki, starego K44, jak mam ochotę (a często mam) to puszczę sobie jakiś soundtrack z muzyką podchodzącą pod poważną, a jak chcę wyluzować to w ostatnim czasie sięgam po takie rzeczy jak Timbaland a nawet Nelly Furtado. Nie mów mi, że zamykam się w jednym gatunku, bo to co tu wymieniłem to zaledwie namiastka tego, co gości w moim playerze.
I nie mów, że rozumiesz "jazdy" po nowym albumie. Jeszcze ich nie ma, bo albumu też nie ma. A czy będą? Pokaże czas. Narazie z mojej strony się na to nie zapowiada. Już się osłuchałem z nowymi kawałkami i jakoś mi nawet podchodzą. Ale uważam, że SN stać na większą miodność muzyki.
| Pam44 napisał/a: | | Nie ma w nim rozladowania napiec dominanty. Sluchacz niedoczekuje sie wejscia subdominanty, O ile w utworze (nie pamietam niestety ktorym) noise.inc świadczylo to o awangardowośi utworu tutaj zdecydowanie mi tego brakuje. |
Jak ja lubię kiedy zaczynasz mówić językiem niezrozumiałym dla większości śmiertelników ;P
| Małgosia napisał/a: | Absolutnie nie uważam żeby to co teraz robi SN było gorsze...
Na pewno jest inne...
To prawie tak jakby się spierać czy lepszy jest jazz czy folk |
Jak mawia mój kumpel: BYZYDURA!! |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
X
Madman

|
Wysłany: 2007-06-23, 14:52
|
|
 |
Moim zdaniem nie masz racji Pepe.....widzisz.....ja mam stałe kryteria oceny danego materiału dlatego zawsze będzie to obiektywne i nie patrzę przez żaden pryzmat bo to strasznie ogranicza....naprawdę byś chciał żeby SN nagrał kilka płyt podobnych do KW? No proszę Cię.....Zarówno KW CLC czy te kilka kawałków Triptic przeszły u mnie przez te same kryteria niezależnie od tego jak bardzo się od siebie różnią......głównym kryterium jest kreatywność, ponieważ nie znoszę monotonności z których słynie wiele kapel ,,typowo" metalowych, zwracam uwagę na wiarygodność, przekaz emocjonalny, na precyzję grania.....krótko mówiąc na bardzo wiele rzeczy, które pozwalają mi ocenić czy dany materiał jest dobry czy nie a to czy jest to podobne do KW, CLC czy czegoś zupełnie innego nie ma dla mnie ŻADNEGO ZNACZENIA!!!
To tak jak spierać się czy lepszy jest kolor niebieski czy zielony...nie da się tego rozstrzygnąć, bo każdy kolor jest inny i jedni wolą taki a drudzy taki....Tak samo nierozstrzygalny jest spór na tym forum bo każdy patrzy na to inaczej....jedni nie porównują do wcześniejszych dokonań a drudzy tak.....i jedni drugich nie przekonają....tyle. |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2007-06-23, 15:13
|
|
 |
| PePe napisał/a: | | Adam napisał/a: | | Myślę, że te "jazdy" po nowej plycie wynikają z tego, że większosć fanów SN to ludzie, którzy gustują tylko w cięższych gatunkach muzycznych i, bez obrazy, zamykają się na nich nie dopuszczając do siebie nic innego. Ja słucham od Slipknota, Sepultury, po Możdżera, Michaela Jacksona, czy Marię Peszek i nowe kawałki SN także mi się podobają. |
A ja słucham Iron Maiden (skoro już o nich mówiliśmy ), Vadera, Comy, Dezertera, Strachy na lachy, Lao Che, Paktofoniki, starego K44, jak mam ochotę (a często mam) to puszczę sobie jakiś soundtrack z muzyką podchodzącą pod poważną, a jak chcę wyluzować to w ostatnim czasie sięgam po takie rzeczy jak Timbaland a nawet Nelly Furtado. Nie mów mi, że zamykam się w jednym gatunku, bo to co tu wymieniłem to zaledwie namiastka tego, co gości w moim playerze.
I nie mów, że rozumiesz "jazdy" po nowym albumie.
|
Pisałem ogólnikowo, nie będę wymieniał teraz każdego z osobna. Poczytaj sobie czasem temat " Czego teraz sluchacie?". |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
Pam44
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-06-23, 16:49
|
|
 |
| X - masz racje, ale pod warunkiem, ze poddajesz mayerial ocenie formalnej tzn rozkładasz do na figury retoryczne, analizujesz zapis.... inaczej, nie nawet nie jesteś w stanie pozbyć cie odnośników. Poza tym poeownanie nie musi byc wcale na zasadzie lepszy- gorszy. Nie patrzysz przez zaden pryzmat?? a wlasne doswiadczenie, czy to juz nie jest odnosnik?? a bez tego nie zaklasyfikowal byc nawet slyszanych dzwiekow jako muzyke. Zgadzam się zdecydowanie z PePe. Kiepski utwoór SN moglby byc najlepszym utworem np Comy. |
_________________ www.0v0.art.pl
www.myspace.com/pam44 |
|
|
|
 |
|
|
| |
|
| |