Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:10
Rozczarowanie roku: Sweet Noise!!
Autor Wiadomość
trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 21:09   Rozczarowanie roku: Sweet Noise!!
Otóż wyszedłem z siebie i stanalem obok, jak wzialem do reki najnowszego metal hammera!!! Zawsze uwazalem to za nedzne i nieprecyzyjne pismo... Ale zeby az tak?!!! to byl istny hard core... W podsumowaniu roku pierwsze miejsce w kategorii "rozczarowanie roku" otrzymal.... No chyba nie musze mowic Kto, skoro jestem na tym forum... To byl normalnie cios w plecy!!! ja pier**le!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-02-08, 21:24   
Ale szczerze mowiac nie dziwie sie temu. Kilka odwolanych koncertow. Brak nowej plyty. Co prawda koncerty nie z ich strony odwolane, ale jednak. Ogolnie tych koncertow nie za duzo bylo. Wiec wcale sie nie dziwie temu.

trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 21:45   
Moze zle zrozumiales, ale tu chodzilo o ocene muzyki... To pierwsze miejsce jest wiec najgorszym... Wedlug tego zestawienia muzyka SN kjest co najmniej nie FAJNA!!! hellou?! Cos tu jest nie tak... Dla ludzi nie liczy sie bowiem przekaz, a tylko muzyka, no.:"Ale to jest fajna rzez!!:" a jak bys sie zapytal jaki ten zespol ma przekaz, o czym spiewa artysta to nie otrzymalbys odpowiedzi, albo tez byla by taka"to jest niewazne" jaaa... ten swiat jest chory!!!!

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-02-08, 21:50   
Szczerze mowiac to nie czytalem tego akurat numeru, ale jesli chodzi o podobne zestawienia to zwykle nie chodzi o sama muzyke. Ale w tym przypadku nie czytalem wiec sie nie kloce. A co do przekazu to czesto wcale mnie on nie interesuje. Slucham muzyki dla przyjemnosci, a nie dlatego zeby sie czegos uczyc. Oczywiscie jak jest przekaz to ok. Z przekazem SN sie calkowicie zgadzam. Ale muzyka jest przede wszystkim sztuka. I wlasnie za taka glownie ja uwazam. I tak ja pojmuje. Najwazniejsze sa tu doznania czysto estetyczne. Takie jest moje zdanie. Bardzo czesto podoba mi sie jakis zespol czysto muzycznie, a w teksty nawet nie chce mi sie zaglebiac. I SN zaczalem sluchac wlasnie przez muzyke a nie ich przekaz.

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2005-02-08, 22:19   
Co do metal hammera i podsumowania to ciezko sie dziwic. Revolta jakos wsrod szerszego grona, tru metali i takich podobnych typkow nie znalazla uznania, poza tym chyba jest jakas mode na nie lubienie zespolu. Moge sie jednak mylic ;-)
Dla mnie zaskoczeniem bylo (o ile dobrze pamietam) w dziale zagranicznym zespol i muzyk roku odpowiednio Soulfly i ich lider :> no ale co kto lubi :)
i niech te dwa ost zdania beda taka malutka negatywna energia ;-)

trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 22:20   
nie no, spoko.. dla mnie natomiast przekaz i to w wypadku SWEET NOISE jest cholernie wazny!!! A takie pisma jak metal hammer, ktore wrzucaja wszystkie gatunki muzyczne do jednego worka i robia jeden wielki chaos powinny albo jak najszybciej mocno sie nad soba zastanowic, albo zniknac z rynku!!!! Przeciez one sa dla nikogo... lub dla ludzi, ktorym na precyzyjnych wiadomosciach na temat zespolow prezentujacych pewien styl, gatunek nie sa potrzebne do szczescia... informacja na temat SLAYER'A obok powiekszenia biustu przez pania Britney Spears(chyba tak sie to pisze) w pelni im wystarcza!!! :evil:

tylko prosze sie nie obrazac.. to jest jedynie moja opinia na temat polskiej prasy muzycznej :twisted:

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2005-02-08, 22:24   
trustworthy napisał/a:
tylko prosze sie nie obrazac.. to jest jedynie moja opinia na temat polskiej prasy muzycznej :twisted:

spx, i masz w tym troche racji. Metal Hammer to w sumie taki katalog Metal Mindu pod przykrywka pisma muzycznego ;-)

trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 22:32   
co do slow pana "arcza"... Jesli chodzi o to srodowisko ""true metali i takich tam podobnych typkow, to kogo masz na mysli? Nie wiem w takim raqzie, czy teraz kojarzysz Nergala z Behemotha, bo cos dzieja sie tu istne hard cory, ale Jemu ta plytka:"REVOLTA" sie podoba... Ma Ona bowiem wieksze znaczenie na cala muze, podzialy i polaczenia... W takim razie, rozumiem, iz Nergala nie zaliczasz do metali?
Z tego, co napisales, wnioskuje, ze metalem jestes tylko Ty i Twoi kumple...
No ladnie sie dzieje... Teraz juz nie dziwie sie tym zestawieniom w tych "pismach muzycznych"
Śmiechu warte!!! :evil:

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-02-08, 22:35   
No akurat Metal Hlamer faktycznie jest slaba gazeta. Ja tam wole sie dowadywac roznych rzeczy z serwisow internetowych. Np z rockmetal. Tam sobie wyszukam to, co mnie interesuje. Ewentualnie bezposrednio od znajomych dziennikarzy muzycznych. Miedzy innymi od ludzi piszacych dla rockmetal.

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2005-02-08, 22:36   
hahaha, no ok, potraktowalem sprawe ogolnikowo z tymi 'tru metalami' :) rotfl. tez zes sie czepil. zluzuj cyca :)
Nergal? nie nie kojarze :hihi:
wracajac do kwestii tru to chyba nie powiesz mi ze wiekszosci z takich przedstawicieli revolta sie podoba?
i po czym panie trustworthy wnosisz ze niby jestem metalem :hihi:

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-02-08, 22:45   
Arcz metalem :lol: Ale mimo wszystko ma on racje. Choc tego typu stwierdzenia sa ogolnikami, ale odnosza sie do wiekszosci. I wlasnie wiekszosc metali uwaza te plyte za slaba.

trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 22:46   
po pierwse: true metalami, jak juz
po drugie:bo sam panie arcz wyleciales z tymi true metalami, a ja nie lubie, jak ludzie robia z siebie nie wiadomo jakch twardzieli
po trzecie: wejdz na jakiekolwiek forum, lub czata, na ktorm bedzie Nergal i zapytaj sie go co sadzi o REVOLCIE, bo ja nie mam juz do Ciebie sily
po czwarte:spasujmy obydwaj, bo ta rozmowa powoli przeradza sie w klotnie, a wiec:STOP

[ Dodano: 2005-02-08, 22:49 ]
zaraz, zaraz.... ale o czym my tu mowimy... o muzyce, czy o tym, co ta plyta wniosla do muzyki, bo sam zwierzak napisales, ze takie zestawienia nie sa tylko za muzyke... a wiec co jest?? chyba cos nie tak...

arcz 
Uzależniony

Wysłany: 2005-02-08, 22:52   
uh, a jednak odpowiem - tru metale - celowe nieco przesmiewcze okreslenie dla takich twardogłowych typkow. Rozumiesz, co sa zwroceni tylko na zalozmy hevi metal i wszelkie odmiennosci traktuja jako zdrade. Ok? A juz nagranie czego z hiphopowcami to smierc na ulicy.. Rozumiemy sie?
po drugie: nie robie z siebie - jak to okresliles - 'twardziela' i nie wiem po czym to wnosisz.
po trzecie: gdyby Nergalowi nie pasowala revolta to chyba by nie bral w tym udzialu? I zeby nie bylo watpliwosci - wiem kto to jest, znam tworczosc zespolu i w jakis sposob szanuje. Ok?

nie przyjmuj tak do siebie wszystkiego i nie lap za slowka, plz.
pozdrawiam.

zwierzak 
Zły Mod

Wysłany: 2005-02-08, 22:53   
Czy moglbys pokazac, gdzie arcz robi z siebie twardziela. To tak przez ciekawosc sie pytam. Bo ja nie zauwazylem. Wrecz przeciwnie. Wlasnie ironizuje z takich tru metali.

trustworthy 
Typowy Średniak

Wysłany: 2005-02-08, 22:59   
spoko... poprostu zbulwersowalem sie tym raportem(zestawieniem) metal hammera.. dlatego napisalem, chcac sie podzielic moim zniesmaczeniem za sprawa tego pisma, a Wy mnie tu zjezdzacie...
a z Nergalem, to odebralem juz wczesniej aluzje, wiec spoko... przeciez wlasnie z REVOLTY powinienes Go znac, o ile wczesniej bys nic o Nimn nie slyszal, w co watpie, wiec o.k.
i Ty tez nie lap za slowka :D ja chcialem tylko porozmawiac, wymienic sie spostrzezeniami
be yourself

Odpowiedz do tematu