Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:10
|
Wątpliwości? |
| Autor |
Wiadomość |
Amat3uR
Overkill.pl

Wiek: 41 Dołączył: 28 Paź 2004 Posty: 3130 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-08-28, 09:34
|
|
 |
No nie, akurat cuichy czy bryki to jest jakiś tam image, poniekąd całkiem fajny. Dla mnie to nie jest gwiazdorstwo. Wolałbyś w teledysku do Nie Było Poloneza zamiast Vipera? |
_________________ http://www.facebook.com/GajewskiMaciek
[url]http://twitter.com/#!/gajewskimaciej[/url] |
|
|
|
 |
Gawith
Piękny Roman

|
Wysłany: 2005-08-28, 09:41
|
|
 |
Może uznacie, że sie czepiam ale viper? No zdecydowanie bardziej pasuje do wizerunku zespołu niż polonez Ale nie jest to klip J.Lo... |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
|
|
|
 |
Gawith
Piękny Roman

|
Wysłany: 2005-08-28, 10:08
|
|
 |
Jakimś rządowym... |
|
|
|
 |
Guldur
Chory Opętany

|
Wysłany: 2005-09-07, 00:19
|
|
 |
a mnie czasem..wydaje sie że miałem kiedyś do czynienia z pewnym przekazem z czymś co rosło i zaczeło przerastać..
..zbyt dużo ideologii.. |
_________________ tworzę teatr pełen dziwnych ról..wewnątrz siebie |
|
|
|
 |
DeaDreamer
Wtajemniczony

Wiek: 44 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 79 Skąd: Szczecińskie Odmęty
|
Wysłany: 2006-03-06, 01:58
|
|
 |
Mi się odrobinę nie podobało działanie SN w Bolkowie - wjechali mianowicie do Zamku na próby i podczas prób nie było tam wstępu... Dla porównania, kilka innych gwiazd(naprawdę światowego, a jeśli nie to na pewno europejskiego formatu) nie robiło problemu z próbami i kto chciał, mógł sobie posłuchać i popatrzeć...
Inna kwestia, że gdy czekało się na koncert ponad poł h przed rozwieszoną płachtą i irytacja wzrastała, totalnie zanikła gdy zaczęli grać... Jestem im wdzięczny za to, co robią - że potrafią poruszyć do głębi, pociągnąć w swoją stronę, wprowadzić w pewien trans. Reasumując - lekko gwiazdorskie postawy, lecz świetny kontakt z ludźmi, wspaniała atmosfera - to wszystko w pewien sposób (a nawet ponad to) wybija SN na piedestały mojego wyobrażenia jednego z najlepszych zespołów, jaki znam. |
_________________ Tiaaak... Tu zapewne powinno być coś mądrego napisane... |
|
|
|
 |
dF
Chwaściątko

|
Wysłany: 2006-03-07, 09:40
|
|
 |
DD ale SN to nie tylko muzyka to tez cale przedstawienie, wiec nie koniecznie chca by ktos wszystko na prubie zobaczyl a potem sal z zalozonymi rekami i sasiadom podpowiadał co zaraz bedzie . |
_________________ broken ✿ in #df0000
Śmierć kaczkom... |
|
|
|
 |
karamba
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2006-03-07, 14:30
|
|
 |
| Amat3uR napisał/a: |
Ja znam wielu zachodnich artystów, którzy też potrafią być skromni, i tacy własnie na mnie największe wrażenie robią.
Linkin Park, zespół który sprzedał wchujiciutciut płyt, cały czas w wywiadach powtarza, że jeszcze mało wiedzą i mało umieją i że droga do nagrywania naprawde drogiej muzyki jeszcze przed nimi daleka.
|
skromność w wykonaniu LP jak najbardziej jest na miejscu, ponieważ niczego specjalnego w muzyce jak dotąd nie dokonali. sprzedali dużo płyt ale to raczej świadczy o miernym poziomie obecnego rynku muzycznego i o płytkich gustach tych, którzy te płyty kupili
to co mnie razi w SN to ta cała otoczka, NoiseNation, wielka ideologia i wielkie słowa - w sumie wielkie nic.
ja zasysam i konsumuję ich muzykę, niebanalne teksty i niezły show. ale bez popadania w jakiś bliski sekciarstwu obłęd. zdecydowanie razi mnie mesjanizm i samouwielbienie widoczne w niektórych tekstach Glacy. ale reszta jak najbardziej dla mnie jest cacy |
_________________ ... obawiam się, że powstaje plan zatykania trąby ... |
|
|
|
 |
Amat3uR
Overkill.pl

|
|
|
|
 |
karamba
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2006-03-07, 15:07
|
|
 |
| Amat3uR napisał/a: | | Pozdrawia Cię więc posiadający płytki gust ja. |
nie przejmuj się, kazdemu się może zdarzyć
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2006-03-09, 08:40
|
|
 |
| karamba napisał/a: |
to co mnie razi w SN to ta cała otoczka, NoiseNation, wielka ideologia i wielkie słowa - w sumie wielkie nic.
: |
wielkie NIC??? sorry, ale wlasnie dzieki stworzonemu przez SN NOISENATION mozesz podziwiac piekne prac nie promowanych przez nikogo innego artystow, poznac SHAHID czy SAINT INC.
kilkadziesiat wystaw i koncertow w calej polsce to wielkie nic??
ciekawe... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
karamba
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2006-03-09, 15:01
|
|
 |
| Mi napisał/a: |
wielkie NIC??? sorry, ale wlasnie dzieki stworzonemu przez SN NOISENATION mozesz podziwiac piekne prac nie promowanych przez nikogo innego artystow, poznac SHAHID czy SAINT INC.
kilkadziesiat wystaw i koncertow w calej polsce to wielkie nic??
ciekawe... |
a kto powiedział, ze ja podziwiam Shahid ? i dawno już wyrosłem z "czarno-białej" perspektywy pt."my, niepromowani to jedyni wspaniali i prawdziwi artyści" nie przeczę że pewnie trafią się tu i ówdzie jakieś wartosciowe prace ale bez przesady i tych wielkich słów. tego właśnie nie lubię |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2006-03-09, 15:42
|
|
 |
a kto tu mowi o czarno bialym swiecie, NN to miejsce dla chcacych dzialac, zdolnych, mlodych ludzi, maja tam miejsce w ktorym moga pokazac innym swoje prace, niektorzy zajmuja sie sztuka profesjonalnie, inni w NN po raz pierwszy wystawili swoje dziela. Na strone SN wchodzi wilu ludzi dzieki temu sztuka artystów z NN moze trafic do szerokiego grona, co na pewno dla wielu tworcow jest wazne. Dla mnie osobiscie NN to dobra zabawa i swiadomosc,ze mozna zorganizowac fajne imprezy jak tylko sie ruszy dupe i zacznie dzialac |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
DeaDreamer
Wtajemniczony

Wiek: 44 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 79 Skąd: Szczecińskie Odmęty
|
Wysłany: 2006-03-10, 03:34
|
|
 |
| Cytat: | | DD ale SN to nie tylko muzyka to tez cale przedstawienie, wiec nie koniecznie chca by ktos wszystko na prubie zobaczyl a potem sal z zalozonymi rekami i sasiadom podpowiadał co zaraz bedzie |
Inne zespoły także prezentowały wtedy niezły show - vide Umbra Et Imago , a nie kryły się z tym jakoś
Jednak jak już wspomniałem, ta łyżka dziegciu została mi zrekompensowana prrzez całą falę miodu (w której prawie utonąłem) w trakcie trwania koncertu - więc tak naprawdę ten mój zarzut nie był specjalnie "na poważnie".
Co do tej tak nielubianej przez karambę "otoczki" - artysta różni się tym od rzemieślnika, że nie robi na etat - czyli wychodzi i grzeje po kolei kawałki, żeby tak zmieścić jak najwięcej. Taki ktoś ma już obmyśloną wizję, jak ma wyglądać koncert i się jej trzyma - w tym wypadku starając się tworzyć atmosferę na koncercie przy pomocy "wstawek" pomiędzy utworami. Ja np nie odbieram tego jako napuszenia, a do szamanizmu SN mi daleko
Swoją drogą porównajcie sobie gadki międzykawałkowe na koncertach Manowar, to dojdziecie do wniosku, że Glaca jest lakoniczny i małomówny |
_________________ Tiaaak... Tu zapewne powinno być coś mądrego napisane... |
|
|
|
 |
karamba
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2006-03-12, 20:47
|
|
 |
ludziska, nikogo nie zamierzałem urazić. jeśli ktoś się poczuł tu urażony moją wypowiedzią to informuję wszem i wobec, że nie miałem złych intencji. szczerze opisałem moje odczucia i nie muszę chyba dodawać że całkowicie subiektywne. chyba mam do nich prawo ? trochę mnie razi egocentryzm i mesjanizm Glacy i tyle |
|
|
|
 |
|
|