Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:11
|
teraz Peja & SN |
| Autor |
Wiadomość |
jenny89
Chory Opętany

|
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-14, 20:59 Re: teraz Peja & SN
|
|
 |
Takie coś to przejdzie bardziej niż jakby na płycie SN-a miał wystąpić Peja. Oby tego nie zrobił . |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2004-10-15, 08:02
|
|
 |
| Nigdy więcej PEI ! |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
Moniczka
Turboptyś

Wiek: 37 Dołączyła: 09 Paź 2004 Posty: 2817 Skąd: Varsovie
|
Wysłany: 2004-10-15, 15:22
|
|
 |
| Eeee...nie, tylko zeby Peja nie wystapił na najnowszej plycie SN-prosze! |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-15, 15:45
|
|
 |
Chyba porusze ten temat po koncercie w Stodole |
|
|
|
 |
Moniczka
Turboptyś

|
Wysłany: 2004-10-15, 15:48
|
|
 |
Hehhehehehe...no napewno gdyby to Glaca przeczytał nie zaprosiłby juz Peji |
|
|
|
 |
Collien
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-15, 15:53
|
|
 |
wiem, że sweet noise ma pewne 'powiązania' z hip-hop'em i nie mam nic do tego ale z peją to przegiął... słyszałam niedawno oryginalną wersję piosenki nagranej z właśnie z nim. ten hip-hop'owy remix jest naprawdę badziewny po porównaniu chociaż przyznam, że przez tą właśnie piosenkę dowiedziałam się o sn. a jak wypuścili nie było... ooo... ale to już inna bajka |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2004-10-15, 23:14
|
|
 |
czytam to i smiac mi sie chce:)
nie rozumiem dywagowania:) nad tym czy Peja czy hh maja sie pojawic na plycie sn. Jest to sprawa zespolu co i jak gra, z kim wspolpracuje. Nam sie to moze podobac lub nie:) Jesli jednak nie podoba sie komus kawalek z Peja, plytka z hip hopem to jej nie kupuje zwyczajnie. Swoja droga nie rozumiem jak mozna powiedziec artyscie "sluchaj nie wazne ze cie porusza ta muzyka, nie graj jej bo to przypał, graj inaczej, graj tak jak ci powiem.." Owszem rozumiem wypowiadanie negatywnej opini np "nie podoba mi sie jak gracie hh" ale chyba to artysta wybiera co i jak tworzy, na tym wlasnie polega tworzenie:) Dla mnie niech Glaca nagrywa z kim chce. Najwyżej mi się to nie spodoba. Tak samo hmmm "zeby nagrali cos normalnego i dobrego..." w zyciu nie chce zeby SN nagrali cos normalnego, a dobrze graja zawsze:) wiec chyba nie ma problemu. W zasadzie zawsze byl to styl SN, trudno go bylo zaszufladkowac, tak zostalo, tylko bardziej eksperymentuja. Czekam na nowa plyte bardzo. Chlopaki nagraja co im sie zywnie podoba, dwiema ostatnimi plytami pokazali ze nie ulegaja wplywom publiki i graja to co ich w danej chwili rusza, interesuje, kreci. Czekam na dobra plyte, sweetnoise'owa:) niech bedzie najbardziej nienormalna na jaka ich stac;)
Jesli to co stworza mnie nie poruszy trudno, ale nie bedzie to tragedia, zawsze bede miala 5 pozostalych plyt do sluchania:) |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
lolek2
Pesymistyczny Asceta

|
Wysłany: 2004-10-16, 07:55
|
|
 |
| mi nie przeszkadza jak SN nagrywają piosenki w stylu hh, nic nie mam do większości polskich "raperów" mogą to robić(Revolta z OSTRYM nawet fajnie wyszła) byle nie z PEJA ! Peja to cip stong |
_________________ Sinus, cosinus daj Boze 3 minus |
|
|
|
 |
westa
Chassis

|
Wysłany: 2004-10-16, 11:13
|
|
 |
Peja nie Peja, ale oczywiście troche to śmierdzi: hip hop jet popularny, Rysiu tym bardziej, więc trzeba się jakoś promować.... No bez przesady. To jest nic nowego, czego już nie było na OST Judgement Night czy Walk This Way (btw to drugie leci we wstępie do klipu JTD). Gdyby nagrali to 10 lat temu, to można by mówić o łamaniu pewnych barier, ale teraz to po prostu piosenka, która trafiła pod strzechy i mylnie kojarzy ludziom SN z hip hopowcami. Stała się przebojem na fali popularności h-h w Polsce. No ale zespół zrobił to co chciał zrobić, a ja mam nadzieję, że częściej jednak będą sięgać po gitary, jak w remixie NUERHY, który jest najlepszy na Revolcie |
|
|
|
 |
Moniczka
Turboptyś

|
Wysłany: 2004-10-16, 11:20
|
|
 |
| a$artana, a czy tutaj ktos mowi za kaze sn grac t co przedtem a nie hh... tutaj tylko mowimy o tym ze bylo by fajnie gdyby sn juz nie nagrywal oz Peja bo go nie lubimy i tyle. Zreszta to chyba oczywiste ze Glaca bedzie nagrywal to co chce bo on nie gra pod publike. |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2004-10-16, 12:56
|
|
 |
| Cytat: | | To jest nic nowego, czego już nie było na OST Judgement Night czy Walk This Way (btw to drugie leci we wstępie do klipu JTD) |
Oczywiscie masz racje a przykładów na takie hmmm mixy:) jest duzo wiecej. Jednak nie koniecznie w Polsce. Jak na nasz rynek byl to pewnego rodzaju eksperyment. Co zreszta widac analizujac rekacje jakie wywoluje u ludzi.
Dla mnie najlepszy na revolcie jest "Jesteś" z Kondrackim. mistrzostwo świata. I tu na przykład w moim przypadku kawałek "Jesteś" z CLC byl najslabszy. Tzn jakos mi nie podchodził do konca. Natomiast wersja revoltowa mnie powala, ma swietny klimat.Wiec gdyby nie Revolta nie docenilabym tego kawalka:) hehe
z revoltowych niezly jest jeszce PATCHv2 Toda i Rogalewicza:) ciary:)
pozdrawiam |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2004-10-16, 13:04
|
|
 |
| a$artana napisał/a: |
Oczywiscie masz racje a przykładów na takie hmmm mixy:) jest duzo wiecej.
|
przykład: Fear Factory
płyty: Hatefiles, Fear Is The Mindkiller
tyle ze po płycie Hatefiles nagrali mocny krązek - Archetype |
|
|
|
 |
jenny89
Chory Opętany

|
Wysłany: 2004-10-16, 14:24
|
|
 |
| Nie rozumiem co niektórzy chcą od Ryśka;-) Nie żebym go bardzo lubiła, ale nie przeszkadza mi... |
|
|
|
 |
|
|