|
Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl
|
Zamknięty przez: longas 2006-07-29, 20:32
|
Vahan Song & Victims Of War |
| Autor |
Wiadomość |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-06-13, 18:41
|
|
 |
| longas napisał/a: | | Mi napisał/a: | longas, przesadzasz |
szkoda ze na własnym forum nie moge pisac tego czego chce... |
teraz tez przesadzasz
wiesz, ze po prostu SN nie zyczy sobie rozpowszechniania tego utworu i tyle
koniec, to nie jest cenzura, to jest proste , jasne i nie ma co dyskutowac.... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
Sphinx
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2006-06-13, 18:48
|
|
 |
| Amat3uR napisał/a: | | Dokładnie. Jakoś nie widzę związku. Ucieczka przed polskimi fanami "bo jeszcze coś spiracą" to nie niezależność, ale głupota. |
W pełni zgadzam się. Ale jeśli naprawdę o to chodzi, warto zaznaczyć że jest to obawa przed umiejętnościami Polaków (chodzi o umiejętności radzenia sobie i zdobywania tego czego się chce ). To miłe, że się nas docenia
| Mi napisał/a: |
co do cold days i without to zespol je udostepnil, wisza caly czas na myspace i nie ma problemu |
Cold days było i jest teoretycznie zablokowane przed ściaganiem.
| Mi napisał/a: | | pamietajcie ze nikt nie jest doskonaly i nie szukajcie dziury w calym.... |
Zastanawiamy się tylko nad przyczyną usuwania możliwości odsłuchania utworów zaraz po tym jak ktoś umieści link do nich na tym forum. Być może to zbieg okoliczności, ale jeśli chodzi o podział fanów na polskich i zagranicznych to niedobrze...
Tak czy owak czekamy na płytę, a tym samym możliwość nieograniczonego słuchania utworów, o których mowa w tym temacie.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-06-13, 19:08
|
|
 |
Sphinx - dzieki za rozsadne podejscie do tematu
nie nie jest to proba dzielenia fanow, nie bede sie wypowiadac za zespol, dlaczego tak sie stalo, co i jak,sama czekam na plyte i gryze paznokcie...
pozdrawiam |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2006-06-13, 19:14
|
|
 |
kto tu przesadza to ja nie chce pisać....
| Cytat: | | SN nie zyczy sobie rozpowszechniania tego utworu |
ale sam zespoł udostepnił ten(te) kawałek(kawałki) na necie, wiec mozna tu mowic o jakims absurdzie.......
nie rozumiem tej sytuacji - kawałki po kryjomu są udostepniane na zagranicznych serwisach (dla zagranicznych fanów) po czym są usuwane po tym jak polscy fani (czyt. MY) znajdują owe serwisy........
tak jak byśmy byli gorsi - nie dla nas te bonusy.
| Cytat: | | to nie jest cenzura |
w/g mnie jest......uwazam ze nie napisałem nic co by wykraczało poza ogólnie przyjęte normy.
moj post nie miał na celu nic sugerować, może jedynie to ze nie jestesmy gorsi od "zagranicznych fanów". |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-06-13, 21:41
|
|
 |
| Cytat: | kawałki po kryjomu są udostepniane na zagranicznych serwisach (dla zagranicznych fanów) po czym są usuwane po tym jak polscy fani (czyt. MY) znajdują owe serwisy........
tak jak byśmy byli gorsi - nie dla nas te bonusy. |
i tu pojawia sie twoj blad - NIE WIESZ dla kogo, po co i dlaczego na chwile kawalek znalazl sie w necie, ale od razu musisz zalozyc ze zlosliwie nie dla polskich fanow
paranoja kolego, paranoja... |
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-06-13, 22:06
|
|
 |
| Moze i nie wiem nic o motywach SN, ale jesli chce sie udostepnic kawalek jakiejs konkretnej osobie to sie go umieszcza na prywatnych serwerach, a nie na publicznym serwisie do ktorego kazdy ma dostep. Przynajmniej tak mi sie zawsze wydawalo. |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2006-06-13, 22:08
|
|
 |
| Mi napisał/a: |
i tu pojawia sie twoj blad - NIE WIESZ dla kogo, po co i dlaczego na chwile kawalek znalazl sie w necie,
ale od razu musisz zalozyc ze zlosliwie nie dla polskich fanow |
to powiedz dla kogo zostały udostepnione? dla nas na zagranicznych serwisach na ktorych nawet nie wiedzielismy ze jest profil SN ??
a na chwile sie pojawily, bo linki do stron zostały tu opublikowane. |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-06-13, 22:34
|
|
 |
jejku nie rozumiem takich bulwersacji gdy nie ma chyba zadnego problemu . Kawalki na zagraniczym serwerze prawdopodobnie byly umieszczone dla zagranicznych sluchaczy, no i coz z tego czy to jakos ubliza fanom z polski...? Mysle, ze zespol usunal te kawalk gdy sie dowiedzieliscie bo chcial je umiescic na oficjalnej stronie w sobie tylko wybranym momencie jako jakis bonus na super okazje i niespodzianke o ktorej napisaliby wczesniej w mailingu. A umieszczenie kawalkow promujacych zespol i plyte na zagranicznych serwerach jest zwyklym zagraniem promocyjnym. Wy juz znacie zespol, za granica nie jest tak znany wiec normalne, ze staraja sie pokazac jak najwiecej ciekawego materialu zeby zainteresowac ludzi, nam moga to dac pozniej bo my ich juz znamy, my mamy oficjalna strone, koncerty, spotkania po koncertach, wywiady, mailing etc. Nie rozumiem dlaczego zrobil sie z tego powodu taki szum, gdy moim zdaniem jedyne czym mozna by sie bulwersoowac to fakt ze zostalismy odcieci od tych kawalkow i nie mozemy sobie ich spokojnie sluchac, co w moim przypadku akurat tylko zaostrza apetyt na plyte.
wow Longas jaka cenzura, nie dochodzmy do paranoi, zespol jako autor kawalkow ma prawo umieszczec gdzie i komu chce swoje kawalki i usuwac je gdy tylko mu sie spodoba....
PiS and luv wszyscy i nie szukajcie problemow tam gdzie ich nie ma, Cold days dostaliscie Wy, polscy fani, jako prezent na gwiazdke, tak latwo zapominacie o tym?
Wyluzujcie sie zamiast nakrecac sie bez sensu negatywnie zupelnie w moim przekonaniu nieadekwatnymi do sytuacji reakcjami.. |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-06-14, 07:13
|
|
 |
| Cytat: | | zespol jako autor kawalkow ma prawo umieszczec gdzie i komu chce swoje kawalki i usuwac je gdy tylko mu sie spodoba.... |
ech... magda, to trzeba by na czerwono i wieka czcinka, bo nie do wsztystkich dociera... |
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2006-06-14, 09:58
|
|
 |
Oczywiscie Magda masz racje. Ale sama napisalas, ze jedynym powodem do zdenerwowania moze byc to, ze zostalismy odcieci od tych kawalkow. A tak na prawde ta dyskusja jest wlasnie o tym.
A co do Cold Days, czy Without, to tez nie jest tak, ze ostalismy je my. Dostali je wszyscy na calym swiecie, tak samo jak te zdjete. Jedynym wypadkiem, w ktorym mozna powiedziec, ze cos bylo specjalnie dla polskich fanow to wykonanie nowych kawalkow na koncertach (juz w Kobylnicy i Lyskach) bo watpie, zeby znalazlo sie tam duzo ludzi z zagranicy.
Ale w sumie popieram zdanie Magdy, zeby troche wyluzowac. |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-06-14, 10:12
|
|
 |
No dobra, zespół ma prawo robić ze swoimi kawałkami co chce - fakt. Ale my mamy prawo oceniać decyzje zespołu - też fakt. Mi tam decyzje Sweet Noise nie ubliżają, zwłaszcza że nie mam pełnego obrazu sytuacji i nie znam motywów ich działania. Ale jeśli są takie, jak piszesz, to niezbyt mi się to podoba.
Jakoś nie wierzę w te super-niespodzianki albo zespół nie docenia polskich fanów. Serio, nie jesteśmy ludźmi ograniczonymi do onet.pl i czaterii. Buszujemy po Sieci w poszukiwaniu nowych brzmień i takie rzeczy jak MySpace czy Pure Volume to jest standard. Więc liczenie na to, że jak się umieści utwór na stronie która jest po angielsku skutecznie przed nami odizoluje ich twórczość, to jest to delikatnie piszac naiwne, że nie wspomnę trochę nie fair. Niech umieszczają kawałki gdzie chcą, im więcej tym lepiej, niech i na japońskich serwerach, tak się właśnie promuje zespół, ale wciąż ine ogarniam motywu ukrywania empetrój w momencie kiedy tu sie pojawią linki do pozycji PRZEZ NICH WYSTAWIONYCH.
| Cytat: | | Wy juz znacie zespol, za granica nie jest tak znany wiec normalne, ze staraja sie pokazac jak najwiecej ciekawego materialu zeby zainteresowac ludzi, nam moga to dac pozniej bo my ich juz znamy, my mamy oficjalna strone, koncerty, spotkania po koncertach, wywiady, mailing etc. | No dobra, wciąż nie widzę związku. Niech się promują na Zachodzie, powodzenia i trzymam kciuki (aczkolwiek trochę żałuję, bo wolę polskojęzyczny SN)! Ale czemu oznacza się to odcinanie od polskiego rynku? Co to zmienia, że oni są tam nieznani patrząc przez pryzmat wydawnictwa w Polsce? Powinni się cieszyć, że promocja wymierzona na zachód ma też oddźwięk pozytywny u nas. A jeśli zespół myśli jak napisałaś, że "fani i tak już dostali dużo w Polsce, teraz mamy lepszych przyjaciół na Zachodzie" to nie dziw się naszej krytyce. Gdyby nie my nie byłoby Sweet Noise. To fani stanowią o istnieniu zespołu bo inaczej to by se mogli...grać w piwnicy dla siebie.
Więc jak już pisałem - mają prawo do robienia czego chcą. A my mamy prawo ich decyzje krytykować. Chyba że jest zupełnie inaczej niż jak piszę ja, Magda, itp. I że są jakieś nieogarnięte powody przez nas, co jest bardzo mozliwe i bardzo gorąco w to wierzę. Tymczasem pewien niesmak pozostaje... |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-06-14, 11:40
|
|
 |
Amator, nie pierwszy raz zupelnie nie rozumiem twojego stanowiska
Kompletnie nie czaje podejscia jakiegos takiego z kompleksami, podzialami... Skad Ci na Boga przychodzi tutaj pomysl, ze oto ja czy zespol uwaza, ze fani w Polsce dostali juz swoje, wiec teraz trzeba szukac " lepszych" fanow na zachodzie. To podejscie zazdrosnej zony;) SN gra dla fanow i tutaj ( przede wszystkim) i dla tych na zachodzie.
NIe rozumiem zupelnie czemu to co sie stalo wywoluje takie emocje i w dodatku tak bardzo negatywne.
NIkt nie odcina, nie odizolowuje polskich fanow jak to dziwacznie interpretujecie.
Jakby nie bylo Amator to jednak wiekszosc fanow w Polsce dowiaduje sie o nowych kawalkach i mozliwosci ich posluchania wlasnie z oficjalnej strony, czy z mailingu, a teraz ostatnio z profilu myspace. Przemawia za tym chociazby fakt, ze te kawalki, o ktore toczy sie teraz spor byly na tym profilu od jakiegos czasu a znalezliscie je dopiero niedawno.
Sn.org czy myspace, to sa oficjalne zrodla, miesca kontaktu z zespolem. Zespol oficjalnie umiescil na tych stronach dwa, zajebiste nowe kawalki, o ktorych pisal wczesniej do polskich fanow;) bo po polsku;) w mailingu etc. Byly to pierwsze probki, zajawki nowej plyty, do ktorych fani zespolu dostali dostep. Na plycie jest jeszcze wiecej zajebistych kawalkow, miedzy innymi Vahan Song, ktory zostal przyjety bardzo dobrze na koncertach. Wiec zespol wrzucil je w net aby sie osluchaly(my osluchiwalismy sie z nimi na koncertach ), ale w Polsce, czyli oficjalnie bo tutaj SN ma jednak najwiecej fanow, chcial byc moze zrobic premiere pozniej, przy jakies okazji umiescic to na stronie, wydac singiel ,...nie wiem... Normalnym jest wiec, ze gdy fani znalezli ten kawalek w necie to zespol go ukryl aby podzielic sie nim gdy sam bedzie chcial. NIe wiem czemu odbieracie te sytuacje tak drastycznie zamiast podejsc do tego jak do niespodzianki, ktora sie wydala, wiec zespol szybciutko schowal prezent;)
Zwroccie tez uwage, ze profil na powervolume, o ktorym mowa nie jest jakos szczegolnie rozbudowany, z tego co pamietam, niewiele osob dolaczylo sie tam do SN. Glownym ich profilem jak narazie jest myspace, do ktorego jestesmy zapraszani, gdzie macie kontakt z zespolem.
edit:
| Cytat: | | Oczywiscie Magda masz racje. Ale sama napisalas, ze jedynym powodem do zdenerwowania moze byc to, ze zostalismy odcieci od tych kawalkow. A tak na prawde ta dyskusja jest wlasnie o tym. |
NIestety Łukasz, dyskusja jest na temat tego czy zespol odizolwuje sie od polskich fanow, czy jest nie fair i czy... jeszcze pare dziwnych rzeczy.... a ja zupelnie nie rozumiem dlaczego w przy tej okazji rozmawiamy o takich rzeczach.
| Cytat: | | A jeśli zespół myśli jak napisałaś, że "fani i tak już dostali dużo w Polsce, teraz mamy lepszych przyjaciół na Zachodzie" to nie dziw się naszej krytyce. |
o nie Amator, ja nigdzie nic takiego nie napisalam, nie rob prosze wiecej takich zagran. Umieszczasz w cudzyslowie swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi piszac jeszcze "jak napisalas.." To jest dopiero zagranie nie fair tak a propos... |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2006-06-14, 12:23
|
|
 |
| a$artana napisał/a: |
NIestety Łukasz, dyskusja jest na temat tego czy zespol odizolwuje sie od polskich fanow, czy jest nie fair i czy... jeszcze pare dziwnych rzeczy.... a ja zupelnie nie rozumiem dlaczego w przy tej okazji rozmawiamy o takich rzeczach.
|
No dobra. Teraz moze tak jest. Ale zaczelo sie od tego dlaczego zespol usunal kawalki. A wiadomo, ze na forum internetowym zaraz po takim temacie pojawia sie domysly, oskarzenia. Tak to niestety dziala. |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2006-06-14, 12:36
|
|
 |
Magda, doczytaj do końca. Napisałem wyraźnie, że NIE WIEM JAK JEST, ALE GDYBY TAK BYŁO JAK TY CZY INNI SUGERUJECIE, TO BY MI SIĘ TO BARDZO NIE PODOBAŁO. Nie stwierdziłem autorytatywnie, że Sweet Noise ma w dupie polskich fanów, bo gdyby tak było, przestałbym czekać na nową płytę. Jestem wciąż ich fanem i jedyne co robię, to ustosunkowuję się do domysłów.
| Cytat: | | Skad Ci na Boga przychodzi tutaj pomysl, ze oto ja czy zespol uwaza, ze fani w Polsce dostali juz swoje, wiec teraz trzeba szukac " lepszych" fanow na zachodzie.(...)o nie Amator, ja nigdzie nic takiego nie napisalam, nie rob prosze wiecej takich zagran. Umieszczasz w cudzyslowie swoje zdanie na temat mojej wypowiedzi piszac jeszcze "jak napisalas.." To jest dopiero zagranie nie fair tak a propos... |
=>
| Cytat: | | Wy juz znacie zespol, za granica nie jest tak znany wiec normalne, ze staraja sie pokazac jak najwiecej ciekawego materialu zeby zainteresowac ludzi, nam moga to dac pozniej bo my ich juz znamy, my mamy oficjalna strone, koncerty, spotkania po koncertach, wywiady, mailing etc. |
O tu.
| Cytat: | | Normalnym jest wiec, ze gdy fani znalezli ten kawalek w necie to zespol go ukryl aby podzielic sie nim gdy sam bedzie chcial. | No właśnie dla mnie to nie jest normalne, bo nie rozumiem w takim razie motywu wrzucenia tych kawałków na Net.
| Cytat: | | Glownym ich profilem jak narazie jest myspace, do ktorego jestesmy zapraszani, gdzie macie kontakt z zespolem. | Tak na marginesie, z miesiąc czekam na dodanie do friends, mój request chyba gdzieś zaginął Ale z tym to luz, takie przeoczenia to normalna sprawa |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-06-14, 13:00
|
|
 |
| Cytat: | | No właśnie dla mnie to nie jest normalne, bo nie rozumiem w takim razie motywu wrzucenia tych kawałków na Net. |
wrzucili je, jak mysle, zeby ktos tam sobie ich posluchal, czy to z zagranicy czy z polski, takak cicha zajawka widocznie, ale jak widac oficjalnie nie chcieli jeszcze promowac w necie tych utworow, wiec jak pojawil sie link na forum, ktore jakby nie bylo jest podpiete pod oficjalna strone to kawalki usuneli. czyste. Mysle ze gdyby westa, czy Amator czy ktokolwiek sluchali sobie tego sami i nawet napisali komentarz do zespolu to nikt kawalkow by nie chowal, ale gdy zalozony zostal temat, w na forum sweet noise, na ktore bardzo duzo ludzi wchodzi wlasnie przez oficjalna strone to, poniewaz chlopaki najwyrazniej nie chcieli jeszcze tak oficjalnie i szeroko dawac dostepu do tych garących;) kawalkow, na ktore wszyscy tutaj mamy ochote:) wiec je usuneli. Napiecie rosnie;) taki flirt ze sluchaczami heheh;) tylko blagam nie odbierajcie tego negatywnie, to zart
| Cytat: | Cytat:
Wy juz znacie zespol, za granica nie jest tak znany wiec normalne, ze staraja sie pokazac jak najwiecej ciekawego materialu zeby zainteresowac ludzi, nam moga to dac pozniej bo my ich juz znamy, my mamy oficjalna strone, koncerty, spotkania po koncertach, wywiady, mailing etc.
O tu. |
Kochany, jakby nie bylo to nie jest to samo co napisales w cudzyslowie i uwazales ze to moje zdanie. To byla tylko twoja interpretacja cytatu ze mnie;) Ja nie uwazam, ani NIGDZIE nie napisalam, ani nie sugerowalam, ze zespol szuka teraz za granica nowych lepszych przyjaciol, bo ci polscy juz dostali swoje, a z twojej wypowiedzi wynikalo jakbym tak wlasnie pisala. |
| Ostatnio zmieniony przez a$artana 2006-06-14, 13:08, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
|
|
| |
|
| |