Przesunięty przez: longas 2006-02-08, 19:10
|
Rozczarowanie roku: Sweet Noise!! |
| Autor |
Wiadomość |
zwierzak
Zły Mod

Wiek: 43 Dołączył: 06 Lis 2004 Posty: 5016 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2005-06-22, 16:52
|
|
 |
| No troche was nie rozumiem. Oni tworza taka muzyke, jaka czuja. A ze jakims tru evil metalom sie to nie podoba bo jest elektronika to niech sluchaja starych plyt, a nie obrzucaja zespol blotem. Nie podoba ci sie Revolta. Masz do tego prawo. I nie musisz jej sluchac. Ale zespol i tak bedzie robil taka muzyke jak chce, a nie taka jak chca inni. Bo robienie takiej muzy jak chca inni to jest wlasnie komercja o ktorej tak wszyscy trabia. A to, ze sie inaczej ubieraja (chodzi chyba glownie o Piotra, bo to on przeszedl najwieksza metamorfoze) to co? On tak chodzi ubrany na codzien. To nie jakas tam poza. Takie ubrania mu sie po prostu podobaja i ma do tego prawo. Co do prostej muzyki... Jest bardzo podobna jesli chodzi o prostote do tej z pierwszych trzech plyt. Tamta muzyka nie byla wcale skomplikowana. Byla troche inna. A jesli chodzi o elektronike, to jak bylem mlodszy to tez uwazalem ze szeroko pojeta muzyka rockowa to tylko gitary, bas, perka i wokal. I nic poza tym. Ale wyroslem z takiego myslenia. Moim zdaniem CLC jest bardzo dobra plyta i elektronika bardzo fajnie sie tam komponuje z ciezka gitara Malego. I nie wiem o co chodzi z powaga i nadeta otoczka wokol zespolu. Moze ktos mnie uswiadomi? |
_________________ http://ntn.knives.pl/wp-c...n7a-600x200.jpg |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2005-06-22, 18:07
|
|
 |
| zwierzak napisał/a: | | Ale zespol i tak bedzie robil taka muzyke jak chce, a nie taka jak chca inni. Bo robienie takiej muzy jak chca inni to jest wlasnie komercja o ktorej tak wszyscy trabia. |
ale muzycy graja dla swoich fanów nie dla siebie, co z tego ze robia muze jaka im pasuje, jak nikt jej nie zechce słuchac............ |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2005-06-22, 18:13
|
|
 |
| Widzisz. A mi sie wydaje, ze muzycy robia muze z wlasnej potrzeby, i ja wydaja z mysla ze moze komus sie spodoba. Jesli nie jednym to innym. |
|
|
|
 |
longas
|admin|

|
Wysłany: 2005-06-22, 19:30
|
|
 |
| ale to bardziej pasuje do poczatkujacych zespołów.............a po 3(dajmy na to 4) płytach taki skok, i mowienie ze zespoł gra dla siebie, jest troche bezsensowne |
|
|
|
 |
olusnz
Szalony Szalejący Szaleniec

|
Wysłany: 2005-06-22, 19:41
|
|
 |
| longas napisał/a: | | ale to bardziej pasuje do poczatkujacych zespołów.............a po 3(dajmy na to 4) płytach taki skok, i mowienie ze zespoł gra dla siebie, jest troche bezsensowne |
czyli co - jak będziemy chcieli to Glaca dla nas by na przykład jodłował??
dobrze cie zrozumiałem?? |
_________________ posty sponsorowane przez Jima Hooka
ruma prosto z lidla |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2005-06-22, 19:42
|
|
 |
| Wiekszosc muzykow twierdzi ze gra, bo granie sprawia im przyjemnosc. A jesliby przestalo sprawiac przyjemnosc to przestaliby grac w ogole. A co jak co, ale przyjemnosc moze sprawiac tylko granie takiej muzy jaka sie podoba grajacemu. Oczywiscie nie graja tylko dla siebie. Ale nadal obstaje przy swoim, ze graja taka muze jaka im sie podoba, a nie taka jaka podoba sie fanom. |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-06-22, 22:13
|
|
 |
Zwierzu jak zwykle ( prawie) się zgadzamy.
| Cytat: | | ale muzycy graja dla swoich fanów nie dla siebie, co z tego ze robia muze jaka im pasuje, jak nikt jej nie zechce słuchac............ |
graja dla fanow jesli ci chca sluchac, w sensie na koncercie ale artysta tworzy muzyke taka jaka chce i nie robi jej dla fanow, moze chciec sie nia dzielic, chciec aby inni jej sluchali, ale generalnie to wlasnie pewna niezaleznosc twórcza cechuje artyste, wtedy moze sie rozwijac. Sn moze nagrac nawet disco polo i nic nam do tego, nasze zdanie dotyczy jedynie kwestii czy bedziemy tego sluchac. Moge zadacydowac, ze kolejna plyta jakiegos zespolu mi sie nie podoba i zwyczajnie jej nie kupic ale uwazanie, ze zespol olal fanow bo nagral w innym klimacie jest dla mnie chore.
Co do spraw zwiazanych z nadeta otoczka i powaga to zespol, Glaca od samego poczatku traktowal sprawy zespolu, teksty etc z taka sama powaga, dla niektorych moze byc to nadete czy egzaltowane, ale cholera przeciez tak bylo od poczatku, spojrzcie na tekst "Bruk" "Slowa" czy nawet "Godność".
Natomiast jesli chodzi o zachowanie zespolu to akurat uwazam, ze cechuje je niespotykana naturalnosc, luz i brak sciemnionego gwiazdorstwa, wystarczy przyjsc na koncert i pogadac po. Podczas zwyczajnych rozmow przy pivie po koncercie widac to najlepiej.
Na koniec dodam ze Revolta to dla mne swietna plyta, tak samo jak 4 wczesniejsze:) a 5 bedzie jeszcze lepsza, chce znow uslyszec te dzwieki!! Pomyslcie, ze ja jestem w gorszej sytuacji ja juz troche tego slyszalam i teraz wiem na co czekam:) |
_________________ Nie ma El Dupy gdy rozum lodem skuty |
|
|
|
 |
dante
Piękny Roman

|
Wysłany: 2005-06-23, 16:33
|
|
 |
a ja w pewnym sensie zgodze sie z longasem. nie bede ukrywac tego iz revolta mi sie nie podoba.
z tego co zauwazylem revolta nie tylko mi sie nie podoba, i nie mam tu na mysli true evil metali jak to okreslil zwierzak . siebie nigdy za takiego nie uwazalem ani takim nie bylem...
co do tego gwiazdorstwa itp. opinie zachowam akurat dla siebie.
na koniec taki maly OT.
kto mi wytlumaczy co sie stalo z tamtym forum ? |
_________________ "Umysł może być zły nie będąc anormalnym." - Dennis Nielsen |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-06-23, 16:40
|
|
 |
Ale nikt ci nie broni nie lubic revolty, ja mowie tylko ze nie masz wplywu na to co artysta nagrywa i nie mozesz miec do niego pretensji o to co nagral, bo to jest smieszne. Jako odbiorca mozesz nie kupic plyty, albo wypowiedziec sie na jej temat.
Jesli zas chodzi o forum to zostalo zamkniete i to jest odpowiedz. Powodem bylo nieporozumienie na lini fani -zespol, winni jak to zawsze byli po obu stronach, a przede wszystkim to, ze trudno dogadac sie nie rozmawiajac z drugim czlowiekiem bezposrednio. NIe ma sensu zaglebiac sie w ta historie bo wersje beda rozne w zaleznosci od stron, nie da sie tego odtworzyc, wiec nie ma sensu o tym gadac, teraz jest to forum.
Ja moge tylko dodac, ze w moim przekonanniu decyzja o zamknieciu forum byla sluszna. |
|
|
|
 |
endrjuuu
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 27 Skąd: z Dupy.....:|
|
Wysłany: 2005-06-23, 16:46
|
|
 |
| zwierzak napisał/a: | | I nie wiem o co chodzi z powaga i nadeta otoczka wokol zespolu. Moze ktos mnie uswiadomi? |
zobacz ich w telewizji?? jak oni się zachowują bez przesady i gadają co chwile o tym jak 3 miesiące miksowali czy coś tam jeszcze i ze oni tworzą sztuke i wogóle on siedzi tylko i zagłębia sie c w lektury o najnowszej technoligii i uzywają co chwile najlepszego sprzętu i wychodzą z tego jakies proste i chwytliwe kawałki....no bez przesady i to jest właśnie ta bufonada i o tym ze skur**ele nas okradają i stoją na górze....no brawo i dzięuje za uświadomienie i robią z tego nie wiadomo co i ten kawałek z peją....boże ten bas na początku....i to są te owoce miesięcy pracy i tak dalej?? ze robią bas który brzmi jak pokazówka z sentyzatorach casio??
wiem że lubicice ten zespół ale patrzcie na niego choć troche obiektywnie |
_________________ niech płoną drzewa!!
niech las się pali |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-06-23, 16:49
|
|
 |
spojrz obiektywnie i pomysl ze cos co dla ciebie jest egzaltacja dla kogos innego nie jest, cos co dla ciebie jest beznadziejnym chwytliwym kawalkiem dla mnie jest dobre. rozmowa o gustach jak mowilam nie ma sensu.
dodam ze tez nie lubie jtd, ale reszta plyty jest dla mnie na najwyższym poziomie i nie widze tu kontrastu mniedzy sprzetem, gadaniem zespolu i wynikiem ich pracy. Jest to moje prawo:) i to ja wydaje 30 zeta na ta plyte, ty nie jesli ci sie nie podoba, proste??? |
|
|
|
 |
zwierzak
Zły Mod

|
Wysłany: 2005-06-23, 16:56
|
|
 |
| Ja tez nei przepadam za Revolta. A raczej za niektorymi kawalkami na niej. JTD tez nie za bardzo lubie. Ale jak nie lubie to po prostu nie slucham. A nie mam jakies chore pretensje do zespolu ze nagral cos co mi, albo komus sie moze nie podobac. A co do tego sprzetu itp. Uzywaja dobrego sprzetu i dobrze, ale robia muzyke taka jaka chca. To ze ktos ma swietny sprzet to nie znaczy ze zrobi muzyke ktora sie wszystkim bedzie podobac. Bo tak nie bedzie nigdy. A bufonady jakos nie widzialem. Ani w telewizji ani na zywo, ani w prywatnej rozmowie. |
|
|
|
 |
endrjuuu
Ziarno Chaosu

Wiek: 38 Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 27 Skąd: z Dupy.....:|
|
Wysłany: 2005-06-23, 21:58
|
|
 |
| bufonadą jest właśnie to gadanie o ich muzyce i o tym jak ja tworzą itp inne zespoły poprstu wydają płyty i sa potężne świetnie brzmia itp ale sweet noise sie strasznie tym chwali i nie mówie tu o gustach i czy to się podoba czy nie tylko że więcej się robi hałasu o otoczcei o tworzeniu niz o samej muzyce |
_________________ niech płoną drzewa!!
niech las się pali |
|
|
|
 |
a$artana
Zaawansowany

|
Wysłany: 2005-06-23, 23:20
|
|
 |
no nie wiem czy na polskiej scenie muzycznej jest tak duzo plyt, ktore swietnie brzmia. NIektore owszem.
Do takich wlasnie nalezy SN, bo co do brzmienia i jakosci nagrania to chyba nie masz zaztrzeżen ??
I to wlasnie nowe plyty brzmia dobrze, bo np taki Respect nagrywany przez ludzi niezajmujacych sie taka muzyka etc. nie brzmi tak jak powinien. |
|
|
|
 |
Ry$iek
Piękny Roman

|
Wysłany: 2005-12-18, 14:23 Tak ogólnie
|
|
 |
Witam!
Przeczytałem kilka opinii. Z jednymi się zgadzam, z innymi nie. Normalka.
Nigdy nie potrafiłem brać udziału na forum i chyba nigdy się nie nauczę...
Nigdy nie przepadałem za ostrzejszym brzmieniem, ale jakiś czas temu... poprostu zastanowiłem się nad tą muzyką. A było to tak. Studia, praca, zespół tańca, jakieś śmieszne, społeczne udzielania się, imprezy, wyjazdy, praktyki, zaliczenia... Bosko. Ale nie wiedzieć czemu, sięgnąłem po Sweet Noise."Świat ludzi cienia". Nie robię tego co przedtem, ale chyba mi z tym lepiej. Mam miłe wspomnienia, ale poznać drugą stronę siebie, to chyba najważniejsze. A przeszedłem trochę...
... |
|
|
|
 |
|
|