Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: lolek2
2006-05-26, 08:48
Sweet Noise przed Prodigy
Autor Wiadomość
DeaDreamer 
Wtajemniczony

Wysłany: 2006-04-02, 04:33   
Sorry, ale Prodigy ma się tyle do produkcji masowej, co każdy zespół który odniósł sukces na skalę międzynarodową. Nigdy bym nie myślał nawet, aby porównywać ich do pseudometalowaych boysbandów itd. Jest to grupa z korzeniami, cały czas trzymająca dobry, równy poziom i nie widzę problemu, aby SN było dla nich supportem.
Prodigy - frytki i hamburger? :shock:

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2006-04-02, 09:05   
doładnie :twisted:
a masowy to był woodstock heheh, poxza tym im wiecej ludzi słucha tym lepiej dla zespołu, nie ma bata, żyć za coś trzeba 8)
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2006-04-02, 09:06   
jemu chodziło że jeszcze troche i SN będzie nagruywac reklamy chyba
ale się nie zgodze , chociaż wolałbym żeby SN nie grało przed Prodigy , bo mnie tam nie będzie :(

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-04-02, 11:30   
DeaDreamer napisał/a:
Sorry, ale Prodigy ma się tyle do produkcji masowej, co każdy zespół który odniósł sukces na skalę międzynarodową.

czyli dużo.......:]

DeaDreamer 
Wtajemniczony

Wysłany: 2006-04-02, 11:45   
Cytat:
DeaDreamer napisał/a:
Sorry, ale Prodigy ma się tyle do produkcji masowej, co każdy zespół który odniósł sukces na skalę międzynarodową.

czyli dużo.......:]

Jeżeli mówisz o tego rodzaju masowości, jaką reprezentuje Prodigy (jakość, własny, rozpoznawalny styl, nie granie pod producentów i bycie klasą samą w sobie - reklam z nimi także nie kojarzę) to ja jestem jak najbardziej za nią. W tym wypadku masowość jest wynikiem wysokiej jakości usług, że tak powiem. Pan Mietek, hydraulik o wysokiej jakości usług, zawsze będzie bardziej popularny wśród klientów hydraulików, niż pan Stefek, który jest zaledwie przecietniakiem, lub żywym przykładem bohatera filmu usterka :hihi:
Nie wszystko, co jest popularne od razu musi być złe... A z drugiej strony, co ma być złego w reklamach, jeśli reklamujaca osoba faktycznie używa tego produktu i nie kłamie przed kamerą w żywe oczy?

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-04-02, 12:36   
DeaDreamer napisał/a:

Jeżeli mówisz o tego rodzaju masowości, jaką reprezentuje Prodigy (jakość, własny, rozpoznawalny styl, nie granie pod producentów i bycie klasą samą w sobie - reklam z nimi także nie kojarzę)

ale sie czepiłes tych reklam..........dałem przykład ze jeszcze tylko brakuje zeby muza sn leciała jako podkład do reklam............
Prodigy jest jak najbardziej produktem masowym.......duza ilosc sprzedanych płyt, klipy na MTV, Vivie, cała masa słuchaczy........

zeby nie było ze jestem przeciwnikiem P, to powiem ze nawet ich lubie jak na moj scisle okreslony(ograniczony) gust muzyczny..........
dla mnie SN nie pasuje jako support dla P i tyle.........

Swamprage 
Wtajemniczony

Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2006-04-02, 14:20   
longas napisał/a:
to moze od razu ustalic SN jako suport dla linkin park jak przyjada do Polski, albo jeszce dla brintey spears.........muzyka przyjemna dla ucha, elektroniczna.......w sam raz na rozgrzanie publiki.....

Sweet Noise to moze suportowac ale Fear Factory, Mnemic, Strapping Young Lad, Rammstein......ale na litosc boska nie Prodigy - to jest zupełnie inna muzyka.....

O wlasnie, zgadzam sie. SN a Prodiż co to ma wspolnego, to ze piersze zawiera a drugie to prawie sama elektonika?
malo przekonujace...

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-04-02, 14:45   
Czyli jak rozumiem, fajnie by było, gdyby Sweet Noise nie odnosił sukcesów, był prawdziwym tró andegraundowym zespołem który cały czas walczy o przetrwanie? Ej, ale oni w sumie to już się sprzedali - nakręcili teledysk!!!!!
(dla słabszych: to ironia)

Śmieszy mnie to podejście. Jak zespół jest dobry to zarabia kupę kasy i gra na coraz większych imprezach. Ale oczywiście Polak musi być zawistny, i jak komuś się uda, to zdrajca, złodziej i sprzedawczyk. Ehhhh, zaścianek :roll:

Słucham sobie kawałków z CLC, Revolty i tych nowych, czyli tych, które są z obecnym składem napisane i ja tam nie widzę podobieństw do Fear Factory, może troszkę do Rammsteina. Z The Prodigy mają o wiele więcej wspólnego.

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-04-02, 15:01   
Amat3uR napisał/a:
Czyli jak rozumiem, fajnie by było, gdyby Sweet Noise nie odnosił sukcesów, był prawdziwym tró andegraundowym zespołem który cały czas walczy o przetrwanie? Ej, ale oni w sumie to już się sprzedali - nakręcili teledysk!!!!!
(dla słabszych: to ironia)

zle rozumiesz.............patrz 2 zawsze dobre przykłady: Behemoth, vader - odniosły sukces, sa znane na całym swiecie, sprzedaja mnostwo płyt i nie musieli suportowac Prodigy..........Idac takim tokiem rozumowania jak wy, to tez Thy Disease mogliby grac przed P......co z tego ze graja death metal, skoro ich muzyka jak na ten gatunek zawiera duzo elektroniki.........idealny support :]

Amat3uR napisał/a:
Słucham sobie kawałków z CLC, Revolty i tych nowych, czyli tych, które są z obecnym składem napisane i ja tam nie widzę podobieństw do Fear Factory, może troszkę do Rammsteina. Z The Prodigy mają o wiele więcej wspólnego.

dobre :lol:
zaraz wyjdzie to ze Prodigy i SN maja wspolne korzenie ............od hardcora/metalu do elektroniki.....

EDIT:
Amat3uR napisał/a:
Śmieszy mnie to podejście.

ej ale to chodzi o styl w jakim doszło sie do sukcesu, a nie pojscie na łatwizne, i suportowanie ZNANEJ kapeli .........ja nic nikomu nie bronie......niech eSeNi odniosą sukces......ale zeby potem mozna było powiedziec: włożyli w to duzo pracy, nagrywali super płyty, grali na duzych ROKOWYCH koncertach/festiwalach..............a nie supportowali gwiazdy muzyki dance/industrial/electro........

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-04-02, 15:17   
Longas, ale Behemoth czy Vader supportowały inne zespoły. Co Ty porównujesz? Deathmetalowe zespoły do numetalowego? To może mi jeszcze powiesz, że Louis Armstrong nie supportował The Prodigy 8) Posłuchaj sobie ostatnich płyt SN a potem ostatnich płyt Prodigy. Glaca sam wymienia Prodigy jako jedno z głównych inspiracji.
Cytat:
dobre
zaraz wyjdzie to ze Prodigy i SN maja wspolne korzenie ............od hardcora/metalu do elektroniki.....
Nie wyszło Ci 8) The Prodigy uważane jest na zachodzie za zespół punkowo-hardkorowy, tylko z innym intrumentarium, i częściej są opisywani w mediach specjalizujących się właśnie w takim kręgu muzycznym, niż w jungle. Zdaje się, że nie wiesz o jakim zespole piszesz 8)

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-04-02, 15:27   
Amat3uR napisał/a:
Longas, ale Behemoth czy Vader supportowały inne zespoły.

Morbid Angel, Nile, Kataklysm, Six Feet Under, Cannibal Corpse........a nie NIN, Placebo czy inne twory z zupełnie innej bajki....

chyba czaisz o co mi biega

Amat3uR napisał/a:
Nie wyszło Ci 8) The Prodigy uważane jest na zachodzie za zespół punkowo-hardkorowy, tylko z innym intrumentarium, i częściej są opisywani w mediach specjalizujących się właśnie w takim kręgu muzycznym, niż w jungle. Zdaje się, że nie wiesz o jakim zespole piszesz 8)

punkowy to chyba jest wyglad głownego spiewaka ....
ja tam ich nie widziałem w innych pismakach niz bravo, popcorn.....:]

wiem o czym pisze, moze nie uwierzysz, ale mam ich 2 wydawnictwa (album, singiel) wiec wiem jaka muze graja....

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-04-02, 15:40   
Cytat:
Morbid Angel, Nile, Kataklysm, Six Feet Under, Cannibal Corpse........a nie NIN, Placebo czy inne twory z zupełnie innej bajki....

chyba czaisz o co mi biega

Wciąż porównujesz zupełnie odmienne zespoły. SN lubi się bawić formą, zapraszać do studia gości z zupełnie innej bajki, Behemłot i Vader grają w kółko ten sam styl.

Cytat:
punkowy to chyba jest wyglad głownego spiewaka ....
ja tam ich nie widziałem w innych pismakach niz bravo, popcorn.....

wiem o czym pisze, moze nie uwierzysz, ale mam ich 2 wydawnictwa (album, singiel) wiec wiem jaka muze graja....

W Bravo i Popcorn to ja i Nergala widziałem. No i? Poza tym żyjesz w zaściankowej Polsce gdzie np. deska kojarzy się z hip-hopem zamiast z muzyką skejtową taką jak melodic hc czy skate punk, więc.....

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-04-02, 15:56   
Amat3uR napisał/a:

Wciąż porównujesz zupełnie odmienne zespoły.

ty to samo robisz

Amat3uR napisał/a:
Behemłot i Vader grają w kółko ten sam styl.

a tu sie mylisz........styl behemota na przestrzeni kilku/kilkusnastu lat zmienił sie z klasycznego black na DEATH/black.......vader w sumie tez zmienił granie po litani......

Amat3uR napisał/a:
W Bravo i Popcorn to ja i Nergala widziałem.

w jakiej roli? "Nergal poleca"......czy "zwierzenia Nergala".........

Amat3uR napisał/a:
Poza tym żyjesz w zaściankowej Polsce gdzie np. deska kojarzy się z hip-hopem zamiast z muzyką skejtową taką jak melodic hc czy skate punk, więc.....

ja tam roznice miedzy hh a skejtem, dosc dawno poznałem........wiec nie kojaże deski z hh......

cała ta dyskusja dla mnie jest bez sensu, ty i reszta osob ma swoje racje, ja i nieliczne wyjatki swoje, i zapewne nikt nikogo nie przekona do swoich.............
Jesli eseni wystapią przed Prodigy to straca wiele w moich oczach.......wiecej niz po płycie revolta, bo wtedy zrozumiałem ze jest to jednorazowy projekt......

westa 
Chassis

Wysłany: 2006-04-02, 19:49   
ale po co to cale halo? gdyby babcia miala wasy toby byla lukaszenka. poczekjamy najpierw na newsy od organizatora i zespolu, bo na razie to mamy political ficition :) nie zmienia to faktu, ze wg. mnie SN jak najbardziej by pasowalo do Prodigy, gdyz oba zespoly maja pare wspolnych pierwiastkow.

DeaDreamer 
Wtajemniczony

Wysłany: 2006-04-03, 03:14   
Ech... a na świecie to są normalne rzeczy... np. taki And One (synthpop/electro) jest supportowany przez Oomph! (takie granie rammsteinowopodobne bez dawki patosu) i nikogo to nie dziwi...

I jak można porównywać Behemota, Vadera do SN? przecież SN to NIE JEST metal. Już w CLC nie było metalu, a z tego co widzę po Without i Cold Days następuje dalsze odejście od tego stylu muzycznego.

Prodigy tylko w bravo? hmmm no tu faktycznie mogłeś tylko tam widzieć - niestety rynek u nas w Polsce raczej nie obfituje w periodyki poświęcone temu rodzajowi muzy... To akurat jest tylko i wyłącznie smutne. Ale z drugiej strony.. SN tez był w bravo więc mają nawet tutaj wspólne punkty - nawet wymienione przez Ciebie :D

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi