Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:12
|
Wersje koncertowe |
| Autor |
Wiadomość |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-11, 21:37 Wersje koncertowe
|
|
 |
| Nie uważacie że SN jest genialnym zespołem pod względem koncertów? Woodstock 2001 i 2003 mam obcykany i teraz słucham 2002 i chwilami wolę np. skur**ela z koncertu niż z płyty bo nie jest tak zagładzony i idealny. Ogólnie koncertówki są żywsze i pełniejsze (takie jest moje zdanie). |
|
|
|
 |
marishka
Wtajemniczony

Wiek: 36 Dołączyła: 09 Paź 2004 Posty: 101 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2004-10-11, 21:45
|
|
 |
a czy widziałeś kiedys jakaiś inny koncert, w którym byłoby tyle energii? Glaca na scenie daje z siebie wszystko a inni artyści mają taki tupet, że potrafią przyjść na koncert pijani |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-11, 21:47
|
|
 |
No cóż Kazik (hala polonia 2000) i Rammstein (spodek 2001) też były zajebistymi koncertami porównywalnymi do Sweet Noise (aczkolwiek nie do końca ) |
|
|
|
 |
metalpunk
...

Wiek: 42 Dołączył: 01 Paź 2004 Posty: 222 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 2004-10-11, 21:59
|
|
 |
No faktycznie SN na koncertach wypada swietnie.Na przyklad utwory z CLC brzmia dosyc spokojnie ale na koncertach to juz jest rzeznia A koncertu z Woodstocku 2001 nigdy nie zapomne, to byl najlepszy koncert na jakim w zyciu bylem |
_________________ "...to co mi zrobiłeś ja uczynię Tobie, nienawiść i ból zawdzięczasz sobie..." |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-11, 22:03
|
|
 |
Rzeczywiście to prawda, na koncercie zawsze da się więcej czadu i utwory grane są z potrójną, a może nawet i większa energią wokalną i instrumantalną . Mam woodstock 2003 na DVD, a 2001 na CD . Szkoda tylko, że mnie na nich nie było....z tego co widziałem to pod sceną było zajebiście, rzeźnia, pogo po prostu extra. moim zdaniem powinni wydac jakąś płytkę koncertową SN . |
_________________ http://www.lastfm.pl/user/noxadam/ |
|
|
|
 |
Moniczka
Turboptyś

Wiek: 37 Dołączyła: 09 Paź 2004 Posty: 2817 Skąd: Varsovie
|
Wysłany: 2004-10-11, 22:07
|
|
 |
Przewaznie na koncertach jest najfjaniej i zepsol daje najwiecej z siebie |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-10-18, 09:34
|
|
 |
na dodatek kazdy koncert jest inny, jedyny w swoim rodzaju
imho od sn lepszy byl koncert toola i slayera, no i metallica, ale to wiadomo
w polsce lepszych nie widzialam , hunter jest dobry, ale nie ma tej pasji, energii... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
moszna
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-10-18, 13:29
|
|
 |
stare koncerty (jeszcze przed CLC) to była rzeźnia, Bigos robił wszystko aby SN brzmiało bardziej agresywnie.
na koncercie po CLC nei byłem, gdyż szanowny pan Glaca stwierdził że w mieście w którym ja mieszkam jest lipnie i odwołał koncert, widać ruciane nida były ważniejsze wg. niego.
ale z tego co widziałem na woodstock to wkurzające jest to, że między piosenkami niemiłosiernie długo pieprzy o tym jak jesteśmy okradani przez innych (gdyby nie on, to w życiu bym o tym nie wiedział ) zamiast grać i przez to wyrażać siebie
mam takie pytanie do tych którzy mieli to "szczęście" i widzeli SN ostanio na koncercie w jakimś klubie: czy Glaca tam też robi 5 minutowe odstępy między piosenkami, żeby sobie pogadać? |
_________________ Witaj!
To twój dom - gnój na środku podwórka, to twoja matka
Ten z wąsem - to on - bierze ją zawsze, gdy chce
Witaj tu!
Chodź, nauczę cię agresji! |
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-18, 15:32
|
|
 |
| On przynajmniej nie boi się tego wyrazić tak jak to inni artyści. Nikt nie gada o tym tylko Glaca ma coś do powiedzenia na ten temat bo inni sie boją... |
|
|
|
 |
Ks.SAPER
Uzależniony

|
Wysłany: 2004-10-18, 20:27
|
|
 |
| Chryste moszna co ty pierdzielisz? Glaca ma coś do przekazania i się z tym nie kryje jak to powiedział Nox a Ty tego nie rozumiesz czy chcesz myslec MASĄ tak jak skejci? Nie wiesz o czym mówi dlatego tak Cię to nudzi! Poddałem się tym chorym zasadą nałożonym przez polityków, ulicę i inne bydło czy mam wrazenie? Chyba Ci to odpowiada dlatego nie lubisz mówienia prawdy. |
|
|
|
 |
moszna
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-10-18, 21:09
|
|
 |
wolę jak coś sie wyraża poprzez liryczny tekst niż bezsensowne gadanie! nie widze nic nadzwyczajnego w tym że glaca się wydziera że surwysyny nas okradają, sam to robi, bo w tym czasie co pierdoli mógłby zagrać pare piosenek więcej.
teraz tak serio: czy Wy traktujecie koncerty SN jako coś w rodzaju mszy? bo czytając Wasze wypowiedzi odnoszę takie wrażenie...
sam osobiście chodze na koncerty żeby sobie trochę poskakać, jak chce popatrzeć na gościa który mówi w kółko o tym samym to ide do kościoła....
zastanówcie się czy nie traktujecie tego zbyt serio, muzyka ma być dopełnieniem życia nie jego głównym wyznacznikiem.
i jeszcze do NOX'a: akurat tu przesadziłeś, bo niektórzy poszli dalej w przekazywaniu prawdy niż Piotr M. |
_________________ Witaj!
Witaj tu!
| Ostatnio zmieniony przez moszna 2004-10-18, 21:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
a1ien
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-10-18, 21:11
|
|
 |
| Glaca nie gada wcale za duzo. poza tym dobrze zapowiedziany kawalek robi czesto jeszcze wieksze wrazenie.. moze niektorym dopiero taka zapowiedzi uzmyslawia co chce Glaca tym utworem wyrazic bo przeciez interpretacje moga byc rozne.. jesli oglada sie koncert w Tv to gadanie moze nudzic ale na koncercie odnosi przeciwny skutek..przynajmniej jak dla mnie.. przez to SN na koncertach jest jeszcze bardziej wiarygodny.. |
|
|
|
 |
moszna
Wtajemniczony

|
Wysłany: 2004-10-18, 21:16
|
|
 |
masz racje, nie mówie że Glaca powinien przez całe 2 godziny siedzieć cicho, jednak razi mnie to, ze przed każdą piosenką gada przez 5 minut, brakuje mi tego, aby czasami piosenki przechodziły w piosenke.
nie jestem fanem mówienia czegoś w prost, dlatego nie uważam tekstów CLC za wspaniałe. wolałem starsze nad którymi trzeba było pomyśleć by zrozumieć, a każdy rozumiał je na swój sposób |
_________________ Witaj!
Witaj tu!
|
|
|
 |
Adam
pierwszy człowiek

|
Wysłany: 2004-10-18, 23:16
|
|
 |
Także bardziej mi się podobają teksty z KW, ale z CLC nie są złe...co wy od nich chcecie ? przeciez nie będzie śpiewał o miłości....śpiewa o tym całym shicie, który teraz dzieje się w polskim show biznesie i te teksty też mi się podobają... |
|
|
|
 |
Mi
Mi-nadżer

|
Wysłany: 2004-10-23, 13:21
|
|
 |
| moszna napisał/a: | masz racje, nie mówie że Glaca powinien przez całe 2 godziny siedzieć cicho, jednak razi mnie to, ze przed każdą piosenką gada przez 5 minut, brakuje mi tego, aby czasami piosenki przechodziły w piosenke.
nie jestem fanem mówienia czegoś w prost, dlatego nie uważam tekstów CLC za wspaniałe. wolałem starsze nad którymi trzeba było pomyśleć by zrozumieć, a każdy rozumiał je na swój sposób |
czasem piosenki sa bez zap[owiedzi, czasem sa poprzedzone "gadka" odnoszaca sie do tekstu, czasm piosenka jest komus dedykowana... kazdy koncert jest inny...
co do odwolanych koncertoow - to nie glaca je odwolywal.... |
_________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba a niegrzeczne tam gdzie chcą
fejsbuk:)
Mi na Myspace
Fotoblog Mi
LAST FM - Mi |
|
|
|
 |
|
|