Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
Teksty Sweet Noise |
| Autor |
Wiadomość |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2004-10-27, 15:36
|
|
 |
| NoX napisał/a: | | Moniczka napisał/a: | Mysle ze takie kłocenie sie o to czy cos jest metal czy nie nie prowadzi do niczego dobrego Wiec po co sie klocic czy Slipknot to metal czy nie? Eh. |
Zapytaj o to Longasa. |
ja sie slipa nie czepiałem
| NoX napisał/a: | | Longas napisał/a: | ok sorry, zle to sformuowałem: jaki to ja jestem cool i trendy, ze słucham metalu.
|
Pokaż mi dokładnie gdzie ja tak napisałem. |
mi chodzi o całokształt nie o pojedyncze słowa czy zdania !
| NoX napisał/a: | | jakoś do innych nic nie masz choć niektórzy też używali sformuowania "metal". |
tu nie chodzi o samo uzywanie słowa METAL
| NoX napisał/a: | | Facet ty masz jakiś kompleks czy co ? |
Mam kompleks wypoczynkowo - rekreacyjny usytuowany na wschodnim krańcu Pobierowa, 50m od plaży na klifowym brzegu w pięknym sosnowym lesie.... Facet
| NoX napisał/a: | | Odpierdol się ode mnie bardzo Cię proszę... |
alez dlaczego tak ostro !!?? ja prowadze polemike w sposob jak najbardziej kulturalny, a ty do mnie z takimi tekstami ! |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-27, 16:03
|
|
 |
Bo jak się wkur...zę to czasem przeklinam...sry . Nigdy moje wypowiedzi nie wskazywały na to, że się chwalę słuchaniem metalu Nie wiem jak ktoś może się chwalić, ze słucha jakiś rodzaj muzyki....:| |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
noisefanka
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączyła: 21 Paź 2004 Posty: 39 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2004-10-27, 20:40
|
|
 |
Jaki jest temat - Teksty Sweet Noise, a wy gadacie o dupie Maryni. Nieważne czy ktoś słucha metelu, rocka, hip-hopu czy punka najważniejsze jest to co mamy w głowach i w sercach a nie jak wyglądamy i za kogo się uważamy. Chociaż moim zdaniem o wiele ważniejszy jest przekaz niż dobrana ściżka muzyczna, np. SN zupełnie inaczej brzmiało pare lat temu a zupełnie inaczej brzmi teraz a mimo wszystko są moimi wielkimi idolami. Zmienili mój pogląd na życie i na innych ludzi, zaczełam odbierać świat zupełnie inaczej, otworzyli mi oczy i za to bardzo im dziękuje i szanuje ich za to i nieważne czy ktoś to nazywa metalem czy hip-hopem najważniejsze, że to co robią jest piękne i zawsze tak zostanie |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2004-10-28, 11:50
|
|
 |
Chyba powinniście zatrudnić więcej moderatorów
Teksty..."Dzisiaj mnie kochasz" jest po prostu wybitne. Bardzo spójne, wieloznaczne, daje niezłą myślówę. A na drugim miejscu chyba bym "Patrz" też jest świetne, ale wolałbym jednak by było więcej liryki a mniej mówienia |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-10-28, 12:04
|
|
 |
| Amat3uR napisał/a: | Chyba powinniście zatrudnić więcej moderatorów
Teksty..."Dzisiaj mnie kochasz" jest po prostu wybitne. Bardzo spójne, wieloznaczne, daje niezłą myślówę. A na drugim miejscu chyba bym "Patrz" też jest świetne, ale wolałbym jednak by było więcej liryki a mniej mówienia |
hyhy tez tak uwazam
a co do "patrz" - jest moim marzeniem uslyszenie tego na zywo.... tak mecze o to glace od dwoch lat |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
noisefanka
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączyła: 21 Paź 2004 Posty: 39 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2004-10-28, 18:05
|
|
 |
Tekst "Patrz" ują mnie równie bardzo, jego zdolność przeobrażania interpretacji słów do różnych sytuacji i tematów. Jest on dowodem na to że w SN tworzą prawdziwi artyści, ludzie cudownego serca i niepojętej dla mnie wiedzy życiowej, jest to ideał którego rzaden artysta na świecie teraz i kiedykolwiek indziej nie mógłby się wstydzić, jest ponad czasowy. Wielkie uznania i honor zarówno dla Glacy jak i dla całego SN za ten kawałek. Dzięki wam barzo ta to że otworzyliście mi oczy. SN dla was wszystko. |
|
|
|
 |
arcz
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-11-13, 16:58
|
|
 |
Teksty, hmmm.. po wydaniu CLC mocno utozsamialem sie z warswa tekstowa, jak i cala ta muzyka, powiedzmy ze 'to gdzies zylo we mnie' wczoraj sluchalem tego albumu pierwszy raz od wielu msc i jakos tego juz nie czuje, emocje opadly, pare rzeczy sie zmienilo, ja sam rowniez ale rispekt, bardzo dobry album.
Natomiast jest jeden utwor, ktory przy kazdym przesluchaniu mnie powala i tekstowo i muzycznie - "Bede Trwal" |
|
|
|
 |
KaSiaaaa
Foto-aparatkaaaa

Wiek: 40 Dołączyła: 12 Paź 2004 Posty: 3410 Skąd: Hajnówka / Warszawa
|
Wysłany: 2004-11-13, 17:21
|
|
 |
O jaaa...ja tu bym mogla pisac i pisac. Zwracam uwage przede wszystkim na teksty, ale i muzyka jest bardzo wazna. Zgadzam sie tu w 100% z kaś-GOŚĆ...oba elementy musza byc idealnie dopieszczone Ostatnio bardzo czesto sluchalam utworu "Patrz". Nie mam jednego ulubionego utworu. Jest kilka kawalkow, ktore lubie bardziej, kilka, ktore lubie mniej Jesli chodzi o to, jak oddzialywuja one na mnie, co wnosza, to...powiem tylko tyle, ze to dzieki Sweet Noise udalo mi sie zmobilizowac do dzialania, gdyby nie oni pewnie dalej siedzialabym i 'zatapiala' sie w dolach.... |
_________________ milion stóp nad ziemią z byle mikrusowatej przyczyny. i śmieje się szaleńczo jakby od tego zależało życie |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-11-13, 18:02
|
|
 |
| arcz napisał/a: | Teksty, hmmm.. po wydaniu CLC mocno utozsamialem sie z warswa tekstowa, jak i cala ta muzyka, powiedzmy ze 'to gdzies zylo we mnie' wczoraj sluchalem tego albumu pierwszy raz od wielu msc i jakos tego juz nie czuje, emocje opadly, pare rzeczy sie zmienilo, ja sam rowniez ale rispekt, bardzo dobry album.
Natomiast jest jeden utwor, ktory przy kazdym przesluchaniu mnie powala i tekstowo i muzycznie - "Bede Trwal" |
Dokładnie tak samo jest u mnie tyle, że jeszcze "Kim Jestem" wciąż wywiera na mnie duuuże wrażenie |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
jenny89
Chory Opętany

|
Wysłany: 2004-11-13, 19:24
|
|
 |
| Nie potrafię wybrac jednego, a nawet kilku utworów. Wiele do mnie przemawia... Cała, ogólna twórczość. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2004-11-15, 11:57
|
|
 |
Ale rozmowa...
Arcz - jest nas więcej- "Będę trwał" wali mi w czache za kazdym razem gdy go słyszę. Może zabrzmi to infantylnie, ale czasem nawet w głupich sytuacjach typu stoje wkur...ony w tramwaju, w korku mówie sobie: "spokojnie" i zaraz po glowie tlucze mi się refren tego utworu. Uspokaja mnie zajebiście
Jeśli chodzi o mnie to myslę, że SN ani przez chwilę nie chciało zmieniać waszego życia. Bo i po co? Wydaje się wam, że coś się zmieniło. Ale pokaż cie mi w przykładach - co zmieniła w was muzyka SN. I nie pierdoły typu - jestem bardziej czuła, otworzyłam się na świat, nie boję się. Zostawcie slogany i pokarzcie KONKRETY! Oni chcieli wyrazić to co sami czuja. Zwrocić uwagę na pewne wartości, sytuacje. To, że zaczeliscie sie inaczej ubierać, słuchać mocnej muzy i stwierdziliscie, że zmieniliscie poglądy to wasza definicja zmiany. Ale co ona daje? Muzyka ma bawić. Tekst zmuszać do myślenia (chyba bede musiał to w sygnaturze wpisać bo to chyba mój piąty czy szóty post na tym forum i drugi raz to pisze ). Bez urazy - te slowa są bardzo niedorosłe.
Mi najbardziej tekstowo pasuje płyta KW (End of Century, Z głębi siebie, wspomniany wyżej Będę trwał), ale Bruk, Godność, Madman, Ghetto też robią swoje. Są inne teksty, o ktróych nie wspominam bo by było za dużo tego, ale te chyba sa najwazniejsze. |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2004-11-15, 15:43
|
|
 |
Masz racje. Ale fakt faktem ze jak napisales teksty maja zmuszac do myslenia. I dzieki temu moga stymulowac zmiany swiatopogladu. U mnie to nie zaszlo, gdyz juz wczesniej na wiele spraw mialem podobne poglady do tych przedstawianych w tekstach SN. Nie zaczalem sie tez innaczej ubierac, bo juz wczesniej chodzilem w glanach itp.
A zeby bylo w temacie to do moich ulubionych tekstow zaliczaja sie: Bede Trwal (nie jestem orginalny ), Bruk, Gdzie jestes, Godnosc i Cisza
Oczywiscie to sa tylko te "ulubione" |
|
|
|
 |
boruta
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2004-11-16, 11:47
|
|
 |
| Bruk, Godność i CLC, udzerzylo: Patrz......w momencie gdy jako 30 latek zadawlem pytania o sens tego wszytkiego nagle ktos zacząl mówić i odpowiadać na moje pytania i to byl Glaca ......a Patrz powalilo ale Nie bylo, dmkjn......jak to zobaczylem pierwszy raz w tv kopara opadla i puscili od takiego momentu że nie wiedzialem kto to ......dlugo zbieralem zeby z podlogi wklejalem w szczeke która wpadla pod lóżko i tak to się zaczelo Kocham Sweet Noise, wydziaralem sobie SN na ramieniu ...... |
_________________ POLAKOM GRATULUJEMY ...SWEET NOISE...! |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-11-16, 11:59
|
|
 |
| boruta napisał/a: | | Kocham Sweet Noise, wydziaralem sobie SN na ramieniu ...... |
ojesuuu, ty tez????
fote dawaj !!! |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
boruta
Typowy Średniak

|
Wysłany: 2004-11-16, 12:26