Sweet Noise Forum Strona Główna Sweet Noise Forum
www.sweetnoise.one.pl

BaneryBanery  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: longas
2006-02-08, 19:10
Linki do artykulow, zdjec, itp.
Autor Wiadomość
Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2011-05-15, 21:22   
Mogę się założyć, że wszystkie recenzje będą bardzo pozytywne. Albo inaczej - nie będzie opinii negatywnych ani nawet zrównoważonych. Reasumując poczekam na gotowy produkt bo te recki nie będą dla mnie (niestety) opiniotwórcze 8)

G 
Sweet Noise

Wysłany: 2011-05-16, 01:09   
Recenzje beda opublikowane bez zadnych "poprawek". Nikogo z obecnych na spotkaniu nie mozna nazwac fanatykiem Malgosiu. To normalni, myslacy ludzie tacy jak wy. Los trafil na nich i dlatego mieli mozliwosc wysluchania i zrecenzowania materialu. Mam nadzieje ze przekaza dalej energie ktora My Riot umiescil na plycie "sweet_noise".
Z pewnoscia znajda sie zdania krytyczne wsrod recenzji "szczesliwej pietnastki", ale faktem jest to ze album podobal sie wiekszosci przybylych co nas jako tworcow moze tylko cieszyc.Wlozylismy w te muzyka mase sil i duzo wiary.
Straszliwe nadecie, napuszenie i oskarzanie ludzi….to naprawde czujecie czytajac i sluchajac wywiadow ze mna? Odpychajacy marketing?Stechla atmosfere?!Wow!
Jezeli tak to pewnie nic waszego zdania nie zmieni.
Przetrwalem rozne burze, konflikty i zalamania tylko dlatego ze dalej chce tworzyc najlepsza muzyke na jaka mnie stac. Cena tej drogi jest ogromna, ale chce wierzyc ze to wszystko ma sens.
Ludzie opuszczali SN z bardzo roznych powodow i za kazdym razem bylo to dla mnie bardzo bolesne. Za kazdym razem leczylem sam wlasne rany i przelewalem to na sztuke. Wszystko co stworzylem jest zapisem tych stanow, przejsc, rostan i nadzieji. Przez ten pryzmat mozna mnie chyba najlepiej poznac.
Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise. Tymczasem ja sposrod wszystkich muzykow ktorzy grali w tym zespole jestem jedyna i ostatnia osoba ktorej zalezy na tym co ten zespol reprezentowal.
Nadal mysle o dalszym dzialaniu, tworzeniu i pamientam w kazdej chwili o fanach Sweet Noise.Powod tego jest i zawsze byl ten sam: te rzeczy sa dla mnie najwazniejsze. To im dedykowalem swoje zycie i staram sie godnie reprezentowac idee SN zawsze i wszedzie.
Moje zycie to w 100% sztuka, a ta nierozerwalnie laczy sie ze Sweet Noise.
Zbudujcie swoja wlasna rzecz. Niezalezna, prawdziwa i oryginalna. Trwajcie w tej postawie 20 lat i wtedy pogadamy o sile przetrwania, o cenia ktora trzeba placic za obrone wlasnych idealow, wlasnego ja i wlasnej niezaleznosci. Moze sie okazac to duzo trudniejsze niz wyglada z zewnatrz.
Tak czy inaczej zycze wam tego z calego serca i mam nadzieje ze wam sie uda.
Jednoczesnie czeka na was tam dokad idziecie samotnosc, tysiace pytan bez odpowiedzi, watpliwosci i lzy. Taka jest i zawsze byla cena wolnosci i wlasnej drogi.
Na temat przeszlosci powiedzialem tyle ile uwazam ze swiat zewnetrzny powinien wiedziec. Teraz ide zdecydowanie do przodu stawic czola nowym wyzwaniom.
"Chcesz bym zniknal, odszedl i zapomnial?
Schylil glowe, zamknal oczy, oprzytomnial?
Zaczal mowic, pisac, robic to co chca?
Chcesz?"

Czy wtedy aby nie powieje nuda na maxa ?

Pozdro

G

Amat3uR 
Overkill.pl

Wysłany: 2011-05-16, 08:01   
O, fajnie że się odezwałeś. Bardzo, bardzo fajnie i miło :)

Nawiązujesz do mojego posta, więc już odpowiadam. Mi na całą promocję płyty cień rzuciło parę spraw. Dla przykładu:

Pierwsze: wideoklip do Snu. Opinie, jak pamiętasz, były różne. Niektórym się bardzo podobało, inni stwierdzili, że syf, jeszcze inni stwierdzili że część fajna, część im się nie podoba (do tej ostatniej grupy się ja zaliczam, nawet zacząłem coś tam się mądrzyć na YouTube i Facebooku jak ja zrobiłbym to lepiej ;) ). Jakże było moje wielkie zdziwienie, jak zobaczyłem, że mój komentarz poleciał. Potem zaczęły lecieć kolejne. Z Facebooka My Riot i Youtube'a. I to nie komentarze internetowych trolli (a raczej nie tylko, tych, przynajmniej na początku, było, o dziwo, mało), a normalnych ludzi, którzy mówili, że muza fajna, ale klip im nie leży. To wszystko okraszone było komentarzami zespołu "Dzięki, jesteście cudowni! Zajebiście! Riot! Kocham was" (cytaty niedokładne ;) ). Zupełnie mi to nie współgrało i nie współgra. Rozumiem kasowanie komentarzy w stylu "Ty chuju!" (nie popieram, ale kumam). Ale usuwanie wszystkich opinii poza peanami to jest jak dla mnie pomyłka. Nie wiem kto prowadzi profile na portalach społecznościowych (odnoszę wrażenie, że każdy po trochu, ale nie wiem) a "cenzura" chyba się już skończyła. Ale tak, kasowanie pod tym samym linkiem krytyki i pisanie "One Love, One World. Dla tych blisko i dla tych daleko." jest dla mnie niesmaczne i odpycha, powiewa stęchlizną. Nie wiem kto się tym zajmował. Ale wtopa.

Po drugie: czytając dyskutowanie z fanami (zaczęliście z nimi dyskutować, zamiast ich kasować. I fajnie). Nieraz podkreślaliście, że czasy Sweet Noise są odłożone na bok, teraz jest My Riot. Ze Sweet Noise nie ma co się równać, to zupełnie inna rzecz, do której może wrócicie, a może nie. W porządku. Po czym przychodzi mailing o tytule waszej płyty. I zero komentarza. Zgrzyt numer dwa, aczkolwiek może wynikający z niewiedzy (jak dotąd nikt nie skomentował tytułu płyty). Mnie etykietki nie obchodzą, ale pytasz o marketing, który odpycha (możliwe, że nikt tu nie miał złych zamiarów, że nieświadomie) - oto przykład.

Dalej nie chce mi się wymieniać, moim zdaniem wystarczy.

Ale pisałem w swoim poście coś jeszcze, nie wiem, czy zwróciłeś na to uwagę. Pisałem, że skoro promocja płyty i jej metody mi się zupełnie nie podobają, tak przestaję klikać na linki i po prostu czekam na muzę. Bo ona jest w tym wszystkim istotna. O zgrzytach i wtopach się zapomina, a muza pozostaje. Dlatego nie chcę, by tego typu sytuacje (możliwe, że źle odebrane w wyniku niedoinformowania, jesteście ludźmi, tak jak my, każdy popełnia błędy, mówi/robi rzeczy, których potem żałuje, na dodatek bardzo możliwe, że z powyższych rzeczy nie zdawałeś sobie sprawy) rzutowały na odbiór płyty. Bo czuje, że będzie zajebista. Tak jak wszystkie poprzednie.

Zresztą, dubluję powyższym już to, co napisałem w poprzednim poście.

Więc tak, to co tworzysz i robisz muzycznie, artystycznie ma sens. Nie wiem do czego pijesz, pisząc, że "pewnie nic naszego zdania nie zmieni", ale odnoszę wrażenie, że bardzo nas nie doceniasz ;)

Czekam na płytę. I bardzo żałuję, że premiera dopiero we wrześniu (dlaczego?!). Póki co, to co słyszałem z sweet_noise jest zajebiste :) A klip średni ;) ;)

Koniec, bo przynudzam. Mam nadzieję, że naświetliłem to, co wzbudziło nasz (OK., mój, za resztę nie będę się wypowiadał) niesmak. Niezmiennie jaram się nową płytą (może nie tak, jak kiedyś, trochę zdziadziałem) i nie mogę się jej doczekać. Natomiast nie będę bezkrytycznie podchodził do wszystkiego wokół wszystkich Twoich działań i projektów.

Mam nadzieję, że jeszcze będziesz tu zaglądał :)

Sphinx 
Ziarno Chaosu

Wysłany: 2011-05-16, 08:28   
G napisał/a:
Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise.

Mam wrażenie, że jest zupełnie odwrotnie - nawet na forum internetowym, które przecież jest miejscem spotkań bardzo wielu ludzi, w tym wspomnianych trolli internetowych (na szczęście tu ich nie ma) zdania na Twój temat są (zasłużenie) bardzo pozytywne.

Sam trochę dziwię się dyskusji o słuszności danego tytułu płyty - to przecież należy do artysty, a w tym przypadku nie jest to, moim zdaniem, żadna kontrowersja. Rozumiem jednak zły odbiór faktu kasowania komentarzy, które nie obrażały nikogo.

Tak czy owak, Piotrze, z pewnością zdajesz sobie sprawę, że będziesz adresatem różnych komentarzy dotyczących Twoich dzieł. Starcia mogą pojawiać się też w wyniku niewłaściwego zrozumienia pewnych kwestii, po obu stronach. Jednak absolutnie nie zgadzam się z tym, co piszesz o naszej niechęci wobec Ciebie. Zauważ, że jesteś jedyną osobą łączącą projekty SN, MR i inne, na temat których toczą się dyskusje także na tym forum i praktycznie wszyscy aktywni użytkownicy są spragnieni nowych dźwięków.

longas 
|admin|

Wysłany: 2011-05-16, 14:57   
Cytat:
Czasami tu zagladam.To prawda.Mysle wtedy ze dla niektorych z was jestem najgorszym zlem ktore moglo sie przydarzyc Sweet Noise

przeczytałem wszystkie posty w tym dziale, z racji pełnionej tu roli admina, i nie przypominam sobie postów w ktorych ktokolwiek pisałby cokolwiek co byłoby choc troche zblizone do tego co zostało tu okreslone

moze ktos inny kojarzy takie osoby?

co do my riot...jedno jest pewne...bedzie to pierwsza od 2007 roku [sn-tt] płyta zakupiona przeze mnie w sklepie 8)

Momus 
Idée fixe

Wysłany: 2011-05-16, 20:51   
Fajnie, że tu zaglądasz, to Twój pierwszy post od czasu kiedy odszedł Bartek.

W mojej opinii zgodzę się z Longasem. Nikt tu nie pluje jadem na to co robisz. Jak myślisz co nas tu trzyma? Wszyscy od TT tu czekaliśmy (i nadal czekamy) na koncerty i nową muzykę SN. Nie powiem jestem ciekawy Serca, jaram się M.T. Void i z zainteresowaniem słucham to co Przemek zgra nam z radia. Co do recenzji muszę coś sprostować. NIGDZIE nie powiedziałem, że opinie szczęśliwej 15 będą na cenzurowanym. Śmiem tylko twierdzić, że nikt nie odważy się napisać czegoś niepozytywnego. Poza tym atmosfera takiego spotkania może wypaczyć nieco odbiór, niemniej to są drobnostki i naprawdę nie bierz tego do siebie. Wracając bardzo szanuję wszystko co do tej pory zrobiłeś. CLC było dla mnie jak uderzenie obucha, zniszczyło mnie abym wszystko zbudował od nowa. Dzięki temu codzienną frustrację nastolatka zamieniłem w siłę. To był solidny kop w tyłek dzięki, któremu ruszyłem do przodu. Na takich koncertach jak Twoje to nie byłem już nigdy. Były różne fajne koncerty na których się bawiło ale takich pięknych wspomnień jak z poznańskiego Zamku to nie mam i już prawdopodobnie nie będę miał. Między innymi tak bardzo czekam na nowe SN, dzięki temu będę mógł jeszcze kiedyś na żywo usłyszeć piosenki z CLC. Życie nie jest czarno-białe, za to ma wszystkie odcienie szarości. To, że coś do mnie nie przemawia nie znaczy, że jestem hejterem. Nie popadajmy w skrajności :>

Powodzenia przy wykańczaniu sweet_noise
Pozdrawiam :)

Devil Peter 
Wtajemniczony

Wysłany: 2011-05-17, 13:25   
Ja znowuż czekam na piosenki z Tryptyka wykonane na żywo. Fajnie jakby na koncertach MR czasami uraczyło nas utworami SN, z CLC lub TT :)

Małgosia 
Pacjentka doktora Dżi.

Wysłany: 2011-05-18, 20:32   
Z fanatyzmem to ja sobie tylko głośno myślę, ludzi nie znam, z forum kojarzę tylko Kasię.
Odsłuchanie płyty jest dla mnie jednak tylko ukłonem w stronę fanów, ewentualnie elementem kampanii promocyjnej i dobrze że taka jest jej forma. Nie wiem jakie znaczenie dla każdego z nas będzie miała opinia innych fanów o albumie, osobiście nie mogę się doczekać momentu w którym sama będę miała podstawy do wyrażenia własnego zdania :twisted:
I oczywiście tak jak mówią poprzednicy, nikt nie pluje, że już nie skomentuję stwierdzenia, iż są wśród nas ludzie uważające Cię za najgorsze zło, które przydarzyło się SN.
Cały czas tu jesteśmy, odbieramy energię za którą dziękujemy.
Przetrwaliśmy tu wspólnie wiele radości, ale i zawirowań, mam też nadzieję iż poradzimy sobie z następnymi, które za pewne się przydarzą.
A wszelkie nasze sprzeczne zdania, wyrażanie wątpliwości to tylko bodziec do dyskusji, które w nas w jakiś sposób ożywiają i poniekąd rozwijają poszerzając spojrzenie na muzykę, ale i otaczającą rzeczywistość jaką ta muzyka opisuje.

PePe 
..PiPa..

Ostrzeżeń:
 2/3/6
Wysłany: 2011-05-28, 19:43   
przesadzasz Piotr. chyba momentami tracisz obraz. mnie wyjebałeś z myspace, chyba za komentarze, że brak mi Waszego starego stylu; mimo to, wciąż tu jestem; pomyśl o tych wszystkich ludziach, którzy zrobili plc; oni zostali odtrącenie za podobne komentarze; to była wierna gwardia i byłaby blisko, nadal napędzając ruch wokół Twojej twórczości, ale ktoś zabrał im wolność i odtrącił...
tworząc coś, wystawiasz się na ocenę; jeśli ktoś Ci mówi, że sprzedajesz shit, masz prawo dać mu w pysk, bo włożyłeś w to całego siebie i my to wiemy; ale ktoś kto miesza Twoją płytę z gównem, to nie ten sam co mówi: no ok, może być, ale to nie dla mnie... mi się nie podoba;

ja już miałem okres fascynacji Tobą i SN, okres "hejterowania", a od dłuższego czasu do sprawy podchodzę na "wisimito" - niech się dzieje co chce, ja wrzucam płytkę do odtwarzarki, a choćby na płycie była doda, rutowicz i trzoda to mi wisi - grunt żeby było pierdolnięcie;

i chętnie powiedziałbym Ci to w oczy - do dupy się zachowaliście (ciekawi mnie czyje ręce to czyniły...) z tą cenzurą i z kopaniem ludzi, ale mam nadzieję, że jeszcze się zobaczymy po koncercie i jednak zdecydujesz się na uścisk mojej dłoni;

(pamiętasz smsy ode mnie po starcie revolty? chciałbym znów takie wysłać...)

[EDIT:]
a tak w ogóle to kiedyś chciałbym się wprosić lub zaprosić Cię na kawę i dowiedzieć się z pierwszej ręki jak wyglądały te wszystkie krzywe akcje...

Why can we not be sober?

a$artana 
Zaawansowany

Wysłany: 2011-06-07, 09:19   
Hej!

Po pierwsze, ciesze sie bardzo z powrotu. Dalam temu wyraz smsowo, ale chyba byly jakies problemy z siecia :> Bardzo Wam dopinguje, trzymam kciuki, zycze wszystkiego najlepszego. To tak z zasady "teraz i na zawsze". Gdzies kiedys daliscie mi bardzo wiele, a wszystkie albumy SN caly czas daja mi to wszystko czego potrzebuje od muzyki zaangazowanej. Nowa plyte na pewno kupie. Na koncerty na pewno pojde. Uwazam, ze zaslugujecie na szacunek i wysluchanie do konca za to wszystko co zrobiliscie, za ta cala mase dobrej muzyki, ktora nagraliscie i ktora mnie poruszala i porusza.

Co do nowego kawalka to podoba mi sie muzyka i bardzo podobaja mi sie momenty, kiedy spiewasz po angielsku. Tekst polski jeszcze musi mi sie przyswoic:). Teledysk jest ok. Fajna opcja z tymi plakatami. Reasumujac no me muero( nie umieram [z zachwytu]), jak mawiaja rodacy mojego faceta ale fajne jest. Czekam na ciąg dalszy.

goat 
Wtajemniczony

Wysłany: 2011-06-14, 15:37   Glaca/Republika "Biała Flaga" Opole 12.06.2011
Występ Glacy z Leszkiem Biolikiem i Zbyszkiem Krzywańskim z Republiki na koncercie w Opolu

Glaca/Republika - "Biała Flaga"

lolek2 
Pesymistyczny Asceta

Wysłany: 2011-06-14, 21:09   
ciekawe czy będzie się dało znaleźć coś w lepszej wersji, czy to w ogóle było emitowane w telewizji ?

Matek 
Typowy Średniak

Wysłany: 2011-06-15, 08:19   
No właśnie, przydałby się jakiś tv rip ;)

goat 
Wtajemniczony

Wysłany: 2011-06-16, 22:29   
Jak widać na filmie nagrywane było, a kiedy będzie w TV to tylko w TVP wiedzą.

morfix 
Zaawansowany

Wysłany: 2011-06-30, 07:26   
Uff..Długo mnie nie było, widzę, że sporo się w międzyczasie wydarzyło... Szkoda , że Glaca już się nie ustosunkował do postów Amat3ura i PePe. Wypadałoby.

Odpowiedz do tematu