Przesunięty przez: longas 2010-12-04, 15:04
|
We are the strange |
| Autor |
Wiadomość |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2007-10-10, 22:47
|
|
 |
Nie... chodzi mi czapkę z motywem WATS. (nie lubię czapek bdu wery macz )
10 dolców kosztuje... tanio jak barszcz
lolek, dasz radę zamówić jeszcze to? plizzzzzzzzzzzzzzz |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-10-10, 22:55
|
|
 |
hehe gdzieś to wynalazł ? |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-10-11, 00:02
|
|
 |
Haha Zgadnijcie skąd wujek Przemek wraca (nie z popijawy, jak to zawsze bywa o tej porze) z kina Luna. Zdecydowałem się w ostatniej chwili i nie żałuje. Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat Za pierwszym razem tak sie zagapiłem na Glace,że aż On zwrócił na mnie uwagę (przynajmniej tak mi się wydawało)...ale od początku Na wstępie ostrzegę Was - nigdy, ale to nigdy nie pytajcie blondynkę o drogę. Ja miałem przyjemność zapytać się o ul. Marszałkowską, natłumaczyły się bidule, a w końcu okazało się, że właśnie na niej jesteśmy. W samym klubie byłem troszkę przed czasem, ale przynajmniej posłuchałem sobie kilku utworów z The Triptic, które puszczali w głównym hallu. Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą (na tych wszystkich filmikach wydaje sie chudszy ).19.40 znużony wchodzę do sali, mijając (i gapiąc się) po drodze Glace I M dot (do tej pory żałuje, ze nie poprosiłem o autografy - ale no nic, nerwy ) Seans opóźnił sie ok 10 min spowodowane krótkim wstępem twórcy filmu, ciekawa wypowiedź okraszona żartami). Nagle gasną światła, rozjaśnia się ekran i widać.... menu dvd 'We are the strange' . Operator wchodzi w Setup i wybiera język polski (co mnie zresztą zdziwiło, bo spodziewałem sie oryginalnych napisów ). Sam film ujdzie, pierwszej części nie skapowałem, a drugą przespałem - żartuje oczywiście. O dziwo ten film naprawdę wciąga... na początku jest średnio, ale z biegiem czasu akcja sie rozkręca i interesuje. Nie do końca zrozumiałem o co chodzi w fabule, muszę obejrzeć go jeszcze raz. Mam nadzieję, że będzie można kupić go w Polsce za rozsądną cenę, ok 50 zł (film naprawdę jest coś warty). Czekam
Zdania ludzi były rożne, niektórzy mówili, że za długo trwa inni, że film jest dziwny (WOW ).... i tutaj nie omieszkam się napisać o starszym Panu, któremu 'We are the strange' przypadło do gustu (ponadto oglądał TRON!). Wielkie uznanie z mojej strony i podziw, że niektórzy starsi ludzie szukają czegoś więcej niż kina z lat 60, 70-tych. Reasumując, jeśli komuś znudziły się filmy 3D typu Shrek, itp oraz jest otwarty na nowe, oryginalne pomysły, to zapraszam do obejrzenia tworu M dot Strange'a. Ja z niecierpliwością czekam na następna produkcję, traktującą o samurajach jeśli dobrze zrozumiałem (nie linczujcie jakby co ).
Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy. Trochę posłuchałem i wyjąłem sprzęt (aparat zboczeńce). Strzeliłem kilka fotek, ale z tego co widzę, żadna nie wyszła <fuck> Także może coś patroni umieszczą na swoich stronach - grono.net , independent.pl , itd. Po jakiejś 0,5 h musiałem spadać na pociąg...no i tyle
PS: Po godzinie 01.00 za błędy w tekstach nie odpowiadam
EDIT:
Wujek Przemek ma dla Was jeszcze niespodziankę. Wprawdzie nie jest to nic wielkiego, ale można poczuć klimat - dwa filmiki z dyskusji (ok 2 min i 1 min)
http://rapidshare.com/fil...o_luna.rar.html - odpalać QuickTime Player
Hasło: www.sweetnoise.pl (chyba )
Nie widać dobrze twarzy mówiących, bo siedziałem dosyć daleko (chyba 12 rząd)...
 |
_________________ www.adventure-zone.info
www.lastfm.pl/user/devCJ
www.youtube.com/user/devcj |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
Wysłany: 2007-10-11, 20:28
|
|
 |
| lolek2 napisał/a: | hehe gdzieś to wynalazł ? |
dablju dablju dablju wearethestrange.com
Przemek...
| Cytat: | | Na wstępie ostrzegę Was - nigdy, ale to nigdy nie pytajcie blondynkę o drogę. |
na wstępie, ostrzegę Cię - wciśnij przycisk EDYTUJ zanim Małgosia i Moniczka wejdą na forum.
| Cytat: | | Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat |
no to było zagadać.... amator :p
| Cytat: | | Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą |
dalbym mu zrobić siusiu i już bym przydybał w drodze powrotnej zawalacjąc gradem pytań... amator z Ciebie
| Cytat: | | Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy. |
szkoda, że dyktafonu nie wziąłeś
ja kcem dividi!!!!!!!!!!!!! |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-10-11, 20:29
|
|
 |
PePe prześle Ci zdjęcie |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

|
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2007-10-11, 20:55
|
|
 |
| PePe napisał/a: | | Cytat: | | Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat |
no to było zagadać.... amator :p
| Cytat: | | Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą |
dalbym mu zrobić siusiu i już bym przydybał w drodze powrotnej zawalacjąc gradem pytań... amator z Ciebie |
Nom pewnie masz rację, chociaż z moim charakterem to się nie dziwię
| PePe napisał/a: |
| Cytat: | | Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy. |
szkoda, że dyktafonu nie wziąłeś |
Wziąłem tylko aparat, który się prawie na nic nie zdał. Może następnym razem....
| PePe napisał/a: | | ja kcem dividi!!!!!!!!!!!!! |
Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali
Musze napisać jeszcze o jednej rzeczy,która mnie mile zaskoczyła - ścieżka dźwiękowa.Nie wiem w jakim stopniu została stworzona przez Noise Inc. ale fajnie się wtapia w obraz i nawet (o zgrozo) jest przyjemna dla ucha (z wyjątkami). Z początku zwracałem na to uwagę, ale z biegiem akcji wciągnęła mnie fabuła. Niekiedy dźwięki jak z Mario Bros'a... kozak |
_________________ www.adventure-zone.info
www.lastfm.pl/user/devCJ
www.youtube.com/user/devcj |
|
|
|
 |
Małgosia
Pacjentka doktora Dżi.

Wiek: 37 Dołączyła: 17 Lip 2006 Posty: 3534 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 2007-10-11, 21:09
|
|
 |
| PePe napisał/a: | na wstępie, ostrzegę Cię - wciśnij przycisk EDYTUJ zanim Małgosia i Moniczka wejdą na forum.
|
Za późno
| Przemek napisał/a: | | Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali |
Nawet blondynka by się zorientowała
No to fajnie miałes, skupiałeś się na bieżących wydarzeniach, a oni od ciebie jakiś zapisów dźwięku chcą, chwalą czegoby nie zrobili, po prostu zazdroszczą |
_________________ www.facebook.com/gosiaczek8807
www.lastfm.pl/user/gosiaczek8807 |
|
|
|
 |
f0
Piękny Roman

|
Wysłany: 2007-10-12, 14:41
|
|
 |
Też byłem obecny na pokazie i jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową to Noise INC. był odpowiedzialny za sound design całej ścieżki (tak było w napisach końcowych ), a autorem sekwencji dźwiękowej w której dwóch bohaterów (eMMMM i Blue) dojeżdżają kolejką do miasta ze sklepikiem z lodami.
Oglądając film ta sekwencja i jeszcze jedna zaraz przed ostateczną walką spodobały mi się najbardziej. Ścieżka dźwiękowa ma być niedługo udostępniona na www.wearethestrange.com
Glaca opowiedział też jak wyglądała jego cała przygoda z tym filmem. M dot Strange wynalazł dźwięki Glacy na jednej ze stron i skontaktował się z nim, po pół roku ciszy ze strony Mdota, Noise INC. zrobił cztery kawałki i wysłał je do MDota. Odpowiedź była błyskawiczna, MDot wysłał Glacy jedną z sekwencji filmu i na jej podstawie powstały trzy kawałki z których w filmie znalazł się jeden.
Film jak dla mnie na początku zawiły i przez to nużący (kilkanaście osób wyszło w trakcie filmu), później wszystko się rozkręca i fabuła nie okazuje się wyjątkowo skomplikowana, stąd ten początkowy zabieg wprowadzania w fabułę jest dla mnie przydługi i niepotrzebny. |
|
|
|
 |
gonzor
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2007-10-12, 15:07
|
|
 |
| PePe napisał/a: | Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali |
Hej. Na sali byl sam projektor multimedialny. Film pewnie byl puszczany z projektorni. |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-10-18, 20:53
|
|
 |
DVD in da hałs !
Jak narazie nie oglądałem , obejrzałem sobie fragmencik krótki i powiem tyle :
Warto było wydać kasę ! |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2007-11-06, 20:20
|
|
 |
Nie mam Ale film po prostu w pytę Do tego ciekawe jest to że możesz go obejrzeć na bodajże 9 sposobów , tzn jeden film , 9(lub więcej nawet) podkładów dźwiękowych pełnych i naprawdę różnią się bardzoo ! |
|
|
|
 |
Devil Peter
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączył: 01 Wrz 2007 Posty: 65 Skąd: Żary/Zielona Góra
|
Wysłany: 2007-11-07, 18:58
|
|
 |
Fajnie masz Normalnie aż chce mi się krzyknąć: Wrzuć to na torrenty albo rapidshare hehe |
|
|
|
 |
|
|