Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2010-12-04, 15:04
We are the strange
Autor Wiadomość
PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-10, 22:47   
Nie... chodzi mi czapkę z motywem WATS. (nie lubię czapek bdu wery macz ;) )

10 dolców kosztuje... tanio jak barszcz :D

lolek, dasz radę zamówić jeszcze to? plizzzzzzzzzzzzzzz :D

Why can we not be sober?

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-10-10, 22:55   
hehe gdzieś to wynalazł ? :D

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-10-11, 00:02   
Haha :!: Zgadnijcie skąd wujek Przemek wraca :D (nie z popijawy, jak to zawsze bywa o tej porze) z kina Luna. Zdecydowałem się w ostatniej chwili i nie żałuje. Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat :D Za pierwszym razem tak sie zagapiłem na Glace,że aż On zwrócił na mnie uwagę (przynajmniej tak mi się wydawało)...ale od początku :] Na wstępie ostrzegę Was - nigdy, ale to nigdy nie pytajcie blondynkę o drogę. Ja miałem przyjemność zapytać się o ul. Marszałkowską, natłumaczyły się bidule, a w końcu okazało się, że właśnie na niej jesteśmy. W samym klubie byłem troszkę przed czasem, ale przynajmniej posłuchałem sobie kilku utworów z The Triptic, które puszczali w głównym hallu. Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą (na tych wszystkich filmikach wydaje sie chudszy :hihi: ).19.40 znużony wchodzę do sali, mijając (i gapiąc się) po drodze Glace I M dot (do tej pory żałuje, ze nie poprosiłem o autografy :evil: - ale no nic, nerwy :lol: ) Seans opóźnił sie ok 10 min spowodowane krótkim wstępem twórcy filmu, ciekawa wypowiedź okraszona żartami). Nagle gasną światła, rozjaśnia się ekran i widać.... menu dvd 'We are the strange' :lol: . Operator wchodzi w Setup i wybiera język polski (co mnie zresztą zdziwiło, bo spodziewałem sie oryginalnych napisów :| ). Sam film ujdzie, pierwszej części nie skapowałem, a drugą przespałem - żartuje oczywiście. O dziwo ten film naprawdę wciąga... na początku jest średnio, ale z biegiem czasu akcja sie rozkręca i interesuje. Nie do końca zrozumiałem o co chodzi w fabule, muszę obejrzeć go jeszcze raz. Mam nadzieję, że będzie można kupić go w Polsce za rozsądną cenę, ok 50 zł (film naprawdę jest coś warty). Czekam

Zdania ludzi były rożne, niektórzy mówili, że za długo trwa inni, że film jest dziwny (WOW :!: ).... i tutaj nie omieszkam się napisać o starszym Panu, któremu 'We are the strange' przypadło do gustu (ponadto oglądał TRON!). Wielkie uznanie z mojej strony i podziw, że niektórzy starsi ludzie szukają czegoś więcej niż kina z lat 60, 70-tych. Reasumując, jeśli komuś znudziły się filmy 3D typu Shrek, itp oraz jest otwarty na nowe, oryginalne pomysły, to zapraszam do obejrzenia tworu M dot Strange'a. Ja z niecierpliwością czekam na następna produkcję, traktującą o samurajach jeśli dobrze zrozumiałem (nie linczujcie jakby co :-P ).

Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy. Trochę posłuchałem i wyjąłem sprzęt (aparat zboczeńce). Strzeliłem kilka fotek, ale z tego co widzę, żadna nie wyszła <fuck> :evil: Także może coś patroni umieszczą na swoich stronach - grono.net , independent.pl , itd. Po jakiejś 0,5 h musiałem spadać na pociąg...no i tyle :/

PS: Po godzinie 01.00 za błędy w tekstach nie odpowiadam :P

EDIT:
Wujek Przemek ma dla Was jeszcze niespodziankę. Wprawdzie nie jest to nic wielkiego, ale można poczuć klimat - dwa filmiki z dyskusji (ok 2 min i 1 min)
http://rapidshare.com/fil...o_luna.rar.html - odpalać QuickTime Player
Hasło: www.sweetnoise.pl (chyba :-P )
Nie widać dobrze twarzy mówiących, bo siedziałem dosyć daleko (chyba 12 rząd)...

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-11, 20:28   
lolek2 napisał/a:
hehe gdzieś to wynalazł ? :D

dablju dablju dablju wearethestrange.com

Przemek...

Cytat:
Na wstępie ostrzegę Was - nigdy, ale to nigdy nie pytajcie blondynkę o drogę.

na wstępie, ostrzegę Cię - wciśnij przycisk EDYTUJ zanim Małgosia i Moniczka wejdą na forum.

Cytat:
Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat

no to było zagadać.... amator :p

Cytat:
Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą

dalbym mu zrobić siusiu i już bym przydybał w drodze powrotnej zawalacjąc gradem pytań... amator z Ciebie :P

Cytat:
Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy.

szkoda, że dyktafonu nie wziąłeś

ja kcem dividi!!!!!!!!!!!!!

Why can we not be sober?

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-10-11, 20:29   
PePe prześle Ci zdjęcie :D

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-10-11, 20:39   
sadomasopenisista
:evil:
SILENCE! Ill kill you!

Why can we not be sober?

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-10-11, 20:55   
PePe napisał/a:
Cytat:
Wreszcie zobaczyłem na żywo tego Gościa, którego słucham od ponad 5 lat

no to było zagadać.... amator :p

Cytat:
Tak sobie siedzę i słucham a tu nagle widzę M dot Strange kroczącego za potrzebą

dalbym mu zrobić siusiu i już bym przydybał w drodze powrotnej zawalacjąc gradem pytań... amator z Ciebie :P

Nom pewnie masz rację, chociaż z moim charakterem to się nie dziwię :D

PePe napisał/a:

Cytat:
Film się skończył, połowa ludzi wyszła z sali i nawiązała sie dyskusja, tzn. jak to polską publiczność, trzeba było zachęcać do rozmowy.

szkoda, że dyktafonu nie wziąłeś

Wziąłem tylko aparat, który się prawie na nic nie zdał. Może następnym razem....

PePe napisał/a:
ja kcem dividi!!!!!!!!!!!!!

Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali :lol:

Musze napisać jeszcze o jednej rzeczy,która mnie mile zaskoczyła - ścieżka dźwiękowa.Nie wiem w jakim stopniu została stworzona przez Noise Inc. ale fajnie się wtapia w obraz i nawet (o zgrozo) jest przyjemna dla ucha (z wyjątkami). Z początku zwracałem na to uwagę, ale z biegiem akcji wciągnęła mnie fabuła. Niekiedy dźwięki jak z Mario Bros'a... kozak :)

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-10-11, 21:09   
PePe napisał/a:
na wstępie, ostrzegę Cię - wciśnij przycisk EDYTUJ zanim Małgosia i Moniczka wejdą na forum.

Za późno :twisted:

Przemek napisał/a:
Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali

Nawet blondynka by się zorientowała :twisted:

No to fajnie miałes, skupiałeś się na bieżących wydarzeniach, a oni od ciebie jakiś zapisów dźwięku chcą, chwalą czegoby nie zrobili, po prostu zazdroszczą :-P

f0 
Piękny Roman

Wysłany: 2007-10-12, 14:41   
Też byłem obecny na pokazie i jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową to Noise INC. był odpowiedzialny za sound design całej ścieżki (tak było w napisach końcowych ;) ), a autorem sekwencji dźwiękowej w której dwóch bohaterów (eMMMM i Blue) dojeżdżają kolejką do miasta ze sklepikiem z lodami.

Oglądając film ta sekwencja i jeszcze jedna zaraz przed ostateczną walką spodobały mi się najbardziej. Ścieżka dźwiękowa ma być niedługo udostępniona na www.wearethestrange.com

Glaca opowiedział też jak wyglądała jego cała przygoda z tym filmem. M dot Strange wynalazł dźwięki Glacy na jednej ze stron i skontaktował się z nim, po pół roku ciszy ze strony Mdota, Noise INC. zrobił cztery kawałki i wysłał je do MDota. Odpowiedź była błyskawiczna, MDot wysłał Glacy jedną z sekwencji filmu i na jej podstawie powstały trzy kawałki z których w filmie znalazł się jeden.

Film jak dla mnie na początku zawiły i przez to nużący (kilkanaście osób wyszło w trakcie filmu), później wszystko się rozkręca i fabuła nie okazuje się wyjątkowo skomplikowana, stąd ten początkowy zabieg wprowadzania w fabułę jest dla mnie przydługi i niepotrzebny.

gonzor 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-10-12, 15:07   
PePe napisał/a:
Była nawet jedna kopia na sali z której puszczali film, ale myślę, że jakbym zakosił płytkę w środku projekcji to by sie skapowali :lol:

Hej. Na sali byl sam projektor multimedialny. Film pewnie byl puszczany z projektorni.

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-10-12, 15:16   
Czepiasz sie szczegółów, w każdym razie puszczali z płytki DVD

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-10-18, 20:53   
DVD in da hałs !

Jak narazie nie oglądałem , obejrzałem sobie fragmencik krótki i powiem tyle :

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Warto było wydać kasę !

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2007-11-06, 11:14   
lolek, moj adres masz??? :P
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2007-11-06, 20:20   
Nie mam :) Ale film po prostu w pytę :D Do tego ciekawe jest to że możesz go obejrzeć na bodajże 9 sposobów , tzn jeden film , 9(lub więcej nawet) podkładów dźwiękowych pełnych i naprawdę różnią się bardzoo !

Devil Peter 
Wtajemniczony

Wysłany: 2007-11-07, 18:58   
Fajnie masz ;) Normalnie aż chce mi się krzyknąć: Wrzuć to na torrenty albo rapidshare :D hehe

Odpowiedz do tematu