Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomysły na teledysk :) :) :) tak dla zabawy ;)
Autor Wiadomość
Shadow_Vegeta 
Typowy Średniak

Wysłany: 2006-03-18, 21:19   Pomysły na teledysk :) :) :) tak dla zabawy ;)
Moim zdaniem teledysk do Cold Days powinien rozgrywać sie na cmentarzu, takim bardzo mrocznym, wokól cmentarza działa by sie wojna, lub cos podobnego. Jako taki głowny plan wyobrazam sobie ze zespol stoi na takim duzym katafalku, pod nimi odbywał by sie pogrzeb a wokól nich rozni ludzie, roznych wyznan, z maginesu, bogaci itp. to mi sie przysniło i cały zespol był ubrany na czarno. :)

Do Without wyobrazam sobie zwykła ciemna ulice, wokół wierzowców i powoli zpod "bruku" :> wychodził by zespol, i zaczeli by grać, wokól nich działo by sie zwykłe życie, i nikt by nie reagował, nie zauwazał ich. Ale nie mam do tego pomysłu na jakąs historie do tego, wiem ze powinno byc zwiazane z małym dzieckiem itp, nie wiem tak mi sie wydaje zagłebiajac sie w ten tekst ;)

Jedzie jedzie renifer, grzeje go kaloryfer :)

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-03-19, 12:35   
Cold Days już sobie wyobrażałem, zawsze jak wychodzi jakiś singiel, to wymyślam sobie do niego teledysk poczas słuchania.

W Cold Days widzę jakąś młodą laskę, która chcąc udowodnić sobie i innym, jaka jest twarda, ściga się na motorach-ścigaczach w nocy na jakichś nielegalnych czy legalnych wyścigach na ćwierć mili. Oczywiście się rozbija (jakaś spektakularna kraksa z koziołkującym motorem kiedy jest "I feel no god and I feel no myth") a początek i koniec teledysku sugerowałby, że jego reszta, to wspomnienie jakiejś bliskiej jej osoby (narzeczonego, matki, cokolwiek) np. poprzez ujęcie jak przegląda zdjęcia albo coś z pogrzebu jakaś scenka. W samym "wspomnieniu" dominowałyby szybkie chaotyczne ujęcia i pocięty montaż.

Without dla mnie miałby prostszy wideoklip, bo...heh, nawet nie wiem, jak to opisać. Zespół grający. Mnóstwo efektów komputerowych ale nie jakichś skomplikowanych, tylko czystych transformacji obrazu, np. psychodeliczne kolory, krew spływająca z góry ekranu. Sam zespół grający w ciemności tylko rozświetlany przez efekty świetlne rodem z imprez techno (jakies lasery, stroboskopy, efekty mgielne). Taką psychodelę bym zrobił, po pasuje do nadmiaru elektroniki w tym kawałku.

dF 
Chwaściątko

Wysłany: 2006-03-21, 09:54   
Amator chcesz by SN mial teledysk a la liber??? rozmumiem niechec do nowego materialu ale to juz chyba przesada... pomysly dam wieczorkiem

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-03-21, 10:04   
Ne znam klipów libera, nie jestem pewien, czy kiedykolwiek jakiś widziałem, nie czuję niechęci do nowego materiału.

Mi 
Mi-nadżer

Wysłany: 2006-03-21, 18:11   
nie cierpię ścigaczy więc ten pomysł mi się nie podoba :/
Fotoblog Mi :)
LAST FM - Mi

a1ien 
Wtajemniczony

Wysłany: 2006-03-22, 20:01   
ja też nie lubię ścigaczy , a pomysł moim zdaniem jest bardzo dobry :!: potrafię to sobie wyobrazić i myśle, że w połączeniu z muzyką mogło by to wypaść całkiem nieźle. Samochody sportowe mnie też nie kręcą, a scena z Nie było podoba mi sie.. Myślę, że do muzy SN pasują dynamiczne ujęcia więc wykorzystanie ścigaczy mogło by przyiesć fajny efekt... a klip Libera zostawcie w spokoju.. SN takiej padaki by nie zrobił...
.. no i pomyślałem, że na drugim motorze mógłby jechać Glaca... więcej przemyśleń co do klipów nie mam...

dF 
Chwaściątko

Wysłany: 2006-03-23, 13:39   
pomysł na cold days nr1. kamera towarzyszy kolejnym osobom ktore ze soba sie spotykaja na zasadzie nieszczesliwych wypakow, taki splot zbiegow okolicznosci ktore przeskauja z jednej osoby na druga w chwili wydarzenia troche jak w Bumierze al nakrecone z dynamika requiem dla snu. nr.2 to warjacja nr1 gdzie nie kamera jest losemsprawca a rodzaj negatywnej energii (tu zobrazowany jako wizualna fantazja). towaryszymy energi ktora skadzis uwolniona zmienia zwykle zycie (kolorystyka lata reklamy itp, ale bez przegiec i przeslodzeniea) w jakies bagniste pieklo na zasadzie kontrastu zdjęc. np te same postacie w tym samym ujeciu ale podczas deszczu i slonca potem obraz tak zmontowany by granica byla pedzaca fala energii. (ewentualnie totalny odlot kontrast jeszcze por roku z letniowiosennej w listopadowa - minu ile by stworzenie tego musialo trwac???). Dochodza jeszcze jakies szcegoly ktoremi sie szfendaja po lbie. idea nr3. nadal czlowiek i jego droga, dwie osoby ktore dojzewaja w ciagujednego dnia, rankiem sa dzieckiem by wieczorem stac sie doroslymi (doslownie) w trakcie obydwieosoby wystawione na rozne proby odmienie reaguja, w trakcie gdy jedna idzie w gore druga upada w dol ale wiez pozostaje podobna jak u kieslowskiego w podwujnym zyciu weroniki. Pleta moze byc przewrotna, lub moralizatorsko/nostalgicza. W sumie zgadzam sie ze motyw muzyczny sprzyja pomysom, biegu drogi lotu ale nie kojarzymi sie z wyscigiem, a juzna pewno nie z dresarskimi wyscigami samochodowymi.

[ Dodano: 2006-03-23, 13:59 ]
pomysł na W. jest też z gatunku "czlowiek - droga", jednak tym razem skupiamy sie na nim i na tym co on ma czuc i myslec.
Zatem mamy glownego bochatera ktory jest dwuwmiarowym rysunkiem w naszym realnym swiecie, przez swa odmiennosc swiat go niszczy i wykozystuje. On za wszelka cene chce byc taki jak inni, z sztucznego uczlowieczenia w koncu udaje mu sie nabrac fizycznej formy, tu zaczyna sie druga czesc kontrastujaca, nasz bochater juz jako czlowiek odkrywa ze w zasadzie to co widzial mu sie zdawalo bo caly swiat w okolo jest dwu wymiarowy, a wszystko co go otacza znowu jest mu obce i zdaje sie wogole go (jako "troj wymiarowca", postaci fizycznej) nie zauwazac. Sfrustrowany stara sie na swiecie zemscic i ostatecznie zrywa rysunkowa rzeczywistosc. brutalnie ja gniecie by skonczyc bezradnie posrod jej strzepow albo na pustej scenie koncertowej albo w "matrixowym konstrukcie".

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2006-03-23, 17:44   
moim zdaniem w Cold days motywem przewodnim powinien być DOC przeplatany z jakimiś scenami cierpienia i oczywiście grą zespołu...

EDIT:
@down

miałem na myśli wspomnienia tj. migawki z przeróżnych zdjęć z przyjaciółmi, żadnych konkretnych informacji. wszystko w formie "hołdu" nie zawierającego terści informacyjnych... z całym szacunkiem...
Ostatnio zmieniony przez Momus 2006-03-24, 06:43, w całości zmieniany 1 raz  

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2006-03-23, 18:15   
Z całym szacunkiem, ale co wiesz o życiu Docenta i jego cierpieniu i czy i w jakiej formie ono wogóle było?

Amen[Hans eXit] 
Uzależniony

Wysłany: 2006-03-23, 20:29   
Też uważam, że nie powinno się wykorzystywać jego osoby w teledysku. Takie działanie nie jest w porządku.
Pomysły później.

HC 
Piękny Roman

Wysłany: 2006-06-01, 11:47   klip
stara opuszczona fabryka, duzo żelaza, potłuczone szyby, zespół w roboczych ubraniach, mrok, częste pokazywanie twarzy chłopaków...

Amen[Hans eXit] 
Uzależniony

Wysłany: 2006-06-01, 20:21   Re: klip
HC napisał/a:
zespół w roboczych ubraniach

Rammstein 2? :roll:

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2006-06-01, 21:05   
Mi jeszcze do głowy Slipknot wchodzi jak słysze robocze ubrania :)

longas 
|admin|

Wysłany: 2006-06-01, 21:06   
a mi Anal Stench :]

_SaNa_ 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2006-08-24, 21:11   
Pomysł Amat3uR jest niezły..ale ten scigacz..to tak wg. mnie nie pasuje kompletnie :-P

Odpowiedz do tematu