Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2010-12-04, 15:02
Noise Inc
Autor Wiadomość
PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-11-15, 15:44   
No dobra, czekałem aż ktos napisze cosik wiecejm ale sie nei doczekalem. Tak wiec zapytam: gitary SN wyjechały z Polandii? To pewne informacje?
Cool... Glaca bawi sie syntezatorami, a SN wydaje się dogorywać. Może brutalnie, ale inaczej nie potrafie okreslic zaistnialej sytuacji.
Material niby jest, niby go nie ma. Mowiono ze nowy album pod koniec tego roku, pozniej jasnym stalo sie, ze jednak nie. Teraz nie wiadomo nic o plycie, wiadomo za to o udziale Piotra w projekcie mdostrange i dzialaniach Noise.Inc (ktore swoja droga sa dla mnie coraz mniej zrozumiale - np w galerii na stronie noise.inc jakis fajny loop jest, a na majspejsie juz glownie trzaski :/ ).
Mam wrazenie ze jak z pol roku zajrzena strony sn.org, majspejs/sn i noiseinc to i tak nic "przelomowego" sie nie pojawi.
Poki co widze marazm w obozie SN (co smuci :( ). Potomek, w postaci Noise.Inc, probuje rozrabiac, ale jakos mu nie wychodzi narazie.

Czekac?
Od dwoch lat czekam.

==
Zanim zadzwoni budzik, a kapela ruszy do biegu proponuje zajrzec tutaj:
KliK
i skonfrontowac to z dzisiejsza wiedza :/
==

Why can we not be sober?

Pam44 
Uzależniony

Wysłany: 2006-11-15, 16:35   
Cytat:
Czekac?

zalezy na co czekasz... ;)

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-11-15, 17:34   
Cytat:
Sweet Noise nie ma! Kpina z ludzi! Mydla nam oczy nowym albumem ktorego nie ma i nie bedzie podajac jakas elektroniczna papke! Co sie stalo ze starymi SN???

wpis z ksiegi na mojej stronie......

coś w tym moze byc.........PePe album miał byc juz rok temu pozna jesienią, pozniej była mowa o pierwszym kwartale tego roku.....a teraz nie ma mowy juz o niczym :] .....

w/g mnie, to nagrali coś co do konca ich nie satysfakcjonowało.....zobaczyli ze wiecej jest głosów negatywnych niz pozytwynych ...... i wszystko staneło w miejscu

w miedzyczasie noise.inc zeby coś sie działo

ja na miejscu glacy wziałbym w rece gitary, perkusje, odstawił syntezator, i nagrał coś co kopie tyłki, a elektronike zostawiłbym dla noise.inc....

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2006-11-15, 23:11   
Smutne ale prawdziwe :(
I dalej nic nie wiadomo, domysły i spekulacje... :/

NathaLee Black 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2006-11-16, 17:32   
Dajcie spokój już-oni wiedzą co robią, nie naciskajcie. Glaca wyjechał do Afryki (mozna przeczytac o tym na blogu), reszta pojechała w inne strony. A moze taka wlasnie maja koncepcje, zeby z roznych stron swiata przywiezc inne doswiadcznenia. Co w tym zlego? Nie rozumiem gadania w stylu "a po co a dlaczego; a moze to juz koniec". Ludzie zastanowcie sie - ja sie wcale nie dziwie zespolowi, bo skoro w jakiejs czesci wypalili sie, to po co tworzyc jakis shit na sile? Ja w nich wierze i tyle. Cierpliwe poczekam.

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-11-16, 19:04   
Pam - na to, na co czekają wszyscy: na album. I nie ma co tutaj mówić o innych owocach pracy tych ludzi - chodzi o album i to najbardziej chce złapać w sklepie, pójść do kasy, a zaraz po tym wcisnąć do odtwarzacza i zobaczyć co się wydarzyło w studiu...

Longas, mimo iż sam jestem bardzo krytyczny jeśli chodzi o poczynania SN, to tu się z Tobą nie zgodzę.
Po pierwsze: album nie "miał być rok temu" tylko pierwsze głosy pojawiły się już w 2004 r. (polecam sprawdzić datę pierwszego posta o nowym albumie, popełnionego przez pana Fajfera). Fakt, że to były jedynie szepty pomiędzy ludźmi, a nie konkrety od kapeli, ale to też się skądś brało.
Po drugie: teoria, że zrezygnowali z wydania materiału, bo się komuś nie podoba, do mnie nie przemawia. SN już pokazało, że opinie ludzi ma w dupie. Szli po swojemu i do pewnego czasu większości się to podobało. Kiedy człowiek na planie teledysku (okrzykniętego hiciorem) tapla się w błocie i drze się niemiłosiernie na całe gardło, a potem staje przed kamerą by pokazać jak produkuje na syntezatorach trzaski, to raczej nie jest to objaw podążanai ścieżką, która mu się narzuca. Ocenianie tego i rozmowa o sensie tych działań to już niech każdy sobie oceni wg własnych gustów.
Trzeba mieć odwagę, żeby to zrobić, albo pomysł na to jak zakpić z fanów, którzy na ślepo przyjmą każdy dźwięk i nazwą to przebłyskiem geniuszu. (Tak, żart to też może być dobre okreslenie na pewne działania ;) )
Po trzecie - myslisz, że ktoś chciał stworzyć noise.inc tylko po to, żeby odwrócić uwagę od "bezczynności" sn? Chyba tylko nieliczni się w to wkręcili, aż tak żeby zapomnieć o SN.
Co do odstawienia syntezatorów - popieram każdą częścia ciała te jakże zacną ideę. Ale obaj wiemy, że to niemożliwe. "Następny koniec wieku za 90 lat z hakiem" pamiętasz?

Natalee - z takim podejściem, to doczekasz się albumu, który kupi Twoje dziecko, będące w liceum (a domyślam się, że jesteś w takim wieku, w którym o dzieciach jeszcze nie myślałaś). Szukanie inspiracji za granicami? Ja Cię proszę. Gdzie inspiracji w Anglii chcesz szukać? W pałacu buckingham, pod big benem czy w metrze? Wszystko co ma do zaoferowania Wlk Brytania, możesz kupić w supermarkecie. Może oprócz klimatu irlandzkich pubów... Afryka to już bliżej, ale tu bym raczej obstawiał opcję, że G dostał możliwość spotkania bliskich, a nie poszukiwanie natchnienia.
Przyjmując zgoła odmienny tok myślenia niz Twój hurraoptymistyczny: może gitary pojechały zarobić kasę, bo w tym momencie nie mają z czego żyć, a widzą, że na nowym albumie nie zarobią zbyt szybko? Może G już się odizolował i teraz bardziej działa solo niż w teamie?
Jak sama widzisz - opcji jest wiele.
Swoją drogą - kiedy zobaczyłem zamieszczony w necie materiał z planu do teledysku JTD, to złapałem się za głowę mówiąc "O K...a! To już koniec tematu SN. Poszli w hh". A wiesz jaka była kolejna myśl? Jak Magik i Henry zgodzili się na (mówiac dość brutalnie i bez owijania w bawełnę) zepchnięcie na dalszy plan. Przecież jak zobaczyłem jak popieprzają po planie klipu z gitarami i szarpią palcami struny, a jedynym dźwiękiem był bit z gramofonu, to byłem pewien, że to koniec kapeli i szybko zmienią drużynę. Okazało się inaczej - zostali, a pewne rzeczy w ich wykonaniu nawet mogły się podobać (a ja nawet pogratulowałem im dobrego klipu). Ale może teraz, widząc, że projekt SN nie żyje własnym życiem, że gdzieś ugrzązł, to podjęli decyzję o porzuceniu SN jako głównej części ich życia zawodowego i przestawili się na coś innego?

Można wyrzucić z siebie tu wiele pomysłów na to, co się stało. Nie chcę oceniać na plus czy minus. Widzę, że nie dzieje się tak, by można bez wątpienia powiedzieć, że dzieje się dobrze. Czy dzieje się źle też na 100% nie wiemy.
Dla widza stojącego z boku, nie mającego bezpośredniego kontaktu z zespołem to stan agonii. Bo czekamy już długo. BYły już sygnały od zespołu, że wiele się dzieje, niektórym było dane wysłuchać materiał. Ale zero ruchu. Jedyną rzeczą, która w ostatnim czasie zachęciła mnie do wizyt tutaj były sprawy Noise.Inc. Sami przyznacie, że na forum niewiele się dzieje, bo w temacie SN nie ma o czym pisać. Bo ile można mówić o czymś co leży bez ruchu?

Why can we not be sober?

dahlia 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2006-11-16, 19:23   
mówie Wam to wszystko przez UFO :lol:
a może odlecieli na Marsa, a może wynaleźli napęd nadświetlny, a może giatrzystów porwał wielki Graal, a może wszystkie teorie i spekulacje mają w dupie i robia swoje, co?ale to wszystko podejrzane co? :shock:
buuuu!

Garion 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2006-11-16, 23:38   
jak juz OT sie zrobil, czy mi sie wydaje czy na stronie kiedys byla podstrona z czlonkami zespolu, a w tej chwili zniknela ?

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2006-11-16, 23:56   
Oj Garion, czepiasz sie... przeciez w zamian dostałeś link do strony noise.inc w pierwszym panelu storny sn; jeszcze Ci źle?
:twisted: :twisted: :twisted:

oj czasem takie rzeczy to wygladaja jak prowokacja na calej linii - no normalnie zebysmy mieli o czym gadac chyba to robia :]
ale w sumie ja sie nie dziwie - tam byl sklad jeszcze z NoNami ; tyle ze mogli to stare zdjąć, a zawiesic cos nowego.
Ale nie zawiesili, bo nikt im nie bedzie mowil co maja robic :twisted:
grunt to bunt

Why can we not be sober?

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-01-22, 00:22   
Garion napisał/a:
jak juz OT sie zrobil, czy mi sie wydaje czy na stronie kiedys byla podstrona z czlonkami zespolu, a w tej chwili zniknela ?

Co było? Milion razy tam wchodziłem i nic nie zauważyłem.

longas 
|admin|

Wysłany: 2007-01-22, 00:48   
była! a znikneła dosc dawno.....

Przemek 
Nadworny RIPPER

Wysłany: 2007-01-24, 23:25   
W hołdzie Ryszardowi Kapuścińskiemu "In memory of RK"

NathaLee Black 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2007-03-12, 00:01   circuitbended phaser from noise inc. bunker
http://youtube.com/watch?v=RcffOQeqcO8

:twisted:

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2007-03-12, 19:20   Re: circuitbended phaser from noise inc. bunker
NathaLee Black napisał/a:
http://youtube.com/watch?v=RcffOQeqcO8

:twisted:

Jestem przerażona, wpadłam w depresję :?

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2007-03-12, 19:45   
Dziewczyna z którą mieszkam jest psychologiem, mogę Ci dać do niej kontakt, ma doświadczenie w leczeniu depresji :)

Co do filmu - fajnie pierdzi 8)

Why can we not be sober?

Odpowiedz do tematu