Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:10
|
ulubiona płyta SN |
| Autor |
Wiadomość |
arcz
Uzależniony

|
Wysłany: 2009-02-25, 15:05
|
|
 |
| .. dajcie mu spokój, chłopak dorasta. |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2009-02-25, 15:06
|
|
 |
| Anneke napisał/a: | | longas, kup może sobie ckm czy coś w tym stylu, może powstrzymasz się od skojarzeń przy każdej możliwej okazji i fotografii dużo jest.... |
nie wiem o czym mowisz |
|
|
|
 |
Rogal
Ziarno Chaosu

|
Wysłany: 2009-02-26, 22:44
|
|
 |
Ja na dzień dzisiejszy płyty SN ustawił bym w takiej kolejności:
1. CLC - może dlatego że to pierwsza jaką słyszałem, ale wtedy byłem w gimnazjum i zaraziłem tym całą klasę. Wtedy wszyscy moi znajomi cenili ten zespół.
2. Respect - moim zdaniem o wiele ciekawsza płyta od G. czy K.W. Cisza to chyba mój ulubiony.
3. The Triptic - mimo że to muzyka w którą na siłę wciskano RPA, to jest kilka utworów które lubię.
4. Ghetto - mocno zestarzała się dla mnie ta płyta, ale Down, Bruk czy tytułowy nadal b.dobre.
5. Revolta - Na tej płycie jest jeden utwór godny uwagi, mianowicie N.U.E.R.H.A.. Cała reszta dość przeciętnie, i niektórych utworów w ogóle nie trawie.
6. Koniec Wieku - płyte przesłuchałem tylko raz w życiu. Na żywo ok, ale jako album studyjny mi nie podchodzi
Wiem że to dość dziwne, ale nie słucham już metalu/rocka, co najwyżej sporadycznie. Oczywiście dawniej by było tak: 1,2,4,3,5,6. |
|
|
|
 |
PePe
..PiPa..

Wiek: 40 Dołączyła: 14 Lis 2004 Posty: 3529 Skąd: Żary / Wrocław
|
Wysłany: 2009-02-27, 00:58
|
|
 |
mi się nie chce po raz kolejny szczebiotać o wyższości jednego albumu nad drugim; rzecz w tym, że jeśli stawiać KW jako "darcie mordy" z którego się wyrasta, a tryptyk jako coś do czego trzeba dorosnąć to ja tylko pokiwam głową i przyznam rację, bo już pewnego poziomu nie osiągnę...
dawno zostawiłem go za sobą. |
_________________ http://mordred-deschain.blogspot.com/
Why can we not be sober? |
|
|
|
 |
Przemek
Nadworny RIPPER

|
Wysłany: 2009-03-03, 02:03
|
|
 |
| Rogal napisał/a: | 1. CLC - może dlatego że to pierwsza jaką słyszałem, ale wtedy byłem w gimnazjum i zaraziłem tym całą klasę. Wtedy wszyscy moi znajomi cenili ten zespół.
|
W moim przypadku było prawie identycznie, tyle, że moja klasa nie wykazywała takiej wyrozumiałości. Ostrzejszej muzyki słuchałem tylko ja. Duża część była raczej zafascynowana hiphopem, a reszta nie słuchała zbytnio muzyki. |
_________________ www.adventure-zone.info
www.lastfm.pl/user/devCJ
www.youtube.com/user/devcj |
|
|
|
 |
amelia
Piękny Roman

Wiek: 39 Dołączyła: 13 Kwi 2009 Posty: 6 Skąd: Brzesko/Kraków
|
Wysłany: 2009-04-13, 21:04
|
|
 |
Nie mam ulubionej płyty Sweet Noise
Słabość mam do Czas ludzi cienia tylko dlatego że dzięki niej zaczęła się moja przygoda z SN
moim zdaniem każda ma takie kawałki do których wracam |
|
|
|
 |
RBlake
Piękny Roman

|
Wysłany: 2009-05-03, 12:35
|
|
 |
Ha! Dobre pytanie.
Generalnie jeśli miałbym zaczynać od końca to byłaby to Revolta. Nie przez utarte schematy, ale ja tego krążka nigdy nie poczułem. Rozumiem gdzieś tam koncepcję, ale we mnie to nie uderzyło z jakąś dużą siłą, a niektóre kawałki wprowadziły niesmak.
Były czasy, że podobał mi się krążek Czas Ludzi Cienia, bo wprowadził nową jakość w muzyce SN. Jakość, sie wie, zupełnie inną od wcześniejszych dokonań, ale swego czasu mocno chłonną. Całość nieźle doprawiona liryką : ) potrafiła rządzić. Dzisiaj jednak z dużym dystansem patrzę na krążek.
Getto i Respect - to dla mnie kilery! Ze wskazaniem na Getto, bo o ile przy CNC mówiłem o "przesłaniu" o tyle przy Getto ono zabija, a całość doprawiona, ówczesnym brudnym i surowym stylem SN. Te pytania... "czy mam być twardy jak bruk?!"... wchodzą i nie wychodzą... naprawdę prawdziwy kawałek muzyki. Wizytówka wszech czasów.
Koniec Wieku niestety słyszałem dwa razy w życiu i nie mam wyrobionego poglądu.
A The Triptic? Dla mnie miazga! Strasznie spodobał mi się klimat jaki wytworzyło SN na tym albumie. Wiele przemyślanych, wielowątkowych i dobrze skonstruowanych pozycji, z takimi killerami jak Painkiller (no tak, w końcu killer), BLB, Victims Of War czy Burn Love.
Podsumowując:
1. Getto
2. Respect
3. The Triptic
4. Czas Ludzi Cienia
5. Revolta |
|
|
|
 |
dana
Ziarno Chaosu