Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:15
Czy ktoś z was...
Autor Wiadomość
Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-10-10, 18:51   Czy ktoś z was...
SALVE!

Czy ktoś z was na tym forum należy do Noisenation? Ja nie należe ale robiłem figórki na zamówienie niejakiej Sylwi Lato 8) . Miały być do kupienia na stronie SN ale "Glaca taki się w nich zakochał że nie chce nikomu oddać" jak to powiedziała Sylwie. Będzie można zobaczyć je w Stodole 4-go listopada.

Czekam na odp!

longas 
|admin|

Wysłany: 2004-10-10, 19:07   
mowa o tych figurkach ???

http://www.sweetnoise.org/dynimgs/1080306503f2.jpg

NoiseNation 
NN Crew

Wysłany: 2004-10-10, 19:40   
Saper NoiseNation na Ciebie czeka! :P Rób fotki swoich prac porzadne i wysylaj na noisenation@sweetnoise.org przeciez rzeźby na net nie wrzucimy :P Natomiast na każdej wystawie prezentujemy Twoja sztuke. Jesli bedziesz mial problem ze zrobieniem fotek to nasza pani fotograf zrobi je na wystwie w Stodole, potem skan i sprawa załatwiona.
pozdrawiamy

Wkrótce info o najbliższych wystawach NN.
www.youtube.com/noisenationlive
www.facebook.com/noisenationlive

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-10-10, 19:58   
Nooo nie spodziewałem się takiej odpowiedzi :D . Zaraz czegoś poszukam i wysle. To chodzi o te figurki właśnie. Od lewej jest twórczości Pigzała a druga jest moja. Pigzał (wdzięczny człek :) ) . podrzucił pomysł zrobienia figurek X, ja natomiast jestem sprawcą tego jak wyglądają myśle że miejsce dla Pigza na NN też powinno sie znaleźć bo to w zasadzie dzięki niemu to wszystko powstało. Pigza zajmuje się teraz lepieniem Vahaników :) . Przywieziemy je do Stodoły bo są śliczne :) .

PS. jesli powstał tutaj szpanerski styl to przepraszam przepraszam z całego serca!!! :wink:

marishka 
Wtajemniczony

Wysłany: 2004-10-10, 20:28   
A ja mam pytanie z czego ty robisz te figurki? Bo ja miałam ambicje żeby zrobić cały zespół, (prawa autorskie zastrzeżone) ale się nie udało bo z masy solnej i gliny traciły kształt. Narysowałam za to krzyk ale nie taki zwyczajny bo zamiast tego krzyczącego goscia jest x! do nn jeszcze nie wysłałam nie wiem czy to uczynię… będę wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki co do tych figurek wiesz zawsze możemy założyć spółkę z.o.o 8) :lol:

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-10-10, 20:58   
Widzę tutaj koleżankę po fachu 8) . Nasze figurki lepimy z gliny, wypalamy w szkolnych piecach, szkliwimy i jeszcze raz wypalamy co daje ten śliczny połysk :wink: . Szkliwo to masa przedziwnych pierwiastków w postaci proszku którą trzeba rozpuścić w wodzie i dopiero nakładać pędzielkiem na wypaloną na "biskwit" glinę. Przy wypale na ostro (szkliwione) ustawa się piec do temperatury... 1400 bodajze stopni. Cały zabieg z materiałami koooosztujeeee... Pamiętam, że za zrobienie 40 pięcio centymetrowych figórek dla Sylwii daliśmy ponad 200zł. Dlatego też nie będę miał zbyt wielu prac do pokazania w stodole. Jeśli sie uda to wyporzyczę coś co kiedyś robiłem (oby mi pozwolili :roll: ). Adaśko Pigzał już pół roku temu zrobił cały zespół z gliny ale nie stać go było na wypał więc stoją figurenki w domu i sie kurzą. Wywarzyłaś otwarte drzwi :wink: . Moją karierę lepiciela zaczynałem od modeliny i robiłem z niej tak niesamowite duperelki że jak znajdziesz dobrą w sklepie dla artystów to nie bedziesz miała problemów z figurkami. Życzę miłej zabawy :) .

jak ktos ma podobne pytania to walcie! :)

marishka 
Wtajemniczony

Wysłany: 2004-10-10, 22:48   
no dzięki tylko że mnie trochę z tą odpowiedzią załamałeś.... nie ma jakiegos innego materiału ktory by dawał przynajmniej dobry efekt a nie byłby taki drogi? no bo za cały zespł to by troche wyszło. a w stodole to obiecuje, że jeśli ci się uda sprowadzić figurki to napewno się przy nich zatrzymam :wink:

Adam 
pierwszy człowiek

Wysłany: 2004-10-11, 15:17   
Takie dziwne pytanie....dostałes w szkole coś za to ? :D

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-10-11, 19:26   
Jesli chodzi o ocene to nic nie dostałem bo jestem w szkole ogólnie nie lubiany :?

longas 
|admin|

Wysłany: 2004-10-11, 19:46   
ogolnie jak ktos kto słucha alternatywnej muzyki nie jest za bardzo lubiany :evil: jesli o to chodzi

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2004-10-11, 20:06   
czemu ? mnie nikt nie prześladuje ... a może to wina szkoły ?

Ks.SAPER 
Uzależniony

Wysłany: 2004-10-11, 20:09   
Szkołe mam czysto "artystyczna" gdzie dziwny wygląd i zainteresowania to norma. Podpadłem jednak bo zawsze jestem w centrum tego co się dzieje tak jak sie dziec nie powinno. Jak są niszczone prace dyplomowe zawsze jestem najblizej w dzisiaj naprzykład dowiedziałem sie ze znowu zniszczyłem jakieś fucken wazony... Nienawidzą mnie w tej szkole :?

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2004-10-11, 20:12   
a to inna sprawa , ja się odniosłem do słów longasa , a co do tego co mówisz , to znam to , ja też tak czasem mam , najśmieszniej było ze wczasie mojej choroby zepsółem 3 łąwki :]

longas 
|admin|

Wysłany: 2004-10-11, 20:13   
wiesz lolek to jeszce zalezy od tego jak sie ubierasz, :wink:

prosze o zaprzestanie off topa......tutaj jest dyskusja na dany temat http://www.sweetnoise.one...wtopic.php?t=57

dziekuje :]

Lex 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2005-12-24, 00:51   Re: Czy ktoś z was...
Ks.SAPER napisał/a:
Czy ktoś z was na tym forum należy do Noisenation?

Troszke stary bardzo ten topic ale jako nowy forumowicz odpowiadam że należe do NN.

Odpowiedz do tematu