Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:11
Teksty Sweet Noise
Autor Wiadomość
longas 
|admin|

Wysłany: 2004-10-27, 15:36   
NoX napisał/a:
Moniczka napisał/a:
Mysle ze takie kłocenie sie o to czy cos jest metal czy nie nie prowadzi do niczego dobrego :| Wiec po co sie klocic czy Slipknot to metal czy nie? Eh.

Zapytaj o to Longasa.

ja sie slipa nie czepiałem

NoX napisał/a:
Longas napisał/a:
ok sorry, zle to sformuowałem: jaki to ja jestem cool i trendy, ze słucham metalu.

Pokaż mi dokładnie gdzie ja tak napisałem.

mi chodzi o całokształt nie o pojedyncze słowa czy zdania !

NoX napisał/a:
jakoś do innych nic nie masz choć niektórzy też używali sformuowania "metal".

tu nie chodzi o samo uzywanie słowa METAL

NoX napisał/a:
Facet ty masz jakiś kompleks czy co ?

Mam kompleks wypoczynkowo - rekreacyjny usytuowany na wschodnim krańcu Pobierowa, 50m od plaży na klifowym brzegu w pięknym sosnowym lesie.... Facet

NoX napisał/a:
Odpierdol się ode mnie bardzo Cię proszę...

alez dlaczego tak ostro !!?? ja prowadze polemike w sposob jak najbardziej kulturalny, a ty do mnie z takimi tekstami !

Adam 
pierwszy człowiek

Wysłany: 2004-10-27, 16:03   
Bo jak się wkur...zę to czasem przeklinam...sry :P . Nigdy moje wypowiedzi nie wskazywały na to, że się chwalę słuchaniem metalu :/ Nie wiem jak ktoś może się chwalić, ze słucha jakiś rodzaj muzyki....:|

noisefanka 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2004-10-27, 20:40   
Jaki jest temat - Teksty Sweet Noise, a wy gadacie o dupie Maryni. Nieważne czy ktoś słucha metelu, rocka, hip-hopu czy punka najważniejsze jest to co mamy w głowach i w sercach a nie jak wyglądamy i za kogo się uważamy. Chociaż moim zdaniem o wiele ważniejszy jest przekaz niż dobrana ściżka muzyczna, np. SN zupełnie inaczej brzmiało pare lat temu a zupełnie inaczej brzmi teraz a mimo wszystko są moimi wielkimi idolami. Zmienili mój pogląd na życie i na innych ludzi, zaczełam odbierać świat zupełnie inaczej, otworzyli mi oczy i za to bardzo im dziękuje i szanuje ich za to i nieważne czy ktoś to nazywa metalem czy hip-hopem najważniejsze, że to co robią jest piękne i zawsze tak zostanie :D

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2004-10-28, 11:50   
Chyba powinniście zatrudnić więcej moderatorów :twisted:

Teksty..."Dzisiaj mnie kochasz" jest po prostu wybitne. Bardzo spójne, wieloznaczne, daje niezłą myślówę. A na drugim miejscu chyba bym "Patrz" też jest świetne, ale wolałbym jednak by było więcej liryki a mniej mówienia :wink:

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2004-10-28, 12:04   
Amat3uR napisał/a:
Chyba powinniście zatrudnić więcej moderatorów :twisted:

Teksty..."Dzisiaj mnie kochasz" jest po prostu wybitne. Bardzo spójne, wieloznaczne, daje niezłą myślówę. A na drugim miejscu chyba bym "Patrz" też jest świetne, ale wolałbym jednak by było więcej liryki a mniej mówienia :wink:

hyhy tez tak uwazam :P

a co do "patrz" - jest moim marzeniem uslyszenie tego na zywo.... tak mecze o to glace od dwoch lat :P
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

noisefanka 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2004-10-28, 18:05   
Tekst "Patrz" ują mnie równie bardzo, jego zdolność przeobrażania interpretacji słów do różnych sytuacji i tematów. Jest on dowodem na to że w SN tworzą prawdziwi artyści, ludzie cudownego serca i niepojętej dla mnie wiedzy życiowej, jest to ideał którego rzaden artysta na świecie teraz i kiedykolwiek indziej nie mógłby się wstydzić, jest ponad czasowy. Wielkie uznania i honor zarówno dla Glacy jak i dla całego SN za ten kawałek. Dzięki wam barzo ta to że otworzyliście mi oczy. SN dla was wszystko. :!:

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2004-11-13, 16:58   
Teksty, hmmm.. po wydaniu CLC mocno utozsamialem sie z warswa tekstowa, jak i cala ta muzyka, powiedzmy ze 'to gdzies zylo we mnie' ;-) wczoraj sluchalem tego albumu pierwszy raz od wielu msc i jakos tego juz nie czuje, emocje opadly, pare rzeczy sie zmienilo, ja sam rowniez ;-) ale rispekt, bardzo dobry album.
Natomiast jest jeden utwor, ktory przy kazdym przesluchaniu mnie powala i tekstowo i muzycznie - :twisted: "Bede Trwal" :twisted:

KaSiaaaa 
Foto-aparatkaaaa

Wysłany: 2004-11-13, 17:21   
O jaaa...ja tu bym mogla pisac i pisac. Zwracam uwage przede wszystkim na teksty, ale i muzyka jest bardzo wazna. Zgadzam sie tu w 100% z kaś-GOŚĆ...oba elementy musza byc idealnie dopieszczone :) Ostatnio bardzo czesto sluchalam utworu "Patrz". Nie mam jednego ulubionego utworu. Jest kilka kawalkow, ktore lubie bardziej, kilka, ktore lubie mniej :P Jesli chodzi o to, jak oddzialywuja one na mnie, co wnosza, to...powiem tylko tyle, ze to dzieki Sweet Noise udalo mi sie zmobilizowac do dzialania, gdyby nie oni pewnie dalej siedzialabym i 'zatapiala' sie w dolach....

Adam 
pierwszy człowiek

Wysłany: 2004-11-13, 18:02   
arcz napisał/a:
Teksty, hmmm.. po wydaniu CLC mocno utozsamialem sie z warswa tekstowa, jak i cala ta muzyka, powiedzmy ze 'to gdzies zylo we mnie' ;-) wczoraj sluchalem tego albumu pierwszy raz od wielu msc i jakos tego juz nie czuje, emocje opadly, pare rzeczy sie zmienilo, ja sam rowniez ;-) ale rispekt, bardzo dobry album.
Natomiast jest jeden utwor, ktory przy kazdym przesluchaniu mnie powala i tekstowo i muzycznie - :twisted: "Bede Trwal" :twisted:

Dokładnie tak samo jest u mnie tyle, że jeszcze "Kim Jestem" wciąż wywiera na mnie duuuże wrażenie ;)

jenny89 
Chory Opętany

Wysłany: 2004-11-13, 19:24   
Nie potrafię wybrac jednego, a nawet kilku utworów. Wiele do mnie przemawia... Cała, ogólna twórczość.

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2004-11-15, 11:57   
Ale rozmowa...

Arcz - jest nas więcej- "Będę trwał" wali mi w czache za kazdym razem gdy go słyszę. Może zabrzmi to infantylnie, ale czasem nawet w głupich sytuacjach typu stoje wkur...ony w tramwaju, w korku mówie sobie: "spokojnie" i zaraz po glowie tlucze mi się refren tego utworu. Uspokaja mnie zajebiście :D

Jeśli chodzi o mnie to myslę, że SN ani przez chwilę nie chciało zmieniać waszego życia. Bo i po co? Wydaje się wam, że coś się zmieniło. Ale pokaż cie mi w przykładach - co zmieniła w was muzyka SN. I nie pierdoły typu - jestem bardziej czuła, otworzyłam się na świat, nie boję się. Zostawcie slogany i pokarzcie KONKRETY! Oni chcieli wyrazić to co sami czuja. Zwrocić uwagę na pewne wartości, sytuacje. To, że zaczeliscie sie inaczej ubierać, słuchać mocnej muzy i stwierdziliscie, że zmieniliscie poglądy to wasza definicja zmiany. Ale co ona daje? Muzyka ma bawić. Tekst zmuszać do myślenia (chyba bede musiał to w sygnaturze wpisać bo to chyba mój piąty czy szóty post na tym forum i drugi raz to pisze :twisted: ). Bez urazy - te slowa są bardzo niedorosłe.

Mi najbardziej tekstowo pasuje płyta KW (End of Century, Z głębi siebie, wspomniany wyżej Będę trwał), ale Bruk, Godność, Madman, Ghetto też robią swoje. Są inne teksty, o ktróych nie wspominam bo by było za dużo tego, ale te chyba sa najwazniejsze.

Why can we not be sober?

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2004-11-15, 15:43   
Masz racje. Ale fakt faktem ze jak napisales teksty maja zmuszac do myslenia. I dzieki temu moga stymulowac zmiany swiatopogladu. U mnie to nie zaszlo, gdyz juz wczesniej na wiele spraw mialem podobne poglady do tych przedstawianych w tekstach SN. Nie zaczalem sie tez innaczej ubierac, bo juz wczesniej chodzilem w glanach itp.
A zeby bylo w temacie to do moich ulubionych tekstow zaliczaja sie: Bede Trwal (nie jestem orginalny :) ), Bruk, Gdzie jestes, Godnosc i Cisza
Oczywiscie to sa tylko te "ulubione"

boruta 
Typowy Średniak

Wysłany: 2004-11-16, 11:47   
Bruk, Godność i CLC, udzerzylo: Patrz......w momencie gdy jako 30 latek zadawlem pytania o sens tego wszytkiego nagle ktos zacząl mówić i odpowiadać na moje pytania i to byl Glaca ......a Patrz powalilo ale Nie bylo, dmkjn......jak to zobaczylem pierwszy raz w tv kopara opadla i puscili od takiego momentu że nie wiedzialem kto to ......dlugo zbieralem zeby z podlogi wklejalem w szczeke która wpadla pod lóżko i tak to się zaczelo Kocham Sweet Noise, wydziaralem sobie SN na ramieniu ......

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2004-11-16, 11:59   
boruta napisał/a:
Kocham Sweet Noise, wydziaralem sobie SN na ramieniu ......

ojesuuu, ty tez???? :P

fote dawaj !!!
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

boruta 
Typowy Średniak

Wysłany: 2004-11-16, 12:26   
mi .....foty nie zrobilem ......ale jak się spotkamy to Ci pokaże...

Odpowiedz do tematu