Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:10
|
ulubiona płyta SN |
| Autor |
Wiadomość |
amelia
Piękny Roman

Wiek: 38 Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 6 Skąd: Brzesko/Kraków
|
Wysłany: 2009-04-13, 20:04
|
|
 |
Nie mam ulubionej płyty Sweet Noise
Słabość mam do Czas ludzi cienia tylko dlatego że dzięki niej zaczęła się moja przygoda z SN
moim zdaniem każda ma takie kawałki do których wracam |
|
|
|
 |
RBlake
Piękny Roman

|
Wysłany: 2009-05-03, 11:35
|
|
 |
Ha! Dobre pytanie.
Generalnie jeśli miałbym zaczynać od końca to byłaby to Revolta. Nie przez utarte schematy, ale ja tego krążka nigdy nie poczułem. Rozumiem gdzieś tam koncepcję, ale we mnie to nie uderzyło z jakąś dużą siłą, a niektóre kawałki wprowadziły niesmak.
Były czasy, że podobał mi się krążek Czas Ludzi Cienia, bo wprowadził nową jakość w muzyce SN. Jakość, sie wie, zupełnie inną od wcześniejszych dokonań, ale swego czasu mocno chłonną. Całość nieźle doprawiona liryką : ) potrafiła rządzić. Dzisiaj jednak z dużym dystansem patrzę na krążek.
Getto i Respect - to dla mnie kilery! Ze wskazaniem na Getto, bo o ile przy CNC mówiłem o "przesłaniu" o tyle przy Getto ono zabija, a całość doprawiona, ówczesnym brudnym i surowym stylem SN. Te pytania... "czy mam być twardy jak bruk?!"... wchodzą i nie wychodzą... naprawdę prawdziwy kawałek muzyki. Wizytówka wszech czasów.
Koniec Wieku niestety słyszałem dwa razy w życiu i nie mam wyrobionego poglądu.
A The Triptic? Dla mnie miazga! Strasznie spodobał mi się klimat jaki wytworzyło SN na tym albumie. Wiele przemyślanych, wielowątkowych i dobrze skonstruowanych pozycji, z takimi killerami jak Painkiller (no tak, w końcu killer), BLB, Victims Of War czy Burn Love.
Podsumowując:
1. Getto
2. Respect
3. The Triptic
4. Czas Ludzi Cienia
5. Revolta |
|
|
|
 |
dana
Ziarno Chaosu