|
SN bez Magika i Toda ? |
| Autor |
Wiadomość |
Devil Peter
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 65 Skąd: Żary/Zielona Góra
|
Wysłany: 2007-09-01, 23:42
|
|
 |
Dopóki będzie Glaca dopóty będzie Sweet Noise, ponieważ cecha charakterystyczna SN to Glaca i jego głos |
|
|
|
 |
Amen[Hans eXit]
Uzależniony

|
Wysłany: 2007-09-01, 23:48
|
|
 |
"Cecha charakterystyczna" nie tworzy zjawiska, tylko je - z definicji - charakteryzuje.
Nie rozumiem więc stwierdzenia, a z tym, co wydaje mi się, że zrozumiałem, nie mogę się zgodzić.
To juz indywidualna sprawa, jak kto odbiera ten zespół. Ja odbieram już inaczej. |
_________________ last.fm/user/amendotcom |
|
|
|
 |
spanky
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-09-02, 14:52
|
|
 |
| Cytat: | | A kim jesteś, że może Ci być "szkoda" kogokolwiek i jego prywatnych decyzji? Znasz Magica albo Toda? |
Chyba się nie zrozumieliśmy , ja poprostu wyrażam swój smutek z powodu ich odejścia tak jak ty to zrobiłeś w poście podemną zauważając że "ta trójka znaczyzła dla ciebie coś ważnego".
| Cytat: | Nie rozumieli ducha SN?
A może to Ty masz poważny problem ze zrozumieniem niektórych spraw.
Miej dalej wielki żal i postaw ołtarzyk Piotrowi, bo pozostał wiernie na posterunku, specjalnie dla Ciebie. |
Owszem nie rozumieli bo skoro przed Tripticiem zażucają Glacy komercje to ja tego nie rozumiem. Jedyną komercją (zdaniem nie których) jest Revolta i jeżeli o tego typu rzeczy mu chodziło to sam jest jej współtwrócą. Pozatym przytaczajac cytat z klipu "Jednego takiego dnia" :
"Tak na prawde jest tak ze ilekroć zaczynalismy coś nowego , nigdy nie wiedziałem jak to się skończy teraz też nie wiem i chciałbym wiedzieć czy jestes w tym ze mną"
I jeżeli teraz on się od niego odwraca i zażuca mu światełka...
A tak notabene przecież Magic jest współtwórcą Triptica
(Żeby nie było nie porozumień dla mnie revolta nie była nigdy płytą komercyjną) |
_________________ WWW.THECHAOS.PL - Portal o muzyce metalowej i rockowej, który ty możesz tworzyć |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 44 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 41 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-09-02, 16:07
|
|
 |
| spanky napisał/a: | | Owszem nie rozumieli bo skoro przed Tripticiem zażucają Glacy komercje to ja tego nie rozumiem. Jedyną komercją (zdaniem nie których) jest Revolta i jeżeli o tego typu rzeczy mu chodziło to sam jest jej współtwrócą. |
niuniek, a Ty to jakiś alfa i omega jesteś? przyłączam się do opini nt. ołtarzyka i proponuje jeszcze założyć kościół pod wezwaniem wielkiego "Dżi"... (żeby nie było wątpliwości nie jade tu po Piotrze, tylko nieco przejaskrawiam uwielbienie przez niektóre persony )
słyszałeś kiedys o rozstanaich właśnie ze względu na różnice w pojmowaniu muzyki i tego co dalej chce się osiagnąć? użyje przykładu, który już chyba kiedyś przytoczyłem na tym forum.
O.N.A. duo Chylińska & Skawinski. Rozstali się właśnie ze względu na to, że nie doszli do porozumienia w sprawie charakteru nowej płyty. Pamiętam wypowiedź Skawińskiego w programie Zbyszka Hołdysa: Agnieszka chciał grać jeszcze ostrzej niż na płycie Mrok, a ja chciałem zwolnić. Nie chodziło o to, że nie było możliwości, żebyśmy to nagrali. Ja byłby w stanie to zagrać, wyuczyć się riffów i opanować to technicznie. Ale po co? Ja tego nie czułem, nie chciałem.
Chylińska teraz gra kawałki, w których śpiewa
| Cytat: | | No i co? No i pstro! Chujów sto... |
i jeszcze:
| Cytat: | Dlatego sorry, ale teraz bardzo
Proszę cię...
Wypierdalaj stąd!
Wypierdalaj stąd!
Dlatego wypierdalaj stąd! |
i nastolatki odrzucone przez najprzystojniejszego chłopaka w klasie mogą sobie poużywać słuchając jej nowej płyty, a Skawiński nagrywa sobie "nasze randez vous" i babcie ruszają na dancingi.
Czy to znaczy ze wcześniejsze albumy ONA nie były szczere?
Czy to, że chłopcy się rozstali ze względu na różne poglądy na muzykę (jeśli to rzeczywiście jest prawdziwy powód, a tego nie wiemy) znaczy, że albumy takie jak Ghetto czy KW zostały stworzone i zagrane przez Magika bez czuci i zrozumienia, a jedynie dzięki "wyczueniu techniki"?
Marsz do kąta i przemyśl to co powiedziałeś |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
spanky
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-09-02, 16:23
|
|
 |
| Cytat: | | słyszałeś kiedys o rozstanaich właśnie ze względu na różnice w pojmowaniu muzyki |
Widać ze nadal sie nie rozumiemy.
NIe mam nic przeciwko odejściu z powodu jak to powiedizałas różnic w pojomowaniu muzyki, chodzi mi tylko o rzekomy komentarz i o sposób jego interpretacji. |
_________________ WWW.THECHAOS.PL - Portal o muzyce metalowej i rockowej, który ty możesz tworzyć |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-09-02, 16:38
|
|
 |
| Kod: | | Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować |
fragment dyskusji z powyzszych postów; no to wreszcie rozumieli czy nie? są solidnymi muzykami którzy odeszli z zespołu z osobistych pobudek, które każdy ma prawo posiadać, czy są hienami "niegodnymi" nazywania ich muzykami ze Sweet Noise?
| Kod: | | Aby móc zobaczyć zawartość umieszczoną w tagu [ CODE ] musisz się zarejestrować |
a kilka postów dalej czytamy
podaj jakieś argumenty, bo toniesz we własnych bredniach. woda zalewa Ci usta, a do dna jeszcze daleko |
|
|
|
 |
spanky
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-09-02, 17:32
|
|
 |
| Cytat: | | podaj jakieś argumenty, bo toniesz we własnych bredniach. woda zalewa Ci usta, a do dna jeszcze daleko |
Nie rozumiem o co ci chodzi?
| Cytat: | I jeżeli teraz on się od niego odwraca i zażuca mu światełka...
A tak notabene przecież Magic jest współtwórcą Triptica |
| Cytat: | | NIe mam nic przeciwko odejściu z powodu jak to powiedizałas różnic w pojomowaniu muzyki, chodzi mi tylko o rzekomy komentarz i o sposób jego interpretacji. |
Odejście z powodu komercyjności zespołu, a odejście z powodu róznić w pojmowaniu muzyki to chyba co innego? Iwcale nie tone w swoich wypowiedziach wiem co mówie.
Przypominam
| Cytat: | | jak to skomentowal: czasem wazniejsza jest muzyka niz swiatelka |
To jest trzon naszej rozmowy |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
|
|
|
 |
spanky
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-09-03, 14:18
|
|
 |
| No właśnie międzyinnymi chce was zabytać czy to wogule skomentował |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-09-03, 14:43
|
|
 |
| chyba Wania na ovo |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2007-09-03, 15:01
|
|
 |
| no nie podobno tylko tak powiedział, bodaj Wani... |
|
|
|
 |
goat
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2007-09-03, 23:40
|
|
 |
Longas dziennikarze mają obowiązek sprawdzać źródła informacji (prowadzisz stronę internetowa wiec według istniejącego prawa i wykładni Sądu Najwyższego jesteś dziennikarzem trochę żartuję ale warto to wiedzieć)
Tekst o wyroku Sądu Najwyżrzego RP/ Interpretacja z serwisu Vagla.pl
Wania napisał to tam, ale nie wiesz jak jest naprawdę, bo nie sprawdziłeś tej informacji bo jest ona niesprawdzalna (nie masz możliwości zadzwonienia do Toda i spytania sie go czy tak rzeczywiście powiedział). Pochodzi ona tylko z jednego źródła wiec możemy powiedzieć że podobno powiedział Wani. Czyli tak naprawdę nic nie wiemy. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-09-03, 23:59
|
|
 |
| lolek2 napisał/a: |
Nie mogłem się powstrzymać |
To bardziej się staraj... I keep my insanity restrained...
TRZYMAM!!! |
|
|
|
 |
|
|